Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canim telas etme dha 10 gun varmis neredeyse,bol bol yuru,hurma ye.bazi dr.lar 40 haftadan sonrada birz bekliyorlar,cunku sata gore, gec dollenme olursa dogum tarihide ileri atabiliyormus.Dr.unla konus ve ona guven en saglikisi senin ve bebgin icin ne olucaksa o olsun inslh...

Evet 3 tane tanıdığım 41. Haftada doğurdular bu aylarda. Zamane çocukları böyle demek ki. Bizimkiler erken gelsin ama yaa çok sabırsızlanıyorum ben:)) hurma yemek ve yürümek çok iyiymiş. Pilates topun varsa da üstüne otur zıpla, kolay açılıyormuş. Ben hastaneye de götürmek istiyorum ama burda pek bilinen bişey değil ya gülerler bana diye almadım yanıma. Yabancı ülkelerde fix uygulama halbuki. Sancılara da iyi geliyomuş. Ne yobaz bi memlekette yaşıyoruz ya kime soylediysem güldü:)

Kocama sor onu deseydin ya :)) estetik yapmış gibi bişey olmuş. Aferin o dr.a gözüme girdi:) yırtık pirtik olacaksa da kesi yapıyorlar, daha kolay iyileşiyor dimi.
Yok yaa sen bana iyi geliyosun:) sayende güle oynaya gitcem inş doğuma :) sonra sancılar dayanılmaz olduğunda gönüüllll hani çok kolaydi gönülllll diye bağırıcam :)) kocam da gönül kim la dicek :) nasıl senaryo ama...

Inşallah bu hafta coookk kolay bi şekilde doğurur kavuşursun bebişe... Gelir gelir merak etme. Gelmezse de emiinnn ol vardır bi hayır. Biz elimizden geleni yapıyoruz. kolaya kaçıp ayy ben çekemem sancı mancı kesin alın siz demiyoruz.. bundan sonrası Rabbimin takdiri. Tevekkül etmeliyiz. Sağlıklı olsun da bebişin... Nasıl isterse öyle gelsin anneyi uzmeden inş...

Canım haklısın yoruluyoruz ama napıcan iş güçte yapmak istiyor.Yatış pozisyonunda şansım yok sırt üstü yatamıyorum kendim nefes alamıyorum ve kalkamıyorum,sağımda oğluşum yatırmıyor yani mecburi bir anlamda sol tarafa yatışımki hiç rahat değilim o pozisyonda ama napıcan işte ahh ahhh yüzdük yüzdük kuyruğuna geldikte bu kuyrukta amma uzunmuş :)

Canım hiç canını sıkma sen kızım aynıydı mayısın 20 si son tarih dedi doktor e zaman geldi kızın keyfi yerinde suyu bol gönderdi beni ama bu defa 2 günde bir kontröle aldı en son haziranın 10 unda gittiğimde artık tamam yarın sunni sancı deniycez olmadı sezeryan dedi , hiç açılma yoktu 11 haziranda gittim sunni sancı takılırken sıfır açılma vardı sonrasında 1 cm 2 cm derken oldu bitti hayırlısı Allahtan sıkma sakın canını sezeryansada olsun napalım bebişlerimiz sağ salim olsunda öyle olsun.

Evet canım sanırım öyleyiz ki bende güldüm düşünsene hastanede odasında top üstünde zıplıyorsun :))))) valla komik aslında ama faydalıysa neden olmasın ama hastanenin maskarası olursun söylemedi deme :))))

Ya bizdede bol bol yürüyüp çömelinir ama hastaneye gittinmi kıpırdatmıyorlar anam ya yat sola öyle kal gerçi son zamanlar takmıyorsun ne sağı ne solu yatakta baya bir dönüyorsunda öyle yapıyorlar sunni sancıda sola yat kıpırda ma gelde sen kığırdama kolaysa demi.

