Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yaa cok ilginc ilk defa duyuyorum Boyle birsey sarmisak olayini Ben deneyeyim bakalim agri esigim cok düşük.olmazsa bile denemeye deger ya tutarsa:)

Cansu594 canim Ben kizimda hic Boyle olmadim 40. Haftaya kadar sancim agrim olmadi..
5. Ayimda karnima kramplar giriyordu 6. Ayda bitti onlar.
Son 2 gun dogum sancısı cektim son 4 saate kadar 10 dk Dan asagi inmedi sagolsun
Tam da reflu bitti derken uyumama sebebimi anlayabilmis degilim
Acaba benim agri esigim mi yukseldi ya:) nst deli sancilari da hissetmedim hic,minik tekmeler gibi geldi:)

Pamuk olayını yapamam içim tiksinir sarımsak miğdeme dokunur ama hurma yı daha öncede duydum yarın alıcam ve başlıycam ayette güzel ben hergün okumaya çalışıyorum ama ben yasin suresini birde abase süresini okuyorum.Doğrudur bir bilikleri vardır canım.

Canım ben doğuma gittim suyum patlatıldı sunni sancı takıldı hemen önce nst ye bağladılar yanımdada başka nst bağlı arkideş var ama nasıl inliyo acayip sesler çıkarıyor bende ürkek tavşan gibiyim popomda bez kolumda serum çıplağım üzerimde arkası havadar bir önlük Ailemin yanına henüz gitmemişim nasıl korkuyorum kaını görünce inlerken daha bir korktum ağlamaya başladım ebe geldi yanıma aa dedi bu bayanın sancısı senden az ama nasıl inliyo sen nasıl duruyorsun dedi ama o öyle dediği anda benim adet ağrısından fazla ağrım yoktu.

Eşime diyorum bu defa gülerek giricem doğuma diye ama bakalım kısmet.

Benimde hemen suyumu patlattilar suni sanci taktilar,Ben baya bi inledim AMA bagirp cagirmadim tabi sesim cikmiyodu sancidan..
Ikinci dogum daha mi kolay olacak diyorsun yani:)
Hadi bakalim insallah,bu arada bu haftada sancinin 50-60-70 lere cikmasi.normal mi acaba.. bilenler var mi Ben unuttum:)

sarımsak kokar dedim bende ama hap gibi yutunca bişey olmuyomuş valla yarın sabah annem gelicek o varken rahat rahat doğurabilirim tiksinsemde başlayacam ben zeytinyağına sonucta ilk doğumum neyle karşılaşacağımı bilmiyorum :))) bakalım hayırlısı olsun

Kızlar son haftalarda tampon vs tehlikeli diye okumuştum enfeksiyon riski var diyodu. Sarmısak olabilir ben yutamam ama hap bile yutamıyorum:) hurma iyidir ya :)) ama ben günde 3 4 yiyodum 10 a çıkarayım bari. Bide inşirah süresi çok iyiymiş bol bol okuyorum ve meryem süresi.

slm kizlar bu sarimsak isi ilginçmis evet ama sanki biraz geç kaldik :) ama zeytin yagi duymustum bende gece yatmadan vajinama sürüyodum ama pumuga akitip vajinama koyacagimi bilmiyodum artik oyle yapim bari hayirli dogumlar hepimize :)...

