Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlaar ben dün doğum yaptım oğluşumla bugün eve geldik ayrıntıları en kısa zamanda yazarım.. darısı başınıza inşallah..

Bu cümleyi kurmak en yakın zamanda bizede nasip olur inşallah.. çok tebrik ederim.. Allah analı babalı büyütsün.. ayrıntıları bekliyoruz.. sadece pozitifleri ama tamam.. bizde bi doğurup gelelim sorunları Sonra konuşuruz :)))
Biri ebe beni cart diye yırttı falan demiş için için gerildim en korktuğum kısım çünkü kesi. Sancılar vız gelip tırıs gidiyo dimi :))

O mesanede batma elektrik çarpması ve bebişin kasıklarımdaki hareketleri aynen bende de var özellikle son 2-3 gündür fazlaca.Benimkide gam gam star dansı yapıyor sanırsam kollar bacaklar ayrı oynyor hayırlısı bakalım.

Kız kasığındaki çatlağı nasıl gördün Allah seni hemen doğurta :))) boşver anam nazarın olsun oda bende henüz çatlak felan yok ama karnım oldu davul hareket kabiliyetim kesildi lavoboda bişeyyıkarken mutfakta yalan dünyadaki selahattinn gibi bir tiplere giriorum eşim çok gülüyo :))))) )

Ay sorma benim annemde aynı bir panik bir panik ay sancılanırsan naparız ay cansu ne olucak şu bu ya diyorum n panik nasıl girdiyse oracığa çıkacak uşak sıkıntı yapma.Ay kızım korkma olurmu dedim sadece sizden korkuyorum eşim uykusunda doğuracak kadar takar ,annem sabahlara kadar nasıl doğuracak diye uyuyamaz ya sanki ilk anam talimliyim diyorum da anlamıyorlar :))))

Sen görme onu okuma canım olurmu :))) MErak etme keside olsa çabuk iyilşir.

Kızlar doğum sonrası suya katılan bir ilaç var adını bilmiyorum eczaneden eşim almıştı,biz hastaneden çıktı eve geldik 1 dikişim var doktor bişi demedi.Ertesi gün benim dikiş yerim şişti anneme söyledim anne oturamıyorum böyle böyle kızım bir solusyon var suya karıştırılıp taratlanılıyor dur alalım dedi eşimi gönderdi ,kağıdada yazdı tarifini almış geldi eşim 2 defa taratlandım onunla ne şişlik kaldı ne acıma doktorlar atlıyor onu normal doğum yaparsanızonu eve gelince heen aldırın ve wc sonrası onu sulandırıp taratlanın olurmu.

Gece oldumu olanlar oluyor nedense bende gene gaz sancıları , oğluşun rahatsızlıkları başladı kızlar ne oturmaya ne yatmaya

Kalkıcam giyecem gene nefret ettiğim elbise geceliğimi bir onda rahatım mecburen Sürecem memişlerime kremimi ve volta atıcam ev içinde bir pırt 10 volta 1 tuvalet işim bu.Tuvalet arası uyku olursa 5 dk amenna artık eskiden uyku arası tuvaletti ama şimdi tuvalet arası uyku bendede olay bu oldu .

HErkese iyi geceler olsun .

Iyi geceler allah yardımcımız olsun zor valla

kzlar eşim bu hafta gececi ve iki gündür arabyla gidiyor işe ki acil birşey olursa çabuk dönebileym diye.
yürümeyle de evimizden 10-15 dk he iş yeride =))
ama malesef daha çağıramadım eşimi.
ne su var ne de düzenli sancı..anlaşılan cuma dr.a gidicez tekrar.
ama bugün sağ kasığıma bıçak giriyor bazen.bunu sevmedim,çok tatsız (

Ayy kıyamam yazık yaa emeklerine yazık:)) insan kendini ve sınırlarını bilir, demek biri yok ben başaramam sezaryen istiyom derse kızmamak lazım. Bu kadar çekip çekip yine normal yapamıcaksa baştan olsun dAha Iyi. Benim ark da yaptı onu 8 9 saat sancı çekti, tam açılma olmadı. Kız yalvarmış sezaryene alın diye. Kocası istememiş. Tam suni sancı verceklermiş bi bakmışlar bebek ters duruyo suyu bitmiş dönme ihtimali de yok sezaryen oldu garibim. Ama Sonra çok üzüldü normal olmadığına. O an gözüm görmedi diyo. Ben kocama tembihledim sakın izin verme öyle bişey dersem diye:)) bi de baştan epidural olmıcam ya 7 8 cm de istiyorum dersem de izin verme dedim. Yüzmüşüm yüzmüşüm kuyruğuna gelmişim o başarı bana ait olmalı:)) epidural sayesinde normal yaptı derler Sonra gururuma yediremem ben :)) bebegim için acı çekmeye razıyım, yeter ki kavuşalım artık.

