Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gülüş bizim geçen seneydi o wc problemi Allah a şükür atlattık o günleri doğurduk 9 10 aylık bizimkiler :)) Allah yardımcın olsun seninde. Son günler zor ama tadını çıkar yorucu bi maraton seni bekliyo.

Gönul demek prob yok dimi kakada. Hergün yapıyo çünkü biraz zorlanıyor ama kayısı zeytinyağı vs. Ile oda geçer inşallah. Kuru Kayısı ve elma kompostosu yapıyorum içine kaşık pekmez meyvesuyu gibi oluyo çokda sevdi. Biberondan içiyo kendi canı istedikçe.
Senin çocuk beslenmede bizimkilerden bi adim ileri yaşına girdi sayılır bu konuda. Dokunmuyosa ver gitsin nolcak. Ama az ver de önce bekle alerji rahatsızlık vs. Yapmasın. Afiyet olsun paşamıza.
Kağan emziği reddediyo bi tutturamadm. Kader napcan bizede böyle kendi kararlarını kendi veren şımarık bi şey düştü:)) yerim ben oğlumu çok inatçı.
Playskool ilk adım arabası aldık tutunup yürümeye korkuyo ama araba halindeyken yanına oturup oynuyo sadece. Boşa gitti komşuların çocuklarının 3 tekerlekli bisikletine scooter larına bayılıyo kendini 2 yaşinda sandı heralde onlarla takıla takıla :) kendininkiyle oynamıyor. Scooterda ayakta durup önden tutunuyo ben ittiriyorum bayılıyo. Hnnn han sesler çıkarıyo. Benim bel kopuyo tabi. Eğik Durmaktan. Babasına dedim buna böyle şeyler al. Oyuncak moyuncak hiç umrunda değil dolap çekmece karıştırsın kap kacakla oynasın sehpaların arasından girip kenarlarının üstünden geçsin hiç durmuyo hep aktif. Odalar birbirine giriyo ordan alıyo oraya getiriyo. Çok fena yaa. Prizleri kapaksız unutcam yerde bişey kalıcak diye 7 24 tetikteyim.
Az önce semizotu çorbası pisirdim paşama sever inşallah. Ne ararsan var çorbası da denebilir tuz haric tabi. Bizde balık yicez. Canım levrek çekti çok. Ondanda yediririm günü kapatırız bizde. Anne Olmakk çok yorucu hemde çok. Kendime hiiiç vakit ayıramıyorum hep kağan hep kağan sizde böyle misiniz ki yaa :s

Mavi aynen benimde bütün günüm berrayla geciyo. Kendimi geçtim yemek bulasik düzenli yapabildiysem o gun bi mutlu hissediyorum kendimi sorma.
O dağınıklığı hic deme zaten sürekli pesindeyim bi gözümü ayirsam kitaplık taki kitaplar ayakkabilikta ki ayakkabilar terlikler cekmecedeki camasirlar yere inmis oluyor. Bunlari topla berrayla oyna yemek yedir derken gun nasil geciyo hic anlamiyorum.
Yemek konusunda da biz ne yersek veriyorum artık berraya dün köfte bugün de sosyete mantısı yedi mesela:) bide menemen yaptigimda az az veriyorum alerji yapmadi sanırım yumurta nin beyazi. Kızarıklık falan olmuyor.
Bu arada biz bi kac gündür elimizi birakip kisa bi sure ayakta durabiliyoruz:))

Yaaa ne güzel benim oğlum elinden tutunca dört nala gidiyor ama kendi haline bırakınca horon tepmeye başlıyo dengesini kaybediyo. :)
Gripoldu bebeğim yaa şurda 3 gündür soğuk var ben çocuğu hasta ettim. -Off. Burnu tıkalı garibimin kucağımda uyuttum nefes alamıyo burnundan. Bahar makinasına tuttum biraz açıldı. Uyuyo şimdi. Allah'ım acil şifa versin kuşcuğuma.

önce gülüş canımsın yaaa bana bak o şikayetlerin varya kurban ol sen onlara canım :))) insanın kendi wc sıkıntısı sıkıntı değil anam biz baksana minik adamların hanımların wc sorununa daldık :)))) mavi yok annem bişeyi hergün kaka yapan ve ağlaadan yapan bebiş kabız değil geçiş olabilir sürekli sert kaka yapıcak olabilir vs vs.

