Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aysucum merhaba şöyle ufaklık bilinçlenmeye başladımı az çatışmalar olsada eminim ççok çok iyi anlaşıcaklardır benim kızzkardeşimle aramda 3 yaş vardı ve hep arkadaş gibiydik çok iyi oluyor anneye zor olsada.

Evet başladı sorma okul inanılmaz yoğunum birde benim ehliyet işi evde baya bir maraton estirdi.Ssabah kalkıyorum evi topla kahvaltı yemekleri yap beslenmeyi kızın kıyafetini felan hazırla yiğiti uyut uyanınca giyinin hop okula ordan eve öğle yemeği telaşı sonrasında az oyun sonra gene uyku o arada ev işi hemen sonra okula kızı al gel gelirken öğretmenin istediği eksikleri al az parka uğra eve akşam yemeği topla yıka ödevler bak ilgilen o arada yiğit mık mık gün nasıl geçiyor bilmiyorum bu koşturmaya ay sonu ehliyet kursu başlıycak bilmiyorum çok yoğunumçok.Allah hastalık vermesinde yoğun olalım o ayrı tabi.

Birde geceleri mıymıy oğluşum uykusuzum of yani o kadar uyumuyo birde sabah 7 de kalkıyo fena bir haldeyim kızlar.

yumurta olayı aslında her bebekte reaksiyon vermiyor aysu ben cansuya 10.aydan sonra vermiştimönce z az alerji yapmayınca devam yiğitede başlıycam 10 ayda eğer alerji yapmazsa vericem ben.Ama denemek lazım az az .

Gonul ya kisin bende gidecem ehliyet kursuna insallah tek seferde alirim bu cocuklar kafamda hasar birakmamistir
Erzurumdan donerken araba alip donduk.iki cocukla cok zorluk yasadik.eh benimde iki cocukla gezmeye ihtiyacim var degil mi yani

Ben aksamlari gidecegim kursa gunduz mumkun degil.malum gurbetteyiz..

Kizlar da bu aralarr maasallah cok iyi aralari.azra bilmeyerek yapiyo bazen ufak kazalar.onun disinda ikisi de mutlu kardesliten.hep boyle devam etsin insallah

Gonulcum senin program daha yogun tabi kizin okulu da var iyi dayaniyirsun super annee
Bana hep diyolar ben erken yapmisim okul zamani daha da zorlanirmisim falan moralimi bozuyorlar:18:

aysu sorma bende çok bunalıyorum özellikle kışın soğukta eve hapsolmaktan sıkıldım ee yarın öbürgün işede başlıycam ehliyet şart böylelikle daha özgür olucam birilerine bağımlı olmuycam işe başlarsamda arabayla gider gelirim.Tabi becerebilirde alabilirsem ehliyeti inşallah çok heyecanlıyım.Araba var ama ehliyet yok anacım ya.

Bence bebeklerin en zor zamanı 2 sene sonra sı daha kolay okul felan olur sne sıkmacanını önemli olan bebeklik zamanındaki zorluk bence.

Aysu seninkilerin arasi ne kadardi canim. Sorma bugünlerde bi hamilelik korkusu yasiyorum. Adetim gecikti test yaptim negatif cikti ama yinede korkuyorum. Eğer hamileysem aralari 1 buçuk yaş olacak. Çok az geliyo bana ama en cok kafama takılan kizimi emzirememek. Emmeden uyuyamiyor gece kac kere emmeye uyanıyor. Of yani ben her zaman ki gibi daha ortada bişey yokken yazdım senaryoları

