Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam kizlar epey oldu açamadim bende annemi iyileştirip gönderxim birde gitmeden onun evini temizledim temiz temiz otursun diye o günde kenximi üşütmüşüm 5 gundurde ben hastayi bugun 5,gun biraz duzeldim yigit haztaoldu o igne oldu bu kis baya sarsildik ya hzyirlisi napalim haztaliklarla ugraztik.

Mavi canim hayirli olsun isin canim alisirsiniz ve inan iyi gelir calixmak ikinizede bende yaza basliycam kizmetse.aysu evt bu minikler yurumeye basladi yaramazliklarda geldi dimi bizimki baya baya yuruyo ama korktugum gibi yaramazlik yzpmiyo oyuncaklari ile oynuyo gittigimiz yerede bir cantada oyuncak goturuyoruz onlarla oynuyo karistirmiyo ve ciz dedinmi elini hemen cekiyo massallah .

Ablasina aşık resmen oovarsa rahatim onun peşinde dolaniyo elinde bir araba?

Bizden haberler boyle .

Mavici m bende simdi sütten kesmek niyetinde degilim ama bizimki bence birakmiycak iledde lazim olur diye bilgi aldim aysudan canim.

Birde biberon almamasi kotu ama bukuruz bir yolunu artik .
Ay bu tabletle yazmasi ne zormus yoruldum vallahi yazarken :)

Merhaba kizlar 13 aylik oglum var bir şey merak ediyorum Bebekleriniz eti nasil tüketiyor? Pilav vs yiyorlarmi biz daha çok rondodan geçirilmis corbs iciyoruz eti koyunca yemiyor yardımcı olurmusunuz neler yiyor bebekleriniz.yasit olduğu için oğlumla bebekleriniz fayda niz olacaginizi.dusunuyorum teşekkür ler l

öncelikle rondoyu bırakmak için çok geç kalmışsınız.9. ay itibari ile katı yiyecekleri çiğneme ve yutmayı öğretmeniz gerekirdi.ben ve buradaki diğer arkadaşlarımın hepsi katı yiyeceklerle çok önceden tanıştık.kimimiz 6. ayı bekledi kimide 4. aydan sonra alıştırma yaptı.ben rondoyu hiç kullanmadım.tel süzgeçten geçirdim çorbasını her zaman.içinede ekmek doğrayıp çok erimeden yedirmeye çalıştım.öğürme olabilir sakince ağzından alıp yenisini ver.tepki gösterme.patates haşla ezmeden ufak parçalar halinde ver yesin.ve dr um bana katı yiyeceği yutması için su verme demişti.utmayı kolaylaştırmayacağız yani.biraz zor olabilir ama çaba sabırla halledersiniz.yoksa benim yiğenim gibi 4,5 yaşına gelir hala tüm yiyecekleri rondodon geçirtir bulamaç yaptırır.Allah korusun diyorum.tavuk haşla ver eline ufak ufak yesin.şu an biz masamıza aldık kızımızı her yiyeceğimizden yiyor.15.aya doğru tamamen bizimle aynı gıdalarla besleniyor olacak.ona özel çorba değilde evde pişen yemeği yiyecek.kolay gelsin size.

