Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Desewrt seni çoook çookk iyi anlıyorum canım sen genede şükret mesela bak ben kızımda tam gün çalışıyordum sabaha kadar ayağında salla neredeyse hiç uyuma sabah işe git akşam gel eve bak çocuğa bak eşne bak kendine bakama ona rağmen gezmelere de gidermişim arkadaş toplantılarınada ya ne aktifmişim cansunun günlüğünden okuyorum yemin ederim şuan bunların yarısına yetcek enerjim yok neden acaba ya o durumda olmadıüım içinmi böyle düşünüyorum acaba öyle olunca allah güç kuvvetvericekmi ki bilmiyorum düşünsenize dün gece yiğite 8 defa kalktım ya sabahda 8 de cin gibi uyanıktı bu durumd işe giden ben ne olurdum bilmiyorum.

Ya kızlar yiğitin burnu bir türlü açılmıyor ya serum fijyo sinomarin cold mix yok anam hokur hokur o burun gündüz gene hallicede gece mahvediyor beni emzik emmek istiyor burnu tıkalı nefes alamıyo uykuya dalamıyo basıyo yaygarayı çok fenayız ya otri bebe ile çekemiyorum burun anotomisi uygun değilağlarken burun delikleri içten kapanıyo çekemiyoruz yani fenayız biz bu burun nedeni ile şu reklamlardaki buruno danmı alsakki işe yararmı siz nasıl çözüyorsunuz bu burun işini.

Kızlar ben yeni birşey keşfettim.gönülcüm brunolara falan boşuna para verme.marka falan hikaye.git eczaneye yarımkilo serum al.şırıngayla çek yarıya kadar.iğneyi çıkart yarısını bir tarafa yarısını diğer tarafa sık.sonra otri ile temizleme k önemli tabi.şu zamanakadar tonla para verdim fizyolojiklere kimsede dememişti nette dolaşjrkengördüm 5 tlye yarım kilo aldım.bozulma asoru nuda yok karanlık yerde sakla.reklamlarfalanhep aldatmCa.ben 1 aydırböyle yapıyorum.söylemeyi unuttum size :) dr.onaylı tavsiye :)

desert iyi oldu söylediğin canım uygularım bende bizde en büyük sorun otri bebe ile çekememe öyle ağlıyorki deliriyor resmen çekemiyoruz ya şimdide koyulaştı akıntısı hafif yeşie döndügeçer ken böyle olurmuş bakalım inşallah geçer artık yeter ya bıktım valla burun tıkanıklığından.Cansuda aynı büyüdü bir tıkanırdı aylarca açılmazdı.

Cok sagol canim ya. Ay benim kiz 2 saate uyansa sukretcem. O da zor oluyo ama son haftalarda saat basi uyanmaya basladi emzik de istemiyo illa emecek. Sersem gibi oluyorum ya bu uykular ne zaman duzene girecek iyice ümitsizliğe kapilmaya basladim.

mavim hareketli olmalari iyi hos canim ona bişey demiyorum da sizinkiler de mizmizlik yok mu anacim. Benim ki bana hic bisey yaptirmak istemiyo surekli pacamda miz da miz ayyyy cok bunaliyorum cookk

Günaydınlar katre olmazmı canım ya hemde ne mızmızlık illa kucak hayır kucakta dursa canım feda diyecem bu defada beyzadeyi tutucamki yürüsün yada önüne top alıcak gol yapıcak beynim ağrıyo eğik durmaktan geçicek bu dönemlerde geçince sanırım bende hasar kalıcak bu gidişle :))))))))

Bizimki artık uyku konusunda ablasının izinden emin adımlarla ilerdedi ve sonunda kaleyi (yatak) fetetti napıcan uykusuz kala kala en sonunda girdi yatağa velet babayıda kovduk yataktan kıpırdıyo horluyo ses yapıyo çocuğu uyandırıyor bu defa üçümüzde uykusuz böyle herkez rahat :)) o kızıyla mutlu mesut ben oğlumla tabi çocuklar uyuyunca randevu yerinde buluşmak ta var da neyse :)))))

Bizde 2 saatte bir illa emicez emmek her defasında doyma için değil aslında 1 kez adam akıllı emio oda sabha karşı dğerleri palavra ama illa o ağzına girecek o meme yataktada döne döne uyuyo koca yatağı geziyo.Burnumuz hala tam açılmadı pazartesi kontrölü var bakalım.Otri bebeyi sağlıklı kullanamıyorum bağırmasından serum fijyolarla devam onlarbtisin desertin dediğinden alıcam bende.

