kızlar bu sabah kuzenimin eşi aradı harika bilgiler öğrendim ondan denemiş test etmiş onaylamış :)) 37.haftadan itibaren sabah ve akşamları pamuğu zeytinyağına batırıp vajinasına koymuş çatıyı açıyomuş, sonra 32.haftadan itibaren her gün hap gibi 1 diş sarımsak yutmuş ağrı eşiğini yükseltiyomuş, doğumuna 10 gün kala günde 15 - 20 tane medine hurması deniyo sanırım bu ramazanda yediğimiz hurmalardan yemiş o da hem rahim kasılmalarını başlatıyomuş hemde bi hormon salgılıyomuş beyin süt için ona faydalıymış he birde inşikak suresinde secde ayeti varmış sancılar başlayınca secde ayetini okuyup tilavet secdeni yaparsan bebek de secde pozisyonunu alıyomuş yani yola giriyomuş,
Doktor normal doğum yapamazsın demiş 37.haftada çatı muayenesinde bu da bunların hepsini yapmış ve hafif sancılarla doktora gitmiş açıklığı 9cm miş üzerimi bile çıkaramadım üstümle başımla doğumhaneye girdim 5 dk ya da kesisiz çıktım dedi :)) acayip moral oldu bana
Yaa cok ilginc ilk defa duyuyorum Boyle birsey sarmisak olayini Ben deneyeyim bakalim agri esigim cok düşük.olmazsa bile denemeye deger ya tutarsa:)
Cansu594 canim Ben kizimda hic Boyle olmadim 40. Haftaya kadar sancim agrim olmadi..
5. Ayimda karnima kramplar giriyordu 6. Ayda bitti onlar.
Son 2 gun dogum sancısı cektim son 4 saate kadar 10 dk Dan asagi inmedi sagolsun
Tam da reflu bitti derken uyumama sebebimi anlayabilmis degilim
Acaba benim agri esigim mi yukseldi ya:) nst deli sancilari da hissetmedim hic,minik tekmeler gibi geldi:)
kızlar bu arada ben biberon almamıştım. hani normal olacaktı diye bekliyordum ya.sütüm nasıl olsa gelir diyordum.şimdi sezeryan ihtimali çıkınca süt gelmez diyolar hemen.biberon almalımıyım sizce yoksa ilk etapta mama veriliyormuş kaşıklamı vermeliyiz.sizce alayımmı biberon.birde hızlı akış yavaş akış falan diyo ne demek bu.yenidoğana ne almak lazım???
Benimde hemen suyumu patlattilar suni sanci taktilar,Ben baya bi inledim AMA bagirp cagirmadim tabi sesim cikmiyodu sancidan..
Ikinci dogum daha mi kolay olacak diyorsun yani:)
Hadi bakalim insallah,bu arada bu haftada sancinin 50-60-70 lere cikmasi.normal mi acaba.. bilenler var mi Ben unuttum:)
kizlar bugun buradan forumdan tanistigim arkadasim(tellede konusuyoruz ayni hastanede dogum yapicaz,randevularimiz sirasinda hastanede karsilasip sohpet imkanimizda oldu)dogum yapti,normal dogum diye gitti 39+5 de sancilandi, 7 saatte 5 cm acikligi olmus,sunnide verildigi halde acilma olmamis,bebegin kalp atislari ve solunumu dusunce mecburen sezaryana alinmis..hastane personelinden,anestezi dr.undan vs cok memnun kalmis,dogum sancilari nasil biseydi die sordum heralde benim agri esigim yuksek cunku ben sunni verilmesine ragmen hic oyle anlatildigi gibi hissetmedim sancilari dedi..yani hic belli olmuyor bu dogum olayi herseyin musait,planin ona gore ama son anda isler degisebiliyor demekki,inslh herks icin hayirlisi olsun
Evet evet doğumdan sonra gelen sıvı sütten bile kuvvetliymiş ve bağışıklık sistemiiçin çok faydalıymış.Ama anne bebeği besleyemezse sarılığı yükselmesin açlıktan diye mama takviyesi yapsalarda onlar bişekilde emzirtiyorlar gerisi annenin sabrına uğraşmasına kalıyor.
Benim kardeşim sezeryan oldu ben 2 gün kaldım yanında ve e-hep emzirttik çocuğu o zaten tutanıyordu biz zorluyorduk bebekte emmeye nazlanıyordu anneninde karnı acıyor bebek ağlayınca kıyamıyordu ama ben ve annem kızıp zorluyorduk sonra kayınvalidesi kalınca biz geldik bu defa tabi kaynanası kızamamış zorlayamamış kadın bizimkide emzirmedi sağdı verdi sağdı verdi sonuç çocuk emmediği sağıldığı için süt 1-2 ayda kesildi.
O sebeple annenin sabırlı azimli olması pes etmemesi lazım.Benim kızımda sorun yoktu karşıdan kaptı memeyi yavrum süt olmasa yaratıcak cinsten bir bebekti bakalım oğlan nasıl olucak.
Kesinlikle katılıyorum beni doğuma yatırdıklarında bir bayan daha geldi yanıma 2 kişilikti odalar o sancıyla geldi üstelik bende sancı yoktu 1 saat sonra bir panik aynı dediğin gibi bebeğin solunumu yavaşlamış ve kalp atışları problemli diye acil sezeryane alındı normalken kadın sezeryan oldu yani önce sağlık sıhhat ne yaşayacağımızı bilemiyoruz kendimizi her türlüsüne hazırlamamız lazım bende dün gece bol bol okudum hepimize dua ettim kızlar hakkımızda hayırlısını versin Allah.
Kızlar son haftalarda tampon vs tehlikeli diye okumuştum enfeksiyon riski var diyodu. Sarmısak olabilir ben yutamam ama hap bile yutamıyorum:) hurma iyidir ya :)) ama ben günde 3 4 yiyodum 10 a çıkarayım bari. Bide inşirah süresi çok iyiymiş bol bol okuyorum ve meryem süresi.
Kızlar son haftalarda tampon vs tehlikeli diye okumuştum enfeksiyon riski var diyodu. Sarmısak olabilir ben yutamam ama hap bile yutamıyorum:) hurma iyidir ya :)) ama ben günde 3 4 yiyodum 10 a çıkarayım bari. Bide inşirah süresi çok iyiymiş bol bol okuyorum ve meryem süresi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?