kızlarrr herkese selammmm.ne kadar uzun zaman olmuş girmiyorum buraya.hepinizi çok özledim.sayfaları nasıl okuyacağım derken baktım sizinde benden aşağı kalır yanınız yok.bırakıyormuyuz burayı ne yavaş yavaş. neyse öncelikle gönülcüm çok geçmiş olsun cnm. mavi bayıldım size.maşallah oğluşuna.ellerine sağlık herşey muhteşem görünüyor.aysu üzüldüğün halı olsun canım yaa kızlar bende malum iş temposuna nasıl kaptırdıysam artık yeni yıl için sınıfımın gösterisi vardı neredeyse kızımdan arta kalan tüm zamanımı onunla ilgilenmekle geçirdim.sonrada karne dönemi malum karneleri hallettim.çok şükürrrrr bitttiiiii.mavi kilo demiş valla aylardır benim başımın etini yiyolar desem yeridir.hastanelik olacaksın diyor her gören.48-49 arası gidip geliyom.56 ile hamile kalmıştım.76 ile doğuma girdim.hayırlısı bakalım.kuzumda büyüdü teyzeleri.ısırmalık bişey oldu:) ezanı duyunca dikkat kesiliyor Allahhh diye bağırıyor:) kitaptaki resimlere abi abla hav bop(top) mööö diyor.vücudundan sorduğumuz yerleri gösteriyor.ev eşyalarını gösteriyor.aile arasında kurye olarak kullanıyoruz:) bunu babaya götür,bunu anneye ver gibi :) o da bayılıyor.yürümemiz evde çok güzel.dışarıda ayakkabılarla biraz zorlanıyor.o da alışkın olmadığından ki evde hiç giydirmiyorum.anatomisi bozulmasın diye.dışarda giydirdiklerimde süslü tüylü pullu leoparlı bilmem neli çizmeler olunca giymemesi daha hayırlı :) bu arada kıyafetlerimizide artık anne kız takım olarak kombinliyorumm aklınızda olsun çok güzel duruyorrr :))) dr.kontrollerde iyi bulduğunu söyledi.kilomuz az 10,900 bende üzülüyorum deyince siz ona değilde kendinize üzüln dedi adam bana :) o derece uçmuş haldeyim yani:) artık bir evde değilde toplama kampında yaşıyormuş hissine kapılıyorum çoğu zaman.inanılmaz dağınığız:) yetişemiyorm.ben zorla toplu düzenli olmaya çalışan biriyim.eşim çok dağınık şimdi birde miniğimiz tüm çekmece dolapları döküyor.al burdan yak misali.yorucu oluyor ama idare etmeye çalışıyorum diyelim :) bu arada geçen hafta hava güzeldi hayvanat bahçesine götürdük minnoşu.Allahım çıldırdı hayvanları görünce.en yakın zamanda yapın:)dip not:ilaç olarak multitabs balık yağı şurubu ve diş için flor içiyoruz.başka hiçbişey kullanmıyoruz artık.bir daha açmamak lazım arayı bu kadar.unutmadan mavi tebrik etmedim canım seni çok sevindim hayırlı olsun yeni işinde.evine huzur bereket getirsin inşallah.

Merhaba canım,

Biz 6.aydan beri eti tüketiyoruz ben rondo kullanmadım hep çatalla ezdim ve cam rende kullandım önceleri ondan sanırım tavuğu normal biz nasıl yersek yiyor kırmızı eti köfte olarakta yemek içinde parça et olarakta yiyor pirinç pilavını çok sevmiyo ama bulgurpilavını seviyo şuan biz ne yersek acı olmamak kaydı ile oda yiyor diyebilirim sadece balığı çok istekli yemiyo nedense diğer her şeyi yiyor.

Son düzenleme:
desert yerim o pullu ayakkabı giyen ayaklarını onun ben :)) Ay bizdede aynı yiğit onu ablaya ver bunu babaya arada dolana dolana telef oluyo çocuk :))) Ama itiraf ediyorum bir oh çektim yürümeye başlayınca o ne işkenceydi tutelinden gezdir babam gezdir bir oraya bir buraya şimdi kendioynuyor kuzum.

Biz bu arada hastalıktan bolca ilaç kullandık canım ya napalım canımız sağolsun deve kuşu gibi gömdük kafamızı eve çıkamadık hiç ama bende ilkbaharda istiyorum hayvanat bahçesi bakalım bugün parka gittik ablayı okula götürünce ne kadar meraklı herşeyi ellemek keşfetmek istiyor bizim oğlan akıllı çıktı dilimiısırayımda karıştırmıyo öyle eli gitse bırak olum cız deyince bırakıyo çok şükür ne örtü kaldırdım ne obje herşey yerinde duruyor çookkk şükür.Boyama yapıyoruz top oynuyoruz evde ev işlerini birlikte yapıyoruz ay toz alıyo sıpa :)))))) elinde bir bez dolapları siliyo :))))))))) valla eşim diyo kendine benzettin çocuğu bana acil iş lazımmış :))) Ama annemin toparlanması ve benimde cumartesileri çalışılmayan bir iş bulmam şart artık yeter yaydığım yani.Bende çalışçam banane kıskandım sizi :)))))

Desert bizde evde giymiyoruz ayakkabı ondan dışarda 1-2 duraksıyo ama çabuk adapte oluyo koşturuyo hemen sıpa.Aybirde oynak bu çok müzik duymsın eller havada oynuyo :))

