Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar nooluyo yaa. Bende bi biz kötüyüz saniyodum Benim kağanım da Iarenjit oldu. ses k.sk değil yok artık hiç boğazda hırıltı nefes kesik kesik alıyodu. Eyvah dedim bronşit Oldu Acile gittik..Bihar verdiler tıkanıklığı geçsin diye. Hemen antibiyotik verdi. Tabi pazar olduğu için ben çocuk dr. gidemedim ve anti biyotiği de pratisyen ve devlet dr (!) olduğu için almadım bile. Bugün kendi dr na götürdüm aynı teşhisi koydu ama antibiyotiğe gerek yok dedi. Boğazyolu enfeksiyonuymuş. Buhar verdiler yine. bu sefer ilaçlı..3 kere daha gidicektik buhar verdirmeye komşuda O makinadan varmış eczaneden aldım ilaçları evde veriYorum buharı. ses hala yok Çok mutsuzum m öksürür p duruyo çocuk Uyuyamıyo. Baba da gece çalışıyor 2 hafta. Oof off..Annem de teyzemin doğurcak zamanı bulmasıyla aynı anda zonguldağa gidicek zamanı buldu. fenalardayız yani. Bela ayındayız gerçekten belli etti kendini amman bol dua edin sürekli. Hatta safer ayının kendi duası var onu bilen varsa paylaşsın. korktum yaa sizi iyi zannediyodum ben.

Aysu sizinde mi larenjit?? Tedavi edilmezse faranjit sonrada bronşit yapar dedi Allah korusun çok dikkat etmeliyiz bu ara. Öksürük şurubu balgam söktürücü veriyorum ben. Sen napıyosun?

Desert canım sana da bebişine de geçmişler olsun..
Mavi canım zeynep in ses telleri iltihaplanmiş.özelde muayene oldu..cok azda hiriltısı varmış ona da ilaçli hava veriyoruz.ventOlin ve pulmicort karıştırıp veriyoruz.buhar makinesini aldık gidip gelmemek için..
Size de geçmiş olsun canım..siz ne ilaçları veriyorsunuz?

Kızlar hepinize cok cok gecmis olsun. Allah sifa versin en kısa zamanda inşallah.

kızlar merhabalar çok çokk geçmiş olsun bu hastalıklara şükredelim napalım en azından çaresi var değilmi

Bizim oğlanda bir mızmız mavi bir mızmız birde gıcık öksürüğü var başladımı 3-4 kez öhö öhö öhööööö sonu öyle uzun içim gidiyo burnu çok tıkalı serum fizyo sinomarin otri bebe az açıyo ama tam açılma yok tıkalı iğneler dün bitti 2 gün kaka yapmadı bugün artık fitil versemmi çocuğu tıkadı bu iğneler derken başladı yapmaya 3 kez yaptı arka arkaya 2 saat arayla iki günün boşaltımını yaptı çocuk yani :)) Ama iyiye gidiyo bu akşam götürdük kontrole boğazı geçmiş diğer sıkıntılar yavaş yavaş geçicek dedi doktor şurup içmiyo kızlar veremiyorum verdiğimide kusuyo çok fena ondan kendi kendine yenicek bolca ıhlamur veriyorum kendimde içiyorum.

BEn ise bugün doktora gittim faranjit olmuşum antibiyotik ve ağrı kesici içiyorum anne sütüne çok çok az geçip zararı olmayan bolca ıhlamur köh köh öksürüyorum hele dün gece çocuğa pışpış diycem sesim çıkmıyordu o derece kötüyüm.yani hastayız kızalr biz ya cümlemizde hastageçmiş olsun hepimize Allahım şifalar versin.

desert aklıma geldi yiğit kızardığında doktor başta fındık demişti listedede tahin ,çilek,çikolata,helva,kivi,ceviz vardı bunları sende yemiyceksin ki sütünden geçmesin dedi.Bak ben ne zaman nutella yesem yiğitin yanakları mini mini kızarıyo .Fındığa hassasız.