kızlar bizim kızarıklıklar tekrar başladı geçmiyor yaa bir yerde çıkıyor orası söner gibi oluyor başka yerde çıkıyor anlamadım nedir bu.birde o kızarık olan yer vücudunun diğer yerlerine göre sıcak oluyor.yarın dermatoloğa götürücem.randevu aldım.doktorumuzda 1 hafta bekleyin demişti.ama duramıcam.kaşıntısı yok.yani elini götürdüğünü görmedim hiç ama yanık gibi yavrum yaa.çok canım sıkılıyor.isilik desem sıcaktan tek zıbınla geziyor.uykudan kalkınca yarım saat yelekle duruyor sonra onuda çıkartıyorum.bakalım dr ne diyecek.
gönülcüm keşke daha önceden alsaydın ehliyeti artık çok zorlaştı.1 sene stajyersin yok şöylesin böylesin bir sürü zırvalıyorlardı bişeyler.ama varyaa inanılmaz bir rahatlık araba kullanmak.ben daha önce niye araba almamışım diye çok kızıyorum kendime.nereye istersen koy yiğiti arkaya koltuğuna ohh miss vallaa gez gelll :) aysu sende al hemennn. katrecim inş değilsindir valla çok küçükler yaa.ben okula gidiyorum 7 saat evde yokum diye kendimi yiyorum emmeyi bırakacak diye.okuldan eve şimşek hızıyla geliyorum inan çabucak emzireyim diye.hatta ayarlayabilirsem gün içinde 1 kez gelip emzirip gitsemmi diyorum.eğer bırakacak gibi olur istemezlik yaparsa öyle yapıcam.çünkü müsürümlede konuştum kendi çocuğunu anlattı.küstü dedi.ki sonra başkalarındanda duydum bebekler küsüyormuş.istediği saatte yanında yoksun emziremiyorsun o yüzden almıyormuş.ayy ben çok üzülürümmm Allahım sen koruu.. bu arada gönül günlük rutinini okudumda okurken sıkıntı bastı valla.ama yaşarken insan anlamıyor demi.bide benim okul maceraları eklendi düşün artık.eve geliyorum 2-3 saat boyunca kafamın içinde çocuk ağlama sesleri.sürekli kızımın odasına koşuyorum ağlıyor diye :) bu arada bizimki artık büyük beşiğinde kendisi tutunarak ayağa kalkıyor eee eeehh diye bağırarak zıplamaya başlıyor.yatakta sallanınca çok hoşuna gidiyor.elini bırakmadan yatağın etrafını turluyor.bugün ben göremedim tabi babası söyledi elinin birini bırakıp eğilip oyuncağını alıp yataktan kalkmış geri.üzüldüm tabi bende her zamanki gibi bakalım daha ne ilklerini kaçırıcam diye baba,mama,dede,meme,nene,diyoruz.annem yanımda kalırken bir ara nanane dedi ama tekrarlamadı sonra.şimdide benm ismim ma ile bitiyor.mmmmaaa diye bağırıyor.ama çok hoşuma gidiyorrr :)

Esma selma sema.... :))) merak uyandırdın. Yoksa adaşmıyız şeyma:)))) çok üzüldüm kızarıklık lara ya ben neler çekiyorum o o kızarık lardan sütlü ne yese kızarıyo ağzının kenarı hemen geçiyor Allahtan da sen git bencede dermatoloğa bil ne var ne yok. İnş alerji değildir çok zor anlık bişeydir.
Ehliyet ler alınıyo arabalar zaptediliyo ooo aferin bize :))) bende bilg kursuna yazıldimsertifika lazım oluyo hep. Atamada bile istedi maliye bak. Yazamadım O yüzden. Gidim de alayım kasıma kadar dedim hem canım sıkıldı evde otur otur otur paslandim. Az Değişiklik olsun. 4 saat günde. Hem alıştırma olur işe başlıcam ya nasipse. gönül benim kuzen yeni aldı. 2 yıl stajermiş yanında biri olmadan kullanamıyomuş. Ama sınavlar çok zorlamadı diyo. Teori derslere hiç gitmeden ssadece çıkmış sorularbide bi nota çalıstı 87 aldı. Direksiyonda çok zorlamamışlar. Bikere stop ettirmiş o kadar. Geçti heralde. Normalde bırakıyoruz stop ettireni de sen iyi kullandın demis ama. Anlıyor lar gözünden acemimi yeterli mi. De strese gerek yok şöförluk varsa hayli geçersin. Zor değil. Sen ki bu tempoyla araya o parkı sıkıştırmış cengaver herseyi yaparsın. :))))
Benim oğlum kakayı az az ve katı yapmaya başladı ama hergün yapıyo ne yapsam birazda zorlanıyo garibim. Kayısı üzüm falan veriyorum. Yemeği arttırdı biraz ondan mı oldu ki. Geçiş dönemimi yoksa kabızmı çozemedim. Sizinkiler sıvı mı yapıyo hala.
Desert emmez diye korkma emmeyi seven bi çocuksa bırakmaz bence. Küserse poposunu ısır barışın. Sen devlette miydin? 2 yıl izin alaydın ya böyle sıkıntı yapcağna :)?