Valla yapmadı mavi benim oğlana beyazı şuana kadar maşşallah alerji yapmadı hiçbir gıda çok şükür bal bile bal kattım geçen yoğurduna denedim çok şükür alerji yok.bende katre gibi ne yersek veriyorum dün kısır yedi mesela :)))

Bizimkindede deli cesareti var yürüme konusunda çekyatta ayağa kalkyor ve pat bırakıyor elleri gidecek ulen diyorum kamil daha bilmiyonki yürümeyi hayır orda olmasam tutmasam yere güm daha yürüyemiyo ellerini bırakıyo ya birde topçu olucak bu çocuk en mızmız olduğu zaman bile koy önüne bir top tut kollarından bütün gün gol yapsın bel dayanmıyoki yapsında.Baya bayada gol atıyo he.

Bizimki emeklemdiği için rahatım ama eller hep aktif hele bir örtü kablo çekilecek birşey olsun hiç kaçırmıyor birde mesela mutfaktan birşey alsın yürraaa kaçıyo hırkız gibi :)))))))) Birde gülüyo aldım işte bak der gibi.

Kızım çok uslu bir çocuktu beni asla zorlamazdı ama bu galiba afacan olucak yandık.Şurda 2 ay sonra yiğitte yiğitt koşucaz şu yürütme aparatlarından almak lazım yoksa bel mel dayanmaz.

mavicim çokkk geçmiş olsun canım bizimde kapıdadır abla için günde iki kez çıkıyoruz mecbur ee mont giydirsen kalın swit giydirsen ince yakındır yani bizimde hasta olmamız geçmiş olsun kaana canım ya kıyamam kış geliyor hastalıklarda başlıycak Alah yardımcısı olsun bebişlerimizinde bizimde.Bol bol ıhlamur c vitamini napıcan.

kızlar slm herkese.bizim kızarıklıklar geçmedi bir türlü.dr götürecektim arkadaş korkuttu kan alıyolar yok şöyle test yapıyolar yok böyle yapıyolar diye.bende götürmekten vazgeçtim.yumurtayı tamamen kestim sarısınıda vermiyorum kendimde yemiyorum emzirdiğim için.ve kızarıklıklar gitti.yavrum ütü basmışsın gibi kıpkırmızıydı ve yayılıyordu şimdi tamamen bitti.hafifçe kızaran yerlerde renk değişimi kaldı oda zamanla geçiyor.yani bizim yumurtaya alerjimiz var internetten araştırdım.3 haftada vücuttan çıkıyormuş bir yiyecek.alerji gözlemlemesi o şekilde yapılıyormuş.şimdi 3 hafta sıfır yumurta ikimizede.sonra tekrar 8/1 ile sarısından deneme yapmaya başlayacağım ufak ufak.çünkü bana göre nedense yumurtaya alerjisi yok aslında sadece beyazını erken yedi tamam ona alerji olabilir ve o da alerji seviyesini yükseltti.sarısını yemeye devam ettikçede seviye düşmedi.şimdi yükselen alerjiyi önce sıfırlayacağız.sonra normale dönünce yine denemesini yapıcam.şu an için beni çok zorlayan diğer konu kahvaltıdan yumurtayı çıkarınca kızım kahvaltıdaki diğer hiçbirşeyi yemiyor.peynirle cevizi karıştırıp veriyoruz yok.pekmez zaten yemiyor.tel peyniri falan çeşitli peynirlerden aldım dün sırf farklılık olsun diye onlarıda yemedi.pirinç unuyla hurmalı falan kahvaltılık hazırladım yemedi.ben kafayı yicem az kaldı.bugün peynir salatalık zeytin ( hiiçbişey yemeyince onuda veriyorum) ekmek ceviz verdik.yok anacım.sadece ekmeği boş boş yiyor diğerleriine kilitliyor ağzını.kızlar bir fikir verin ben ne yapayım ne hazırlayayım.kek falanda yapamıyorum yumurta var diye moral sıfır yani.okula gidiyorum aklım hep evde.ne yedi aç kaldı diye.off ki ne off çorbalarıda zorla içiyor şimdi.1 haftada zayıfladı hemen sizden farklı tarif istiyorum.bu arada bende kendimiz ne yiyorsak ondan yedirmeye başlamıştım.hemen hemen herşeyden tattırıyordum ama bu alerji işi korkuttu.yine adım adıma döndüm.

