Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Desert canım benim çok geçmiş olsun evetbilgim var cansu 6 aylıkken olmuştu ağır bir hastalık dönemi sonrası kulağa vurmuştu üzülme ilaçla çabuk geçiyor onlar küçük ama bizden kuvvetli çabuk yeniyorlar ben cansuda yaptım senin gibi aynı hatayı şimdi gık deseler götürüyorum doktora hatta annem der bunların totosu kaşınsa doktorda der ama napimm doktor bişeyi yok desin yollasın dimi sen kendini suçlama sonuçta onun iyiliğini düşündüğün için öyle davrandın çok geçmiş olsun.

Bizimkide iyileşti bolca yürüme çalışmasına adadı kendini ve araba delisi resmen deli burppp burppp diye elinde araba dolanıyorortalıkta heryerde araba sürme pisti duvarlar koltuklar halılar dolaplar boyu neye yeterse hepsi:)) birde kağıtkalem merakı var abladan kapıp kaçıyor önce çizmeye çalışıyor karalıyor sonra içindeki sese dayanamayıp bir ısırık alıyor kağıttan tabi ben bişey geveldiğini farkedene kadar sürüyor keyfi ben hemen çıkarıp alıyorum ağzından ama yakalayamadığım kaç yudum kağıt gitti miğdeye bilmiyorum :))))

Ben şu kalma işini çok taktım rüyalarım da hep araba kullanıyorum ya bildiğiniz gibi değil yarın derse gidicem artık rüyamda o kadar çok araba kullandımki kendimi usta hissediyorum.:)))))))

Selam kızlar

Eşim ameliyat oldu evd eyatıyor iki bebeğim oldu evde bu arada sınavı geçtim kaptım ehliyeti çok şükür oğluşum 1 yaşına girdi ama henüz doğum günü yapamadık eşim acil ameliyat olunca haber vereyim dedim size.

Gönülcüm geçmiş olsun önemli birşey değldir inş.yani bAsit bir operasyon olsun inş.ehl. hayırlı olsun çoksevindim.bizimde 12si doğum günümüz ama hafta sonu kutlayacaüız.çalışınca malum zor oluyor.paşanında yaşı hayırlı olsun ömrü uzun sağlıklı olsun.
Mavi seninde hayırlı olsun yeni işinsevindim atanmana.gerçi psikolojik olarak yorucu bir iş gibi ama hayırlısı olsun.

gönülcüm öncelikle çok geçmiş olsun canım.

yiğitin de doğum günü kutlu olsun Rabbim hayırlı sağlıklı huzurlu nice yaşlar nasip etsin inşallah.

benim bu hafta sonu sınavım var o yüzden çok yazamıyorum. çarşamba günü de annem gelecek inşallah onun heycanı içindeyim çook özledim. berra da artık tamamen yürüyo emeklemeyi falan bıraktı her yere yürüyo artık. bizden haberler böyle:)

ANİİMMM ağlamak istiyorum. Adetim 4 gün gecikti Çok korkuyorum. Bi yandan da hamileysem yavrucak onu istemediğimi hissetmesin diye Olsun sevinirim ki olsa da diyorum. Hamile tribine girdim iyice (( Kocam desen ağzı kulaklarında. Holey diyO. Dövücem adamı. Bu bana reva mı yaa işe başlıcam ben! Havalardan deyin, bana da öyle oldu deyin, bişey deyin kızlar Çok korkuyorum. Hissiyatım hamile olduğumu söylüyo. Hislerim de kuvvetlidir. Noolur bu sefer yanılsın Allah'ım bebeğim çok küçük. Ühüü: (

selamlarrrrrr kızlarrrrr mavi yaa ben seni okuyunca içimden hamilesin mavi geçti yaa hayırlısı olsun canım cümlenize gayri :))) Bak desert katre yazdığında hani yoktur direk yazdım da sende neden böle oldu hissiyatım bilmem :)))

Teşekkür ederim kızlar eşim iyileşti gibi ama daha 10 gün izinli evde baya çekti 2-3 gün totoşum dedi durdu garibim ama iyileşiyor.

