- 13 Ocak 2012
- 1.675
- 1.806
- 333
aysucum,dr.uma sormustum ben nisan gelirse napayim diye,o da nisan o kadar onemli degil sancin baslarsa gel demisti.sancim olrsa ztn dedigin gibi sancilar sıklasinca giderim hstaneye.iddayi bence sen kazanicaksin canim arkandayiz sonuna kdr:)
mavi belki seninki de nisandir cunku bazi kisilerde az az sumuksu akinti seklinde zaman icerisinde yavas yavas dusuyormus tikac,hatta bazi kisiler diyor ya benim nisanim gelmeden dogum yaptim diye iste o kisiler fatk etmeden geliyormus aslinda sonucta nisan dnen tikac herkeste olan bisey ve mecbur dogumdan once acilmasi lazim.Benim ikinci gelisinde kahverengiye donuktu rengi,neyse ztn onemsemiyorum 24 saat icinde de olabiliyormus,1 hfta icindede gelebiliyormus sancilar...ben ne anladim o isten ozmn ztn 1 hftam var sata gore:)
Mavi babanin iddasi cok ucuk:)o kadar kalmaz merak etme:)
Pasija kopyaladigin yazi cok ilginc kendimden suphelenmeye basladim:)cok fazla akintim var son gunlerde..
Beni nisanim baya bildigin kan gibiydi ve 7 saat sonra dogum yaptim.ama sancilar nisandan 1 gun once geldi.Herkesin sirasi degisiyo demekki..benimde suyla beraber beyaz et parcasi gibi birsey gelmisti fakat hastanedeydim sancilarim artik dayanilmaz olmustu o yuzden ne olduguna kafa yormadim artik..
Pasija insallah ben kazanirim:) hem kazanmis olmak icin hemde talep ettigim bir miktar para icin:)
Bence dogumun bir haftaya kalmaz senin..
Mavi senin suyun geliyo ya doktorun haberi var mi? Bebegin susuz kalmasin sonra?
Dogum sancisi olsa anlarsin canim:) hadi insallah tez zamanda hepimiz bir dogururuz:)
Acaba hangimiz once dogurur:)
nisanla ilgili nette buldugum bilgiyi kopyaliyorum
kizlar,mavi sana neye gore 14 u demisti dr?burdaki takvimde 21 i gorunuyor senin?sat kacti ki senin?
Gebeliğin erken dönemlerinden itibaren rahim ağzından olan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkç olarak adlandırılır. Mukus tıkaçın işlevi rahim içinde gelişmekte olan bebeği dış etkenlere karşı korumaktır. Bir başka deyişle mukus tıkaç enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür
Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar. Servikal olgunlaşma adı verilen bu değişimler sırasında serviks yumuşar, öne doğru döner ve hafifçe açılmaya başlar. Bu açılma sırasında kanalın içinde bulunan mukus yani sümüğümsü yapı düşer. Nişan gelmesi olarak adlandırılan durum mukus tıkaçın düşmesidir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür.
Doğum ne zaman başlar?
Nişan gelmesi yaklaşan doğumun belirtlerinden biri olmakla birlikte doğumun ne zaman başlayacağı konusunda net bir bilgi vermez.Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir.
kizlar fazla duramiyacam ufaklikla ugrasmam lazim ben cuma gunu dogum yaptim cok sukur darisi butun bekleyenlere muthis bisey :))) ama beni emmiyo sorun orda gorusuruz ...
kizlarrrrr hastane odasindayim sunniyi dayadilar,2,5 cmmis acilmam kendi drum girsin diye kabul ettim mecbur.lavman yapildi,damar yolunu acarken heryerimi delik tesik ettiler..suan 50 lerde sanci hicbisey hisstemiyorum!!!dua edin bebek 3200 mis hala hic kilo almamis bu hfta..4 cmden sonra epidural yapcaklar hazirliksiz gelmistim,babamla esim esyalari almaya gittiler,annem yanimda..dua edinnnnn
kizlarrrrr hastane odasindayim sunniyi dayadilar,2,5 cmmis acilmam kendi drum girsin diye kabul ettim mecbur.lavman yapildi,damar yolunu acarken heryerimi delik tesik ettiler..suan 50 lerde sanci hicbisey hisstemiyorum!!!dua edin bebek 3200 mis hala hic kilo almamis bu hfta..4 cmden sonra epidural yapcaklar hazirliksiz gelmistim,babamla esim esyalari almaya gittiler,annem yanimda..dua edinnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?