:)))))) ay ne güldürdün beni ya Allahta seni güldürssün hiç ağlatmasın canım benim arkadaşım yapmış onu ama onun aksiliği normal doğurucak doğumaneye almışlar tutturmuş ben doğurmuycam vazgeçtim e çocuk yola girmiş artık olay bitiyor kocasından izin alıp bağlamışlar ayaklarını çocuğu kurtarmak için açmıyormuş bacaklarını çocuk sıkışıcak başlamış bağırmaya gönüllllll Allah seni napmasın ne işim var benim burda olacaktım sezeryan diye sonra gittik hastaneye anlattılar gülsekmi ağlasakmı hastaneden hiç yatmadan kucağında çocuk çıkarkende ay iyiki seni dinlemişim bak sezeryanliler daha kalkmadı yataktan diyordu kamil arkadaşım. :)))))

Kızlar dün gece gene saat 02:30 da uyandım bir sancı kasıklarımda bir sancı ses etmeden salona geldim biraz dolandım yok geçmiyor birde bu küçük gönülde bir acı dedim oluyor bişiler sonra dolandım dolandım elimin biri karnımda biri gönülde ben dolanıyorum sonra bir pırt ama kuvvetli :))))))) ne ağrı ne sancı ay dedim senin ben gaz gibi sonra normale döndüm ama şeklm şemalim bir komikti :))) hiç ses etmeden yattım gene.Başladı benim gece maceralarım bir gece ansızın gelebilirim diyor benim oğluşum.

Her yazdığında da heyecanlanıyorum. Diyorum ki tamam durmucak bu gönülün oğlu,.bir iki güne gelcek. Sonra da Allah seni naapmasın diyorum.. ben bazen gazdan kıvranıyorum da aklıma hiç sancı gelmiyo.. sen ayırt edemiyosan biz naapıcaz??
ben bu gidişle evde doğurcam oğlumu(( yaa. Hiç fark yok mu arada?? Hatırla hadi sancı nasıl bişey?

:)))))) ama akşamki gibiydi işte sancıda :))))) ama arkası gelmeyince pırt sancı dedik geçtik eğer pırtla tırtla geçmiyorsa ayyyyy ayyyyy yerini aaaaaaayyyyyyyyy alıyorsa sancıdır işte :)))) O bir gelsin bak nasıl anlıyorsun sen sancıyı :)))))

ayy güldürdün beni :))) daha erken değil mi senin için dur bi 38 haftalık ol bakalım bana doktorum 40. haftaya gün verdi ben muhtemelen sancıyla gitcem sende az bekle gündüzleri yoruluyosan eğer geceleri daha çok yokluyo yalancı sancılar dün akşam bizimde bulaşık mak bozuldu... yatmıştık baktım hala çalışıyo eşime söyleyim dedim oda bi korktu uyandırınca doğuruyorum sanmış...bu arada ben bugün baya rahatladım burnum hala tıkalı ama halsizliğim geçti çok şükür gribim geçsin haftaya bekliyorum ben küçük oğluşumu :)))

Canım sevindim biraz rahatlamana diyorumya ben çok mızmızım diye :) Ondan sebep kimseye ses etmiyorum zaten ben kızımdada erken başlamıştı ağrılarım 41.haftayı tamamladım 42.haftanın sonuna doğru doğurdum yani buda büyük ihtimalle öyle olur hatta anneme bile dedim bugün bu kadar kıvranır kıvranırım sonunda bide normal sancyla doğuramaz gider sunni sancıyı yerim diye erken ama napimm geliyor işte pırt sancıları bacım yaa kader ne etçen :))))

oooo 41 haftada iyi durmuş kızın benim oğlum 7 gün evvel sezeryana gircektim sabah geceden sancılandım bunuda doktorum taa 40. haftaya verdi günü.. inşallah durur o güne kadar ama ben hiç öyle düşünmüyorum bir hafta öncesinden bekliyorum ayrıca çok garip korkularımda gitti öyle sakinim ki sadece aç olmam gerekiyo ya en az 6 saat işte onu beklersem sancıyla diye bi endişem var kısmet artık.. allah her güçlükle bir kolaylık verir...

