Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende ilaç kullanmıyorum ferrum sadece onuda günde 2 kez içiyorum başka ilaç kullanmıyorum.İlk 6 ay kullandım ama bende bir sürü sonra kestim doktorda bana bıraktı bende devam etmedim.

Bende karar verdim kızlar çarşamba günü gidicem ağdacıya perşembe muayene varya olurya alttan felan bakılır yada ne bilim azda olsa temiz gideyim ne olur ne olmaz.

Bende de kesin nst de sancı vs.çıkmaz gündüz yokbişi çünkü ne oluyorsa gece oluyor.Durdu havalarda bozdu kıçımız donacak valla herkez de hasta bebişleri nasıl kollıycaz bilmiyorum.Kızım ne güzel haziran da doğmuştu ne eve kapandım ne kolladım kışada büyümüştü.Böyle zor olucak ama Allah vericek inşallah kolaylığını.

Ya ben gaz yapıcı şeyler yemiyorum o kadar dikkat ettiğim halde nasıl bir gaz sancısı nasıl bir gaz anlatamam,birde zaten sınırlı sayıda uyuduğum uykulardaki sıkıntıdan oluşan terlemeler hareket ederkenki ağrılar ahh ahh.

Elor ne yaptı acep kızlar doğurdumu aklım hep onda.

sen hiccc sıkma canini annelerimiz test mi gormus kontrolmu gormus dogruduzgun moral bozmaktan baska birise yaramiyor bazi seyler ztn..tabiki onceden alabilecegimiz onlemler varsa elimizden gelenide yapmak lazim ,ma oyle her soylenenide kafaya taksak olmaz yani..pozitif dusunelim pozitif olsun hersey,cansunun dedigi gibi benim gorumcemin kizi 39 hftada 2250 kg dogdu,suan topac gibi,ayrica usg en fzla 500-700 gr yanilma payi olur,dedigim gibi cok kucuk olmucak senin bebisin,haftasini gelisiminide tamamlamis ztn

ay inşallah bakalım doktorum tecrübeli 27 yılı devirmiş meslekte acıtmaz herhalde :) aramızda bir gün var bakalım hangimiz önce doğurcak ben 2 aydır bekliyorum her gün ha bugün ha yarın doğacak diye artık sabrımın sonlarındayım bekleyemiyorum :))) bi de doktora epidural istiyorum dedim 4 cm açılma olduktan sonra uyguluyoruz epidurali , 4cm açılana kadar sancı çekeceksin zaten sonrasında da gerek yok bence dedi ama halen kararsızım düşünen yada epiduralle doğum yapan var mı aranızda

gecmis olsun cnm ya,sag salim kavusursun inslh bebisine..aynen oyle cnm koskoca cocuk cikacak ordan iki parmaktanmi korkalim cnm simdi yani:)

gecmis olsun cnm ya,sag salim kavusursun inslh bebisine..aynen oyle cnm koskoca cocuk cikacak ordan iki parmaktanmi korkalim cnm simdi yani:)

sağol canım inşallah hepimiz sağ salim kavuşuruz bebişlerimize :))))

evt ya bnde hep öyle avutuyorum kendimi.para tuzağı bunlar diyorum.hem o kadar çok dr.hatası okudum ki bu işlere girmekten korktum =((
inş.cnm ya inş.dediğin gibidir.

Lovepink bozma canım sakın moralini annem le bugün konuştuk biz bu konuyu kan hapı içiyorumya ben kanım düşük dedimde aman dedi biz doğuma giderdik doğurana kadar bilmezdik ne kan ne şeker ne başka bişi neyiniz var dedi.Doğru esasında çokta incelememek lazım sen sıkı dur sonrasındaki uykusuzlukla hazırla kendini emzircen bakıcan gaz çıkartıcan takma başka bişeyi emi.

cansucum benimde onumuzdeki hfta alttan bakicaklar ve hic uzamadi tuylerim tektuk var,ama muayne olucam diye almam gerkiyor yinede hemen uzatdi simdide uzamicagi tuttu bunlarin38 +2 olucam pztesi gunu o kisaciklari aldirsam 2 hftada douma kdr uzarmi acaba yinee,üffff mecbur aldircam artik hftasonu..
cansu,bendeki sanci hic sizin anlattilariniza benzemiyor,ben bobreklerden supheleniyorum,ozellikle sol trafimda dha cok oluyor cunku,forumda birinde aynen benim gibiymis sancilar,dr.u idrar yollarinda yada bebek buyudugu icin bobreklerde baskidan dolayi olabilir demis( benimki beni dinlemiyor bile ya..acaba usgde bakiyorm udur diger organlara,bobreklere fln?suan yine sol tarafim agriyorcok fena(

buarada elor dogum yapmistir artik cnm okdrda deil:)sesi cikmiyor hem,dortgozle bekliyorum bende hbrleri

