Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yürüyüşten de duştan daa hurma yemekten de gına geldi :)) ama bi bildiği vardır Rabbim in. Ben çok gülerdim biliyomusun 40 hafta olmuş niye doguramadı, aa içinde kaldı çocuk diye böyle bi garipserdim yani. Ondan oldu heralde))

Dr gerçekten çok güvendiğim bi doktor başka birine gitmeye o yüzden gerek duymadım. Senelerin doktoru, sülalecek Ona gidioruz. Benim kadar sezaryen karşıtı olmasın
Ama artık adamın gözüne bakıyorum, sezaryen dese atlıcam tamam hadi diye((
Bekliyoruz bakalım... Allah yardımcımız olsun..

Hamdolsun bende salı günü bebişime kavuştum.Nurefşan ımı kucağmı aldım sonunda.Rabbim sizleride hayırlarla kavuştursun minik misafirlerinize...

Sumeyra hanim allah anali babali buyutsun..
Mavii senin bilecegin tabi..ben tek doktora bagli kalamazdim boyle bir durumda..

Canım benim bende ilk zamanlar uçlarım çok küçük olduğu için kalkan kullandım kalkan sayesinde baya uç yaptı şimdi normal alıyor ama benim oğlanın cinsliğide bir memeye takıyor mesela sağ meme hep onu istiyo ertesi gün sola takıyo hep o olucak ee öbürü doluyo şişiyo bu defa savaşıyoruz oinat ediyo almam ben ediyorum inat alıcaksın ağla bağrış çığrış bazen o kazanıyo bazen ben :))))))

Burnunun tıkanması tamamen ırsidir benim kızımda da oluyordu ben simbonun buhar makinasını almıştım çok memnun kaldım.Oğluşumda yok o tıkanıklık çok şükür.Bu arada kızım 2-3 gün grip oldu şimdi geçti gibi çok korktum oğlana bulaşıcak diye ama çok şükür şimdilik ikiside çok iyi.Ama 2 çocuk gerçekten uğraştırıyor ki kızım bğyğk Allahtan birde küçük olsaydı ne yapardım bilmiyorum.

maşşallah subanallah oğluşuna canım Allah analı babalı büyütsün.

işte kızlar buda benim oğluşum Yiğitim ;

Eklentiler

• $fgdfgdfgd 050.webp
    38,2 KB · Görüntüleme: 35
  • $fgdfgdfgd 043.webp
    22 KB · Görüntüleme: 36
  • $fgdfgdfgd 040.webp
    51,3 KB · Görüntüleme: 34
Allah bagislasin canim Yaa massallah yakisikliya,
Benimki gelmedi bi turlu:) fazladan mi evham yaptim ne:)
Bu arada Mavi dogurdu galiba

cansucum allh bagislasin cokkkkkk tatli,ne kdrda buyumus...mslh,mslh,tu,tu...burun tikanikligi sorunumuz gecti,okyanus suyu,aspirator ve ilk gun yasak olmasina ragmen biraz yastikla kafasini yukarida tutttuk,wollexin buhar cihazinida aldik bide artik emzirme minderiyle emziriyorum..iki gun icinde gecti yani sorunumuz...ama baska sorunlar basladi cok stresli ve yorgunum kizlar sutumun kesilmesinden korkuyorum bebek kac gundur doymuyormus megersem,goguslerimde asiri agri tas gibi sertlik olustu biz boyuna emziriyoruz saniyoruz cocugu megersem cekemiyormus yavrum!gogu uclari kan icinde agladikca emziriyordum,ogumdan beri ne uyudum ne memeler boskaldi habire cocugun agzindaydi!neyse gittik philps aventin elektrikli pompasini aldik,korkmama ragmen dusumu aldim,makineyle gosgusler cok sert oldugu icin cok az sagilabiliyordu sut,onu kasikla yedirdik ama cocuk cok isteksizdi kasikla boberonla vermek zorunda kaldik!benim pompa icime sinmedi,gitttik bide bugun prof ameda.pompa kiraladik!o da pek iyi deilmis philps dha iyiymis megersem hem canimi dha az yakti hemde emisi de ayniymis sanki...buarda tabi pompayla sagmadigim zmnlardada cocuk emiyor,uyku yok durak yok memeler berbat(( surum hala sapsari sanirim agiz sutu diyemi boyle tikaniyor acaba?zaten ordaki kiz soyledi sezaryanda hep boyle oluyormus hormonlardan dolayi,normal
olsaydi su gibi akardi dedi..cok birkinimde soyle uzanirken yazayim sizlere bakayim dedim..

umarim mavi normal yoldan dogum yapmistir,benim gibi vakti gelmeden sunni fln kabul etmemistir..!hersey tecrube iste hayatta,okdrda kararliydim aslinda ama basirerim baglandi iste!buarda tek iyi hbr artik dga rahat hareket ediyorum,buyuk tuvalet kabusum vardi onuda hep sulu gidalar yiyerek atlattim,bugun sefteyi yaptimtecrubeli annelerden tavsiyeler varsa bekliyorum,acemilik cok zormus,annem,esim ben hepimiz maf olduk vallahi ilk torun bizi afallati:)

Rabbim e binlerce kez şükürler olsun. Oğluma kavuştum... Hastanedeyiz şu an.. Allah ım herkese yaşatsın mükemmel bi duygu..

Şimdi gözünün içine bakıyorum. Wc Ye gitmek istemiyorum bebeğimi bırakıp:))
Hiç hikayeni anlat falan demeyin, normal doğumun esenliği için anlatmıyayım dAha Iyi :) şimdi çok iyiyiz Allah a şükür. Yine olsa yine normal isterim ama o ilk anını görmek için..

