Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar herkese hayırlı doğumlar,
Benim beklenen 25 kasım-2 aralık arası idi ama hiçbir gelişme yok.Dr perşembe gecesi yatış verdi,cuma doğurtacak.
Kilolu bebişler geç doğarmış,benimki de öyle.Kendi gelmeyecek sanırım ama dr beni normal doğum konusunda biraz korkutuyor.İkinci bebeğim ama yine de tedirginim.Acaba sezeryan mı olsam.

kaç kilo ki benim ki 36.haftanın sonunda 3 kiloydu geç mi gelecek şimdi yaa ben dayanamıyorum artık gelsinnnn :)) valla ilkini doğurduysan ikincisini hayli hayli doğurursun bence yani ben olsam tercih etmem sezeryanı 2.doğumda

iyi aksmlar hosgeldiniz,bebis kac kg. kii tahminlerine gore?ilki normal olduysa ikinci bebek kolay dogar aslinda,ayrica usg de cikan kilo olayi herzmn dogru sonuc vermiyor..beklediginizden dha kicukte olabilir bebek,once sunniyle deneyin gelmezse sezaryan tercih edin derim ben,ama tabiki dr.un gordugu bildigi bi durum varda sezaryan diyorsa ozmn tabikide hic teredut etmeden sezaryani secin

C.tesi kontrolde 3900 dedi.Son günlerde bebek daha hızlı kilo alırmış,4-4,5 arası olabilirmiş.
İlkim de kiloluydu epidural normal.
Bu kez epidural istemiyorum fakat dr hep tedirgin edici konuşuyor.

kizlar izmirde sipir sipir yagmur yagiyor,bende uyumaya calisayim artik,iyice bozuldu uyku duzenim..bu arada mehruu yastik ise yaradi sanki biraz hafifledi sancim..iyi geceler herkese

niye epidural istemiyosunuz bizde ondan bahsediyoduk biraz önce :) gökte ararken yerde bulduk epidural olmus birini :)) bana da doğuma kadar 4 kiloyu geçer dedi doktor çok kesim olur diye korkuyorum gerçi doğum şekline çatı muayenesinden sonra karar verecek ama ben hep normal doğuma şartlandırdım kendimi tabikiiii epiduralli :)))))

kizlar izmirde sipir sipir yagmur yagiyor,bende uyumaya calisayim artik,iyice bozuldu uyku duzenim..bu arada mehruu yastik ise yaradi sanki biraz hafifledi sancim..iyi geceler herkese

iyi geceler canım bende yatacam birazdan uyumam lazım son günlerde enerji depolamamız lazım :)) yastıklar ilk gece zor geldi bana alışmak ama ikinci gece de hemen alıştım rahatlığı görünce :))

Dr önce alttan bişey(adını hatırlamıyorum)vericez açılma olmazsa suni sancıya geçicez dedi.Normal olsun istiyorum bende ama insan ister istemez etkileniyor.Çevremde de zorlama çok kiloluysa sezeryana gir diyorlar.
kimseyi tedirgin etmek istemem özür dilerim.Zaman zaman okuyorum sizleri bir anda yazıverdim.
Herşey olacağına varıyor.Günü gelince göreceğiz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

ben olsam yerinizde çevremdekileri dinlemek yerine doktoruma güveniyosam o ne derse onu tercih ederdim , çünkü hiç bir doktor kariyerini de hastasını da riske atmaz bence

Doğumum suni sancıyla başlatıldı.Yaklaşık 7-8 saat sonra 4 cm açılma oldu artık dayanamayınca epidural oldum 3 saat sonra doğum oldu.İşin çoğu gitmiş azı kalmıştı aslında ama insan bilemiyor ki.
Özel bir sebebi yok aslında ben herşeyin tamamen normal olmasını istiyorum bu kez ama gel gör ki dr konuşmaları beni geriyor.

ben olsam yerinizde çevremdekileri dinlemek yerine doktoruma güveniyosam o ne derse onu tercih ederdim , çünkü hiç bir doktor kariyerini de hastasını da riske atmaz bence

Doktorumu değiştirmek zorunda kaldım,son 20 gündür takibindeyim şuan ki doktorun.Dr doğum şeklin şöyle olsun diye öneride bulunmadı,normal istediğimizi biz belirttik sanırım dr olayın gidişatına göre karar verecek.