Cubuk kraker kek börek bulgur pilavi pilav yiyebiliyor ama çorbada asla puturlu yiyemiyor eti rondodan yapıyorum yemiyor kucuk kucuk koyuyorum onune ağzına koyar koymaz çıkartıyor daha 4 tane disi var ondan olabilir mi acaba? Sizin cokmu dişleri mesela elma yemiyor isirarak ama mandalina tatliysa yiyor isira isira oda yumuşak diye yumurta beyazi yemiyor teşekkür ler cvblariniz için 4 yasinda kizim var onada rondo kullanmıştım ama o Her şeyi 15 aylıkken yiyordu vitaminsiz proteinsiZ kalıyor diye üzülüyorum

desert güldürme beniii 10.900 e az mı diyosun sen maşallah barekallah çookk iyi canım yaa. benim kızımın kilosunda bi bebişiniz olsa kafayı yerdiniz heralde. daha dün tartıldı. 8.500 çıktı. çok üzülüyorum çookkk

mavicim ne durumdasın çalışma hayatı nasıl gidiyo alıştın mı? benim hiiçç gözüm yemiyo valla teklifler çok:) ama berra ev işleri ve okul kaldıramam gibi geliyo. ben böyle rahatım yani:)

Ooo sohbet almis yurumus:))
Gonulcum annene gecmis olsun diyorum.bende bugunlerde annemle ugrasiyorum bende annemi ameliyat ettirdim cok ciddi birsey degilama 3 gundur hastanedeyiz.4 gun daha kalicaz.esim cocuklara bakiyor izin aldi isten..
Cocuklar babasindayken o ksdar sakin ki anlatamam kizlar ta bu canavarlarin butun eziyeti banaymis:))
Bugun komsum gecmis olsun diye aradi cocuklar nerde diyesordu.evde esim bakiyo deyince sok oldu.normalde gurultu patirti aglamanin bololduguevde cit yok dedi:))
Gece eve geliyorum basliyo aglamalar pacamda dolasmalar:))

Kızlar biz dün büyük bir kaza atlattık.kuzum beşiğinden düşmüş. Ben okuldaydıym.ön parmaklığa tırmanmış ve sarkmış galiba.nasıl düştü neresini çarptı görmemişler.banada haber vermediler.4saat bekletmişler sonra uyutmuşlar.kusmamış.ben öğrendiğimde 7saat geçmişti.vücudunda hiç bişey yoktu.dr.g.türmedim.basirem bağlandı heralde. Ama yürüyor oynuyor görünce götürmedim.şimdide içim içimi yiyor.ya bişey olursa diye.daha öncede koltuktan yere düşmüştü dr gözlemle demişti.aynı şeyleri yaptım.inş.bişey olmaz ya.boş yere radyasyon almasınıda istemiyorum.artık nerde yatırıcam bilmyorm.gece yanıma aldım.odasına qlışmıştı aslında.Hayırlısı bakalım.Katre tamam sustum canım.haklısın.şükretmeyi bilmek lazim. Gönül benimkide öyle elinde mendil kapı koltuk sehpa ne varsa siliyor.bazen hızını alamayıp bizide siliyor:)) müzik duymasın popo sallanıyor ve alkış başlıyor.

Oy kuzum cok da yüksek ten dusmus ama bisey olmamidtir canim merak etme. Melekler tutarmis onlari. Berra da bi kac kere bizim yatsktsn düşmüştü ben de acayip takmistim babam dedi kacinci kattan düşüyor cocuklar bisey olmuyo hic bisey olmaz insallah diye. Böyle düşününce çok rahatlamistim canim. Ama bundan sonra yatirmasan iyi olur tabi. Valla park yatak cookk rahat bişey iyi ki almışım diyorum hep. Tirmanacak dusecek derdi yok. Oyle bisey alabilirsin. Ya da besigin onune bisey koyabilirsin.

Aysucum annene gecmis olsun canim cocuklarla zor oluyordur Allah kolaylık versin canim

canmkıymayı denedin mi..eti de küçük küçüklif gibi yapıtorum öyleyiyo..balık tavuk sıkıntı yok nasılola yiyo da kıymada sıkıntı çekmezsin...bi de artık rondodsan vazgeçsen yavaş yavaş..çiğnesin kendisi yumuşak şeylerle alıştırabilirsin....ben hiç rondo kullanmadım en fazla çatalla ezdim çok şükür yediği zaman sıkıntımız yok ama çok bişey yemiyo benki(((

Katre cim bırakamıyorum artık yanıma aldım yine. Bu sefer de ne o ne de biz rahat yatamıyoruz.ve yanımdayken daha fazla ağlıyor gece leri.napıcam bilemedim

