Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sağol canım çayını yaptım içtim kızıma da verdim faydası olur inşallah. çok yordu bugün beni yaa..

benim kızım sizinkilerin ablası olcak canım:) 33 günlük olduk bugün..

mavicim tebrik ederim canım allah hayırlı evlat etsin inşallah.Doğum hikayeni bekliyorum :)

hadi gözün aydın mavicim.Rabbim kolaylık göstersin devamında inşallah.bebişinin ömrü hayırlı yaşı uzun olsun...

( geçen gece bende aynısını yaşadım.sabaha kadar beraber ağladık.saolsun annemin ilgisi biraz sakinletti . dün attardan kimyon tohumu, rezene , anoson ve elma yağı aldım. sabahları azıcık zeytinyağı vermeye başladım. rezene baya iyi geldi.elma yağı ilede ayaklarına ve ellerine masaj yaptık.hamdolsun biraz iyi bi gece geçirdik bu gün.Rabbim bebişlerimize sağlık sıhhat versin ve bakımlarını bize kolaylaştırsın inşallah...

Canım çok şükür gözün aydın Allah analı babalı büyütsün valla dedim bu kızın oğlan anne karnında diş çıkaracak :)))))
Hadi kurtuldun bakalım bekliyoruz paylaşmaya oğlanın yaramazlıklarını :)))

:))) canım sezeryandan sonra 1 - 2 hafta içinde normale dönüyor süt iyi bak bebğin emiyor çok şükür alışıcaz yaa başarıcaz biz bu işi :)) benimkide emiyor yapışınca ama yapışana çok nazlanıyor kerata yalayıp bırakıyo hazırcı çok tembel valla kızım daha karşıdan kapardı bu 10 dk yalayıp bırakıyo kızıyo mokur mokur :)) sonra yapışıyo ama eninde sonunda tam anlamıyla başarıcaz daha acemiyiz oda bende dimi ya :)

Canım seni çok çok çok iyi anlıyorum hele o damaklarını titretmiyorlarmı valla bıraksalar bende hıçkırarark ağlıycam birde ikinci çocukta daha gaddar olunur diyolar nerde anam ben ilk anne gibiyim hala üzerine titriyorum oğluşumun.

1 çay bardağı kaynamış suya 1 çay kaşığı silme kimyon koyup ılıyıncaya kadar bekletiyorsun çay gibi demlenmiş oluyo.Sonra süzüp 1 çay kaşığı günde 2 defa veriyorsun.Ben 2-3 gün kullandım bağırsaklarını rahatlattı şimdi maşşallah subanallah kendi çıkarıyor gazını kestim kimyonu.

Kimse de yok ama biraz sancim var sanki:)Yalanci sanki:)
2. Dogumum olucak olmasina ragmen endiseleniyorum hayret bisey:)

Hiç endişelenme ama sancın olunca evde sakın bekleme ikincibebekler çok çabuk geliyorlar bak benim 4 cm olmuş açıklık anlamamışım.Ve bebek çok çabuk geldi korkma ikinciler kolay oluyo canım.

Bir aysu kaldı galiba dimi henüz doğurmayan hepimizin melekleri geldi evlerine şükürler olsun.Aysuda kurtulucak Allahın izni ile.

Biz çok iyiyiz oğlumla arada kavga ediyoruz emerken ama sanırım karnı ağrıyınca yani gazı olunca emmede savaşıyoruz.Ha bire pırtlıyor ama genede sıkıştırıyor arada.Geceleri maşşallah subanallah Allahıma şükürler olsun uyuyor gece 2 defa kalkıyor emmeye annanneyi yolladık artık eve.Salonda bir çekyatta kızımla babası bir çekyatta ben yatıyorum.Oğlum ana kucağında uyuyo.Şimdilik 40 çıkana kadar böyle devam edicez.Abla odasında yatıyor du normalde şimdi meraklıya oda illa bizimle yatıcakmış.Normale gelince odalarımıza dağılıcaz artık :)))

Katreinur yarasin afiyet olsun ikinize de:)insallah faydasini gorursun.Ben hic yapmadim Kimyonla ilgili birsey ihtiyac olmadi pek..
Gonul olur mu hic ikinci cocuk da bizim canimiz degil mi sanki gaddar olalim..
Gonul bende zaten acaba cabucak gelirde anlayamazsam diye korkuyorum..hani keske agrisiz sancisiz gelse de:) neyse allahtan hastane 10 dklik yolda:)
Bugunden itibaren bekliyorum artik ayin 23 u bugunden sonra oglak olacak benim gibi:)
Kizlar bide ekleme yapayim eskiden Ben cok kucukken yengemler kuzenlerime kimyonu zeytinyaginda bekletir gobegine surerlerdi,ve o gobek o kadar cok yag icerdi ki inanamazdim..banyodan sonra surerlerdi..

Gonul biz senle ayni sorunlari paylasicaz sanirim:)bakalim bizim uyku duzenimiz yerlerimiz nasil olacak..
Benim kizim hep benimle uyumaya aliskin.Ben onu uyutur oyle gecerim yatagima..insallah annemle uyur da ben de biraz rahat ederim..ama biraz zor ihtimal..

Canım benim kızım büyük ya odasında yatıyordu yalnız 4 yaşından beri.şimdi ilk zamanlar annem bizde kalırken ben annemle yatak odasında yattım oda tutturdu babasıyla yattı.Şimdi annemde sıkıldı artık 15 gündür bizde kalıyordu ben sıkıldığını anlayınca sen git dedim oda hemen gitti çok bunalmış :))) gündüz zaten kızım inanılmaz yardımcı oluyor o ayağında sallamaya bayılıyor emzirip uyanıksa onun ayağına veriyorum uyyorsa anakucağına yatırıyorum o başında bekliyor kardeşini bende işimi gücümü yapıyorum.

