Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Is olacagina variyo yapacak birsey yok maalesef..
Dogum sancisini merak edenlere de ne desem bilmem ki:)
Hic merak edilecek Birsey degil emin olunki:)
Tek iyi yani bebeginize kavusmak..
Sanmayin ki artik rahat edeceksiniz uykusuz geceler gunduzler,
Ilk 3 ay kendime gelememistim Ben..
Simdi benim isim ilkinden daha zor iki prenses bir arada:)
Allah herkese saglikli sihhatli,Hayirli evlat versin..

Ayy öle deme biz o sancıları hissetmek için dua ediyoruz:))) cahillik işte. Ama herkes bebeğimi kucağıma aldığımda herseyi unuttum, sanki o sancıları ben çekmedim diyo. Biz de melegimize kavuşalım da varsın uyutmasın bizi hiç sorun değil.
Sancı nedir bilenler az dAha anlatın ya herkes farklı anlatıyor kişiden kişiye değişiyor mu bu sancı. Evde dogurcam diye korkmaya başladım. Nst de biraz sancın var diyolar ben hiç bişey hissetmiyorum sadece karnım sertleşiyor...

Canım magnezyum kullanıyo musun?? Ben düzenli içiyorum hergün 3 aydır. Artık midem bulandı bırakayım dedim. Kasıklarımın ağrısından yürüyemez oldum, yatakta dönerken inliyodum. Dr sordum o ağrıyı magnezyumumu bıraktın dedi.
Calsiyum ve magnezyumu çok şiddetle tavsiye ediyorum. Bebis için değil kendi rahatınız için...

canimcim buldum netten o stickerin aynisindan raflarida var icinde ayrica,ama istedigim rengi yok,artik ben baska bir agac figuru bulup ona uyun raf ayarlicam,yada dallara resim cercevesi asicam..cok tesekkur ederiz cnm,benim oglanda biraz buyusun kesin istemez ztn,bari buyuyene kdr ben kendi istedigim gibi yapayim deilmi:))
buarada benimde aynen senin gibi geceleri ter icinde uyaniyroum ve ustumu degistiriyorum,havlarda soguyor korkuyorum usutucem diye...ufff su havalar iyice sogumadan guzel havlarda gelseydi ya bebislerimiz,nasilda aralik ayina denk getirmisz bilmem:)nefret ederim kis ayindan ve soguktan!

canim benimki yalanci sanci deil,ne oldugu belirsiz sanci :)dr.um herkesin bunyesi farkli kimisinde hic yalanci sanci olmadan birden dogum sancilari gelir demisti,korkma yani anormal bi durum yok,sancilar pekte hos olmuyor ztn emin ol..

canim dha vaktin var ama gonlunu ferah tut,gelicek bence bebis uygun zmni bekliyor:)sancilarin birdende baslayabilir herkesin bunyesine gore degisiyormus.

nst de sanci olayina denk gelmek biraz zor ztn,benim geceleri oluyor cunku ama nst cillop gibi cikiyor herseferinde dr.um cok iyi nst diyor,birde bana sorsun onu:)canim bence bebegin kilosu cok iyi ideal kiloda yani,dr.un demek istedigi belki sudur,bazen usg dogru olcum yapamiyor kilo konusunda,disaridan dha kucuk gibi gorunuyorsa bebis ve catin darsa bile belki bebek rahat dogabilir diye soylemistir.ayrica 3 kg civari bile olsa cok iyi kilo olarak kucuk deilki...hayirlisi olsun herseyin inslh

Koşa koşa doktora geldim,alttan üstten muayene etti 2 -3 günde bir enfeksiyon riski var mı diye kontrol edecekmiş,
Enfeksiyon riski olunca gebelik sonlandiriliyormus aksam üstü sonuçlari alicam bakalim..

cok gecmis olsun tekrardan,herseyin hayirlisi..inslh enfeksiyon olusmamistir biraz dha kalir bebis karninda,ama dogsa bile endise etme hafta olarak iyi durumda toparlanir hemen dogunca

hayir canim ben hiç bisey kullanmadim sadece suan demir ilaci içiyorum baska bisey yok, ama iste anlamadim bende neden bisey yok aha surda 10 gun kaldi artik bende birden sanci girecek evde doguracam diye korkmaya basladim gidecem hastane de uzak napcam bilemedim valla ...

kızlar çatı muayenesi nasıl oluyor canınız çok yanıyo mu bende 39. haftada gidicem çatı muayenesi yapacak ama tırsıyorum çok acırsa diye süre olarak uzun mu sürüyor

banada dr.um vermisti kac ay onceden ama hic kullanmadim,kramp fln hic olmadi cunku bende oyle bacaklarimda fln hic olmadi.birde dedimki bu magnezyum olmasi gereken ve rahimin acilmasini saglayan sancilari keserse yanariz dedim:)ondan dolayi icmedim dogal akisina birakmak istedim,ztn heryanim ilac oldu,demir,vitamin,troid ilacim,balik hapim:)tam bir yapay nesil gelisiyor haplarla besledik cocuklari ama napalim mecbur zman boyle oldu.