benimde aklıma ilk fatma geldi mavi:))
benim kızımda katı yapmaya başladı ben katı gıdalar yedikleri için normal heralde diye düşünmüştüm.

desert kızamık aşısıyla alakalı olmasın canım o kızarıklıklar.

selam canlar öncelik desert te :) Canım bizdede olduya yiğitte o dediğin kızarıklardan işte atopik ama geçici dedi doktor ve diyet verdi liste ozaman dikkat ettik ve kremi kullandık 2 krem birlikte karıştırılarak sürülüyo hemen geçti çok şükür bir dahada olmadı ama kızamık aşısıda tetiklemiş olabilir bak katre nin dediği gibi sen tez elden git dermotoloğa ben çocuk doktoruna kansaydım çocuğun tüm vücuduna yayılıcaktı ben ona kanmayın hemen gitmiştim cildiyeye.

Mavi evet canım ya zora kaldım ben ama nedense hiç umurumda değildi kız büyüktüya al git şimdi yiğit ufak e istanbulda toplu taşımada omikrop yuvasında bebek iğğğ birde araba var ama millete dil dök beni şuraya atsaaanaaaa hadeeee amannnn hemen kabardı ehliyet damarım vallahi tez elden alırım inşallah bende çözülmüş sorulara bakıyorum derslerde eylül sonunda başlıycak bakalım.

Kakacıklarımız biz bayadır sıvı değil ıkınarak yapıyor ama öyle ağlama zorlanma yok mavicim eğer zeytin çekirdeği gibi tane tane yaparsa ıkınır çıkmaz ağlarsa poposunun olduğu yer kızarırsa ver 1 çay kaşığı zeytinyağı her öğünden sonra canım ama dediğinden anladığım kabız değil geçiş dönemi.Ayrıca ek gıdalar temel gıda olunca artık sıvı hiç yapmıyorlar zaten :)))

desert canım sen iyi bir annesin ilk 6 ay tamamen emzirdin halada emziriyorsun bundan sonra olurda emmeyi bırakırsa üzülme kendini motive et ben gerekli zamanda onu emzirdim artık herşeyi yiyor diye olumsuz değil olumlu düşün unutma çalışan kadın hep bir adım öndedir.Böyle düşün suçluluk psikiolojisinden hemennnn uzaklaş.Ben yaşadım bacım ya bak kızım şimdi yerlere yatıp yalvarıyor anneeee nolurr işe git bana daha çok şey alırsın ben daha özgür olurum ananem her dediğimi yapar vs. :))) şimdi sor hatırlamıyor yoksunluk çektiğii özlediğini vs sade aldığım oyuncaklar gezdirmeler ananesinin ona yaptıkları vs aklında.ANnemden ayrı kaldım vah vah demiyor bak 3 aylık bıraktım 7 yaşına kadar çalıştım sor ahhh ahhh annemde çalıştı ben kaldım diyormu.