Canım yeğenim 2 yaşına kadar pütürlü yemedi yapacak bişey yok yemiyorsa rondo kullanıcaksın ama ara ara dene gene sen.

selam kızlar aysucum geçmiş olsun annene canım.Negüzel eşinde durmaları maşşallah onlara.
Desert geçmiş olsun yiğitte bu aralar çok düşüyo yürüyorya ama düşe düşe düşmeyi öğrendi kendini korumaya başladı düşerken üzülme katre gibi düşünüyorum allah koruyor onları eğer yatarsa park yatak en iyisi ama bizimki ayrı yatmıyor hala benle napalım bizde sarılıp uyuyoruz paşayla.

Mavi nasıl gidiyor iş hayatı canım benimde iyice dararltılar geldi bakıyorum iş ev işlerini düşünmüyorum haftada bir kadın alıcam da çocuklarla baya zorlanıcam çok ara verdim çünkü ama isityorum artık yeter maddi özgürlük ve kendime güven istiyorum oda lazım.

Katre bırak zayıf olsun sağlıklı olsun canım .

Desert çok geçmiş olsun canım. Hiç merak etme ben küçükken balkon ağaç vs. Ne varsa düştüm hiç bişey olmaz Allah koruyo onları. Tabi insanın içi yanıyo o ayrı.
Anneciklerinize de geçmiş olsun Allah güç kuvvet versin annelerimize onlar lazım bize :))
İşe alıştım kızlar yaa oğlumu çok özlüyorum ama iyiki çalışıyorum evde oturcak bi tip değilim ben. Ben ben olmuyorum öyle :)) enerjim düşüyo hep yorgun hissediyorum. Ama şimdi 5 6 saat uyku o da bölük pörçük sabah zımba gibiyim. Akşam oğlumla koştur zıpla sarıl oynaş çok iyi geldi valla. Kendime geldim. Ilk maaşı da çektim 15inde ooohhh :)) iki lafımdan biri bende ekmek getiriyorum bu eve :)))) fatih diyo ki Allah senin eline düşürmesin beni :) şaka bi yana çorbada tuzunun olması mükemmel hissettiriyo.
Benden haberler böyle. Bebeğime gelince. Bu ara çok huysuz. Neden bilmem arada Kıyamet koparıyo ateş basıyo çocuğa sonra geçiyo. Diş mi geliyo kulak iltihapı mı var anlamadım bugün izin alıcam. Dr götürcem. Zaten süt iznim var 3 buçuk ta çıkıyorum 2 saat de mazeret izni alcam. Bende bi üroloğa görünücem sistit oldum yine . Sık tekrar ettiği icin bi git dedi pratisyen.
Paşam da çok tatlı oldu. Ama hala yürümüyo :)) o tek el tutulacak öyle istiyo. Halbuki yürüyo niye korktu bilmem. Şu ilk arabam var ya 8 aylıkken onla zırt diye uzanıvermişti ben ona bağlıyorum korkmasını. Şimdi güvenmiyo kendine. Ama duvardan duvardan her işini hallediyo :)) haaan hastası. Araba motor tır ne görse durup haann diye diye izliyo. Çok tatlı oldu yaa tam yemelik. Tvde Maç görür görmez goooll diye elini kaldırıyo. Namaz kılan görünce Allah diye elini açıyo amin yapcak :) kuzum benim.

mavicim hadi iyi harcamalar darısı başıma bende öyle söylenirim inşallah çalışırda bende arama kısmındayım bulursam şartlara uygun hade bismillah diycem.

Bizimkide öyleydi sonra birden cesaret geldi yürüdü bugün az koşturmadı parkta heryere gitmek herşeyi ellemek istiyo beter yani.Banyonun kapısı kapalı açık görsün deterjanlar ilgisini çekiyo renklilerya.Allah korusun olur dalarım vs kilitli tutuyorum ehnzü çok küçük algılamıyor çünkü tehlikeyi.

Bugün sabah kızımla az kavga ettik söylendim kızdım sonra pişman oldum aman dedim dağıtsın döksün ne kırarsın çocuğun kalbini aldım konuştum öpüştük barıştık ama üzüldüm.

Bizde durumlar iyi şükür hastalık yok 15 tatile az kaldı bu hafta alıcaz karneyi bol bol gezeriz artık diyoruz bakalım kısmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…