Paşamın doğum gününü bu pazar kutladık çok güzel oldu foto eklerim sizede müsait bir zamanımda inşallah katre berraya maşşallah bizimki daha tek el tutarak yürüyo cesareti yok adamın oturma odasında geziyo yürüyereek ama diğer odalara henüz tek el tutunup gidiyo esasen tutmuyoruz o cesaret buluyo rabbim ne zaman yürü paşam derse ozaman atar kendini sahalara :))))

AYnı zmaanda rahatsız paşam burnu deli gibi yeşil yeşil akıyo sarılar sümüklü olur derlerdi o tez doğruymuş :)) Doktora gittik burun sipreyi öksürük şurubu ve soğukalgınlığı verdi.İyileşiyoruzz yani.

Çok geçmiş olsun gönül. Kocişine de oğlusuna da.
Ben gerçekten hamileyim galiba. idrar testi yaptım önce bi şey yok diye naralar attım sonra bir de bakarım ki silik çizgi var(( Kan testi yaptırdım akşam 4 te alicam sonucu. Allah mübarek etsin başa döndüm galiba. Çok stresli çok gergin ve de kendime çok çok çok kızgınım. Dikkatetmediğim için. Siz siz olun çok dikkat edin istemiyOsanız. Üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim çok karışığım yaa. sadece kağan, emziremiceğim için üzülüyorum. Hem de çok Üzülüyorum. Allah'ım hayırlısını versin hakkımda.
ya ben bebek olcağı aklımın ucundan bile geçmediği için çok atladım zıpladım kocamla boğuştuk şakalaşırken. sırtına bile atladım bi kere. Bi şey olur mi yaa ((
Ooooof offff
Gönül doğru galiba hissiyatın. Malesef: (

Kizlar ben geldim 1 haftadir telefonum tamirdeydi.tamirden cikmadi mahvolmus cocuklarin elinden dusmekten ufakligin agzina sokmasindan mecburen yeni tel aldik..
Desertcim gecmis olsun canim orta kulak iltihabi gecmez diye duymustum soguklarda falan tekrarlarmis dikkat et canim..
Mavicim memuriyetin hayirli olsun cok sevindim adina aklima esim memur oldugundaki mutlulugumuz geldi:))
Bir hamilelik suphesi vakasi daha
Canim telas yapma belki sutun koruyordur benim azrada oyle olmustu.hormonlarin ne zaman devreye girecegi belli olmazmis.doktorum oyle demisti..
Olursa da hayirli olsun :)))

Ağzın bal yesin aysu. İnşallah yoktur gebelik. Yarın alcam sonucu. Stres tavan yaptı. Sende gecikme yaşadn mı ki?? Ben doğurdum 40ndan 15 gün sonra adet oldum gayet duzenli gidiyodu niye önceden korumadı ki. Olur mu öyle sonradan strese sokmak

Bende Oyle hemen adet gormustum canim azra 1 ysina geldi adetim geckti.odum patladi ama bitaraftanda mutlu gibiydim.hani korunmamiza ragmen allah verdiyse vardir bundada bi guzellik gibi..
Sonra doktora gittim gebelik testi yaptilar kandan hamile degildim.aaradan 10 gun falan gectibaktim hala yok ben idrarrdan test yaptim yok.ama nasil panigim anlatamam.sonra yine doktora gittim.bu sefer baska doktora.sutun koruyo dedi sutu kes bak adet gorursun dedi.inanmadim bu saatten sonrami koruyacagi tuttu bu sutun diye. amma velakin 1 ay sonra hem bu sebepten dolayi hemde azranin hic yemek yemeyip sadece meme istemesinden dolayi memeden ayirdim azrayi.10 gun sonra hemen adet oldum icim rahatladi..
Korunduysaniz cok da telas yapma, bende yaptim ama

Gonulcum seni atlamisim afedersin anca bugun farkettim cok gecmis olsun ise baslamis sanirim esin.bu aralar yogunsun sanirim..
Benim kiz yurumeye basladi 5-6 adim atip dusuyo:))
Sonunda bir tane dis patlatabildik..
Geceleri uyumuyo bazen zombi gibi dolasiyorum.. sizde durumlar nasil?