Hepimize çok geçmiş olsun kızlar. Buna da şükür diyelim Allah büyük dertler vermesin.
Aysu adrenalin ve flixotide veriyodum ben makinayla. İkı kere daha gel dediği için bende o kadar verdim evde nefesi iyi çok şükür. Boğaz da hırıltı ve öksürük var o da zamanla geçicek inşallah. Sesi gelmeye başladı biraz biraz.
Şuruplar mı ishal yapıyo acaba gönül kagan da 4 kere yaptı dün ve ishal gibi. Katı yapıyodu normalde. Bizim de bi şurup savaşımız var ki görmeye değer :))) enjektörle veriyorum artık yine sımsıkı kapıyor ağzını onu görünce ama etraf batmıyo hiç değilse:) canım yaa iyi olsun yaramazlık yapsın istiyorum mahsun durdumu içim parçalanıyo. Yerimm canım oğlum benim. ALLAH bizi bebişlerimizle imtihan etmesin.

Mavi ilaçlar sıvı yaptırıyor canım ilaç kullanırken normalmiş doktora sordumda sıvı ve sık yapması doğal olarak ilaçlar bağırsak ve idrar yoluyla atılıyor ondan sık kaka ve çiş normalmiş.Ama korkuyo insan ya bide ishalmi olucak yavrum diye endişelendim bende tabi.Bizde yarın sabah aç karnına kan tahliline gidicez dedim hiç aç kalmıyoki ek almazsa emiyo doktor sabah kahvaltısını vermeden gel dedi miğdesinde sade anne sütü olsun öyle kan alınsın dedi bakalım yarın gidicez kızı okuldan annem alıcak o annemlerde kalıcak bu akşam bizde sabah kayınpederim ile hastaneye gidicez inşallah çok düşük çıkmaz bakalım.

Ben iyiyim ilaçlar iyi geldi bolcada ıhlamur içiyorum birde lactamil iç dedi doktor vücudun dinç olsun dedi aldım 2 gündür onuda içiyorum bakalım eşim dalga geçiyo çocuğa mama vermiyoruz annesi içiyo diye :)))))

selam kızlar dün yiğit ile hastanedeydik gene genel kan tahlili için kan alındı sonuçları pazartesi alıcaz doktor balık yağı ve demir ilacı verdi nasıl içiririm derken yiğit her ikisinide sevdi ve içiyo çok şükür inşallah tahlil sonuçları sorunsuz çıkar insan korkuyo bşey çıkıcak diye doktor akdeniz anamisi taşıyıcısı olabilir dedi ülkemizde çok sık rastlanıyormuş bakalım inşallah temiz çıkar.

İnsallah temiz cikar gonulcum.bende bu haftasonu tahlil vericem zeynep icin.bakalim insallah temiz cikar..
Bide benim gozlerde tembellik var.zeynep te de var mi diye muayene ettirecem..

İnsallah temiz cikar gonulcum.bende bu haftasonu tahlil vericem zeynep icin.bakalim insallah temiz cikar..
Bide benim gozlerde tembellik var.zeynep te de var mi diye muayene ettirecem..

aysucum inşallah temz çıkar bende gözlük kullanıyorum miyop eşimde renk körü cansuyu her sene muayene ettiriyorum şükür bişeyi yok gözleri sağlam ama genede senede bir kez kontröl ettiriyorum genetik olur diye.Yiğitide aynen kontröllere götürücem.

ya kızlar bugün ehliyet kursuna gittim geldim kurs güzel geçtide eve geldi yiğitin burnu gene şakır şakır akıyor ve hapşırıyor atamadı bu çocuk bu hastalığı ya moralim çok bozuk bir hafta oldu iyileşemedi çocuk ya ( Birde şu kan tahlilide pazartesi çıkıcakya ondan korkuyorum uf ya ikinci çocuk işi psikolojik olarak çok zormuş bu yaştan sonra ya valla bu akşam resmen bağırdım çocuğa ve ağladı yavrum ya Eşimkızımıda aldı düğüne gitti yakın akraba gitmemiz lazım onlar gitti biz paşacanla kaldık e çamaşırlar asılıcak işim var yiğitin kollar havada al beni nıyyyy bu aralar hastalıktan sanırı hep yanyana olalımistiyo ya oynuycak yerde ama ben yanında oturucam ya çekyatta oynuycak ben tutucam ya kucağımda illa yani bende değil illa biri onunla ilgilenicek ama ilk tercihi ben eee gecede en az 4 defakalkıyo bazen katları yani anlayın halimi bu akşam yeter sus artık diye bağırdım o ağladı bende ağladım sonra aldım sevdim okşadım tabi ama sesimi yükselttim minicik çocuğa ya ( sizler ne durumdasınız ?

ya Allah aşkına nerelerdesiniz ben kendmce depresyonlara girdim çıktım siz yoksunuz küsücem ha Katre sende arada bize bak hani kıskandım hep kasım olmuyor :)

Kızlar cumartesiden beri yiğit gündüz süper oynuyo eğleniyo yemeğini çok çok güzel maşşallah yiyo gece oldumu o burun tıkanıyo huysuz mızmız öksürüyor anlamadım banamı garezi var bu anne uyumayacak diyoda başka bişey demiyo.

