Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aysucum hayırlı olsun canım. çok geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.

Bu arada bende yeni yıla bebek sallayarak girmişim sonradan farkettim:)) bi baktım saat 12yi on geçiyo:))

slm kizlar burda sohbet devam ediyomus ama ben bilgisayara girmeye zamanim yok bende mi bi sorun var acaba, bebis hiç uyumuyu beni uyutmuyo zombi gibiyim valla gunduz de biraz uyusun bende uyuyorum valla neyse mutlu yillar herkeze

Cok saolun kizlar,nurlum cok haklisin su an kizim daha birsey anlamadi,misafir gibi mi goruyo bilmem:)
Annem geldi yanima,ama buyuk kizim annemi senede bir gordugu icin dusen pantolununu cekmesine bile izin vermiyo.zamnla alisir heralde..
Desert sozde bebegim gelismemis,gelisim geriligi varmismis yanii.ozelde cocuk doktoru bakti gayet saglikli bir bebek oldugunu soyledi..
Kizlar bide benim gaz sancilarim oluyo,Yaa bacaklarima varana dek sanci vuruyo.sizde de oldu mu?
Sunii sanciyi cok yedim ya ondan mi oluyo acaba? Bide kizim emiyo emio Geri cikariyoneden Boyle yapiyo anlamadim..

aysucum gelmis gecmis olsun,cokkkk sevindim,bebisine kavustun ne guzel:)ne guzel bebisin 2013 dogumlu oldu bir yil dha kucuk oldu yasi :) zorluuuu gunler seni bekliyor,vallahi ben acaip yoruldum ,hamile oldugum gunleri ozledim!!bunu soyleyenlere inanmiyordum ama karnimda hareket ettigi anlari ozledim..bende 4 saat sunni sanci cektim ama oyle gaz problemi olmamisti,acaba rahim kasilmalarini sanci olarakmi algiliyorsun ki?

Aysucum canım gözün aydın öyle yada böyle minnoşunu almışsın kucağına hayırlı olsun canım.Allah analı babalı büyütsün yapar merak etme benimki 1 gün sonra başladı yapmaya bu defada poposu kakasız durmadı :))) Ha bire emzir alt değiştir bolcayapar merak etme :)) Keşke çekmeseydin diycem ama işte herkesin farklı oluyor doğum napıcan canım sonu güzelya bebeğin sağlıklıya önemli olan o.

Aysucum sunni sancıyı fazlaca verince daha doğrusu serumu hızlı açınca oluyormuş bende olmadı kızımda sunni sancı vermişlerdi ama arkadaşlarımda olmuştu biliyorum geçer canım.

kızında fazla emiyordur küçük ya hazmedemediğini çıkarıyordur merak etme.Maşşallah emmesi süper ben 1 hafta az cebelleşmedim emsin diye.Hala bile bazen gazı varsa zor alıyo memeyi ter su içinde bırakıyo velet beni.

Bende hamile zamanlarımı özlüyorum bazen heleki o emme mücadelesinde ahh ahh hem ağlıyo dudaklarını titreterek hem aranıyo hemde kafayı arkaya atmıyomu bende onun gibi ağlıycak oluyorumda anneliğe yediremediğimden ağlamıyorum o kadar yani.

Bizde yeni yıla kızım ve oğlumla dans ederek girdik.Ama uyanıktık yani tm yıl uyanıkmı kalacak dersin mavii :))))

Gayet relaks bir yeniyıldı eşime diyorum ilk defa yeni yıla bu kadar masum giriyoruz hele ki yılbaşı sofrasıhazırlandı yemekler konuldu annem babam bizde tam servis yapılıyor benim velet bastı yaygarayı herkes yedi ben emzirme boğuşması yaşadım sonra bir pırt sanki ağlayan o değilmiş ya bir afedersiniz osuruk için bu kadar ağlanırmı yaa büyüsün ben sorucam ona ama :))))

Benim kız Allahtan büyük, yardımı var zararı yok yavrumun maşşallah.

Pasija bende dün oğlumu yıkdadıktan sonra kestim tırnaklarını bizde takmıyoruz eldiven artık sizden özendikte canım.
Bu arada kzlar dün kardelim bendeydi oğlumun altını o değiştirdi akıllı popoyu temizlerken pipiyi unutunca üstü başı çocuğun üstü başı her yer çiş oldu :))))) Öyle güldükki anlatamam :))

Aysu çok çok geçmiş olsun canım. Bende suni yedim ama öyle sorunum olmadı. Geçer inşallah tüm dertlerin en yakın zamanda. Gerçi o zaman da ohh dicek vakit olmuyor ama olsun :)) inşallah kızın da çok sever kardeşini. Velede bak yeni yılı bekledi resmen. Benimkinin kıyamet gününü beklemesi gibi :)

Doktor çocuğumun göbek adını ne koydu biliyomusunuz.. Maya :))) sivri zeka ya! erkek çocu ağa kız ismi verdi 21 aralıkta doğduğu için :)