Aysu yeni gördüm. Aynen dediğn gibi oldu sanırım. Gebelik yok. Adet de yok. Hikaye tıpkısının aynısı:)) öyyle rahatladım Kii anlatamam. Bidaha tövbe dünya ahmet kardeşiz kocamla diyomuşum:)) Çok dikkat edicem. ömrümün yarısı gitti. Çok sağd ya içimi rahatlattın. Korusun süt napalım lazere gitceğimgün korumayı bırakmasında başka bi şey istemiyorum.
Maşallah kızına. Benim oğlumunhiçç niyeti yoktu bi anda ayaklandı yakındır yürümesi. Çok hızlıyol katediyo.
Maşallah diyim uyuyo benim oğlum gecede 2 kere kaIkıyo yada 3)) Allah kolaylık versin sana. Ben bu halde sabah kalkamıyorum. Anneme atıp 12 de kalkıyorum.)
İşe başlaynca nanay gülüm nanayyy :)

Çok fena doğumgünü hazırlığındaym ayrıntılar pazar günü hiç vaktim yok şu ara.

kızlarr slmm.maviii geçmişler olsun canımmm o korku insanın ömründen ömür götürüyor valla.çeken bilrrr :)) kızlarrr biz ayın 12 sinde 1 yaşına girdikkk:) hafta içine denk gelince tabi hafta sonunu bekledik çalışan bir anne olarak.tam tekmil bir hazırlıkla aile arasında (22 kişi) kutlamamızı yaptık.herşey tamda istediğim gibi oldu.pasta işini yine kendim yaptım.diş buğdayından gelen tecrübeyle pembe şeker hamuru ile 1 rakamından oluşan kocamannn bir pasta :) bu arada övünerek belirteyim şeker hamurunuda ben yaptımm :))) rengarenk bir masa tabaklar bardaklar 12 çeşit ikram süslemeler.kuzumun ıyafetinide kendim tasarladım sayılır.pembe renk tütü alıp üzerini siyah keçe ile puantiyeler yaptım.badisine pembe 1 rakamını süsleyim diktim.kocaman kelebek kanat aldım.birde kelebek taçonlarıda taktık.altına dantelli çorap birde pembe tüylü botlar.ortalık yıkıldı :) face atıncada face yıkıldı.ama cuma başladım hazırlığa pazar akşamına kadar resmen hiç oturmadım.
Eşim: şunu hazır alalım bunu hazır alalım feryatlarında
Ben: hayırrrrrr kızımın ilk doğum günüü herşeyini ben yapıcammmm:)))
Eşim:diş buğdayındada herşeyi ben yapıcam diye tutturmuştun.o niyeydiiiiii???
Ben: o da kızımın ilk kutlamasıydı :))))
fotoğraflar kamera çekimleri derken gceyi bitirdik. kuzum bile ha bire masaya bakmak için birilerinin kucağına gitti:)
bu arada aile büyüklerinin yaşını karşılar inşallah dilekleri yerini buldu ve kızım doğum gününe yürüyerek girdi.1 hafta öncesinde tamamen bağımsızlaştı.şimdi kuzum yerinde hiç durmuyor.çekmeceler dolaplar dolap üstleri.birde ayağını kaldırıyorda bişeylere uzanıyor sıpa.dilimizde açıldı anne aşkım ezan okununca hemen Allah diyor.bir şeye kızıncada öööööfffff diye bağırıyor :))) ben handenin ya ya ya şarkısını söyleyerek oynattım bir gün şimdi sürekli ya ya ya diye dolanıyor.yataktan koltuktan kendisi iniyor.sehpaların üzerine çıkmaya çalışıyor :))yani işimiz yeni başlıyorrrr :)başka doğum günü yokmuuu?? mavi inş herşey istediğin gibi olur ....şimdiden kutlu olsun bebişinin yaşı...