iyi aksamlar kizlar,bende iki gundur zeytinyagibademyagi karisimini temiz bir pamukla vajina bolgeme suruyorum(disina ama icine surmem mikrop fln olur korkarim)perine masaji diye bir masaj var 34.hftadan itibaren cesitli yag karisimlari ile vajina bolgesine masaj yapiliyor ve dogum sirasinda vajinanin esnemesini sagliyormus,dikissiz kesisiz dogum yapmak icin uygulanan bir yontem,amaa ben o masaja cesaret edemedim..eniyisi yag karisimindan sureyimde dogum sirasinda dha rht esner diye dusundum,gerci artik gec kaldik hfta olarak heralde ama olsun enazindan birazda olsa yumusar..hergun 1 dis sarimsagi dha once antibiytik etkisi ve bagisikliga olan fydasini duymustum ben bunu ilk defa duyuyorum..birde tansiyonumuzu oynatmasin sarimsak tamsiyonu etkiler cnku?hurmaya ise hftaya baslicam 38 den once dogmasini istemem acikcasi..ama faydali paylasimlar olmus gercekten tesekur ederiz

canim biberonu kullanma diyorlar hep,slikonun tadini alip memeyi tutmayabiliyormus bebek.cay kasigi ile verin,birde ilk iki gun aglasada sizlasada mama vermeyin diyorlar,hemsireler bebek agliyor diye mama vermeyi oneriyorlarmis ama kabul etme sende bebek eninde sonunda aliyormus memeyi ve sut geliyormus.birde sezaryan olsan bile dogum sancilariyla hstaneye gitmek iyiymis o sancilar hormonlari harekete gecirip sutun salinimini arttiriyormus.gogusten ilk gelen o siviyi bebegin almasi cokkk onemli,bebegi hstaliklardan koruyor ve bagisikligini kuvvetlendiriyormus

Canımöyle olsada olmasada ben kendimi kolay olucak kısmına adapte ettim ikinci de yollar açık kolay olucak diyorum.Ses olayı aynen sesi çıkmıyor insanın ama milletin bağırmaya nasıl takatı luyor ben onu çakamadım,ayrıca onca bağırdıktan sonra ıkınmaya nasıl halleri kalıyor onuda çakamadım :))) Sancı olayı hakkında hiç bilmiyorum canım ama yarın ben de kontröle gidiyorum nst ye bağlıycaklar sorarım ne olması gerekiyor normali ne öğrenir yazarım sanada.
Ayrıca beni daha yeni nst ye bağlıycaklar önceki haftalarda bağlamadıla bilmiyorum.

kizlar bugun buradan forumdan tanistigim arkadasim(tellede konusuyoruz ayni hastanede dogum yapicaz,randevularimiz sirasinda hastanede karsilasip sohpet imkanimizda oldu)dogum yapti,normal dogum diye gitti 39+5 de sancilandi, 7 saatte 5 cm acikligi olmus,sunnide verildigi halde acilma olmamis,bebegin kalp atislari ve solunumu dusunce mecburen sezaryana alinmis..hastane personelinden,anestezi dr.undan vs cok memnun kalmis,dogum sancilari nasil biseydi die sordum heralde benim agri esigim yuksek cunku ben sunni verilmesine ragmen hic oyle anlatildigi gibi hissetmedim sancilari dedi..yani hic belli olmuyor bu dogum olayi herseyin musait,planin ona gore ama son anda isler degisebiliyor demekki,inslh herks icin hayirlisi olsun

Evet evet doğumdan sonra gelen sıvı sütten bile kuvvetliymiş ve bağışıklık sistemiiçin çok faydalıymış.Ama anne bebeği besleyemezse sarılığı yükselmesin açlıktan diye mama takviyesi yapsalarda onlar bişekilde emzirtiyorlar gerisi annenin sabrına uğraşmasına kalıyor.

Benim kardeşim sezeryan oldu ben 2 gün kaldım yanında ve e-hep emzirttik çocuğu o zaten tutanıyordu biz zorluyorduk bebekte emmeye nazlanıyordu anneninde karnı acıyor bebek ağlayınca kıyamıyordu ama ben ve annem kızıp zorluyorduk sonra kayınvalidesi kalınca biz geldik bu defa tabi kaynanası kızamamış zorlayamamış kadın bizimkide emzirmedi sağdı verdi sağdı verdi sonuç çocuk emmediği sağıldığı için süt 1-2 ayda kesildi.

