Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bizde iddia ya girdik. Kayinvalidem ve ben bu hafta doğcak diyoruz, annem 25 ini bulucak diyo. Hele babam! Ocağı bekliyor çocuk boşuna heveslenmeyin diyo... Ne hallere kaldık yaa:)) ama kayinvalidecim de inanmıyo doğuracağıma ki bizde kalıyodu neyse ben öteki torunları bi göreyim ddi gitti :)) annem de gitcek de kocam yollamıyo. Aay çok fena böyle beklemek..
Pasija inşallah seninki nişandır ama aynı akıntı bana da geldi. Böyle sarımsı bol miktarda ve sızıntı şeklinde su da geliyo kaç gündür ama... Anneme gösterdim hatta. Aaa suyun geliyo dedi. Ama çocuk yok hala 4 gün oldu. Sancılarım dAha can yakıyo bugün bi Ona güveniyorum:) belki de gaz sancısı...

aysucum,dr.uma sormustum ben nisan gelirse napayim diye,o da nisan o kadar onemli degil sancin baslarsa gel demisti.sancim olrsa ztn dedigin gibi sancilar sıklasinca giderim hstaneye.iddayi bence sen kazanicaksin canim arkandayiz sonuna kdr:)
mavi belki seninki de nisandir cunku bazi kisilerde az az sumuksu akinti seklinde zaman icerisinde yavas yavas dusuyormus tikac,hatta bazi kisiler diyor ya benim nisanim gelmeden dogum yaptim diye iste o kisiler fatk etmeden geliyormus aslinda sonucta nisan dnen tikac herkeste olan bisey ve mecbur dogumdan once acilmasi lazim.Benim ikinci gelisinde kahverengiye donuktu rengi,neyse ztn onemsemiyorum 24 saat icinde de olabiliyormus,1 hfta icindede gelebiliyormus sancilar...ben ne anladim o isten ozmn ztn 1 hftam var sata gore:)

nisanla ilgili nette buldugum bilgiyi kopyaliyorum
kizlar,mavi sana neye gore 14 u demisti dr?burdaki takvimde 21 i gorunuyor senin?sat kacti ki senin?

Gebeliğin erken dönemlerinden itibaren rahim ağzından olan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkç olarak adlandırılır. Mukus tıkaçın işlevi rahim içinde gelişmekte olan bebeği dış etkenlere karşı korumaktır. Bir başka deyişle mukus tıkaç enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür

Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar. Servikal olgunlaşma adı verilen bu değişimler sırasında serviks yumuşar, öne doğru döner ve hafifçe açılmaya başlar. Bu açılma sırasında kanalın içinde bulunan mukus yani sümüğümsü yapı düşer. Nişan gelmesi olarak adlandırılan durum mukus tıkaçın düşmesidir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür.

Doğum ne zaman başlar?
Nişan gelmesi yaklaşan doğumun belirtlerinden biri olmakla birlikte doğumun ne zaman başlayacağı konusunda net bir bilgi vermez.Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir.

Mavi babanin iddasi cok ucuk:)o kadar kalmaz merak etme:)
Pasija kopyaladigin yazi cok ilginc kendimden suphelenmeye basladim:)cok fazla akintim var son gunlerde..
Beni nisanim baya bildigin kan gibiydi ve 7 saat sonra dogum yaptim.ama sancilar nisandan 1 gun once geldi.Herkesin sirasi degisiyo demekki..benimde suyla beraber beyaz et parcasi gibi birsey gelmisti fakat hastanedeydim sancilarim artik dayanilmaz olmustu o yuzden ne olduguna kafa yormadim artik..
Pasija insallah ben kazanirim:) hem kazanmis olmak icin hemde talep ettigim bir miktar para icin:)
Bence dogumun bir haftaya kalmaz senin..
Mavi senin suyun geliyo ya doktorun haberi var mi? Bebegin susuz kalmasin sonra?
Dogum sancisi olsa anlarsin canim:) hadi insallah tez zamanda hepimiz bir dogururuz:)
Acaba hangimiz once dogurur:)

kizlar fazla duramiyacam ufaklikla ugrasmam lazim ben cuma gunu dogum yaptim cok sukur darisi butun bekleyenlere muthis bisey :))) ama beni emmiyo sorun orda gorusuruz ...