ay mavi ben de bilirim o korkuyu neyse ki yokmuş amann yaa biz böyle telaşlanıp durcaz mı ne zormuş böyle olması.

desert maşallah ne güzel bi doğum günü geçirmişsiniz. keşke foto koysanda görsek. şeker hamurunu nasıl yaptın bakiimm tarif istiyorum:) biz de doğumgünü yaptık ama kızım o gün hasta olduğu için benim bütün hevesim kaçtı o yüzden yazmadım buraya.

bizden haberlere gelince kızım tam 13 aylıkken ilk dişimize kavuştuk çok şükür çok nazlı çıktı bu diş çok bekletti bizi:)) ama ilk diş heyecanını yaşayamadan hasta olduk berra da ben de hastayız malesef.

selam kızlar,

Mavicim çok sevindim hamiş olmamana Allahın gücüne gitmesin istenen bir gebelik makbulü sonuçta hayırlısı canım benim.İnşallah planladığın bir zamanda yaparsınız ikinci bebişi.

Aysucum sağol eşim henüze işe başlamadı ama ek işbulursa kolay gidiyo durmuyo sıkılıyo ama düzeliyo çok şükür.

Desert mavi ikinizinde bebişleri sağlıklı mutlu ŞANSLI bahtı açık uzun bir ömür geçirsin yeni yaşları kutlu olsun.

Bizim partimiz de çok güzeldi biz 15-20 kişi olur tahmini ile aile aile arası düzenledik ama eşimin ameliyatlı oluşu birde duyan gelir hesabı neredeyse 40 kişi vardık :)) Allahtan eşime 20kişilik olsun pasta dediğimde eşim beni dinlemeyip 30 kişilikyaptırmışta az ufaltarak yetirdik pastayı :) İkramlık ben hiççç birşey yapmadım kızlar sadece evi süsledik balonlar pepe doğum günü seti aldık tabağı çanağı süsü vs çok cici oldu ikamlıkları kardeşim görümcem kaynanam annem eltim arkadaşım hepsine birşeyler sipariş ederekten 10 çeşite çıkarınca yeter dedim ben bişi yapmadım :)))) Ama oğlum süper ötesi durdu bütün gün çocuklarla oynadı durdu gündüz yaptım ben akşam 7 ye kadar hiç mık demeden oynadı 7 de sızdı kaldı :))) Yani güzel bir doğumgünü geçirdik.

Biz oturma odasında rahat yürüyoruz ama odadan çıkacağı zaman hemen parmak istiyor tek parmak tutup geziyo henüz güvenemiyo kendine sıpa aslında hiç tutmuyoruz kendi yürüyo ama Allah ne zaman izin verirse ozaman bırakacak parmağı desert sizin kız baya işe başlamış desene :)) O anlattığın kostümle hayal ettimde tam ısırmalıkmış zilli desene :) yesin onu annesi maşşallah cümlesine.

AYsu ben senden azrayı sütten nasıl kestin detaylı öğrenmek istiyorum yazarmısın lazım olucazk bizede çünkü ben cansuda iken sütüm kendi kesilmişti şimdi bolca var maşşallah bıraktırmak istediğimde neler yapıcam nasıl yapıcam bilmek istiyorum.

AYrıca kızlar sizler korunmaiçin bişiler kullanıyormusunuz ben malum takke dışında bişey kullanmıyorum merak ettim hele mavinin korkusunu yaşayınca sanki daha önemli önlem almak gerek değilmi ?

Son düzenleme:
katrecim çok geçmiş olsun canım ikinizede bizde daha yeni iyileşiyoruz hala burnu akıyor ve ara ara öksürüyor 1 yaş aşımızı bile olamadık daha geçmedi diye canım.

