Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tamam o zaman 3 güne doğururum ben inşallah.. bende çok kötü hissediyorum bu ara Allah günah yazmasın! Benim ayakkabımı eşim ya da annem giydiriyo zaten. Bi yere oturmadan giyemiyorum. sürekli karnım kasılıyo taş gibi oluyo. Adet sancısı gibi ağrılarım var. 8 ayda cekmedigimi çektim su iki haftada. Tabi çok şükür bi derdimiz sıkıntımız yok, bebişim Iyi olsun da ben katlanırım napayım.

El kadar bebe sıraya dizdi hepimizi. Inatçı ki ne inatçı sıpa. Heralde ilk çocuklar genelde geç geliyo. Ya da kişiden kişiye değişiyo. Ben sabırsız olduğum için böyle oluyo biliyorum((

Olabilir valla ikinciler daha erken geliyormus..
Hmm sikintidasin sende yani..allah kurtarsin insallah..
Bu gece sancin tutsa:) bu seferde ben yalniz kalicam ama olsun napalim basa gelen cekilir:)

iyi aksamlar kizlar,saolun yorumlariniz ve desteginiz icin.Bugun eve geldik,dun berbattim bugun biraz gozum acildi.Epiduralin hicbir cesidi kullanilamadigi icin genel anastezi ile sezaryan oldum tabi mecburen.direk kesi ve ameliyat acilariyla uyandim,hicbir agri kesici fayda etmedi,hasta bezine yaptim hep tuvaletimi fln egilemedim kesinlikle,yazik annecim hep temizledi beni.dun hem
sancidan hem bebisi emzirmek icin hic uyumadim,bir onceki gunde heyecandan hic uyumamistim ztn...bitmis durumdaydim
yani,allahtan bugun gozum acildi,agrilar birazda olsa hafifledi,zorlada olsa yurumeyi basardim,onunda etkisi oldu heralde..neyse hep olumsuz seyler anlatip icinizi karartim.herkes bir dogumlarini yapsin diger ayrintilari dogum hikayemde anlaticam onceden moral bozuklugu olmasin sizlerede..inslahh sizin hersey yolunda gidecek eminim ben!
Bebise gelince tam dr.un dedigi gibi 3200 dogdu,cirkin bisey babasina benziyor:))benden aldigi hocbisry yok valllahi :) sarilik olmasin diye gece gunduz surekli emziriyoruz,ztn oda mslh pek obur hemen yapisiyor memeye,boyuna da alt degistiriyoruz bu yuzden tabiki!tek sorunumuz burunlari biraz tikaniyor okyanus suyu ve aspiratorle halletmeye calisiyoruz,birde ben dogrulamadig
icin emzirme pozisyonunda sorun oluyor ama yapiyoruz artik birsekilde..suan uyandi ben bakiyim minigime,yine yazarim.tez zmnda kolaycacik dogumlar

Ayy Pasija canım çok merak ediyodum seni. Ne güzel ya emiyo bebiş maşallah... Senin sıkıntıların da tez zamanda geçer inşallah...Ne kadar sürebilir ki bi haftaya biseyin kalmaz Sonra da bebiş de bebiş diye bi hayat.
Üşütüyo mu ki bebek acaba. Neden burnu tıkanıyo. Kış bebeği zor mu ki ya.
Ben artık doğumun kolaylığından geçtim , sağ salim bebeğimi kucağıma alayım yeter moduna girdim. O yüzden doğum hikayeni anlatabilirsin yani:)) normal olsun diye de tutturmuyorum. Allah ım hayırlısını ver diyorum. Kıvama geldim heralde, artık anne olabilecek kadar sabırlıyım..:)))

Olabilir valla ikinciler daha erken geliyormus..
Hmm sikintidasin sende yani..allah kurtarsin insallah..
Bu gece sancin tutsa:) bu seferde ben yalniz kalicam ama olsun napalim basa gelen cekilir:)

Tutmaz sancım falan umudum sıfır.. 41 haftayı görcem ben biliyorum.. ben bi doğurabilseydim yalnız bırakmazdım seni. Doğurmamış taklidi bile yapardım kendini yalnız hissetme diye.. ama nerdeeee:))

Mavii Dogurmamis taklidini bende sana yapayim bari:)
Pasijaaa cok gecmis olsun canim yaa..en yakin zamanda insallah sikayetlerin azalir..
Burun tikanmasi sogukla alakali degil..oluyo oyle bebeklerde..cunku benim kizim yaz bebegiydi baya oluyordu burun tikanikligi..
Ne guzel doktorun dedigi gibi cikmis bebisin kilosu..
Ilk gunler zaten o kadar cok bez degistiriliyor ki sorma gitsin:)
Allah kolaylik versin guzelim..
Darisi bizim basimiza amin:)

