Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
geçmiş olsun canım Allah kolaylık versin inşallah.biz sabahları bi çay kaşığı zeytinyağı içiriyoruz.faydalı olabilir belki eğer denemek istersen bilgin olsun.faydası oluyor baya.

sağol canımm aminn bizimki sevmedi sanırım zeytinyağını mamasına bile karıştırınca yağ üste çıktığından en son yağı emiyor yutmuyo zilli zarife geri tükürüyor bende poposuna sıkıyorum :) aslında içse daha iyi oluyor çok aç olunca arada kaynıyo yağı falan içiyor hep :)

mehru benim kızda ilk yirmi gün o kadar çok uyuyordu ki emzirmek için bile uyandıramıyordum. gerçi bizim sarılık vardı ondan da kaynaklanıyormuş. ama şimdi görmelisin ölüyorum artık yorgunluktan

mavi gerçi seninki daha çok küçük ama iki saatten erken emzirmek de gaz yapıyormuş. ben bi haftadır alıştrmaya çalışıyorum buna. benimki de özellikle uyanık olduğu zamanlarda sürekli emmek istiyordu. bu konuda emzik bizim kurtarıcımız oldu yoksa uyanıkken sürekli ağlıyo.

kızlar ben hiç korse takmadım hafif bi göbeğim kaldı şimdiden sonra kullansam faydası olur mu ki

eh bizimkinin de çok sevdiğini söyleyemem.inatlaşıyoruz resmen :)) rezene ve diğer çayları ağzında uzun süre bekletip duruyo bazen. geri çıkarmasını bile seviniyorum yani :) Rabbim kolaylık versin hepimize inşallah ne diyim.

arkadaşlar rezene çayını ben aktardar aldım. kızımada ondan yapıyorum.poşetten daha iyi olduğu kanaatindeyim.yada ben poşet çayları sevmediğimden bu daha lezzetli geliyo.

yaa kızlar emzik kullanmaya başlayan varmı aranızda.ben 2 ay sonra işe başlayacağım.kayınvalidem bakıcak kızıma.sen yokken biz nasıl oyalıcaz alışşsın verelim emzik diyor.bende daha 17 günlük diye kıyamıyorum.aslında hiç kullanmak istemiyorum ama.sizce ne yapayım.sonradan almaz diyorlar bide.baskı kuruyolar üstüme.arada kaldım.sütüm gelmeyince biraç kez mama vermek zorunda kaldım.onu bile kaşık ile verdimki sırf biberona alşmasın diye.benmi çok pimpirikli davranıyorum sizce (

Anam sizin uşaklar çokuslu heralde maşşallah yazabilmişsiniz ben ilk bulduğum boşlukta uyumaya yada iş yapmaya çalıştığım için pek giremedim yazamadım yani kıskandım sizi çok şimdi ben :))))))

Şimdi öncelikle aysu senin taktiği ben kızımda ugulamıştım sbun olayı acayip işe yarıyor aklınızın kenarına yazın kızlar ilerde kabız felan olursa .
Göbek olayı bendede yumuşak ayva kıvamında kara çizgili tüylü bir göbek mevcut korseye devam ama bu tempoda bende iyiki kilo almışım eriyip yokolabilirmişim yani bu ne ya emiyo kaka yapıo yada gaz çıkarıyor ağlıyo gene emiyo ofsss yani.

Deviti kullanmaya başladık bizde günlük olunca rezene çayını içiyorum kimyonu hem içiriyorum hem içiyorum ne kadar iğrenç şey varsa içiyorum oğlum pırtlasın diye yaaa ((

Birde emzik vardı biz çookkktan başladık emziğe doğal susturucu kesin tavsiye ederim yok bizimki gibi giyinmeyi alt değiştirmeyi sevmeyen mızmız çocukları için bulunmaz bir nimet valla bu emzik :)))) kızımdada çok işime yaramıştı benim.