Mavicim çok geçmiş olsun canım ya Allah sifa versin Inşallah

Desert canim tahin pekmez verdin mi hic canim ben kahvaltısına katıyor um berra cok seviyor. Peynir de labneyi yiyor sadece

Kizlar ben bugun tekrar yaptım test negatif cikti çok şükür

benim de doğumum aralık ayının sonlarına denk gelecek ne kadar yediklerime dikkat etmeye çalışsamda, el ve ayaklarımda şişmeler başladı ayrıca bisey sormak istiyorum, bebklerimizi acaba 2014 doğumlu yazdırabilr miyim 3-5 gün için bir sene kaybetmesini istemiyorum..

Canım biz doğurduk ve 10 -11 aylık olucaklar neredeyse ama hayır 2014 yazdıramazsın benim oğlan 6 aralık doğumlu bende sormuştum ama olamıyormuş.Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin.

Son düzenleme:
desert kahvaltıya takma canım eğerkabul etmiyorsa çorba hazırla ver kaşık maması ver yumurtasız kekler var onlardan yap ver ama bana sorarsan şu doktordan korkma dokora götür ben yiğiti götürdüm kan felan almadı zaten bakınca anlıyorlar baktı şu olmuş dedi yazdı ilacı verdi diyet listesini eve geldik 2 güne geçti listeye bağlı kalınca bir dahada kızarmadı korkma yani doktordan.Şimdide çok şükür hiç alerji olayı yaşamadık bütün yumurtayı yiyo maşşallah domates diğer sebzeler bir kiviyi denemedim daha onada çoğu bebekte alerji yapıyormuş birde bal bakalım onlarda yapmazsa yırttık.

kızlar bizde grip olduk sanırım dün gece çok mızmızdı sabah kalktı burnunda baloncuklar oluyor şakır şakır nezle oğluşum ben zaten bekliyordum şaşırmadım ıhlamur verdim bir çay kaşığıda soğukalgınlığı şurubu verdim kızı okula bıraktık geldik uyuyo şimdi ama baygın baygın gözler tıkalı burun mızmız bir bebek oldu.Bu okula gidip gelme olayı ile bu sene sık hasta olucaz sanırım.

kızlar dün ilkdefa yiğit yürüteçten düştü o hiçağlamadı anlamadı bile ama ben varya nasıl korktum anlatamam oyuncağı yere düşmüş oda eğilmiş onu almaya ayaklarınıda yürüteçe dayayıp itti sanırım bir devrildi yiğitin elinde oyuncak yürüteç tepesin de ayaklar havada ay çok korktum şimdi gözümden ayırmıyorum yürüteçteyken yaa ben cansuda böyle birşey yaşamadım bu çok zıpır olucak he.

günaydın canlar biz baya baya hasta olduk burnumuz akıyor öksürüyoruz ama normal keyfiiyi maşşallah yemesi iyi neşeli ama hep yanında olayım istiyor peditus şurup veriyorum bugün aile hekimine götürücem bir muayene olsun bakalım kızım iyi çok şükür ama oğluşum hasta sezonu açtık bakalım.

Allah acil şifalar versin paşaya gönül. İlk ve son olsun.
Bizde kızamık aşımızı olduk. Heryeri kıpkırmızı oldu çocuğun. Alerji yaptı. Allaha Şükür iki saate geçti. Çok alerjik bi çocuk yaa Allah yardımcı m olsun . kalbim sızlıyo o kızarıklık ları görünce ruhum daralıyor.

Kızlar slm. Bizde 1 haftadır yumurta takibindeyiz vermedim hiçbişey kalmamıştı.ama bugün dışarı çıktık bir baktık omzunda yine kızarıklık var.anlamadım neden olduğunu.üzerinize afiyet okulların açılmasıyla birlikte grip oldum hemen ve çocuğumada bulaştı.çok moralim bozuldu.yavrumun burnu tıkalı hapşırıyor.ben zaten bütün kemiklerim ağrıyor.başımda kazan var sanki.burnumada peçete yetiştiremiyorum Ben eve her gelenin hasta olup olmadığını kontrol ediyordum içten içe şimdi çocuğumu kendim hasta ettim.inşalah ilerlemezde hafif atlatır o ama ben zor dayanıyorum çok ağır geçiyor benimki.kahvaltıyıda ekicinin tel peynirini aldık minik minik doğruyoruz ceviz ve ekmek katıyoruz.1 zeytininde kabuğunu soyup parçalayıp ıhlamurun suyuyla karıştırıyoruz.peynirler eriyor sıcak suyla.bunu yedi hanımefendi.bu haftayı böyle geçirdik.bugün de bebelacın kahvaltısı varmış tesadüfen gördüm.hazır şeyleri sevmeyince hiç bakmamışım bile.ama mecburiyet olunca insan herşeyi alıyor.1 paket aldım ben okuldayken ne olur ne olmaz birşey yediremezlerse bari onu veriler dedim.

