- 13 Ocak 2012
- 1.675
- 1.806
- 333
beklemek cok zor geliyor helede son gunler Ama nisanin gelmis eli kulagindadir.
urma ye gunde 5-6 tane. adacayi i sicak dus ve yuruyus bunlar yardimci olabilir. Herkes illa 40. haftadan once doguracak diye birsey yok canim. 41 de 42 de doguran var. Gelisimini tamamlayinca o sana haber vericek annesi. Dr un da ne guzel dr mus baskasi olsa sezaryana almisti seni coktan valla kiyetini bil Sezaryan cokta iyi birsey degil. ins biran once sancilarin gelir kavusursun bebegine. cumlesiyle ins
ah ah mehrucum o sonda acisi ne ki,onun 100 kati vallahi o gun cektigim acilar sinek isirigi gibi geldi bana o!!bugun ikinci gunum benimde ilk gun genel anestezide bogazima hortum soktuklari icin bogaxim acaip tahris olmustu ve aynen senin gibi giciktan oturu surekli oksuruyordum ve dikisler patlicak gibi oluyordu,ameliyathane soguk
oldugu icin bide bogaxlarim sismis,allhtan antibiotikler bogazimada iyi geliyor.bugun acilarim biraz azaldi tuvalete kalktigimda yurudugumde ve gece ter icinde kaldigimda dikislerim yaniyor deli gibi..onun disinda iyiyim oturup emzirme yastigiyla emzirebiliyorum.inslh dediginiz gibi yrn 3.gunum biraz dha iyi olurum,desert benimde yapistirma seklinde ve 5 gun sonra banti cikaricaz ve batikonla silicekmisiz.bu bantla banyo yapabilirsin ayakta dediler ama ben cok korkutorumgazim oyle beni hic zorlamadi hep cikarttim fzlafa olmadi ztn.yanliz ilk gunu rahim kasilmalari zorladi hep kan bosaltti vucut.buarada dogumdan sonra tartildim 7 kilo vermisim,suan 55 kiloyum.
bebise gelince emme refleksi cok iyi mslh,vakkum gibi yapisiyor:) yanliz goguslerim bugun cok acimaya basladi bide o aci cikti simdi,acilarin kadini oldum:))kantaron otu yagi,zeytinyagi,laniosh krem hepsini kullandim ama yara olucak sanirim,benim goguslerim kucuk kahverwngi yerleri cok buyuk ucuda cok
guzel cikiyor ama bebek tum kahverengi yeri alamiyor sanirim...gogus kalkani taksam nasil olur kizlar?sizce sonradan memeyi bide birakirmi?siz naptiniz bu konuda?mavi bizim ev cok sicak bundan dolayi tikaniyor olabilir,bugun buhar makinesi alacagiz acaba onereceginiz marka var mi kizlar?
bu dediginiz krem lanioshtan dhami etkili acaba?ondan dami alsam acaba?o sutle silme olayini ben bilmiyordum,deneyeyim
bari..gogus ucu aparatini hic kullanmayayim mi acaba?esim bugun wollex iyonizerli buhar makinesi almis balalim simdilik iyi gibi nemlendirdi hemen havayi..