Gecede aynen dediğim gibi tüm aile üyeleri bir arada yatışıyoruz.Napalım öyle böyle idare edicez ama diyorumya şu kendi sallanan anakucağı olmayaydı ben iş güç yemek elan yapamazdım.Baya alıştıydı insana bizimki şimdi koyup ona yemeklerimi yapabiliyorum ki bugün süpürge açıp yer silip toz aldım gık demedi uşak :))))

Amin inşallah canım. rezeneninde mi çayını verdin? rezene çayını anne içerse bebekte gaz olmaz diye duymuştum ama bebeğe hiç vermedim iyi geliyorsa onu da vereyim. denemediğimiz yol kalmıycak yakında sanırım:) gerçi bugün iyi gibi çok şükür kimyonun faydası oldu heralde

Dün yapıp verdim canım faydası oldu sanırım bugün daha iyi. yalnız ben bu kaşıkla bişeyler vermeyi beceremiyorum sanırım boğazına kaçıyo korkuyorum. çok acemiyim daha:)

Benim kizim kucuk oldugu icin biraz problem yasicaz ilk zamanlari atlatsak 1 yasina gelince birbirlerini yesinler karismicam:):)
Kimyon olayini sikayetimiz olursa bende deneyeyim bakalim.insallah ihtiyacimiz olmaz da..
Bi ben kaldim bende bu hafta dogururum insallah:)2013 ten once dogurmam lazim malum esimle iddaya girdik:)
Adacayi falan mi icsem:)

kimyonu henüz denemedik ama rezenenin baya faydasını gördük.hamdolsun bugün rahatız yaa...

ay hepiniz doğurmuşsunuz ben hala bekliyorum geçen hafta gittim dr a herşey gayet iyi görünüyo sancın gelir gelmez doğurursun dedi ama gelmedii bu sancıı bi türlüü beklemek ne zormuş ilk hamileliğim gününü geçirecek diye de endişeliyim bi yandan bu günler geçmiyo :)

Yazdıklarınız artık dAha ilgi çekici geliyo :)) hayatım emzir, gaz çıkar, uyut, altını değiştir, acikinca tekrar başa dön modunda artık:) gazlı bi oğlum var ve gece uyumayı hiç sevmiyo sıpa.

Yazıcam size ama günüm gecem belli değil hortlak gibi geziyorum.. alarm var yastığımda, başımı koyar koymaz ingaaaaa diye başlıyo:)
hastaneden geldiğimizden beri toplasan 4 saat uyudum. Nasıl hala ayaktayım bilmem:))
Allah yardımcımız olsun.. lohusa bunalımına girdim sanırım.. neyse bunu Sonra yazarım malum kendime çok vakit ayırdım bunları yazarken, paşa mızıldanıyo

zombie pasijada geldiiii:)madem uyumuyorum arada bilgi vereyim sizlere bosa gitmesin.7. gunum bugun gecen hfta bu sattlerde sunni sancinin dibine vurmus saclarimi yoluyordum:)bugn artik iyiyim geldiimden beri korka korka 3 kere banyo yaptim,dun bandajimi actim ve dikisimi gordum,gercekten hic belli olmyormus.bugun oglusumun kontrolu ve testleri var.allahima sukur olsun mutis cabalarimdan sonra sut probleminide cozduk,allh o pompalari yapamandan ve internette paylasimda bulunup bilgi verenlerden razi olsun!iltihap oluyormus azdha goguslerim.simdi sapur supur akiyor mslh gogus pedsiz gezemiyorum,biara cok umutsuzluga kapilmistim,cok stresli gunler gecirdim;simdi minnos cok guzel emiyor ve uyuor.tabi ben 7 gundr gunde sadece 2-3 saat uykuylayim.stresten yataryatmaz uyuyamiyorum kulagim hep bebekte.

buarada ikinci cocugu olan anneler benimde ikinci cocugum sayilir uras,benimde 2 yasinda 2,5 kilocuk yorkshire cinsi bir kopisim var.evladim gibi seviyorum,hep beraber uyurduk,bi dk ayrilmazdik,cok duygusal acaip tatli bir varlik ve dogum olunca bna kustu biliyomusnuz!simdi bebeg pek yKlastirmiyoruz cok kucuk diye,birde dikislerime atlar diye korkuyoruz!suan kucagimdan inmeyen hayvan kafasini ceviriyor beni gorunce arkasini donup gidiyor((yani bir hayvan bile boyle tepki veriyorsa sizinkler de cok etkilenebilir!ilgiyi eksik etmeyin,gerci cokkkkk zordur hrlde kendimi ikinci cocukla dusunemedim!ben elimden geldigi kdr kizimlada ilgilenmeye calisiyorum surekli el yikamak icin banyodayim o yuzden,bakalim inslh zmnla alisacaklar birbirlerine,videolarini cekicem bende ne guzel:)

Allahim Pasija:):)cok komik:)
Gecmis olsun atlatmışsin Gogus problemini..
Bende kizimda oyle uyuyamiyordum.kızım 3 saat uyurdu.ben kızımdan 1 saat falan sonra yataga girerdim,ha uyandı ha uyanacak derken uyuyamazdim bir turlu..annelik iste..
Mavii bunalım munalim aklına getirme canim.sakinan göze çöp batarmis..sakin ha!
Sözüm tum annelere de olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…