Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tamam bunalıma da uykusuzluğada bembeyaz bi surat mor gözler acıyan göğüslere de eyvallah amaaa bu hemoroidi çekeceğime bi kere dAha doğum yapardım yani ( o kadar kötü durumda ki anlatamam. Doğumda ıkınırken mahvetmişim kendimi. Bi çare bilen var mi nolur yardım....

Bi de doktorum bu cuma kontrole cağırdı beni. Dikişleri o mu alcak acaba. Yoksa kendi mi düşücek?

Hemoroidi bilmiyorum canım ama dikişler kendi düşüyor. Doktor sanırım iltihaplanma açılma var mı diye kontrol ediyor

Doğum sonrası çektiğim ağrılar bana doğumdan daha zor gelmişti. dikişler bi yandan kuyruk sokumunda çok şiddetli bi ağrı vardı o bi yandan mahvolmuştum. bi daha eskisi gibi olamıycam diye çok ağlıyordum. ama geçiyo canım. Allah şifa versin. bir an önce sağlığına kavuşursun inşallah sende.

Selam yorgun bitkin zombi arkideşlerim :)))) Gülerimağlanacak halime hesabı oldu biraz ama çok güldüm sizi okurken ayyy alay ederek değil ama bendende aynısı diyerek :))) Uyuduğu zaman neredeyse hatim indiricem çok şükür uyudu diye :))))

Benim ilk doğumda oldu mavi hemoroid problemi doktor bir ilaç vermişti o çok iyi gelmişti hatırlamıyorum şimdi ama bir krem di baya rahatlatmıştı ama 2-3 ay sürdü geçmesi.Ama sonra yokoldu oğluşumda olmadı çok şükür.

Benim dikişimde fazla acımadı çok şükür ama memişlerim hala bile acıyor bazen hele oğlum nedense ağzını açıp memeyi almak varken dudaklarını büzüm hüp diye çekmeye kalkmıyormu ozaman bağırasım geliyor.

Bende rezene çayına başladım kimyonu vermeyin dedi doktor miğdesine ve bağırsaklarına zarar veriyormuş kızlar KİMYON yok.Poşet rezene çayı içiyorum günde 2 fincan bakalım görücez şimdilik çok aman aman işe yaramadı ama.Gaz ilaçlarınıda anca 1 aydan sonra kullanmaya başlamak gerekiyormuş önce izin vericekmişiz kendi çıkarmaya alışıcakmış mış mış mış zaten bizim paşaya alerji yaptı gaz ilacı veremedim içiyorum çayı bazen vay anacım koparıyor bir osuruğa bukadar sevineceğimi bilmezdim resmen ayyyy şükürrr diyorum küçük adam pırtlayınca :)))))))

Bugün yarı kırkımız oldu banyo yaptık oğluşumla ben yıkanıyorum sonra oğlumuda alıyorum kucağıma ben tutuyorum annem sabunluyor duşun altında durulanıp çıkıyoruz maşşallah sübanallah suyu seviyor velet.Ama altını değiştirmekten giyinmekten nefret ediyor ağlama krizlerine giriyor ya millet altı değişince rahatlar bizimki uyuz oluyo.

Neyse çok kaytardım zombilik görevime devam :)))))

ha bu arada benim doğuma daha 2 gün varmış :) Benim oğluşum neredeyse ayaklanıcak takvim bitmedi :)))))

Allahım şimdi merakla heyecanla 40 ımızın çıkmasını bekliyorum heyyy özgürlük diye bağırasım var.Eve hapsoldum yaa çok sıkıcı bugün kızımı okula götürdüm 10 dakka onun için bile kırk takla attım annem izin vermiyor olmazmış çıkılmazmış vs.