Bizden haberlere gelince biz iyiyiz yani eh işte yani ağlamak istiyorum uyku rahat yemek yeme yaa wc ye giderken bile bazen acele ediyorum ben yaa gazman benim oğlan pırtlıyo pırtlıyo gene istiyo ve süt canavarı emiyor emiyor emiyor :))

Şimdi babası isyanda gene mıylıyo diye gidiyorum gene emzirmeye bu arada kızım oğlumu hiç kıskanmadı ve çok seviyor ve benim en büyük yardımcım oldu hele altdeğiştirirken hemen koşup herşeyi hazırlıyor canım kızım.

canım benimki emzik emmeyi beceremiyor kanmıyor da zaten :)) iki çekiyo boş olduğunu anlayınca atıyor:)
ben mamayı hep biberonla veriyorum ama önce emzirip sonra mama veriyorum beni reddetmedi hiç hatta daha çok seviyo emmeyi :) sen ara da mama veriyormussun bir de korkma bence bıraksa benim kızım bırakırdı beni günde 7 kere mama veriyorum çünkü.
Emziğe alıştırmayı bende istemiyorum hiç ileride sorun olur diye düşünüyorum çünkü 11 yaşında yeğenim var emzik yüzünden çene yapısı bozuk 18 yaşında ameliyat olacak ,tırstım bende o yüzden hiç alışmasın daha iyi diye düşünüyorum ama çocuk durmayınca da mecbur veriliyor

Benim kızım 4 yaşına kadar emzik kullandı ama bizde kural gece uyuyacağı zaman veriyordum emziği yada çok ağladığı zaman normal zamanda vermiyordum.O sebeple problem olmadı aklı erincede kendi bıraktı zaten utandıda yavrum.Ama cankurtaran gibi şu emzik benim oğlan almasa ağlama krizlerine girerdi kesin gazman oğlum.

Kızlar ben doktoru boşverdim olmuycak bu gaz olaı sabahları 1 çay bardağına 1 çay kaşığı kimyon koyup demliyorum o çökünce süzüp 2 çay kaşığı ayırıyorum geri kalanını ben içiyorum hiçte sevmem zorla burnumu tıkayarak.O 2 çay kaşığınıda emmeden bir sabah bir akşam veriyorum aralardada 3 fincan rezene içiyorum dünden bugüne daha iyi oğluşum çok şükür.Gaz damlası veremiyorumçünkü alerji yapıcak diye ilk zamanlar verdide alerji yaptı çünkü kırmızı kırmızı kabardı çocuk damlayı kestim geçti.

Devit veriyorum birde acd veriyorum şimdi başladık onlara.bakalım haftaya pazartesi göz muayenesi ve kalça usg si var onlarıda atlatalım ayın 7 sindede ikinci aşımız var 1 hafta kaldı 1 aylık olmamıza bakalım.

Ben ne olur ne olmaz diye almıştım kullanmayacaktım ama ananesi arada tepiyo tartışıyoruz:)) ama dün canıma o kadar yetti ki uykusuzluk canıma tak etti ve verdim emzigi ooohhh dedim. Annem de ben üçünüzü de emzikle büyüttüm sürekli emmek ister yoksa sen yorulursun diye kanıma girdi. Doktorlar abartıyo biraz bence :)) iç güdülere de önem vermek lazım.. çok da alıştırma ama arada ver bence.

Yok canım yaa nerdeee bize düşmedi o uslu bebeklerden. Ben yazdığım şeyleri 3 4 postada yazıyorum:))) kısa bi yazı yarım saatimi alıyor(
Gündüz baktigim çocukla gece baktığım farklı sanki. Gündüz bi melek gibi uyuyo. Gece 1 den sabah 9 a kadar mız mız da gıy gıy...

Canım hiç uyumaz olur mu uyuyo. Hatta gündüz zorla uyandırıp emziriyorum ama gece çocuğa bişeyler oluyo durmadan ağlıyo( ne olur gece de uyusun diye dualar ediyorum.

Canım hiç uyumaz olur mu uyuyo. Hatta gündüz zorla uyandırıp emziriyorum ama gece çocuğa bişeyler oluyo durmadan ağlıyo( ne olur gece de uyusun diye dualar ediyorum.

yaa okuyunca demek ki tek ben değilim diye düşündüm.gerçekten niye bu çocuklar böyle ya ( sabahları mışıl mışıl uyu sonra bütün gece sabaha kadar nöbet beklet... anneliğin bana göre en zor kısmı bu uykusuz geceler gibi geldi şu an.ve ben hiç uykuya düşkün biri değilken böyle düşünüyorum.Allah hepimize yardım etsin...

kızlarr bizim dün kırkımız çıktı:)) darısı sizin başınıza artık:)

Kızlar nazar değicek diye korkup dillendiremiyorum ama 3 gündür biz acayip iyiyiz.Gece 01:30 gibi emip bir uyuyor benim oğlan sabah 07:30 lara kadar sonra gene emiyor alt değişimi vs.Sonra 11 e kadar ama bunu o sallanan zımpırtıya borçluyum durunca ıkınır gibi sesler çıkarıyo gene ayarlıyorum orda azcık azcık sallanıyo buda uyanmasını engelliyor sanırım.Çingene salıncağının teknolojik hali gibi işte o olmasa varya ben bitmişimde haberim yokmuş.