Aynen öyle canım allah bir kolaylık verir herşeyin bir çözümü bulunur yeterki vakti saati gelsin.Evet kızım iyi durdu durmasınada o zamanki çektiklerimi bir Allah bilir birde ben çok problemliydi miğdem çok kötüydü ayda en az 1 kere serum yiyordum 2-3 olduğuda oluyordu öyle fenaydı sürekli kusuyordum bunda çok şükür normal kontröller hariç hiç hastanelik olmadım Allahıma şükürler olsun.Mızmızım tabi ama kendime birde paylaşırken size :))))

ya evet aslında tevekkülü bırakmadan bol bol dua etmek gerekiyor.şimdilik hiç sesi çıkmıyor hanfendinin. geçen hafta yalancı sancıları daha fazla hissediyordum.bu hafta o bile yok neredeyse.evde çok hareketliyim her işimi kendim yapıyorum diye yürüyüş yapmıyorum.ondanmı acaba böyle oldu bilmiyorumki.hayırlısı bakalım.yarından itibaren bolca hurma ve yürüyüş yapmaya başlıyorum artık.

Yok canım ya alakası yok yürüyüşle felan şimdiki nesil çok üşengeç daha anne karnında başlıyorlar baksana normal sancı ile gelmeye bile üşeniyorlarda daha anne karnında sunni sancu ile geliyorlar değilmi :)))

Kızlar akam gene eh işte bir akşamdı uyudum uyumasınada işte sağa dönememe sola dönememe yalnız bir komedi anlatayım size de gülün yine gece çişe kalktım önce kızım sayıkladı en güzel ben okudum diye bağıra bağıra neyse onu uyandırdım kızım rüya görüyon ec ye götürdüm yatırdım.

Tam yatağa geldim yatıcam eşim başlamazmı sayıklamaya ama nasıl sayıklıyor biliyormusunuz "doğuruyorum,doğuruyorum" ve karnını tutuyor :))))))))))))))))) ay ne güldüm uyandırıcam gülmekten zor uyandırdım adamın içine işlemiş heralde etkilenmiş dedim ya garibim doğurmuyon kalk :))))))) oda baya güldü gece gece.

Bugün baya hareket ettim oğluşumda şaşırdı kıpır kıpır şimdi.Kızı okula hazırladım evi topladım çamaşırları astım.Onlar okula gitti dün canım birşey istemişti ama malzemem eksik markete gittim giderken çöpleri attım marketten eksiğimi aldım önce akşam yemeğini yaptım o canımın istediği hamurişini yaptım bir kendime özel :))) Sonra süpürge açtım oturdum keyifle atıştırdım mutfağı topladım ve şimdi oturdum ama yoruldum.

Zaten ev 4.katta merdiven in çık yetiyor.

bu gecede bişi olmazsa bnde aralkta yapıcam inş. =)))
bebeğimn kıyafetlerini çok önceden yıkayp hazırlamıştım.
onun aradan çktığı iyi olmuş çünkü şu an hiç uğraşmaya mecalim yok =))
beyazları asmıştm 3 gündür sürünüyorlar balkonda,1 haftadır ütü yapıcam hala bekliyorlar alştm sanırım rahatlığa =)))
bunun dışında o kadar da salmadım kendimi,hemen hemen herşeyim hazır bekliyoruz karı koca.
eşimden Allah razı olsun,o olmasa hçkmsem yok.tek başıma bu kadar şeyn üstesnden gelemezdm.
camlarımızı sildik,perdelerimizi yıkayp ütüledik,banyomuzda wcmzde tadilat oldu sonrasnda hep eşim temzledi,halılarımızı yıkattık,dip köşe temzledik evi.
tabi ben ona yardım ettm,güya o bana yardmcı olucaktı =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…