selam kızlar,

hazır yalnız başıma kalmışken birde akşam yazayım dedim.Dedesi geldi aldı torunlarını gitti dedimyiğit durmaz durur o durmazsa getiririz dedi aldı gitti 1 saat oldu durdu sanırsam valla 10 aydır ilk kez akşam ayrılıyoruz yiğitle bakalım siftahı bizden bereketi yiğitten :))))

Ay gö nül ne rahatsın kız.keşke bende öyle olabilsem.bende dün gece ilk kez odasına alışsın diye yalnız yatırdım.ama yatak odadıhla kızımın odadında mekik dokudum.hiç uyuyamadım.sabahta kazan gibi kafayla işe gttim.sonrsda arkafaşlar ayırma yanında yatır dediler.büyüyünce istesemde yatmaz dediler.kafam kafıştı.velilere kızıyorduk uzun süre birlikte yatmış ayırmamışlar dihkendimde aynı duruma düştüm.bu arada telden yazıyom aceleyle yanlış oluyor düzeltemiyorum.kusura bakmayın. Benim kuzumda iki gündür sabahları evden çıkarken ağlıyor.önceden tepki vermiyor du.sürekli yanında olalım istiyor. Mama sandalye sinde oturmak istemiyor.anneanneye yalvarır gibi ağlıyor alsın diye.farkındalıklar arttıkça mızmızlıkşar başlıyor. Sizdende odayı ayırma konusunda fikir alayım lıxlar.hamileyken özene bezene hazırla dığım oda şimdi nasıl soğuk geliyor.

Desert daha önce yazdim mi bilmiyorum canim ama ben de oda ayirmakonusunda eskiden senin gibi düşünüyor dum. Çünkü okuduğum uz pedagoglar hep o şekilde tavsiye ediyordu. Ta ki adem gunesi okuyuncaya kadar meslek icabi duymuş sundur mutlaka. Diğerlerinden farkli bi bakis acisi var ve bana cok daha sicak geliyo. Oda ayirmayi 3 4 yasinda yapin diyor. Cocugun anne babaya olan guveni oluşsun. Oysa bize anlatilan neydi 6 aylikken ayirmak tamamen bati kültürü odakli. Bati da aile kavrami o kadar önemli degil ki. O sekilde yetisen çocuklar zaten 18 yasina gelince evden ayrilmak istiyor. Bizim kültürumuze tamamen zıt. Adem güneş in anadolu pedagojisi üzerine çalışmalari var ve inan bizdeki şefkate cok daha yakin. dogal annelik yapiyorsun yani kendini hic kasmadan şöyle yapmaliyim böyle davranayim düşüncesine girmeden.
ben oda almadim insallah bi aksilik olmazsa 3 yasina kadar ayni odada yatirmayi düşünüyorum. Ve bunun da olumsuz bi etkisi olacagini hic sanmıyorum.

Kizlar ben azrayi hep yanimda yatirdi sizinle ayni nedenlerden oturu.su an cok pismanim.cok sorun oluyor.hicbirgece dinlenerek uyuyamadim.hep korkulu yatiyorsun aman ezmiyim diye.kocaya sarilamiyorsun.kari koca iliskin sinirlaniyor.hic tavsiye etmiyorum.zeynep i gecen gece uyku sersemi 4 saat yanimda unutmusum 4 kisi yattik yatakta:) kalktim onu yatagina gotur oburunu gotur rahat bi uyku cektim..azra bu gece yataginda uyudu cok mutlu oldum inanin..ha bidezeynep 4 saat yanimda yatti diye de 2gece yanimda yatmak icin savas verdi.ben kazandim.
Bati kulturu mati kulturu ben boyle daha mutlu oluyorum rahat uyku uyuyorum.kimseye tavsiye etmiyorum ayni yatakta yatmayi.1 yasindan beri azrayi ayirmaya calisiyorum.cezasi cok agir oldu bana bu isin amman ha!