Ayy kızlar herkes hasta galiba bende hastayım zeynep de hasta
Denizde hasta olduk zeynep in ses telleri iltihaplandı.5 iğne yedi bide ventOlin hava veriyoruz.benimde sesim kısık burnum akıyor ateşim var.
Eylül tatili bize yaramadı
Katre canım regl oldun mu doktora gittin mi yoksa sütun mu koruyor@?

regl oldum çok şükür canımm 15 gün gecikmeden sonra. geçmiş olsun canım size de. ay ben de çok hastaydım mide bulantısı ishal. çok fenaydım. şimdi çok şükür daha iyiyim ama halsizlik var üzerimde.

Son düzenleme:
Selam canlar sonbahar yaramadı bize yaa herkes hasta.Kızlar bizim oğlan baya baya hasta oldu cuma akşamı acile gittik boğazı kızarmış öksürüyo burnu tıkalı hemde sümükleri akıyo iğne verdi doktor 3 tane bu akşam sonuncu iğneyi olup yarın kontrole gidicez bide çok beyaz çocuk bir kanına bakalımdedi kanı düşük çıktı hastalıktan olabilir dedi yarın gene bakılıck bakalım.

Bende ölümden döndüm rahatsızdım bende hafif hafif gripmi boğazlarımmı derken bir hap içeyim dedim soğukalgınlığı ay sen bana o alerji yap kabardım kabarmayı boşver fenalaştım hemen en yakın polikliniğe koştum çok yüksek reaksiyonla alerji dediler hemen miğdemi yıkadılar erum taktılar geçti gitti ama çok fena oldum hala halsizim.kaç gün oldu düzelemedim.Birde hafif öksürük var bendede Allahtan kızım ve eşim iyiler.

Desert canım cildiyeye hemen götür neye alerji yaptığını anlayalım güzelim.

Cümleten forumumuza geçmiş olsun valla iyi yok yaa herkes hasta Allahım acil şifalar versin cümlemize.

Gönül canım cok geçmiş olsun yaa neler gelmiş başına öyle..neye alerjin varmış peki söylediler mi?

Herkes hasta gerçekten herkese geçmişşler olsun..
Katre ya sevindim canım senin adına biraz daha olmasın::)

bu ne yaa nazar değdi buraya galibaaa.hepimize cümleten geçmiş olsun o zaman.gönül sen ne içtin öyle emziriyorsunda birdee.ben hiç ilaç içmiyorum emzirdiğim için.bitki çayı sadece bolca.bugün cildiyeye götürdüm sıcaklardan isiliğe benziyor dedi.sonra ben yumurta olayını anlattım tek tek takibini yapmanız lazım yiyeceklerin dedi.şeftalide bu arada yapabiliyormuş.1 damla 3 tanede krem verdi.kullanıcam.düzelmezse tekrar gel dedi.cildi çok hassas dedi.ebeveynlerden biride öyledir heralde diye sordu ki ben sahte takı falan asla takamam ya altın ya gümüş olacak.çok feci kabarır ve kaşınır vücudum.kızınızda öyle olacak dedi.yaşı küçük olduğundan test yapmak istemedi.ağır gelir dedi.zaten bende istemiyordum.yediklerinin takibini yapıcam ama aynı zamanda emzirdiğim içn benim ne yediğimde önemli.zor olucak belirlemek.ayy aysu bide iğne yemiş yavrum kıyamam.yiğitede valla yazık yaa.bende kızımı takip ediyorum başı hafif sıcak gibi vücutta bişey yok.ama benim çok ağır geçiyor.bülent ersoy gibi oldum.bugün okula bir gittim konuştukça (konuşmaya çalıştıkça) çocuklar yüzüme garip garip bakıyorlar.ne ses kaldı ne hal kaldı.kendimde dr.gittim kan testi verdim.kızlar ben hızlımı kilo verdim anlamadım.sizin kilo durumunuz ne? etrafımdakiler beni korkutuyor.gerçi artık kendimde korkuyorum.34 bedene düştüm.hamilelik öncesi giydiğim pantolonlar çuval gibi duruyor üstümde sonucu yarın alıcam bakalım nasıl çıkacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…