Katre kizz regl oldun mu? Benimkilerin.arasi 30 ay canim kaza olmadigi icin o kadar kucukken yapmadik..
Canim korunmak icin 3 aylik yada 1 aylik igneler vurulduysan onlarda adet i geciktirir.3 aylik igne bana da senin gibi senaryolar kurdurtmustu:)))

Desert canim takma ya gece emsn daha iyi .benimki butun gun emiyo sinir oluyorum seytan diyo memeden kess
1 yasina ne kaldi surda?gonulun dedigi gibi en gerekli zamanda emzirdin.geriside kismetine kaldi artik..

yok canım olmadım daha. iğne de vurulmadım canım. senaryo yazmaya devam bakalım:) bebek olursa berra nerede yatacak ben 3 yaşına kadar aynı odada yatmayı planlıyordum. biberon almıyo emzirmeyi bırakırsam gece uyandığında ne yapcam? normalde beni çok yoran kızıma hamileyken nasıl bakcam? daha çok küçük doğru düzgün ilgilenemiycem. yazık değil mi ama? kafamda yüzlerce soru anlayacağın

Canim hamilelik cok cok sorun olmuyor.bakman gereken bir cocugun oldugu icin allah bir guc veriyor insana.ilk hamileligin gibi heyecanli olmuyorsun,tecrubeleniyorsun.asil sorun dogumdan sonra basliyor gercekten yipratici bir surec.umarim hamile degilsindir.hamileysen de umarim ona kiymazsin

kıymak derken canım? aldırmayı mı kastediyorsun. aklımın ucundan bile geçmedi. olur mu hiç öyle şey. Rabbim beni benden daha iyi bilir. eğer hamileysem benim için öyle hayırlı olacağı için nasip etmiştir. tamam ilk günler belki ağlarım zorlanırım ama sonra kabullenir bi şekilde zorlukların üstesinden gelmeye çalışırım. olumlu yönlerine bakarım.

ay cumartesi sabahı amma güldürdünüz beni aysuuu katre Allahta sizi güldürsün ayol daha bişey yok sizi almış bir telaş :)))) katre değilsindir canım hamile anca düzene giriyordur gelir ama adet olduktan sonrada az daha dikkat canım dur bir şu minnoş accık büyüsün en az 2 yaşına girsin sonra çok dikkat etmesinizde olur yani :))))

Ya katre bende sütüm gidiverirse ne ederim diye endişeleniyorum bizimkide biberonu reddediyor ya gece çok uyanıyo naparım nasıl veririm süt bilmiyorum Allah korusunda sütümüz en az 1,5 yaşına kadar bol olsun inşallah.Bizimki gündüz öyle çok yapışık değil artık ama uyumadan önce mutlaka meme olmadan olmaz.Ama gece çok bağımlı.Ve yanıma alıştı benle yatıyo kızımda oğlanı çaktırmadan kıskandığı için oda babasına el koyuyo zaten bende eşime destek veriyorum çünkü yiğit çok uyanıyo mıylıyo adam işe gidicek uykusuz kalmasın onlar baba kız bizde oğlumla yatıyoruz şimdilik.kızım 4 yaşına kadar benle yattı bakalım paşacan ne zamana kadar yatıcak.

