Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yaaa zeytinyağı zarar vermesin bidee.ben de hafif mantar olacak gibiydi.doktora pudra kullansam olurmu dedim.hayır kesinlikle olmaz dedi.şimdi o bölge çok hassas uğraşılmaması gerekir dedi.ancak doğumdan sonra müdahale edilebilir dedi.yani bu durumda zeytinyağıda zararlı olabilir gibime geldi.ama hurmayı biliyorum bende yemeye çalışıyorum.

Hayallerimize bakar mısın:)) piskopat olduk cümleten... Şu ayı da atlatsak da hayırlısıyla bi.
Azıcık sancı çekelim ama yaa Sonra sütümüz gelmez. Şöyle 2 3 saat yeter ama çok değil:)))

sütümüz plasenta ayrılınca salgılanmaya başlıyomuş zaten hemen anacımmm geldi bu sabah izmitten zemzem hurma saf zeytinyağı okunmuş şekerler doldurmuş el valizini uçağa almıyolarmış yalvar yakar sokturmuş hepsini :)))artık doğursamda gam yemem hiç yürüyüş yapmıyodum bugun başlayacam hemen yürüyüşlere zeytinyağlı pamuğuda itinayla yerleştirdim yerine :)) hehe bakalım fayda edecekmi bende de

canım zeytinyağı güvendiğin markaysa yada el yapımıysa zarar vermez çünkü benim yeğenimde doğuştan basur vardı 3 yaşına kadar da ameliyat etmiyolarmış doğduğu günden beri zeytinyağı kullanıyo yengem poposuna doktor kulak çubuğuna batırıp poposunun içine sürdür demişti bir de çok pişik oluyodu bide vajinasının içi pişik oluyodu kullanmadığı bez markası kalmamıştı onun için de çözümü zeytinyağında buldu saf zeytinyağı alıyolardı annem de bana getirmiş ben başladım bu sabah bakalım şifası allahtan

kızlar ne güzel yazdıklarınızı okudsukça yaşadığım günler geldi aklıma bende bebeğimi sizler gibi böyle heyecanla bekledim .. allah hepinize bebeklerinizi sağlıcakla almayı nasip etsin..
bende forumda gün gün ay ay böyle takip edip yazmıştım gerçekten beklemek çok heyecan verici .. benim kızımda 38. haftamda doğdu.. 1 ay çok güzel emdi sonra emmemeye başladı ve ben 1 gün içinde internetten ğöğüs pompası sipariş ettim ..ama meğer sütüm azmış o yüzden kızım emmemiş makinayı kullandım ama sütüm çok azdı makinam kaldı öylece .. şimdi o makinayı amacım satmak değil aslında gerçekten iht olan birine makul fiyatta vermek .. dediğim gibi kızım emmedi ve okadar çaresizdimki hemen netten sipariş verim çokta pahalıya aldım demek istediğim ihtiyacınız olursa çok uyguna vericem ben eğer kadınlar klübünde 2.el satıldığını bilsem burdan alırdım ama çok sonra farkettim .. çok pahalı kızlar pompalar en mantıklısı 2 . el zaten benimkisi garantili ve kutulu çünkü hiç kullanılmadı sayılır almayı düşünen olursa benimle irtibata geçerse sevinirim .. boş yere evimde bekleyeceğine iht olan faydalansın..

Mehruu bende istiyorum senin gibi 7-8 cm acilmayla gideyim 1 saate dogurayim falan:)
Okuyunca cok guldum yalniz:)
Kizlar bu arada suyumdan bir miktar gelmisti hatirlarsaniz bugun tahlil verdim az oncede sonuclara netten baktim
Idrarda ++ bol miktarda lokosit cikmis..doktorun kasdettigi enfeksiyon bu muydu acaba:s

:)) canım bende doğuştan babamdan geçme diyeyim hatta idrar yolu enfeksiyonu var ilaç iğne kullandığım zaman geçiyor sadece hamilelikte de sürekli var 2 kere antibiyotik kullandım baktı doktor ilaçlar bitince tekrarlıyor yine artık vermiyo ilaç falan zararı olmuyor pek gerçi sıkıntılı zamanlar yaşadım ama artık bu saatten sonra doğursakta bişey olmaz :))en son ki tahlilime bakacaktım da bulamadım değerleri yazacaktım sana karşılaştır diye

kızlar ıkınmayı da bana ebe bi ablam var o dedi ki doğumhanede çatalın başında demirler oluyomus tutunmak için o demirlerden tutun derin bi nefes al sonra sakın bağırmadan çeneni yasla göğsüne doğru kabız olmuş gibi tüm gücünle it bebeği bağırırsan güç kaybedersin dedi bakalım nasıl olacak , bağırmak istemiyorum hiç ama dayanabilirmiyim ki onu da bilmiyorum off çok merak ediyorum kendimi ben bide çok inatçıyım özel hast.de doğum yapacam ama yine de bana hor davranırsa ebeler kalkarım ben doğurmuyom diye :))) eşim de girecek doğuma senin sağın solun belli olmaz can havliyle diyo :)))