şimdi herkese öncelikle selam benim özel konum gelmiş gündeme :)))) Bende aynıkate senin gibi düşünüyorum özellikle çalışan annelerin bebeklerini ile dipdipe olmalarını savunuyorum zaten bırakıyoruz bırakalımda gece bize doysunlar değilmi ? NAçizane fikrimdir kızım cansu 4 yaşında kadar sarılarak uyuduk ohhh diyorum iyiki uyumşum kuzumla 4 yaşına geldi bir akşam hadi annem yatalım dedim ayır dedi cansu ponponla yatıcak (ayısı) nasıl dedim cansu ponpona sarılıcak caliu gibi odasına yatıcak dedi o yattaı ben kesin ağlar beni ister diye sabaha dek uyumadık yatış o yatış kendi kendine ayrıldı.Hikasyesini okurduk iyigeceler der çıkarız kendi uyur.

Şimdi yiğitte benle yatıyor zamanı gelince oda bana bay diycek yatsın kuzum ohhh ben kuzuma sarılmaktan memnunum zaten saat başı emiyo düşünsene saat başı kalk git al gel emzir götür yatır böyle dibimde al emzir yatır banada kolay onada eşime bay dedik koca yatak ezme korkum yok rahatız.

Desert önce sen canımsenin hislerin sen annesin ne hissediyorsan ne yapmak sana cazipse doğruysa o senin doğrundur yatağında yatıcak diyorsan da yanımda yatıcak diyorsanda sen bilirsin.

ya kızlarbenim oğlan fena birşey oldu sehpaları yere atıyo tuttuğunu çekiyo yere atıyo birde dediği olmazsa basıyo çığlığı ağlamıyo ama bağırıyo siniri varmış hayır yaşını geçse ozaman anlıycak hayırdan evetten zorlıycamda şimdi ben ne dersem gülüyo devam önüne set çeker engellersem de devam ediyo yapmaya çalışıyo yani anlamıyo fena bunun varya yürüdüğü zaman ben yandım vallaha yandım fena bu çok fena bu kızıma benzemiyo başka model bu çok yaramaz olucak çokkkk.Karşısında birşey ye deliriyo mamaaa maaamaaaa bas bas bağırıyo bu bağırmayıda kızımdan öğrendi kızım onu severken hep çığırıyo bağırma kızım oda yapar desemde her defasın da pardon anneee gene devam .

desert rahat olucam tabi napiimm akşam saat da getirdiler uyumuştu kuzum çok güzel durmuş çok oynamışlar artık oğlanı bırakıcak birkaı daha çıktı :))) anane babanne ohhhh ben gezer :))) bugün ehliyet kursuna gittim uslu durmuş haftaya annem yok babanneye bırakırımartık.

Ben de bebeğimle aynı yatakta yatıyorum. Önce o hepimizin okuduğu safsatalara uyarak bi atıvermeye çalıştım yalan yok :) ama sonra Allah allah dedim gelen mutlu giden mutlu biz böyle istiyoruz. Yemişim eğitimini benim oğlumun sıcaklığına onun benim şefkatime ihtiyacı var. Varsın yanlış olsun ayırmayom dedim hala birlikte yatıyoruz çok da mutluyuz Hepimiz. Çok derin uykum yok ezer miyim vs korkmuyorum nasıl sığdığımızı sorarsanız enine yatıyoruz ayaklar boşlukta :)) sonuçta mutluyuz. 3 yaşında ayırmayı denerim odasını su an bana vahşet gibi geliyo. Hele emen çocuk için tam vahşet.

tabi herkes nasıl mutluysa nasıl rahat ediyorsa öyle yatsın. ben de aynı yatakta yatabilmeyi çok isterdim bebeğimin sıcaklığını hissederek. ama yok uyuyamıyorum öyle. o da zaten yatağından başka yere yatırdım mı gözleri kocaman açıp hop ters dönüp emeklemeye başlıyo:)) gece 10 kere emmeye kalkan bi bebekle şimdilik aynı odada mutluyuz.

yok gönül daha anlamıyorlar hayırdan falan ne zaman anlıycaklar bilmem. benimki de seninkinin kız versiyonu:) kız çocuğu biraz daha uslu olsa olma mıydı yok valla erkek çocuklarını ikiye katlıyo bu kız yaramazlıkta çok çekecek gibiyim ya.