Canım aynen senin gibi basiretim bağlandı ve dAha 2 cm açıklığım varken suni yi kabul ettik bebeğime çabuk kavuşayım diye. Ama ben istemiyorum beklicem dediğim halde beni korkuttular. Yok bebeğin günü geçti, zaten boynunda kordon var vs.. çocuk gayet de o dolanmış kordonla doğdu, Allah koruyo bi şekilde..

Suni yi dayadılar, açılma ignesini dayadılar.. anlatmıyim gerisini.. Allah tan sonu sezaryenle bitmedi dağıtırdım bu hastaneyi! Ama şimdi çok mutluyum yaaa...

Mavii canim nasil sevindim anlatamamm:)cok sukur oyle yada Boyle almissun cocugunu kucagina..allahim saglikli sihhatl buyutmeyi nasip etsin..sana da tum annelere de..
Pasija evet bebek cwkmedigi icin kolostrum denilen agiz sutun devam ediyordur..maalesef ki bebegin cekmesiyle,sagma makinesi bir degil..bebek cekseydi en fazla 3 gune boyle bir damarlarda genisleme hissediyorsun o zaman beyaz sut gelmeye basliyor..bebegine ne yapip ne edip emzirt kendini.memene pekmex falan mi sursen bilemedim ki..ama cekemiyor diyorsun,e o zaman biberonun rahatina alisirsa memeyi bir daha almaz allah korusun..surekli sagip vermek zorunda kalirsin..

Amin canım.. ve kimseye eksikliğini göstermesin Rabbim. Kelimelere sığmaz bi mutluluk..

allahim maviiiiiiicim o kadar sevindim ki anlatamam,normal olmasi super!benim yasadiklarimi kimse yasamasin,bak sutunde ne guzel akicak hersey normal segrinde gidecek,sen cok fedakar bir annesin onun icin tum acilara katlandin!sen gelmiyor bebis diye uzuluyordun bebek. icin ama tam vaktinde geldi yumrcak,acilmanin rht ilerlemesi bundanda kaynaklanmis olabilir.tekrar hayirli olsun allah anali babali buyutsun cnm benim!darsisi aysunun basina:)

aysu cok saol cvp icin bebek cok guzel yapisiyordu hep memeye vakkum gibi bundan oturu hep yara icinde hatta,ama tas gibi olduklari icin bos cekiyormus yavrum.pompalar cok ise yaradi bende,suan rengi biraz acildi sanki ve bebek daha guzel emiyor gibi.pompayi biraktim simdilik,odum koptu alisacak diye ama hem meme hem biberon devam edip birsekilde o agiz situnu icirmeliydim bebise.inslh dha iyiye gideriz bundan sonra dha iyi gelir degilmi sutum?rengi acildi ve kivami dha sulu sanki.esimde sut yapicilarin pesinde kosuyor bugun,butun marketleri gezmis alkolsuz bira bulmus,kafalari cekicem bugun:)

Göğüsler sütle çok dolup sertleşince minikler çekmekte çok zorlanıyor,benim ki 16 günlük oldu emmeye başladığında çok sertse hemen diliyle geri itiyor biraz uğraştırıyor beni tekrar almak için.Hummana still tea içiyorum bi de hoşaf süt olsun diye,hatta bazen hummana nın çayını hoşaf suyuyla hazırlıyorum,medine hurması,aşure de süt yapıyor.
Aslında en önemlisi herkesin bildiği gibi bol su,sıvı tüketmek ve sütüm var mı-yok mu-yetiyor mu vs diye stres yapmamak.

Nurlum cok dogru soyluyorsun su cok onemli..bilenler bilir tabi ama yine de soyleyeyim cay da sivi deyip su yerine kullanmayin suyun yeri ayri bol su icmek lazim nurlumun da dedigi gibi stres yapmayin..bide ole herkesin onunde emzirmeyin..ben inanmadim kimseye herkesin onunde emzirdim meme ucu iltihabi oldum kizim 3 aylikken..
Pasija keske o agiz sutunu kendin sagip verseydin,dogru kizin tas gibi memeden nasil sut cikarsin
Neyse eger yine tas gibi olursa arada sag dolaba veya buzluga falan koy bebeginin azmini yitirmesini engellemis olursun..bebegin biraz azimsiz su anda..tabi cene kaslari da gucsuz napsin yavrucak.
Bu arada .amin bende bekleye bekleye bir hal oldum neyse ki bugun tam 37 haftalik oldum bebisim kuveze girmicek:)

Kızlar çoğunuz doğurmuşsunuz artık. hepinizin bebekleri hayırlı olsun. Hepimize Allah kolaylık versin.

Aysucum darısı senin başına. ben de 37+1 de doğum yaptım her an hazır ol yani canım:)

canım kimyonu nasıl veriyorsun. bizde bi kaç gündür gaz sorunuyla uğraşıyoruz. hatta bugün 8:30dan 13:30a kadar ağladı nerdeyse. arada bi uyuyor ağlayarak uyanıyo hemen. napcağımızı şaşırdık öyle bi ağlıyor ki içim parçalanıyo bende ağlıyorum onunla birlikte

Katreinur bir an once gel sin istiyorum insallah:)
Bebegin ne kadarlik bu arada? Soruyu cansuya sordun ama bende bilgimi paylasayim:)
Kimyon olarak kullanacaksan cay gibi demleyip bebegine kasikla verebilirsin+sende I icebilirsin.
Zeytinyaginin icinde bir kac saat bekletip Zeytinyagini icebilirsin veya o yagla karnini ovabilirsin,gobegini yani..
Veya daha pratik olan aktarlarda satilan kimyon yagini alip onunla da yapabilirsin ayni islemi..

Kimse de yok ama biraz sancim var sanki:)Yalanci sanki:)
2. Dogumum olucak olmasina ragmen endiseleniyorum hayret bisey:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…