Bizde gündüzleri biraz mızmızız ama.Mavi canım aynen çocuklar sürekli memede durmak istiyo ee haliyle bunalıyo insan o sebeple emzik cankurtaran gibi.Özellikle ilerleyen aylarda onu susturucu olarak kullanmazsan sorun olmuyo.Yani çocuk her ağladığında emzği vermemek sadece uyku zamanında ve çok huysuz olduğu zamanlarda vermek lazım.Öyle sürekli ağzında tutması sakıncalı.Benim yeğenimde iki elinde ağzında cebinde memeyle gezerdi o saçma ama huysuzlandığında kurtarıcı.Ben o emziğe kurban olurum.

Bu arada 40 çıkanlara hayırlı uğurlu olsun bizimde bugün 24.günümüz 5-6 gün sonra 1 aylık olucaz ben hevesle merakla ilk gülücükleri bekliyorum uykusunda gülüyorya yiyesim geliyor ağzını.Hep derdim bir kızım varya hani ikinciyi acaba sevecekmiyim vs.İnsan hiç ayırmıyormuş gerçekten ikisinide öyle seviyorumki.Hele kızımın küçük anne edaları öyle bir tutuşu varki sanki hep bebek büyütmüş.Altını değiştiriyor kardeşinin tabi kaka yoksa kaka varsa dokunmuyo uyanık :))))))

Yalnız bu acd vitamini benim oğlumda minik islikler yaptı onu kestim sanırım çok hassas olucak bu oğlan devite devam.

Kızlar 1 saattir karnimda Bebegim bir yerde toplanıp gevsiyo bir dk daha geçmeden tekrar toplaniyo.
Kizimdaki doğum sancim böyle degildi.su anda da toplaniyo kocaman oluyor nefes alip veriyorum ama bi faydasi olmuyo.belim cook kötü yatarken de agriyo dolassamda,şimdi banyoya giricem.
Dogum değildir demi?

Ben yasamadım hiç böyle bişey.
Hadi bakalım hayırlısı ,doğum işaretiyse sancılar başlar gün içinde.
Hayırlı haberler alırız inşallah.

aysuu son bir günün kaldı :))) doğuramayacaksın galiba sen bu yıl :)

Mehruu yok yaa doguramicam heralde:) şimdi banyodan çıktım devam ederse bi hastaneye gidicem
Yalancidir belki Hatta büyük ihtimalle ama cok canım Yaniyo
Nurlum bende daha onceki gebeligimde hiç yaşamadim bir kere sancim tuttu oda gerçekti,öyle yalanci hic olmadi.bunda oldu ama böyle hiç olmamisti..
Agrinin şekli farklılik gösterir mi herkeste ve her doğumda ayni midir bilmiyorum

Son düzenleme:

Ben pek kıyas yapamayacağım ilkim suniyle başlatıldı sancı feciydi 4cm zor dayandım epidural aldım.
İkimcimde ise öüdahale olmadan doğum başladı gece hastaneye gittiğimde 4 cm açılma olmuştu ve suni kadar şiddetli sancılar çekmedim hızla açılma îlerledi.
Doktorlar farkı yok desede suni çok ağır bunu bilirim ama herkes ikincinin sancısının daha hafif olduğunu söyler.Benim de rahat oldu.
Bebek geliyo olabilir bence tabi aşağı doğru baskılar da arttıysa iyice.

Eğer inanıyorsan doğuma giderken sürekli Sümme sebile yeserra diye tekrarlamanı öneririm doğum kolay olsun diye okunuyor.Ben doğum yaparken bile içimden tekrarlıyordum farkında olmadan kolay bir doğum oldu Allah a çok şükür.Ben bîrde 2 rekat namaz kılıp kolay ve sağlıkla yavrumı kucağıma alayım diye dua etmiştim evden çıkmadan sancıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…