İlk 1 yaş fotosu bizden gelsin ozaman buyrun :))

biz 2 defa pasta kestik 1.ablası süpriz yaptı mini bir pasta ile çekirdek aile arası kestik hatta babamızın hasta yatağı bile açıktı :))

Son düzenleme:
Kızlar biz de mütevazi bi doğum günü yaptık eşim görevdeydi ben de izmitteydim,izmitte pastasını kendim yaptım aile arası kutladık bunlar izmitte ki doğum günü burada da 4 aile kutladık pastasını hazır aldım kurabiyeleri ve ikramları kendim yaptım evimiz küçük olduğundan çok kişi ağırlayamadım balonlarla ve hazır süslerle sünnet evi gibi süsledim heryeri ama fotoları daha atamadım
Bizim kız 2 aydır yürüyordu bu ay koşmaya başladı :) küçük cümleler kuruyor su istiyorum,han gidelim,mama istiyorum gibi bir de bebekle falan oynamyor sürekli lego,bultak kovalar,yapbozlar hep bişeyleri takıp çıkaracak bu ay ki kontrolümüzde doktor ıq seviyesini ölçtür burada ölçülmüyor eğer iq su yüksekse farklı eğitim vermen gerekiyor dedi inşallah normaldir şubatta izmite gidince ölçtürecem artık..
Gönülcüm geçmiş olsun enişteye :) Mavi sana da geçmiş olsun canım iyi korku atlatmışsın:)
Bizden haberler böyle şimdilik

mehrucum ben yerim o minanın ağzını o ne güzel gülümseme öyle maşşallah canım doğum günü kutlu olsun prensesin yüzü aynen böyle hep bir ömür gülsün pastalarda süpermiş hani.

Canım mina badereler atlatmıştı yazamadın sen bize nasıl şimditam olarak ne olmuştu şimdi iyi siniz geçtigitti dimi ?

kızlar daha becerikli oluyo bugün kızın günlüğüne baktım yiğit kadar iken bizimki çekyatlara çıkma inme denemelerine başlamış aynen mina gibi 2 kelimelik cümleler kurarmış ama bizim yiğit tembel çıktı ya :))

sağol canım şimdi iyiyiz rota virüsünden önce eşim görevdeydi ben de arkadasa gitmiştim oturduk eğlendik evimize geldik minayı yatırmaya hazırlıyordum önce bi ter bastı çocuğu ama parmaklarından damlıyo artık pıt pıt sonra ben üzerini değiştireyim derken kusmaya başladı ama normal değil yani burnundan bile kusmuklar geliyor kusarken nefes alamadı sonrasında rahatladı biraz terlemesi geçti ortalığı temizliyordum bi baktım ağzından burnundan şakır şakır kanlar geliyor hemen eşimi aradım ama ulaşamadım o sıra bayıldı mina kendine getiremedim 15 20 dk eşimin arkadaşını aradım ardından ambulans allahtan hemen geldi ambulans hastaneye gittik bakıldı herşeyine bişey çıkmadı aşırı kusmadan dolayı kanama olmuş ondan da bayılmış dediler sonrasında rota virüsü oldu zaten onu da anlayamadılar ilk acile gide gele çocuga damar yolu aça aça yer kalmadı artık neyse farkedildikten sonra doktor yatırmadı sıvı kaybı çok olursa yatırırız dedi bi günde 20 kere kaka yaptı 15 kere fışkıra fışkıra kustu pazar günüydü doktoru aradım hemen hastaneye götürün ben bilgi verecem yatışını yapsınlar hemen serumla sıvı takviyesi yapılacak dedi gittik yatışımızı yaptırdık koskaca medikal park hastanesinde bir allahın kulu damar yolu açamadı suç sağlık bakanlığınınmış tecrübeli hemşirelin atamasını yapmış hep saatlerce bekledik çocuğumun kafasına kadar deldiler 4 saat boyunca bişey yapamadıkları için topladık pılımızı pırtımızı çıktık başka bi hastaneye sonra kolu enfeksiyon kapmış medikal parkta rotanın ateşi apsenin ateşi mahvoldu yavrum ömrümden ömür gitti yavruma bişey olacak diye kısaca özet geçtim daha neler yaşadık da sayfalar dolar çok kötü günler geçirdim ama iyiyim şmdi çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…