Aynen katre Nasıl mutluysak öyle yapalım ama oda ayırmak için çok erken. Bunu erteleyelim derim ben. Sana da zor oluyo ama öyle katre. Ben bi açıp verdiğimi hatırlıyorum memeyi. Sonra uyuyorum :)) dipdibe uyuyoz oğluşumla arada uyanıp kokluyorum sarılıyorum o bağırarak uyandırdıysa kızıyorum geçinip gidiyoz :)

selam canlar aynen mavi bizde bir öpüp sarılıyorum bir kızım tersleniyorum ama mutluyuz biz.Ay ben düşünemiyorum saat başı emiyo bu çocuk dibimdeya hemen daha kıpırdanmaya başladımı mıyk dedimi sokuyorum memeyi iki çekip sızıyo ayrı yatsa tepinişini daha aralıklı zamanda duyucam belki mıyklamıycak ağlıycak belki ağlarken uyanıcak hadi bide uyutmaya uğraş ayrıca kalk beşikten al emzir koy ayy yok bana zor yapabilene ise helal olsun.

YA kızlar benim oğlan iyileşti iyileşmesine de bir sümük olayı kaldı böyle koyu koyu akıyo sümükleri pis bişeyoldu birde eliyle sıvamıyomu yüzüne ne zaman biter bu sümük bilmem doktor iyileşme evresi geçer dedi bırak aksın sinüsleri iyice boşalsın dedi de fena zaten sarışın çocukların sümüğü bitmez kışın sümüklü olurlar dedi.

Bu arada tekrar giremezsem Kurban bayramınız mübarek olsun tek tek tümünüzü bebişlerle birlikte öpüp sarılıyorum.İyi bayramlar.

Bebegi odasinda yatirmak bebege degil anneye zor (vahset) oluyor.ki bu ayni yatakta yatip da korkulu yatmaktan kirk kat iyi geliyor bana.
Mavicim hem sen yatagi yan cevir hemde ezmekten korkmuyorum de oluyo mu hic:))
Bence o anneye kolaylik oluyor sadece ki bende bunu ilk anneligimde yasadim.azra deli deli yattigindan hep belimiz boynumuz tutuldu.azra defalarca yataktan dustu daha aklima gelmeyen birsuru sey olabilir.
Bidekizlar yan yana yattiginizdan oyle bir saatte bir uyaniyodur.bide gundux yeterli su almadiginda olurmus bilginize.
Benim eltimin kizi da yan yana yatinca memeyi hic birakmiyor memeyi kapattirmiyo bile.meme agzindan cikinca basiyo bagirtiyi:)) ki 1 yasini gecti o.
Calisan bi anne olsam bende yanimda yatirirdim bebegime doymak icin ..bu ayrimi hic dusunmemistim.zor gelir muhakkak ayrilmak..
Gonulcum iyi bayramlar , herkesin bayramini kutluyorum

Ay kıskandım sankim:) koklayip sarılarak uyumak eminim cok güzel dir. Evet çok zor oluyo ya ben yatarak emziremiyorum malesef cok büyük bi kolayliktir heralde. Ama pimpirikli ben bi türlü alisamsdim yatarak emzirmeye.

Gönülcum sanada iyi bayramlar canım. Biz bu bayram cekirdek ailemizle garip garip gecircez bayramimizi.

Aysucum bebege de zor oluyo ki ayri odada yatirinca huzursuz oluyo. Tabi dedigim gibi herkesin kendi karari. Ama ben kendimi bebegin yerine koyunca kocaman karanlik bi odada yalniz basina olmak cok ürkütücü geliyo. Biraz akli erse annem babam yan odada diye dusunse o zaman daha kolay olur gibi geliyo bana

Ay katre bizde garip kuşuz bubayram eşim tüm bayram çalışıyo makinalar arızalanmış saat 3 te felan gelicek anca o gelince şenleniriz biraz zaten annemde memelekete gidicek ananeme ben terkedilmş gibi kalıcam banane kayınvalidelerden dimi ama anam gibisi varmı hiç.

Bende kızımı hep yatarak emzirirdim ama nedense oğlanda beceremedim onu ya olmadı bitürlü yok sanki cansuyu ben değildim emziren çok ilginç dimi.

Biz gayet relaks yatıyoruz koca yatak yayıl anam yayıl zaten paşa döne döne yatıyo oh mis.Velhasıl herkes bir yol tutmuş gidiyo hepimiz mutlu olalımda herkres istediğini yapsın demi.

kızlar bugün itibariyle bayram temizliği bitti ama vallaha bende bittim kolumda derman kalmadı yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…