Amin amin amiiinnn.....
Ay bez de dünyanın parası ha. Napsak eski muşamba bezlerden mi alsak :)) kötüsü de alınmaz şimdi pişik yapar. Aman onu da babalar düşünsün.
Burnu tıkanmasın ama ya onun ne burnu varki saten. Kıyamam ben.. ben hayatta uyuyamam burnum tıkalıyken. Oğlan bana çekerse yandık. Hamileligimin son iki ayı hep tıkalıydı burnum. Neden Bilmiyorum. Sinuzit heralde.. Kocamı sinir ediyorum her gece. Uyuyamıyoom, nefes alamıyom, boğazım kuruduuu diye. Inşallah oğlum bana benzer bu konuda diyo o da. Bıktı benden( bu yüzden sordum, çok mu tıkanıyo diye.

Mavii sen Nerde yasiyorsun ki oranin havasi mi kuru acaba eger oyleyse burnu da cabuk tikanir.hele de kis aylarindayiz kaloriferler evin havasini kurutuyor hava nemlendiriciler var ama istersen bir surahi Su koy odana,odasina..
Sorma ya bezler cok pahali ama yenidoganlarin icindeki sayisi daha yuksek buyuklere gore.ayni parayi veriyorsun buyudukce daha az sayida bez aliyorsun..biz suan prima aldim indirimdeymis..bakalim yarayacak mi Bebegime..
Her bebek ayri,o yuzden ben kimseyeo bez kotu bu bez iyi falan demem..
Yalniz tavsiyem olur da kullandigin bez bebeginde surekli pisik yaparda ne yaparsan yap gecmez se,simdiki bezlerde orta tabakada Mavi yesil jeller var.o jeller benim kizimda baya kotu etki yapti..
Icinde jel olmayan tek bez huggies..o yuzden kizimda en cok onu kullanmistik.AMA tabi korpe zamani gectikten sonra,her bezi kullandim alissin teni hep ole hassas kalmasin diye..

Kocaeli de deniz kenarında oturuyorum.. nem içindeyiz sürekli de bende Sinuzit var. Ondan olabilir.
Bende prima aldım bakalım Iyi gelcek mi bebişe. Ay ben hep büyük çocuk bezi görmüşüm, hastane çantasına koymak için bezi bi açtım. Tepkimi görmen lazımdı:) anneee bu çok tatlıymış, ay ped kadar diyorum. Annemde ne sandım 3 kilo çocuğa ne bekliyodun diyo. Ne bileyim hiç görmemiştim, çok hoşuma gitti...:)
Bi de su ıslak mendil var ya. Uni baby aldık sırf pamuk ve su diye. Onda da zararlı madde var evde kendin yap, onu kullan dediler. Bu kadar abartmaya gerek var mı sence? Hayır aslında işime de gelir 3 tanesi 15 lira. Yazık günah. Totosunu sil at. Çok pahalı. o da bezle birlikte çok gidiyodur tabi.

Oda ayri bir sorun tabi ama pamuk da yetistirmek zordur..ufak paketler 1 lira sanirim ama iki gun anca gider bence..ha buyuk paketler varsa toptan falan orasini bilemicem..ilk aylarda o saf pamuklulardan kullanip daha sonra daha uygunlarina gecebilirsin..Ben dalin in 3 lusunu 10 tl ye almistim indirimden.
Tek tek alacak olursan 3.5 tl den asagi islak mendil yok..
Komilinin islak mendilleri var onlarda guzel zeytinyagli aleo verali falan.
Biz uzun zamandir kurtulmustuk bez islak mendil yemekten:):)

pasija canım benim çok geçmiş olsun ama çektiğimiz acılara değdi dimi :) Sezaryen korktuğum kadar kötü değilmiş,ama sonda çok yanımı yaktı :) Ameliyathaneye girdim heyecandan tansiyonum düştü, bebişim sıkışmış epidural oldum ama uyuttular sonra beni,bugun 4.gün ama ancak kendime gelebildim.52 saat gözümü bile kırpmadım hastanede ağrıdan acıdan,ilk ayağa kalktığımda öyle kötü olmadım ama sonra öksürdüm dikiş yerlerim yanmaya başladı o yanma hissiyle 10 tane normal doğururdum herhalde acıdan kaç kere bayılmışım...Ama onun haricinde gerçekten kızlar sezaryenden korkmayın hiç pıtır pıtır yürüyorum.Kızım da çok şükür uslu sakin aç olmadığı sürece :) 2 gün hastanede mama verdik sütüm yetmiyodu allahtan biberona alışıp beni emmemezlik yapmadı.Yalnız ben 2 saatte bi emziremiyorum burnunu koparcam sıkarken artık ama yok uyanmıyor ne yaparsam yapayım uyandıramıyorum zilliyi :)Hepinizi allah kurtarsın kızlar çok güzel bi duygu gerçekten bebişin kokusu dünyanın en eşsiz parfümü gibi :)