Mehruu Ben sizden kucugum 34+6 bugun. 1 hafta daha dursun en az:)

Kizlar bide ikinma olayina cok takilmayin.Ben hic zorlanmadim ikin dedikleri zaman ikindim ebe memnundu aferin cok yardimci oldun falan dedi..catala aldiklarinda zaten son raddeye gelmis oluyo,ebeniz iyiyse halleder korkmayin..
Bide oyle Ben birakirim giderim falan yok Mehruu:) o an hemen olsun bitsin istiyorsun ,dogurtun artik diceksin:)

kizlar dha once normal dogum yapan arkadaslara aklima takilan bir soru olucak,dogum sirasinda yattigimiz o catalin ayaklarimizi koyup kuvvet alabilecegimiz pedal kisimlari oluyormu?yoksa havada mi kaliyor ayaklar,destek alirsak ikinip iktirmek dha kolay olur yoksa cok zor ayaklardan destek almadan iktirmek

kzlar yarn sabah dr.da olucam.
heyecandan ve korkudan ölmek üzereym ((((((((((((((((((((((((((((((((((((
9 gibi hast.de olucaz,dr 10 da geliyomuş inş.hemen alır.
offffffff yarn kopucak dananın kuyruğu.
inş.yatırıp suni sancı verip,suyumu patlatmaz.
normalden de korkuyorum,sezeryandan da..............
Allahımmmmm!! son günler çok kötü =((((((((((((((

canım yaaa bende normal olsun diye uğraşıyorumm.benimde sabah 9 da kontrolüm var.geçen gün gittiğimde sıkıntı olmazsa haftaya çarşamba 12 sinde sezeryan demişti en son.tabi ben normal olsun diye habire yürüyorum ve hurma yiyorum.banada dua edin.etrafımdaki bütün arkadaşlarım doğurdu.bir ben kaldım yawww ((

arkadaşımla konuştum 5 aralıktaydı doğum tarihi.29 kasımda yaptı doğumu.nasıl geçtiğini sordum.normal doğumdu onunda.nişanı gelmiş doktora gitmişler biraz daha beklemen lazım demişler açılma yok henüz diye.eve dönmüş 2 gün sonra gece sancıları artmış.hastaneye gitmişler.2 cm açıklık varmış.yatış yapmış.sonra diyoki sancılara dayanamadım epidural istedim.epidural takıldığında 4 cm açıklığı varmışki normaldede epidural 4 cm açıklıkta takılır.sonra bişey hissetmedim rahatlattı beni diyor.ondan sonra sıkıntı yaşamamış.doğumuda kolay olmuş.evet kızlar darısı bize inşallah.bende en kısa zamanda sancılarım başlasın istiyorum artık (((bakalım sabah dr. ne diyecek...

kizlarrr desert ve lovepink allah yardimciniz olsun,yazinizi okurken benim bile kalbim kut kut atmaya basladi,heyecan yapiyor insan ister istemez,ama korkmayin hic ya sonunda cok buyuk bir mutluluk var,ayrica bu stresten kurtulmus olacaksiniz.insallah hersey gonlunuze gore olur,saglikla cabucak alirsiniz bebislerinizi kucaginiza..dua edicem sizin icin,hbrsiz birakmayin bizleriii

Son düzenleme:

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn inşallah darisi başımıza

Heyecan dorukta.. sona yaklaştık artık :)) Allah yardımcımız olsun hepimizin. Çok mutlu bi olay yaaa son ana odaklanalım, bebeğimizi kucağımıza verdikleri o muhteşem ana... Stres, panik korku yok dimi arkadaşlar, biz şen doguranlar topiğiyiz)