Canım ben sunni sancı ile doğum yaptım normale göre daha zor du ama gözümü korkutmadı yani aman Allahım berbat sakın asla gibi kelimeleri hiç kullanmadım herkeste farklımı acı eşiği bilmem ama bana sorarsan dayanılmıycak birşey değil ayrıca kaldıki 4-5 cm kadar zor ve uzun sürüyor açılma sonrası çorap söküğü gibi birden oluyor.Ben 5 cm açılma varkn ebe geldi yanıma daha 10 cm bekliycez deyince aradan serum takılalı geçmiş 6-7 saat dedim yandık 1 saat içinde doğuma gittim yani ne varsa o 4-5 cm de var yani sana kalmış epidural olayı.

pasija benim de aynı şekilde ağrılarım vardı ben günde 5lt su içiyorum böbreklerim yoruldu sandım doktora gidince söyledim baktı böbreklerime safra keseme falan idrar tahlili de yaptı bişey çıkmadı sürekli sağ yada sol yanına yatıyosan ondandır dedi doktor şimdi geceleri ince bi yastık koyuyorum karnımın altına bi tane de bacaklarımın arasına bi tane de yastığımı yükseltmek için kullanıyorum 2 gündür gayet rahatım yatak yastık doldu ama yapacak bişey yok zaten uyku arası tuvaletten , tuvalet arası uykuya terfii etmiştim bide bu ağrılar hiç uyuyamıyordum çok şükür iyiyim şimdi :))

Pasija ; canım zaten anlamıyorum bu zamana kadar hemen uzardı şimdi kökü durdu sanırsam ne uzadı ne uzamadı kaldı öyle bende mecbur aldırıcam kontröle gitmeden.Sonra gene azcık çıkarsada acil durumda jiletlerim napiim yani artık.
Canım benim teyze kızının böbrekleri çok ağrımıştı ama onun bebek böbreğe yakın yere yatmıştı ondan böbrekleri çok ağrımıştı doktorlar senin dayanabildiğin ağrıları önemsemiyorlar anca işte o ağrıdan muzdarip başvurursan tamam bu çok rahatsız edici deyip önemsiyorlar bana sorarsan.Hani böyle oluyor sonra geçiyor dedinmi sihirli kelime geçiyor :))) O kelime kullanıldımı tamam deyip normale sayıyorlar.

bakalım 4cm olana kadar dayanabilirsem yaptırmam ama dayanamazsam yaptırırım artık şansıma son anda karar vericem sanırım :)) ya korku filmi gibi doğumu anlatanlar oluyo onlardan etkileniyorum bazen ama mantıklı düşününce de ninelerimiz tarla da doğuruyomuş hepten bi de 9 10 tane bu kadar zor olsa onlar doğurmazdı diyerek kendimi avutuyorum :))

hmm bende gidince birdaha soyleyeyim bari usg ile baksin,hep bebege bakiyorsunuz azicikta benimle ilgilenin diyeyim:)bende simdi oyastik olayini bir deneyeyim bari,inslh ise yarar....

Slm kızlar öncelikle nasılsınız ve bende bi anne adayı olarak sohbete katılmak istedim

aynen dedigin gibi sanirim,gecistiriyorlar iste..basa gelen cekiliyor ztn sorun bobrekteyse bile bu saatten sonra bisey yapmazlar heralde 2 hfta kalmis..cekicez mecbur

evt aynen öyle vallaha.
şu saatten sonra yapıcak bişi yok zaten ters bi durum olsada.
1 hafta sonra asıl sürünmeler başlıyacak

canim bende dogum esnasinda karar vericem,bakalim oyle dedikleri gibi dayanilmicak sancilarsa epidural isticem,soyle bir durumvar yanliz o acilma olayyi herkeste farkli oluyor,kimisi hic hissetmeden hastaneye gidiyor bir bakiyor 4cm,asil sancilarsa ondan sonra basliyor..benim arkim 7 cme kdr dayanmis dr.lar yalvarmis cocuk geliyor artik gerek yok,dogumu uzaticak diye yok demis oluyorum yapin,kimisindede sonlara dogru agri daha dayanilmaz olabiliyormus yani..ben buyuk ihtimal epidural isticem gibi bos yere aci cekmek,dogum ve ikinma sirasinda gucsuz kalmak istemiyorum kismet artik

lovepink ne güzel yolun sonuna gelmişsin sağlıkla alırsın inşallah kucağına bebişini

bende sırf güçsüz kalmamak için istiyorum 1 2 saatlik bi süreç olsa doğum dayanırım ama uzun saatler sürüyor ve yorulup ıkınmaya gücüm kalmazsa kendi ellerimle kendimi sezaryene sürüklemiş olurum gerçi normal doğuracağım da belli değil yaa işte atıp tutuyom şimdiden :)) benim arkadasımda 8cm olana kadar dayanmış ağrılara sonra dayanamayıp sezaryene aldırmıs kendini gözüm görmedi o an hiç bişey ölecem sandım diyodu bakalım hakkımızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…