Kız mehruu ne diyosun! Acıdan bayıldın mı?? Ayy dogmuyo benim oğlum yaa sezaryen olmak istemiyorum bennn (( o kadar da güllük gülistanlık değil demek ki bu sezaryen. Normal doğuranların tamamı bebeğimi kucağıma alınca herseyi unuttum diyo. Ameliyatta da çıkınca dertlerin babaları başlıyo demekki... Allah ım bana yardım et. Zaten zaman yaklaştıkça normalden de korkar oldum. Offf stresten Psikolojim bozuldu. O kadar istekliyken doğuruverseydim ya. Sona kaldım dona kaldım bööyle tam!

Olsun bebiş uyurken sen de dinlen acıların geçsin. Iyi ki bi de yaramaz değil bak. Rabbim her yerden vermiyo derdi:) dağına göre kar veriyo.. Allah yardımcın olsun canım. Yine de çok gusel demişsin, güzeldir tabi kokusu, cennet kokuyo o melek melek.. günahsız melek...

canım sen beklemedesin demi.olsun vakti zamanı gelince olacak zaten hiç acele edipte canını sıkma.mehrunun yaşadığıda gerçekten çok kötü ama onu göz önüne alma.herkes öyle olacak değil sonuçta.bak benimde sezeryan ayağa kalkmada sıkıntım olmadı.eşimde girdi benim doğuma videoya aldı.tüm ameliyat boyunca 32 diş gülüyorum.kızımı yanıma getirdiklerinde sadece ağlamışım.epiduraldi benimde.sonra ayağa kalkarken sıkıntım olmadı.ve ayağa kalktıktan sonra hep kendim yürüdüm.desteksiz.eve gelince hiç yatmadım.kızımın herşeyini ben yapıyorum.sadece banyosu hariç.ondada biraz zamana ihtiyacım var.bak geçen hafta çarşamba aldım kızımı kucağıma ve şimdi inan ne ağrı ne sızı hiçbirşey yok.hastaneden çıktığımdan beri çok şükür rahatsızlığım olmadı.benim yapıştırma oldu ameliyatımda.şu an tek sorunum sütüm yetmiyor.sütüm geldi başta ama sanırım nazar değdi.kızımı doyuramadığım için 1 gece mama vermek zorunda kaldım ağlaya ağlaya( şimdi süt yapar denen herşeyi deli gibi yiyip içmeye çalışıyorum.siz siz olun süt emzirirken kimsenin yanınıza gelmesine izin vermeyin.ben hastanede mecburn emzirme odasına girdim pazartesi günü kontrole gittiğimde.kadın kucağında çocukla geldi başıma bak nasıl emiyor sen emmiyorsun bak bebeğe nasıl emiyor dedi.ve benim göğüslerim resmen boşaldı.o yüzden kimseyi yaklaştırmayın yanınıza...

Canım yanına alman sorun değilde mık mık uyumuyolarki hep pışpışlanmak istiyorlar.İlk başlarda okey iyi oluyor seyrediyorsun kokluyorsun pışpış pıt pıt neyse ama sonra sonra uykun geliyo yoruluyorsun bunalıyorsun tükeniyorsun sunda sun :)))) ondan dolayı altarnatifler arıyorsun.

Bizim paşa o emme arbedesinde savaşırken alıştı insana yatıramadım beşiğe len dedim 2 günlük şeye bak nasılda bilmiş hep poposuna sırtına dokunucan pıt pıt sıvazlıycan oldu paşam.Ben ne olcam hadi annem yanımda şimdi eee sonra ne olcek bir ömür bakıcımız yokki.

