Kizlarr Merhaba..4 saat farkla aralik ve 2012 annesi olmayi kacirdim:)
Cok zor bir dogum yasadim 3 cm acilmadan sonra sancim kwsildi.1 gun bekletip hicbirsey yapmadan hastanede yatirdilar.bu arada devlet hastanesinden bahsediyorum.yok bebegin 35 haftalik gorunuyo,yok sunii sanci veremem Bebegin gelismemis simdi dogmasin,3 cm acilmam var suyum siziyordu surekli.
Neyse canim sikildi ciktim hastaneden,ozel hastaneye gittim.orda dedim sezaryen de yaparlar..sonra dusundum sunii sanciyla dogurtsalar.
Doktor enfeksiyon varmi diye bakti enfeksiyon gormeyince sunii sanciyla dogurtma karari aldi.
Cok asiri yuklendiler bana ,4 saatte dogum yaptim canim cikti..3 cm. Le gittim 4 saat surdu ve benim kendi sancim hic yoktu..neyse simdi kizim yanimda misil misil uyuyo..fakat ben cok bitkinim..ve kizimda gelisme geriligi falan yok,2910 gr dogdu..
Simdilik benden bu kadar kizimi emzirmem lazim,yalniz kizim hala ilkkakasini yapmadi,sizinkiler ne zamn yaptilar?
ah ah kizlar hep nazar degdi benim ogluma,uslu uslu derken simdide pisik oldukbiz hep islak mendillerle silmistik altini pamuk+su karisimi yenidogan mendili diye sattilar,ne bilelim tecrubesizlik iste bide bizimki az az gunde 10un uzerinde kaka yapiyor cislerle beraber 15in uzerinde bez degistiriyoruz,herseferinde krem,yag ne varsa suruluyor altina!ama sanirim o islak mendiller her acilisinda surdugumuz ve fzla altini actigimiz icin oldu simdi ilik islak pamukla siliyor ve kurutuyoruz!bepantane ve trosyd karisimi surduk!kantaron otu yagi,zeytinyagi ne varsa surduk,caninin acisindan 2 gundur agliyo yavrum bende onla agliyorum ((altini acik biraktik bir muddet altina bezler serdik vs..hergun yikiyoruz artik bebisi,inslh gecer ya cok kotuymus (
Buarada benim oglum uyuyarak girdi yilbasina inslh misil misil uyusun butun yil:)cansucum iyi yapmissiniz eldivenleri tutmuyorlar hic ellerinde bizimde imanimiz gevremisti takip cikarmaktan!mavi benim annem komsulara tembihlemis 40 i cikmadan gelmeyin diye,perisaniz tum ev halki demis:)ilk gunler gelen giden cok olmustuda artik gelmiyorlar
Allah acil şifalar versin minik bebişine.
İlk bebeğim her aşı sonrası pişik oluyordu,cişle attığı aşı poposunu yakıyordu,sonradan farkettik.Önce doktorumuz olmaz öyle şey dedi ama her seferinde aynı şey olunca kabul etti mecburen.
Pişik olduğunda trosyd-madecesserol-anestol bu üç kremin herbirinden bezelye kadar alıp,elimde karıştırıp poposuna sürüyordum,en geç üçüncü yapışta nerdeyse normale dönüyordu.Anestol pomad ağrı kesici olduğundan sürdükten 1 dk sonra acı da hissetmiyor.İstersen doktorunuza sorun kremleri.
Ben hep uni baby yenidoğan kullandım,şimdi de kullanıyorum.Senin kullandığın hangisi acaba?Alt değiştirirken ise bepantane sürüyorum ama 1 kez sürüp 1 kez sürmeden devam ediyorum normal zamanlarda.
Kizlar Ben de yazayim barii sorunlarimi:)
Bizimki yattigi yerde agliyo meme veriyorum ugrasiyo ugrasiyo,memeyi almayi beceremeyip kucagimda uyuyo.yerine koyuyorum bu seferde ac agliyo,emsede doymadan uyuyo
Yerine koyunca yine agliyo doymadim Ben Anne:)
Napicaz bilmem:-gunduz uyuyo gece yarim saatte bir agliyo.
Goguslerim tas gibi oldu emip cikaramiyo maalesef sagsam mi diye dusunuyorum..sizce napayim henuz sutum bembeyaz degil..
birde geceleri uyuyor demissiniz uyuyor derken kac saat uyuyor?yani gece kac defa kalkiyorsunuz arkadaslar?benimde aksamustu saatlerinde kutuk gibi uyuyor,geceleride 3 er saat araliklarla emziriyorum,ama cis kaka olayimiz berbat!bazen gunde 20 yi buluyordur degistirdigimiz bez!geceleri ozellikle cok zor oluyor uyku sersemiuff tecrubeli anneler bu hep boylemi gidicek ya?can dayanmaz vallahi!bugun butun hincimi saclarimdan aldim,kardesimin dugunu icin epeyce uzatmistim,bugun gittim guzelim saclarima kiydim,kut kestirdim!inanirmisimiz taramaya bile vaktim yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?