Bugün doktor kontrolümüz vardı hemde kan sonuçlarını aldık önce tabitipik türk insanı hemen tetsi yorumluycazya doktordan önce ben ordaki HbA yı anladım hepatit a doktora girene kadar yemin ediyorum eridim Sonra öğendimki hemoglabin yani kanmış o neyse sonuç yiğitte demir eksikliği çıktı demir ilacı verdi 3 ay kullanıcaz sonra bakılıcak başkada bişeyimiz yok azı dişlerimi geliyormuş bu grip gibi olma halleri ondanmış fitilden çekinme huysuzmu ver bişey olmaz oda uyusun sende dedi iburamin şurup verdi onu 3 gün kullan dedi yani kanı temiz çıktıya düşünün benim sevincimi bıraktım aman dedim soğukalgınlığı boşver annem hapşır geçer Allahım kimseye dermanız dert vermesin yeter.

Gonulcum niye girdin depresyonlara canim benim:)
Gecmis olsun kansizlik varmis kan damlalarini kullanmis miydin?
Ben kullanmadim cok sukur temiz cikti herseyi..bide ben hamileyken doktorun verdigi benim icmedigim vitamin haplarini ictim bir kutu bitti:). Cocuga icirmek zor oluyo.heralde haplardan ki calsiyum fazla ckti zeynep de.

Geldim gönülcum geldim:)) sorma ben de depresyonlardayim bi kaç gündür. Berra hic ama hic durmuyor surekli mizmiz modunda. Uykulsrimiz berbat ötesi. Artik gözlerim yari kapalı dolaşıyorum uykusuzluktan. Stresten midir nedir ağzım da kocaman bi aft çıkmış. Ağrısı cok fena dogru duzgun yemek yiyemiyor um. Bi de üstüne dun esim hali saha macinda düşmüş bilegi catlamis alciya aldilar. Bir hafta raporlu iki tane bebeğim oldu anlayacağın iz.

Kızlar bu testleri kendiniz mi yaptırıyosunuz dr mu istiyo. Bizim de baktırmamız gerekiyo mu?
Gönül aynı haldeyim. Ev işlerini attım ikinci plana. Yetiştiğimi yapıyorum gerisini sallıyorum. Tertibi çok severim ama çocukla olmuyo yapcak bişey yok. Bunu kabul edicen onu anladım. Resmen ahh kağan dursada şurayı bi temizlesem diye iç geçiriyorum bazen. Ama önceliğim o. Günde 3 oyun türetiyorum sofralardan uzay mekiği yapıyoruz sepetlerden porche :))) hikayelerim süper. Çoookk yaramaz oldu ama olsun saf olcağına yaramaz olsun. Komşu 3 çocuk büyüttüm böyle çocuk görmedim Allah yardımcın olsun dedi az önce :)) masaya tutunarak ayağa kalkıp kendini yukarı çekince (sadece elleriyle tutunarak) bu kanıya vardı. Bu bide yürüse... diyerek karamsar bi hava yaratmayı da unutmadı sağolsun. Ben evde neler çekiyorum dedim bu uslu hali :)mazoşist miyim ne hoşuma gidiyo. Arada ooğğğlummm diye ses yükseliyo tabi baba hemen müdale ediyo. Aaaa bağırmıyalım öyle alışması o ses tonuna. Bişey olmaz annem beni peşimden terlik fırlata fırlata büyüttü demek var ama diyemiyosun:)))) dövmeye karşıyım da bide hiç ses yükseltme oldu bende sabır taşıyım ya. Benimki hiç alınmıyo gerçi o da ellerini sıkıyo bi diş gösteriyo sonra devam. Ağlasa belki acırdım da yok umrunda mı :)))) hiç vicdan yapma gönül bizde insanız sonuçta. La havle cekiyorum akşam a kadar aynı anlattığı haldeyim yatınca belimi hissetmiyorum gece uyutmuyo sabah mesaiye devam. Çekilcek çile değil Allah güç veriyo vallaha. Babası iki saat ilgilenemiyo yoruldum diyo. Biz 15 saat koşuyoruz peşinde ağlayan yok halimize :))))
Allah sağlık sıhhat versin de başka hiiiiiiç bişeycik istemiyorum bayılana kadar devam. Bayıldıkmı ayılırız sonra yine devam :)) yapcak bişey yok