Sonra eşim nette görmüş hemen dedi alayım al dedim aldık ohh be dedim dünya varmış şimdi gece gündüz koy sallansın pışpışlansın orda :)))

Canım sende doğurucan sıkma canını benim hamilelik takvimi bitmeden çocuk neredeyse yarı kırkına geldi :)))) Ama ben hep dedim bu çocuk gününü beklemez diye aşağıda dolanığ duruyodu çıkıcam diye :) Seninkinin rahatı yerinde demekki :) Mavicim aysu da sende kurtulucaksınız Allahın izni ile canım sizin bebişler anne karnını çok sevdi belli.

Canım benim maşşallah ne güzel iyi kötü emiyor bizim beyzade heralde anne karnında emzirme derslerinden kaytarmış yalayınca gelicek sanıyordu :))))) Azuğraştırmadı.Olsun acılarında geçicek sağ olunda canım günden güne daha iyi olucaksın.Annelerimizolmasaydı ne olurduk bilemedim.

Bizimde gözümüz çapaklandı,gazımız var diye aldık br damla o alerji yaptı geçtik kimyona o çok rahatlattı.Aynen bizimkide şimdi ha bire emiyor sonrada cırt pırt kaka yapıyor.Eeee öyle kakalı nasıl dursun dakka başı emzir alt değiştir.Bugün sabah 09:00 dan beri uyumadı zırt pırt emdi kaka yaptı emdi kaka yaptı kucağıma alınca uyuyo yatırınca 10 dk sonra uyanıyo doğuncada böyle işte maviii gör halimizi.ben kendmi süt danası gibi hissediyorum birde ha bire kaka :))))

10.10.2012 MUHAMMET KUTLUM dünyaya geldi darısı tüm hamilelere bebeginize inşaallah sağ sağlim kavuşursunuz bebegim 15 gün erken geldi şükür bir problem yok ALLAHIM yarımcınız olsun

Canım maşşallah senin fıstığada uyandıramadığın zamanlarda az şekerli su ver tatlım hem kan şekeri dengelenir hemde sarılık için faydalıymış.Birde sürekli ışık açık kalıcakmışki sarılığını alsın öyle dediler bize.Bizim sarılığımızda şlk iki gün 15 lere çıktı sonra bu taktikleri uyguladık birde uyandıramadığımız zamanlarda sütü sağıp kaşıkla verdik uyurken.

Mehruu gecmis olsun,hayirli olsun Allah anali babali buyutsun insallah..
Dogumun kotu gecmisneyse yakin zamanda atlatirsin insallah.
Desert canim kabak tatlisi ye canim benim kizim 1 yasindayken sutumu fosur fosur yapmisti,dusun 1 yas diyorum yani..
O bayilma olayi bence cok dogal,Ben normal dogumdan hemen iste ustum giyilirken falan basim donup dusmustum,o sadece acidan degil bence,kansizlik,yorgunluk,aci karisik birsey bende aci yoktu aksine rahatlama vardi bi hafiflik vardi gel gor ki kansizlik ve yorgunluk..neyse kan degerlerinize cok dikkat edin hamileyken ben daha ebe dikis atarken tir tir titriyordum kansizliktan..
Bu arada ben dogumdan sonra daha kucagima almadan onu iste kucuk bir bakimdan geciriyorlar ya boy kilo kafa cevresi olcumu vs beni de o ara dikiyorlardaydi:)yani henuz 1 kac dk olmus dogum yapali ve onu gecici cam birseyin icine koydular yanima ellerini sap sap emiyordu ve diyorum ya o kadar yeni ki cataldayim hala..
Iste ben o an cektigim butun acilari sancilari unuttum.allahim isteyen herkese yasatsin

10.10.2012 MUHAMMET KUTLUM dünyaya geldi darısı tüm hamilelere bebeginize inşaallah sağ sağlim kavuşursunuz bebegim 15 gün erken geldi şükür bir problem yok ALLAHIM yarımcınız olsun

Bir aralik annesi daha:)allah bagislasin insallah boyu kilosu iyidir insallah..
sen nasil oldun?normal mi sezaryen mi?

Evet beklemedeyim hala ve artık sabır falan kalmadı. Heyecanın yerini korku aldı artık. Ama söylediklerin Iyi geldi sağol. Hayırlısını isteyip beklemekten başka yapıcak biseyim yok zaten.

Bebeğini emzirme sende artık kimsenin yanında değiyomuş gerçekten nazar. Gözü çıkmasın o kadının da insan bi Maşallah der.. rezene çayı iç bol bol su iç canım inşallah yine artar sütün. Mama verdim diye de çok üzülme yaa çoğu kişi aç kalmasın çocuk diye veriyo mama. Herşey doktorların tavsiye ettiği gibi olmuyo malesef... Sıkma canını, karnı doysun da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…