tatlm içimi rahatlattn vallaha =)) umarım öyledir.
sanada hayırlı evlat ve sağlklı bir doğum diliyorum

Canım ben kızıma hamileyken aynenn oldu doğuma alındığım tarihten 1 ay önce hep kıvrandım sancılar ağrılar o bu 40.haftaya geldim sihirli değnek değmiş gibi hop turp ben ne ağrı ne sancı sonra yedim sunni sancıyı doğdu kızım bakalım inşallah sunnisancı yemezsin ama olursada olucak canım hayırlısı Allahtan.

kızlar çatı muayenesi nasıl oluyor canınız çok yanıyo mu bende 39. haftada gidicem çatı muayenesi yapacak ama tırsıyorum çok acırsa diye süre olarak uzun mu sürüyor

canim bu konuyla ilgili herkes farkli bisey soyluyor kimisi hic hissetmedim diyor,kimisi cok cnm yandi diyor..vs kisinin rht olmasina ve ypan dr.ada bagli bisey sanirim.dr isaret ve basparmagini hafifce birbirine degirip acarak,vajinanin yan duvarlarindaki cati kemiklerini kontrol ediyormus,ordaki mesafeye bakiyor bebeigin gecebilecegi kdr mesafe varmi diye.ben cokta aciyacagini dudunmuyorum acikcasi,sonucta butun elini sokmuyor dr:) parmak uclariyla bakiyor,dha once vajinal usg yapildimi size bilmiyorum aama bna kac kere yapildi onda resmen probu icimde gezdiriyordu,onda bile acimadi hic...bakalim benimde onumuzdeki hfta yapilacak deneyimlerimi paylasirim:)

Canım doktorun evhamıdır doktorlar ince elemek zorundalar biliyorsun sakın sıkıntı yapma birlaf vardır hep derlerya sağlıklı doğsun küçük doğsun çıkışı kolay olsun o sağlıklı olunca doğunca büyüyor kardeşimin oğluşu 2,200 doğdu minicikti 6 aya kalmadı topaç gibi oldu o sağ salim doğsun sağlıklı olsun gerisi mühim değil.Ay desene az kaldı kucağına almana hadi bakalım.

yaa sorma ben hiçbir zeka testi yaptırmadım,gebelik şekerime de baktırmadım,ayrıntılı ultrasona da girmedim.
her muayenemde kilosu da,suyu da,gelişimi de beğenilmişti.
çok farklı yerlere gittim,farklı farklı dr.lar her ay.malesef sabit bir yerde kalamadm.bir takım şanssızlklar olmuştu.
bugün ki dr neden,niçin diye sordu hep testler için.
hem her test doğru sonuç vermiyor,ne bileym hiçbirinde kafamı karıştırmak istemedim.
bir de tek başımaydm hep,bi başıma yapamadım yetişemedim herşeye o yüzden (
şimdi bebek geldi gelicek neler söylüyor.canımı skmaktan başka bişi değil yani.

aysuasya ya katılıyorum doğunca da ağlama krizleri meme acımaları zırt pırt uyanmalar özellikle ilk bebeklerde genelde bebekten çok ağlamalar :)))))) Ben annem olmasa napardım bilmiyorum hep annem yetişti imdadıma acemilik zor 2 ay en fazla bu sorunlar sonra alışıyor insan da işte o iki ay varya :)))))

Mavi canım aynen öyle , bu sancı denen şey herkese göre değişiyor herkesin acı eşiği farklı çünkü misal bende şu an var böyle bir girdimi göbeğimin üstünden arkaya kuyruk sokumu ile bel arası geriyor bir acıyorki nefesim kesiliyor ama benim ki gazdan bunun gazla geçmeyeni bendeki sancı olucak.Ayrıca beni kızımda nst ye bağladılar doğumda ebe dedi naıl dayanıyorsun çok sancın var dedim ama bu normal adet ağrısı şok değil ki :)) Yani kişiden kişiye fark yaratıyor.Ama ama ama ama o minik melek kucağına indimi feriştahı gelsin amannnn hepsiciğine değer diyorsun %100 garanti canımm.

sağol canım bi kere yaptı onda da can havliyle bişey hissetmedim o an ki hislerimle sadece baktı sanırım çatala oturtup :) kesem yırtılmış suyum sızıyor benim 2 aydır 2 hafta önce biraz fazla gelmişti suyum gittiğimizde baktı ama bişey hissetmedim.Bende yorumları okuyunca korktum çatı muayenesinden ama anlattığın gibiyse pek korkacak bişey yok sanırım sonucta elini sokmuyo dediğin gibi :) 2 parmakla acıyosa kocaman çocugu nasıl doğurcaz dimi ama :)) kendiime gaz vereyimmm de olumlu düşüneyim

Yok canım yaa korkma doğumda o çatı muayenesini her saat başı oluyorsun açılma varmı diye bakıyorlar anlamıyorsun bile eğerki kendini kasmassan acımaz ki zaten forumda yazan arkadaşlarda acımadığını anlattılar merak etme hissetmezsinki senin gideceğin haftada rahimde açılmada başlamış olacaktır.Bende hiç açılma yokken suyumu patlatmışlardı da hissetmedim muayeneyi sanmıyorum hissedesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…