Gulum biz anladik zaten Allah Hayirli evlatlar etsin..gozunaydin..
Niyeemmiyo yaa
Bir ara dogum hikayeni de alalim:)

Son düzenleme:
kızlar biz bugün 5. günümüzdeyiz.size acil tavsiyem hemen lansinoh göğüs kremi alın. zeytinyağ karbonat milkvay lanolin krem hepsi hikaye.yani bende öyle oldu.lansinoh sabah başladım akşam acılarım azaldı.inanılmaz muhteşem birşey anne olmak.Rabbim herkese nasip etsin.içime alasım geliyor diyorum eşim dur yeni çıkardın azıcık bizde sevelim diyor :) sezeryan oldu ama korkulacak bişey yok.sadece benim kız biraz inatçıydı sezeryanda bile zor çıktı:)kaburgaların altına saklanmış normal doğumdaki gibi göğüs altıma bastırarak çıkartabildiler:) şimdi birazcık onun acısı var.ama çokta önemli değil.sezeryan olacaklar hiç korkmasın ameliyat yerim de hiç acı yok. sadece kocaman bir göbek var:))) hala 5 aylık hamile gibiyim:)) hepinizi öpüyorum.Allaha emanet olun.müsait olunca yine yazarım.Rabbim hepinize kolay doğumlar nasip etsin.

slm kızlar bende aralık ayında doğum yapacak anne adayıyım.26 aralık bekliyorum beklemek çok zormuş.Normal doğum istedim sezeryan olsa doktor şimdiye kadar alırdı yarın kontrolum var belli olur herhalde:))

Desert Hayirli ugurlu olsun...meme ucu agrilarin basladi Demek o aciyi cok cektim iyi bilirim
Bende eltimin tavsiyesi uzerine aldim lansinoh krem bu gebeligimde aldim ilk cocugumda oneren olmamisti maalesef ama AMA deneme yanilma yoluyla kantaron yagiyla gecirebilmistim..o da cok iyi geliyor tavsiye ederim bitince lansinoh:)
Biraz pahali lansinoh ama meme acisi oyle birsey ki deger yine de..10 gr lansinoh 21 lira ama cabucak biter ufacik birsey kantaron yagiyla donusumlu olarak surecegim bende..
Elause hosgeldin sabirsiz bir Anne adayi daha:)

Inşallah Pasija da dediğin gibi nişan olsa ne olur bize has düzenli şiddetli sancı lazım :))) neyse en azından 41 haftaya kamicaz diye sevinelim.
Ben bugün 1 saat tempolu yürüdüm, hatta koştum kocamla:)) baktım 15 20 dk kesmiyo.. bi de fadime anamızın eli otu var ya onu suya koydum 12 aralıkta, hergün suyunu içiyorum 3 yudum. DAha napayım yani:)) davetiye mi bastırayım oğlum gelebilirsin diye.. Allah ım sağlık sıhhat versin de başka hiç bişey istemem..hepimizin bebelerine. Aminnnn

Uçuk uçuk da doktor dogmazsa 41 haftalık olana kadar beklicez dedi. Yani 27 sine kadar.. yılbaşına ne kalıyo ki sonra.
Benim suyum çoktu zaten ya bişey olmaz diye düşünüyorum:) dr cumartesi gittim de söylemeyi unuttum. DAha doğrusu o ben sormadan suyu Iyi kilosu güzel vs. Söyleyince araya kaynadı ama salı gidince sorcam inşallah yine unutmazsam.