Bir arkadaşım benimle evde yaptığı doğum tecrübesini paylaştı. Ebesi ona gebelik süresince perineum bölgesine(rahim ağzına) zeytinyağı ile masaj yapmasını önermiş. Gebelik süresince ebe, doğum sırasında bebeğin daha kolay çıkmasını sağlayacak esnekliği arttırmak için, perineuma masaj yapmaya devam etmiş. Ve arkadaşım neredeyse 5 kiloya yakın kızını hiçbir yırtık olmadan doğurmuş sonuçta.
1) Doğum Çatlaklarını Azaltın: Doğum sonrasında vücutta çatlaklıklar meydana gelebilir. Eşit miktarda karıştırılmış zeytinyağı ve saf Hindistancevizi kremini karın, kalça ve göğüs bölgesine uygulayın.
2) Emzirenler İçin Göğüs Ucu Bakımı: Emzirmeden önce her zaman göğüs uçlarınızı su ile nemlendirin. Sonra emzirmenin hemen ardından şu formülü uygulayın: Eşit miktarda sızma zeytinyağı ve suyu iyice karıştırın. Emzirmeden hemen sonra göğüs uçlarına uygulayın.
3) Bebeklerin Poposundaki Pişik İçin: İki tatlı kaşığı sızma zeytinyağını bir tatlı kaşığı su ile karıştırın. Bir kıvam elde edinceye kadar çırpın ve bebeğin poposuna sürün.
4) Bebeklerde Konak Sorunu: Sızma zeytinyağı ile bebeğinizin başına hafifçe masaj yapın. (Parmaklarınızı kullanabileceğiniz gibi yumuşak bir pamuklu bez kullanabilirsiniz.) 10 dakika kadar bekletin. Sonra bebeğin başını ılık suyla yıkayın. Bıngıldağa(baştaki yumuşak noktaya) dikkat edin. Bunu sıkça tekrar edin.
4) Bebeğinizin Islak Mendilini Kendiniz Yapın: Her anne kendi ıslak mendillerini tamamen doğal yollarla yapabilir ve bebeğin hassas cildine özen gösterebilir. Islak mendil nasıl yapılır? İki bardak ılık su, iki çorba kaşığı bebek şampuanı, iki çorba kaşığı sızma zeytinyağı birbirine iyice karıştırılır. Kalın, yumuşak, beyaz kâğıt havluları bu karışma batırın. Fazlalık sıvıyı sıkıp güzelce katlayın. Boş bir ıslak mendil kutusunda veya plastik kutuda saklayın.
5) Bebeğe Zeytinyağı ile Sağlıklı ve Canlandırıcı Masaj: Sızma zeytinyağını bebeğe sürmeden ellerinize iyice sürün. Odanın yeterince sıcak olmasına dikkat edin. Çünkü bebeğin üzerinde sadece bezi olacak. Yumuşak ve nazik hareketlerle daireler çizer gibi okşayarak masaj yapın. Bebeğin el ve ayak parmaklarını unutmayın ve başına masaj yaparken dikkat edin ve bıngıldağa dokunmamaya çalışın. Bebeğe en iyi masajı vermek için mutlaka sızma zeytinyağı kullanın. Araştırmalar, masaj yapılan bebeklerin yapılmayanlara oranla daha uyanık olduklarını ve daha az ağladıklarını ortaya koymuştur. Yani bebeğinize masaj yapmanız iyi olur.
6) Burun Deliklerini Nemlendirme: Kış aylarının kuru soğuklarında büyükler gibi bebeklerin de burun delikleri kurur. Bu sorunu yok etmek için pamuklu bir çubuğu sızma zeytinyağına batırın ve bebeğin burun delilerine hafifçe sürün.

Arkadaşlar merhaba dün öğlen 2 de kontröle gittim bana sorarsanız birşeyim yoktu ama muayenede 4 cm açıklık çıktı ve hemen suyumu patlattılar saat 5 te oğluşum kucapımdaydı ayrıntılı hikayemi gerçi uzun bişi yok yazarım ama normal doğumdan sakın korkmayın 3 saatte oldu bitti herşey söz verdiğim gibi gülerek girdim gülerek çıktım arkadaşlar.Hiçççççç korkmayın şimdi dünyalar yakışıklısı bir oğluşum var öyle güzel kokuyorki :)))))

Mavi aynen dediğim gibi dün gece hiçuyumadan oğlumu seyrettim hepinize hayırlı doğumlar olsun inşallah.

ayyyy inanmıyorummm çok sevindimm allah hayırlı evlat nasip etsin inşallah

hayırlı olsun bebişin canım çok kolay doğum olmuş.benımde duam hep şöyle:hastaneye gideyim 4-5 cm açılmış olayım diye:)sipariş veriyorum sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…