Neyse yok oğluşum durmuyor öptüm sizi kendinize ve o dünya tatlısı mızmızlarınıza çok çok iyi bakın süt kokulu mis onlar mis.

kizlarrr oglusumun bugun gobek bagi dustu cokkkkk mutluyum:)stresi
de biraz azaldi artik aralarda birazda olsa uyuyabiliyorum.Hemaroid bende de hamilelikte baslamisti suan baktim gecmemis hala ama hic aci,kan fln yok bende basindan beri allhtan, bakalim gecicek mi acaba.Gobegim ilk ciktigimda 4 aylik gibiydi simdi epey inmis biraz buyuk bir ayva gobek olmusum.gece terlemelerim cok fena yanliz pijama yetistiremiyoruz.rezene cayindan bende aldim iciyorum firsat buldukca bizde biraz ise yaradi gibi sanki.

aysu buarada durumlar nasil var mi bi hareket?iddayi kazanmalisin:)

kızlar herkese slm.bizimde göbeğimiz dün düştü çok şükür 13. gününde.bizde zombiden beter gece ayakta gündüz gelen gidenden dinlenmeye fırsat yok yine ayakta.acayip gaz sancılarımız var yavrum kollarımda nasılda kıvranıyor benimde onunla ağlayasım geliyor.ben bolca humananın kimyon+rezene çayı var karışık ondan içiyorum.kızımada bir kaç kaşık verdik başta iyi gibi geliyordu ama şimdi oda kar etmiyor.dayanamadım doktoru aradım zeytinyağına batırılmış kulak kürdanıyla makatını uyar.kendi yediklerine dikkat et dedi.yine geçmezse damla verdi.sab simplex aldık.damladan sonra nasıl gaz çıkarıyor yavrum.ama biriside 1 aya kadar verilmez demiş.kim demişti unuttum ama.doğrumu acaba.1 aya kadar damla vermek doğru değilmi yaa.ama doktor söyledii( arada kaldım şimdi.neyse hadi siz cvp yazın bana.benim mesai başladı.byy...

Hepinizin meşgul ve sıkıntılı günleri basladi.bi ben kaldim:)
Bende de tik yok..bugun 2 bardak Adacayi içtim gene tık yok:)

slm kızlar bugün son günüm ama benim kızda tık yok çıkmaya niyeti yok galiba.Doktor cuma günü çağırdı suni ağrı verip olmazsa sezaryana alıcak.Geç kalır mıyım bebeğe bişey olmaz dimi o güne kadar.Bugünlerde çok zor geçiyormuş nefesim daralıyor artık.Sizler kurtulmuşsun ne güzel Allah bana da nasip etsin artık:)

Hepinizin meşgul ve sıkıntılı günleri basladi.bi ben kaldim:)
Bende de tik yok..bugun 2 bardak Adacayi içtim gene tık yok:)

Bence karnından seni tekmeleyen o masum bebegin tadını çıkar. Evet bebişe kavuşmak çok güzel ama şimdiki aklım olsa hamileligimin son günlerini geldi mi gelcek mi normal olcak mı diye geçirmek yerine tadını çıkarmaya devam ederdim o uyku dolu günlerimin..

Günde 4 saatten fazla uyuyan varsa el kaldırsın:)) benim gibi uyku düşkünü biri nasıl hala ayakta geziyor bilmiyorum.. ama tecrübe ettiğim bişey var yenidoğan bebek gece uyuyor, annenin gündüz onla beraber uyuması gerekiyor, bu yüzden yeni doğum yapan birine geçmiş olsuna gitmicem bidaha :)) bi de demezler mi sen yat yat çekinme bizden.. yatamıcamı bile bile...

merhaba,
aslında konuya yanlışlıkla girdim bir alttakini tıklayacaktım ama sayfanın başında senin yazını görünce dikkatimi çekti çünkü aynı durum bendede oldu ay neler çektim neler geçmek bilmeyen ağrı saatler sürüyordu. kaç yere gitmiştim zaten bu problemle ilgili ama hiç kesin çözüm olmadı birde hiç daha önce o kadar fecide olmadı. maalesef kendi kendimize çok fazla yapılabilecek bişi yok. ben sana yaptığım beni rahatlatan bir kaç bişi söylim az da olsa rahatlatacak senide;
-sıcak suya otur(dikişler az daha iyileşince doktoruna sorup yap benimki bişi olmaz demişti)
-anestol pomad(büyük tuvaletinden öncede sür,bitip temizlendikten sonrada)
-hemoroid kremi var hani ince uzun ucu olan ondan al kullan hatta ben onun ucunu anestole takıp daha rahat kullanmıştım.
-sakın ve sakın kabız olma hatta ishale yakın ol iyileşene kadar.
çok zor bilirim Allah yardımcın olsun.