Kendi dr m hep 20 si diyo. 24. Haftada ayrıntılı ultrasona girdik ya beni başka bi radyoloji uzmanına yollamıştı konunun uzmanı o diye. O da en geç 14 u doğum deyince ben de inandım. Ve kendimi o tarihe hazırladım. Bilmiyorum neye göre öyle dedi. Sormadım da hiç. Sanırım doktorlarla muhatap olmayı çok sevmiyorum. Ne derlerse Iyi tamam deyip eve geliyorum.:))

kizlar fazla duramiyacam ufaklikla ugrasmam lazim ben cuma gunu dogum yaptim cok sukur darisi butun bekleyenlere muthis bisey :))) ama beni emmiyo sorun orda gorusuruz ...

Ohh bas havanı git bebişinin yanına:)) Allah yardımcın olsun inşallah tez zamanda emmeye de başlar tecrübem yok ama duyduğum kadarıyla pes etmemen gerekiyo. O emmedikçe sen zorla alışır o da Sonra inşallah.. Allah analı babalı büyütsün bebuşimizi...

kizlar simdi siz misil mislil uyuyorsunuzdur ne guzel...ben saat 3 ten beri uyuyamiyorum aysu aynen dedigin gibi bir et parcasina benzer koyu kahve gibi rengi boyle ayni bocek gibi bir parca geldi gece tuvalete kalktigimda;odum
patladi cok korktum,dha once kimseden duymamistim iyiki sen soylemissin yoksa dhada korkardim vallahi,sonrada sbh gelen sumuksu seyden yine geldi,tuvalet kagidiyla silince dahada fazla geldi...8.40 da randevum var,heyecandan uyuyamadim..dinlenmemde lazim dogum yakinsa gucsuz kalicam ama uykuda tutmadi!sanci fln yok ama halasadece hafif bir bel agrisi var cok hafif ama o da.simdi alttan muayne edicek dr.korkuyorum muayne ederken yine kan fln gelirse...neyse ezan okunuyor dua edin bana azicikta olsa uyuyabilseydim

Ayy Pasija çok heyecanlı!! Resmen nişanın gelmiş.. insallah sende aysu gibi 7 saate doğurursun:))
Doktordan gelince haber et merak ettim. Ne dicek acaba. Hadi hayırlısı yaa doğuruyon mu ne :)

Ilahi Mavi ya .Niye soramiyorsun ki:)
Pasija Sen bugun dogurursun.bazi insanlarinda sancisi hic gelemiyor biliyor musunuz
Sunii sancida verseler popodan hissediyorlar sanciyi..yanimdavyatarken oyle bir Ladin vardi,Ben sancidan sikayetlenirken o da bana keske Benimde olsa sunii sanci da veriyorlar hala sanci popoda kasiklarda degil diyordu..
Insallah uyuyabilmissindir..Ben bugun iyi uyudum dunden uykusuzdum heralde ondan..
Pasija Bence bugun doktordan sonra eve gelemez direkt doguma:)

kizlarrrrr hastane odasindayim sunniyi dayadilar,2,5 cmmis acilmam kendi drum girsin diye kabul ettim mecbur.lavman yapildi,damar yolunu acarken heryerimi delik tesik ettiler..suan 50 lerde sanci hicbisey hisstemiyorum!!!dua edin bebek 3200 mis hala hic kilo almamis bu hfta..4 cmden sonra epidural yapcaklar hazirliksiz gelmistim,babamla esim esyalari almaya gittiler,annem yanimda..dua edinnnnn

Hadi gözüyle aydın canım ya Allah sağlikla kucağına almanı nasip etsin inşallah.Hayirli doğumlar,epidural olacaksan hiç acın olmaz nasıl oldu anlamazsın bile :)

Wuu Pasija yuzumu guldurdun soyleyeyim yani:)dogumdan canli yayin:)
Hadi dayan bu son acili sancili saatlerin..sonra da uykusuz gecelere merhaba o da ayri dava:)
Okuyorsan hayirli dogumlarr

Canım benimmmm hadi gözün aydınnn artık kuzunla berabersindir.Allah analı babalı büyütsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…