Mavicim bizde aynen oyleyiz..allah yardim ediyo dedigin gibi..
Bizim isler biraz sarpa sardi yine.sutum cok azaldi.zeynep yemek yemiyo sadece emmek istiyo.kafamdan memeyi kesmek geciyo ama kucuk diye kararli davranip biraktiramiyorum..
O testleri doktor istiyo zaten ama her doktor istermi bilmiyorum..
Saglik ocagindan da istiyorlar..

ay şükür kavuşturaba valla isyan edicektim nerdesiniz benle aynı şeyleri anlatın şöylede mavinin dediği gibi mazışistler gibi zevk alıp bak ben gibi çok var demekki normal diyim dimi ya :)))

Mavi aynen sendekinden bendede var benimkinin tek farkı emeklememesi nasıl saldırıyor çekmecelere nasıl saldırıyor dolaplara varya hayır de yırt poponu adam bakıyo sana gülüyo devam hiçç geri adım yok sen durma hayır oğlum larda kal :)) Eşim diyo bu yürümeye başlayınca biz yandık yandıkki ne yandık atmaca gibi vallaha :)))

Mavicim tahlilleri bizden doktor istedi canım şükür yiğit dünden bugüne iyi soğukalgınlığı şurubu ve öksürük şurubu ile geçti ilaç vermeyince geçmiyor 1 haftadır cebelliyoruz ilaç vermeyelim diye ama yapıcak bişey yok içti şurupları düzeldi çocuk ne öyle hapşıı hapşıı yer gök sümük gece mızmız gündüz mızmız ver ilacı be kadın oh rahatla dimi.

Ben bugün başladım camlardan artık hergün bi iş yaparak bayrama varırız bu yaramazla.

aysu sütten kesme canım ya daha küçük ama tabi eğer gelişimini engeller yemek yemezse mecbur kesicen yapıcak bişey yok doktora danışırsın sen iyisini onlar bilir.
Katre eşine çok çok geçmiş olsun canım beni sanada bol sabır diliyorum.
Bizim ki her uykudan önce ve uyanınca emiyo gündüz gecede 2 saatte bir malesef hala uyanıp emişiyoruz.

kızlar slmmm.ya çalışmadığınız için ne kadar şanslısınızzzzz bilemezsinizzz.birde beni düşünün gece 2 saatte bir kesin uyanıyor.sabah 7,30da emzirip evden çıkıyorum.okulda hem öğrencilerle uğraş hem arada fırsat buldukça evi yönlendirmeye çalış.saat 2 ye doğru geliyorum.emzirip uyutuyorum.evi toparla akşama yemek yap.eşim gelir yemekten sonra yine toparlanma faslı tabi bu arada kuzu ile savaş vererek yapıyoruz bütün bunları.akşam okul için ertesi güne hazırlık yap saat 1 i buluor yatmam.aşırı zayıfladım.49 kiloyum şu an.her gören şok geçiriyor.geçen hafta dr gittim kansızlık ve demir eksikliği çıktı bendede.ilaç verdi.lactamil bende aldım ama düzenli içemiyorum.tabi birde çalışınca 1 aydır eşimin anne ve babası bizdeydi çocuğa bakmak için.şimdi onlar gitti benim annnem geldi.evde biileri oluncada ne özelin kalıyor ne düzenin.yine insan kendi annesine herşeyi söylüyor.diğer türlü çok yıpratıcı geçiyor.telefon numaram dğişti yeni tel aldım.2 haftadır fırsat bulupta ne numaramı çevreme bildirebildim nede yeni aldığım teli inceleyebildim.Allah yardım etsinde gerçekten çekilecek çile değilde evlat başka bişey işte.bu arada dermoatoloğoda gittik isiliğe benzemekle birlikte alerjide olabilir dedi.ki isilik olma ihtimal sıfırla eş değer.3 krem birde damla verdiağızdan.ben sadece karıştırılan iki krem var onu 2 kez sürdüm damlayı falan vermedim.çok şükür şimdi bişeyi yok 1 haftadır.bugün tekrar yumurta denemesine başladık.çeyrek yumurta verdik.gözlemdeyiz artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…