Haha,):)mavi güldürdün beni:)sabırsızlık konusunda yani:)
Sen şu anki psikolojinle bunu söylüyorsun,ben o günleri gördüm görmediğim birsey degil.
Emin ol 2.ye hamile kaldığında yine ayni sekilde gel artık noluur diye yalvaracaksin:)
Evlat bu insan öpüp koklamak saatlerce yüzüne bakmak istiyo..
Allahim tüm isteyenlere yasatsin..amin..
Bu arada Desert gobisiniz Hayirli olsun:)
Mavicim eskidenmis o dikiş aldırma falan.simdi eriywbilen iplik kullanıyorlar,ama sanirim hala kullananlar var anneye eziyet!
Iyi bir yerde dogum yaptiysan eriywbilen kullanmıştır..
Hoşçakalın zombi anneler:):)darısı başıma:)

gobek bagimiz dustu diye sevinirken gozunun bir tanesinde sari renkte capaklanma basladi,gozunu zor aciyor yavrumsimdi dr.a gidiyoruz..anne sutu damlatmak antibiyotik etkisi yapiyormus diye duydum bunu uygulayan oldumu hic acaba?diger bir kotu hbr ise isitme testinde bir kulak testi gecmedi tekrar edilecek test,dr anne karninda su fln kacmistir duzelir dedi ama evham yaptim

yaa kızlar bu annelik nasıl birşey böyleee....minnoşum yanımda yatıyor ben se habire onun gözlerinin içine bakıyorum.hiçbişey yapasım gelmiyor...heleki arada küçük küçük gülmeleri yokmu.her tarafını öpüp ısırasım geliyorrrr...ama yapamıyorumm..:))Allah herkese nasip etsin bu duyguyu.en tatlı yorgunluklar.eşim habire ya senin gözlerin bunca uykusuzluğa rağmen nasıl kızarmıyor sen nasıl ayakta duruyorsun hala diyor.kızımı koklayınca ne uyku ne yemek umrumda bile değillll.....bu arada pasija canını sıkma.kulak testinde olabiliyor diye duymuştum.tekrar aspire ederler belki inşallah ciddi bir sıkıntı oluşmaz.

Merhaba canlarım aysu kız valla seninki kalıcı galiba çok sevdi orayı yerleşti ufaklık :)))
Pasija canım benim oğlanda 1 haftadır var çapaklanma korkma ben doktora gittiğimde danıştım her bebekte oluyormuş kızımdada olmuştu masaj yapıyorum ben günde 3-4 kez gözüne birde bir damla verdi doktor hem göze hem buruna uygulanıyor onunla siliyorum çapaklarını kuruyunca ama masaj işe yaradıçok azaldı.

İşitme testinide bizimde doğumda geçmedi takipgerekir dediler 1 haftalıkken gittik şükürler olsun geçti.Sende canını sıkma geçer canım.Hatta benöyle koktumki birde yeniyken tepkisiz uyyorlarya kesin dedim duymuyor korktum ama şükürler olsun sorun çıkmadı.

Sap simlex damla bizde alerji yaptı doktor bizede kullanın dedi ama eczacı eşime 1 aydan önce vermeyin doğal ortama alışsın demiş canım.Rezeneye devam oğlum gazman gibi hayır o kadar kaka yapıp nasıl gaz oluyor ben anlamadım.Sürekli emiyor yapıyor emiyor yapıyor.Aralardada uyuyor.Dediğiniz gibi ben kızımdan tecrübeli olduğumdan kimseye gitmem 40 ı çıkmadan ama millet anamıyor geliyor birde mavinin dediği gibi yat yat sen diyorlar tabicanım evde bir ordu ben kaldırır popomu yatarım.!!!!