ee dogurmayan kizlarrrr hadiii artik bekliyoruz sizleride sagsalim kolaycacik kavusun inslh yavrunuza..dha bugun yeni yeni anliyorum artik ben anne oldum!!!!hic uyumuyorum geceleri,surekli tetikteyim emzirme saatini kacirmayayim diye ana bana hic koymuyor onun icin herseye deger!!size cirkin oglusumun fotolarini koyuyorum mslh diyin:)iste uras bebek!kardeslerini bekliyor hadi artik arayi acmayin sizde:)
cansucum allh bagislasin cokkkkkk tatli,ne kdrda buyumus...mslh,mslh,tu,tu...burun tikanikligi sorunumuz gecti,okyanus suyu,aspirator ve ilk gun yasak olmasina ragmen biraz yastikla kafasini yukarida tutttuk,wollexin buhar cihazinida aldik bide artik emzirme minderiyle emziriyorum..iki gun icinde gecti yani sorunumuz...ama baska sorunlar basladi cok stresli ve yorgunum kizlar sutumun kesilmesinden korkuyorumbebek kac gundur doymuyormus megersem,goguslerimde asiri agri tas gibi sertlik olustu biz boyuna emziriyoruz saniyoruz cocugu megersem cekemiyormus yavrum!gogu uclari kan icinde agladikca emziriyordum,ogumdan beri ne uyudum ne memeler boskaldi habire cocugun agzindaydi!neyse gittik philps aventin elektrikli pompasini aldik,korkmama ragmen dusumu aldim,makineyle gosgusler cok sert oldugu icin cok az sagilabiliyordu sut,onu kasikla yedirdik ama cocuk cok isteksizdi kasikla boberonla vermek zorunda kaldik!benim pompa icime sinmedi,gitttik bide bugun prof ameda.pompa kiraladik!o da pek iyi deilmis philps dha iyiymis megersem hem canimi dha az yakti hemde emisi de ayniymis sanki...buarda tabi pompayla sagmadigim zmnlardada cocuk emiyor,uyku yok durak yok memeler berbat (( surum hala sapsari sanirim agiz sutu diyemi boyle tikaniyor acaba?zaten ordaki kiz soyledi sezaryanda hep boyle oluyormus hormonlardan dolayi,normal
olsaydi su gibi akardi dedi..cok birkinimde soyle uzanirken yazayim sizlere bakayim dedim..
umarim mavi normal yoldan dogum yapmistir,benim gibi vakti gelmeden sunni fln kabul etmemistir..!hersey tecrube iste hayatta,okdrda kararliydim aslinda ama basirerim baglandi iste!buarda tek iyi hbr artik dga rahat hareket ediyorum,buyuk tuvalet kabusum vardi onuda hep sulu gidalar yiyerek atlattim,bugun sefteyi yaptimtecrubeli annelerden tavsiyeler varsa bekliyorum,acemilik cok zormus,annem,esim ben hepimiz maf olduk vallahi ilk torun bizi afallati:)
Mavii canim nasil sevindim anlatamamm:)cok sukur oyle yada Boyle almissun cocugunu kucagina..allahim saglikli sihhatl buyutmeyi nasip etsin..sana da tum annelere de..
Pasija evet bebek cwkmedigi icin kolostrum denilen agiz sutun devam ediyordur..maalesef ki bebegin cekmesiyle,sagma makinesi bir degil..bebek cekseydi en fazla 3 gune boyle bir damarlarda genisleme hissediyorsun o zaman beyaz sut gelmeye basliyor..bebegine ne yapip ne edip emzirt kendini.memene pekmex falan mi sursen bilemedim ki..ama cekemiyor diyorsun,e o zaman biberonun rahatina alisirsa memeyi bir daha almaz allah korusun..surekli sagip vermek zorunda kalirsin..
Canım benim maşşallah ne güzel iyi kötü emiyor bizim beyzade heralde anne karnında emzirme derslerinden kaytarmış yalayınca gelicek sanıyordu :))))) Azuğraştırmadı.Olsun acılarında geçicek sağ olunda canım günden güne daha iyi olucaksın.Annelerimizolmasaydı ne olurduk bilemedim.
Bizimde gözümüz çapaklandı,gazımız var diye aldık br damla o alerji yaptı geçtik kimyona o çok rahatlattı.Aynen bizimkide şimdi ha bire emiyor sonrada cırt pırt kaka yapıyor.Eeee öyle kakalı nasıl dursun dakka başı emzir alt değiştir.Bugün sabah 09:00 dan beri uyumadı zırt pırt emdi kaka yaptı emdi kaka yaptı kucağıma alınca uyuyo yatırınca 10 dk sonra uyanıyo doğuncada böyle işte maviii gör halimizi.ben kendmi süt danası gibi hissediyorum birde ha bire kaka :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?