O sebeple annenin sabırlı azimli olması pes etmemesi lazım.Benim kızımda sorun yoktu karşıdan kaptı memeyi yavrum süt olmasa yaratıcak cinsten bir bebekti bakalım oğlan nasıl olucak.

Kesinlikle katılıyorum beni doğuma yatırdıklarında bir bayan daha geldi yanıma 2 kişilikti odalar o sancıyla geldi üstelik bende sancı yoktu 1 saat sonra bir panik aynı dediğin gibi bebeğin solunumu yavaşlamış ve kalp atışları problemli diye acil sezeryane alındı normalken kadın sezeryan oldu yani önce sağlık sıhhat ne yaşayacağımızı bilemiyoruz kendimizi her türlüsüne hazırlamamız lazım bende dün gece bol bol okudum hepimize dua ettim kızlar hakkımızda hayırlısını versin Allah.

evet cnm dogru soyluyorsun,yanliz mama takviyesi bile olacaksa caykasigi ile verin biberon kullanmayin diye duydum;tabi mama yine enson secenek dusunulmeli,sarilik olmasin diye sekerli su olayini yapicam ben

Kızlar son haftalarda tampon vs tehlikeli diye okumuştum enfeksiyon riski var diyodu. Sarmısak olabilir ben yutamam ama hap bile yutamıyorum:) hurma iyidir ya :)) ama ben günde 3 4 yiyodum 10 a çıkarayım bari. Bide inşirah süresi çok iyiymiş bol bol okuyorum ve meryem süresi.

Şekerli su zaten Allahın emri bizde mutlaka veriliyor bebeğe sarılığı dengelesin diye ben doğum çantasına koydum çay kaşığı mini suluk şeker tam tekmil hazırım.Bencede çay kaşığı ile verilmeli ama hiç unutmuyorum arkadaşım doğum yaptı sezeryan kendine gelemedi yok memeyi aldıramıyoruz çocuğa oda narkozlu kendinde değil sağdık biz sütü çay bardağına önce çay kaşığı ile verdik yavrum nasıl içiyor çay bardağını verdik ağzına yeni doğan bebek çay bardağından içti sütü nasıl acıkmış ağlamıştım ben duygulanmıştım maşallah o bebiş şu an 6 yaşında ve 2 yaşına kadarda emdi annesini o geldi aklıma.

Allahım yaa çok farklı bir özlem hiç görmediğin bir varlığı özlemek kokusunu özlemek beklemek heyecanlanmak gene duygulandım bak.Akşam oldu benim rahatsızlıklarda başladı kızlar.İnşallah yarın herşey yolunda gider.

amin cansucum,allah hepimize yardim etsin,dualarini kabul etsin inslh.benimde bugn boyle degisik bir his var icimde zaman gectikce korkum azaliyor bebise kavusmak istiyorum artik,ilk kez anne olucam birde nasil bir duyu cokkk merak ediyorum ve uzerimde bir yuk var sanki,artik bu stresten kurtulmak istiyorum,dogum yapinca boyle hafifleyip ucucam sanki

canım tehlikesi olsaydı kuzenimin eşine olurdu valla imkansızı başarmış maaşallahh darısı başımıza artık ilk doğumda kesisiz rüya gibi şuan benim için ama ben uygulamaya başlayacam hepsini bakalım bi doğurayımda sonuclarını yazarım bende :))))

YA bence o tenle deri ile alakalı nasıl yağlasanda ballasanda çatlayan çatlıyor oda öyle esneyen esniyor esneyemeyen yırtılabiliyor Diyorumya kader kısmet birazda çok oluyo 2 kg çocuk doğuyor yırtılıyor benim gibi 4 kg doğuyor esniyor işte.Ama bu tampon olayı bencede riskli ama yağ sürülebilir.

Selam herkese günler geçtikçe korkularim artıyor allah hepimize hayırlı dogumlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…