Eliyle yirttigi icin dikis pek guzel olmadi o hidden epilasyon yaparken oraya yaklasinca bile canim yaniyo almiyorum orayi.insallah 2 dogumumda guzel dikerler
Kizlar six hep gece yazisiyorsunuz Ben kizi uyut kendini uyut derken erkenden yataga giriyorum AMA uyudugum zamanlar sinirli Su an daha yataktan cikmadim ayaklarim 1 km yurumusum gibi agriyo
Belimde agriyo AMA sampiyon ayaklarim...
Geceleri de bi otarafa don bi bu tarafa don bi turlu uyuyamiyorum hayir reflum de azaldi,
Kontrolde ara ara 50-60-70 bulan sancilar da vardi 0 oldugu da vardi AMA Ben pek birsey hissetmedim aci esigim de dusuktur halbuki,
Demem o ki gece sancilarim oluyo da Ben mi hissetmiyorum acaba?
Tabi dogum sancısı degil olsa dayanamam zaten:)

Son düzenleme:
kızlar bu arada ben biberon almamıştım. hani normal olacaktı diye bekliyordum ya.sütüm nasıl olsa gelir diyordum.şimdi sezeryan ihtimali çıkınca süt gelmez diyolar hemen.biberon almalımıyım sizce yoksa ilk etapta mama veriliyormuş kaşıklamı vermeliyiz.sizce alayımmı biberon.birde hızlı akış yavaş akış falan diyo ne demek bu.yenidoğana ne almak lazım???

Canım o bıçak giriyorsa bişeylerin habercisi olmasın hadi inşallah bakalım.Artık sırayla başlıycaz hee ne dersiniz hilalarda gibi bebişimiz geldi demeye ayyyyyy çok heyecanlıyım ben bakalım sırada kim var.

Canım aslında iş zaten 4-5 cm gelebilmekte sonrası inan çok hızlı oluyor yani emin ol o zamana kadar çektiysen sonrasına da katlanırsın çok canına yeterse bağır anasını satayım :))))

Canım bende evdeki herkesi yatırıyorum kendim 2 den önce yatağa girmiyorum zaten girsemde uyuyamıyorumki.Hledün akşam tam bir eziyetti sağ zaten yok yatamıyorum kazara uykuş birden gelirde yatarsamda acıyla uyanıyorum solda yatmaktan bunaldım rahat değilim birde akşam çok kramplarım vardı yalancı sancılar beni baya yokladı akşam ki hafif sancı girdimi altıma işiycek gibi olup wc ye gittim çok kötü bir akşamdı.

Bende de ne oluyorsa gece oluyor malesef.

Canım ben biberon seti aldım her halukarda lazım olucak zaten ama hastane çantanada koy ne olur ne olmaz normalde sütün gelir merak etme ilk etapta zaten 1-2 gün süt değilde bir sıvı geliyor sonra sonra süte çeviriyor ama ben aldım koydum yanımane olur ne olmaz.Hatta elde sağma aparatıda aldım ben ne olur ne olmaz birde göğüs kalkanı alın kızlar bazı bebekler memeyi alamıyor bu kalkanlar kullanılıyor gerçi benim kızım gibi aç bir bebekse karşıdan daha memeyi kaparda kısmet artık.

Kızlar bende gittim bugün ağdaya misler gibi oldum tertemiz tepeden tırnağa temizlendim geldim birde banyo yaptım rahatladım yarında doktordayız bakalım neler diycek doktor amca.

Ama dün akşam rahat vermeyen bebiş bugünde pek rahat değil böyle sağ tarafıma bel kısmına ve kasık kısmına ağrılar giriyor bebek kıpırdadıkça oda yoruldu heralde ki hiç durmuyor bugün .

kızlar bu sabah kuzenimin eşi aradı harika bilgiler öğrendim ondan denemiş test etmiş onaylamış :)) 37.haftadan itibaren sabah ve akşamları pamuğu zeytinyağına batırıp vajinasına koymuş çatıyı açıyomuş, sonra 32.haftadan itibaren her gün hap gibi 1 diş sarımsak yutmuş ağrı eşiğini yükseltiyomuş, doğumuna 10 gün kala günde 15 - 20 tane medine hurması deniyo sanırım bu ramazanda yediğimiz hurmalardan yemiş o da hem rahim kasılmalarını başlatıyomuş hemde bi hormon salgılıyomuş beyin süt için ona faydalıymış he birde inşikak suresinde secde ayeti varmış sancılar başlayınca secde ayetini okuyup tilavet secdeni yaparsan bebek de secde pozisyonunu alıyomuş yani yola giriyomuş,
Doktor normal doğum yapamazsın demiş 37.haftada çatı muayenesinde bu da bunların hepsini yapmış ve hafif sancılarla doktora gitmiş açıklığı 9cm miş üzerimi bile çıkaramadım üstümle başımla doğumhaneye girdim 5 dk ya da kesisiz çıktım dedi :)) acayip moral oldu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…