Kizlar simdilik tekrar sanci veya Su gelmesi yasamadim.
Bu arada cati muayenesinden korkmayin Ben olmadim cunku dogum aninda isler degisiyor acilmalar oluyor kemiklerde.
Dogum aninda da kimsenin aci hissetecegini zannetmiyorum,ilk dogumumda hemsire sagolsun makas kullanmadi eliyle yirtti ve Ben acidan sancidan hicbirsey hissetmedim.tek duydugum cirt diye bir sesti..

Bende ilk gebeligimde biran once dogsun artik diyordum cunku cok gec geldi 40+1 de geldi..
Bunda dedimki nolur Beni o kadar bekletm Koşa koşa doktora geldim,alttan üstten muayene etti 2 -3 günde bir enfeksiyon riski var mı diye kontrol edecekmiş,
Enfeksiyon riski olunca gebelik sonlandiriliyormus aksam üstü sonuçlari alicam bakalim.. esin erken gelsin dedim Beni dinliyor sanirim:)
En azından 36 olsak iyi olucak..
O kadar agridan sancidan sonra aglamistim Ben.. insan oyle birseyin kendinden ciktigina 9 ay icinde de olsa inanamiyor,mucize gibi..

kızlar çatı muayenesi nasıl oluyor canınız çok yanıyo mu bende 39. haftada gidicem çatı muayenesi yapacak ama tırsıyorum çok acırsa diye süre olarak uzun mu sürüyor

37.haftamdan beri 2 kere catı muayanesi oldum ama benımki ikinci gebelik oldugu ıcın neredeyse hıcbırsey hıssetmedim.fakat ilk gebeligimde birazcık acımışdı ama önemsenecek kadar bir acı olmuyor.yalnız dogumda belki 10 kere yapıyorlar onu ne yazık ki

ayy canımmm sende bendensin demekki hadi bakalım inşallah biz ikincilerde sancıyla gideriz inşallah.

Ama senin kızında küçükmüş Allah yardımcın olsun benim kız 9 yaşında.

inşallah canım en büyük hayalim sancılarımın tutup ve o telaşla hastaneye gitmek
olacak diyedede umut ediyorum artık olmasa gene suni sancı olur herhalde
evet benım kızım 3 yasında ama anaokuluna başladıo yüzden bebekle ilgilenme zamanım kalacak inşallah....

doğum da yol geçen hanı gibi oluyo desene :)))gelen giden bakıyomuş zaten

benim doktorum da söylemiyor doğum için bişey kucağına alana kadar da belli olmaz nasıl doğum yapacağın demişti kendimi şartlandırmamam için , ama artık zurnanın zırt dediği yere geldik sanırım 2 hafta sonra çatı muayenesinden sonra karar verecek nasıl doğum yapacağıma...Doktor ne derse o diretmem hiç çünkü bizden daha iyi bilirler riske girmek istemezler hem artık sezaryen doğumlarda tıbbı gerekçe ve belgelerle bakanlığa gönderiyolarmış onun için keyfii yapmaz bence

Canım aynen herkesde durum farklı oluyor benim arkadaşım 2 cm açıklıkla gitti doğuma bizde yanındaydık 9 cm açıklık oldu doğuma alındı alınıcak ama ne feryat ne bağırma anlatamam sonra dedi ben doğuramıycam annesi biz doktorlar herkez yalvardı yok dedi ben sezeryan istiyorum tam 8 saat sancı çekti 9 cm açıklıkla sezeryan oldu yani kişiden kişiye değişiyor herkezin kendi seçimi sonuçta.

Canım benim ikinci doğumum olucak tabi doktorun ve sen en iyisini bilirsiniz ama herşey normalse bence normal doğum en güzeli.Benim ilk kızım 4 kg doğdu iri bir bebekti 52 cm boyu vardı oğluşumda doktorun dediğine göre iri bir bebek ama ben korkmuyorum sende korkutma kendini korkutmalarına da izin verme.

Canım o nasıl bişey yaa çok şaşırdım hemşirenin doğumda orda ne işi vardı ki benim doğumumda hep doktorum vardı başından sonuna kadar ebeler doğuma alınana kadar açılma kontrölü yaptılar sadece doğuma alındığımdan itibaren doktor geçti ve bebeğimi alıp çıkana kadar da doktorum ilgilendi ondan şaşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…