Dün kocam uyurken eeyy gidi dedim sana sarılmadan uyumazdım bi çocuk bizi ne hale getirdi. şimdi olabildiğince uzak yatmaya çalışıyorum uykum bölünmesin diye ses yapar öksürürse vay haline hemen homurdanmaya başlıyorum:) Bilerek mi yaptım yaa diye savunma geliyo. Falan fişman. Fısıltıyla yiyoruz birbirimizi:)) Demek iki çocuk olunca adamı odadan kovup iyice rahatlıyoruz:) O daha iyiymiş. Şaka bi yana bu kocalarda ilgi bekliyo boşlamamak lazım. zor evet ama çocuk gibi ler zaten azıcık ilgi göster dört köşe:)
Dün kursa başladım. Gece uyku tutmadı çocuğu bırakcam nasıl uyarak ağlar mı vs. Tek derdim 8 de kalkıyo gzde tekrar uyuya ya ağzına kadar tok da olsa meme istiyo. öyle uyuyo. Uyur mu ağlar mı sayılalayarak gittim ki hoca hastalanmış herkes sinirlendi boşuna getirdi ler bizi diye benim bi hOIleeey demediğim kaldı:))) Biraz alışveriş yaptım işlerimi hallettim tam uyku saatinde kapıdaydım sürpriz yapim dedim ki kıyamet koparıyo bizim oğlan. Annem geziyO evin içinde tamam oğlum tamam uyarmayalım gezelim böyle. Oof of dedim Çok sinirim bozuldu. Ben atansaydım nolcaktı atanırsam nolucak bilmiyorum. Şimdi emmeden uyutmaya atıştırıyorum. Sallıyorum ama alışmyo çocuk. Gözünden Şakır şakır yaşlar geliyo ağlarken. Haftaya kadar alışmazsa kursa gitmicem ama çalışmaya devam atamaya kadar kendi kendine uyuması lazım.
Gönül kakası tane tane değil bütün. Geçiş haralde ya. Yemeği de arttı biraz ona bağlıyorum. yine bi dr sorucam da.
Kızamık aşısı gam 9 aylık olsnca m) i yapılya biraz geçicek m kızlar. Bugün bizim 9 ay doIduda ona göre pzts götürücem. Ebenin Numarası silinmiş arıyamyorm:)))

mavi canım kaan pöpüşe alışmadımı yani emziğe o çok kolaylık oluyo ben bırakınca annemkucağına alıyo onu verip kucağında pışpışlıyo öyle uyuyo bizimki .Bizdede gece sorunu var akşam saat 8 oldumu baba anane abla kimseyi tanımıyo o anne ile yapışık olucak gece uykusuna bensiz yatmıyo o zaman illa meme emilecek ama gündüz gırla duruyo hiç sıkıntısı yok.

Canım napıcan evlilik şöyle 13.seneye girince haluhazırda çokta pışpışlanmıyo bu koca milleti ya :))))))) Ama napıcan gece aynen senin gibi birbirimizi yiyoruz fısılrıyla birde benim kızım bazen yoğun bir gün geçirdiyse uyur gezerlik yapıyo kalkıyo dolanıyo ben birdaha ercaaannn kalk kıza bak ercaaann horlama ercaaaan kolunu çek adama rahat vermiyorumki ister istemez böyle hem kız emniyette oluyo hem adam uyuyooo hem biz uyuyoruz napıcan ufaklık 3-4 oldumu birdaha rahatlarız kızda öyle olmuştu.

kızamık aşısınıda 9 ay 3 günlükken olduk ebe arayıp çağırdı bizi.kakasıda yiğitinde öyle katımsı baya ıkınıyo yaparken ama ağlama vs yok rahatsız olmuyo yani sadece öyle muhallebi gibi felan değil baya katı yapıyo büyükler gibi ama herşeyide yiyo.

Bu arada kızlar ben dün kahvaltıda yumurta yaptım peynirli tavada ondan 1 çorba kaşığı kadar ekmek bandım verdimçok sevdi hiçte dokunmadı artık vericem normal peynirli yumurta kırdım tavaya beyazıyla ama zeytinyağına.Birde normal bugün menüde ne varsa ondan veriyorum yiğitede mesela dün izmir köfte vardı 1 köfte 1 patates bir kaşık pilav verdim öndende yarım kepçe mercimek çorbası yedi.

Son düzenleme:
Wc gercekten ortak problem neredeyse orada yatıp kalkacam yanı o derece yururken bnde bıraz zorlanıyorum ev ışlerınde heke resmen öluyorum yanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…