Bizim dün yarı kırkımız oldu bugün 21.günlük olduk büyüdük kızlar :))))

Zombiliğe devam öptüm sizi.Mavi dikişlere Polividon alıp pansuman yap acayip iyi geliyor canım.

kızlar bu arada korse kullanmaya başlayanınız varmı? özellikle sezeryan olanlar.ben 5. günden sonra ara ara takmaya başladım.doktorum takabilirsin dedi.ama nasıl korse kullanmalıyım kararsız kaldım.külotlu olanlardanmı yoksa bele sarılanlardanmı.malum rahim 40 günde toparlanıyor.başına buyruk şekil almadan ben biraz kontrol edeyim istiyorum.önümde sallanan bir et parçası istemiyorumm :))))fikir bekliyorummm :))

cansu bi doğuramadın gitti yahuuu:)))) Allah 21 yaşlarınıda görmeyi nasip etsin inş.bende bugün sab simplexi vermedim.kızımın bağırsakları tembelleşmesin dedim.içim rahat etmedi.şu göze ve buruna olan damla ote demi.bizede verdi dr.lazım olduça kullan dedi.ama gözüne kullanmıyorum ben.hafif çapaklanma oluyor.kullansamıki acaba.bu çapaklanma kötü bişey değil demi.bizdede oluyor sonuçta.damla kullanmakmı gerekirki.hay Allah ya.birde DVİT i nasıl kullanıyorsunuz.günde 3 defa 1 er damlamı veriyorsunuz.bizim eczacının bir güzel yazısı varki 4 kişi okuyamadık.

Selam canlar he valla doğuramadım daha :)))) Ya ben de damlayı gözüne damlatmıyorum da çapaklanınca açamıyorya gözünü yada gözünde kalıyorya çapaklar ben damlayı bir pamuklu beze damlatıp siliyorum gözünü .Birde burnuna arada damlatıyorum genizleri temizlensin diye doktor demişti.

Ben de aynen senin gibi şu deviti çözemedim yarın gidicem eczaneye sorucam birde vitamin verdiydi doktor 20.günde başlarsın diye onuda okuyamadım onuda sorucam biz okumayalım diye mi uğraşıyorlar anlamadım gitti.

Benim göbiş gitti gibi bişey sadece kıllarıl ve o kara çizgi hala duruyor :)) Ama ben genede şu kilotlu korselerden giyiyorum popom felan toparlansın diye gerçi toparlansa ne olcekki memişler koccaman her biri kafam kadar yaa 95 sütyen bile küçük geliyor zaten sütyen felan boşa küçük adam yanıkken sürekli emdiği için neredeyse göğüsler açık geziyorum ben :))) artık ağzından sütler akıyor ama hala emmek istiyor yaa.

Henüz kusmaya başlamadı bizimki kızım ne zaman başladı hatırlamıyorum ama çok kusuyordu.

Neyse başladı gene kıpraşmaya ben süt danalığına devam edeyim bari :)))))

Allah razı olsun önerilerin için hepsini yapıyorum 3 gündür ayrıca ilaç ve fitil de kullanıyorum. Bugün biraz daha iyiyim Allah a şükür. Kendi derdimden oğlumla düzgün ilgilenemiyodum. Ben de bu dertten muzdarip olanlara hepsini öneriyorum. Çok Iyi geldiler bi de kötü bi tabir olucak ama çok zor bi operasyon ama basuru dışarda bırakmamaya çalışın, pomat la toplayın içeri doktorum dAha Cabuk iyileşeceğini söyledi.

Yok yok ben şu an dAha iyiyim ağrılarım azaldı ve salim kafayla iyiki kavuşmuşum yavruma diyorum:)) hatta annem doğumumu hızlandıran hatta dört nala getiren ebeleri doktoruma şikayet edeceğini söylediğinde, yok anne yaa Iyi yapmışlar yavruma dAha Cabuk kavuştum dedim az once :)))

Allah ım sana da bir an önce nasip etsin bu tatlı tuzlu acı ortaya karışık telaşı.. hem sen tadını da biliyosun dAha zor olur beklemek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…