Kimdi unuttum ben bilg açamıyorum sizin nasıl vaktiniz oluyo demiş.. benim oglum sabaha kadar memede, zırnık uyumuyo. Ben yatarak emdiriyorum yandan 3 dk bakıyorum ne oluyo diye foruma. Telden giriyorum tabi. Kendime ayırdığım tek zaman da bu zaten doğumdan beri. Çocuk bana çip takmış. Kafamı yastığa koyar koymaz, yemeğe oturur oturmaz, tuvalete gider gitmez ver ediyo bağırmayı. Nerden anlıyo bilmem sıpa. 10 kilo verdim bile şimdiden.
Şu çiş yapma olayına ben hala alışamadım. Kaç kere yıkadı beni bi güzel. Alışıcam inşallah yakında.
Çok uykum var ve misafir istemiyorum artık.. gündüz olsa da bi saat uyusam diye dakka sayıyorum, bi misafir geliyo ben yine zombi. Burdan sesleniyorum. Lohusa kadına gitmeyin ziyarete nolur. Az bi kendine gelsin görürsünüz çocuğu acelesi yok. Yazık o kadına zerre uyku uyuyamıyo :) Siz gece yatıp dinlenirken o cinnet getiriyo:)

ah ah kizlar hep nazar degdi benim ogluma,uslu uslu derken simdide pisik olduk biz hep islak mendillerle silmistik altini pamuk+su karisimi yenidogan mendili diye sattilar,ne bilelim tecrubesizlik istebide bizimki az az gunde 10un uzerinde kaka yapiyor cislerle beraber 15in uzerinde bez degistiriyoruz,herseferinde krem,yag ne varsa suruluyor altina!ama sanirim o islak mendiller her acilisinda surdugumuz ve fzla altini actigimiz icin oldusimdi ilik islak pamukla siliyor ve kurutuyoruz!bepantane ve trosyd karisimi surduk!kantaron otu yagi,zeytinyagi ne varsa surduk,caninin acisindan 2 gundur agliyo yavrum bende onla agliyorum ((altini acik biraktik bir muddet altina bezler serdik vs..hergun yikiyoruz artik bebisi,inslh gecer ya cok kotuymus(
Buarada benim oglum uyuyarak girdi yilbasina inslh misil misil uyusun butun yil:)cansucum iyi yapmissiniz eldivenleri tutmuyorlar hic ellerinde bizimde imanimiz gevremisti takip cikarmaktan!mavi benim annem komsulara tembihlemis 40 i cikmadan gelmeyin diye,perisaniz tum ev halki demis:)ilk gunler gelen giden cok olmustuda artik gelmiyorlar

Allah acil şifalar versin minik bebişine.
İlk bebeğim her aşı sonrası pişik oluyordu,cişle attığı aşı poposunu yakıyordu,sonradan farkettik.Önce doktorumuz olmaz öyle şey dedi ama her seferinde aynı şey olunca kabul etti mecburen.
Pişik olduğunda trosyd-madecesserol-anestol bu üç kremin herbirinden bezelye kadar alıp,elimde karıştırıp poposuna sürüyordum,en geç üçüncü yapışta nerdeyse normale dönüyordu.Anestol pomad ağrı kesici olduğundan sürdükten 1 dk sonra acı da hissetmiyor.İstersen doktorunuza sorun kremleri.
Ben hep uni baby yenidoğan kullandım,şimdi de kullanıyorum.Senin kullandığın hangisi acaba?Alt değiştirirken ise bepantane sürüyorum ama 1 kez sürüp 1 kez sürmeden devam ediyorum normal zamanlarda.

Son düzenleme:
Mavi çok güldürdün beni ya çip he :))) valla bizde bu akşam oğlan kucağımdayedik akşam yemeğini napıcan artık baya baya tek el çalışır oldum pilav bilem yapıyorum ben tek elle robokop gibi :)))))

Pasija canım ya geçmiş olsun çok üzüldüm ama olabiliyor böyle şeyler canım çarçabuk geçsin inşallah canım.Bende her sabah mutlaka yıkıyorum oğlumun popişini,her alt değişiminde de dönüşümlü olarak bir zeytinyağı bir dalin pişik kremi sürüyorum.Bizimikide çok kaka yapıyor ve illa popoda kaka kuruyo çünkü kaşla göz arası illa uyurken azda olsa kaka çıkarıyo.

Bizimik şükürler olsun geceleri uslu ama gündüz çok mıymıy birde benim memişler hala acıyo çatlak yok çok şükür ama çok emdiği için ilk almasında acıyo sonra sonra alışıyo ama hala alışmadı memişler acıyo.

Birde şu gaz olayını kökten çözsek ahhh ahhh bazen bir uyanıyo gazman mübarek pırtlıyo pırtlıyo gene ağlıyo bu defa rahat bir 10 dk boğuşuyoruz emmeden çnce yok ağlıyo yok pırtlıyo ahh ahh biran önce 2 aylık felan olsa hani çıngıraktan felan anlasalar arada bize kocaman gülücükler atsalar agulasalar ahh o günler çabuk gelse diyorum.

Bakalım ilk hangisi agulucak yada gülücek ne gğzel ama burda paylaşmamaız değilmi

pişik noktasında sıkıntılar var galiba.ben ilk günden beri pamuk ve ilık su kullandım.pişik kremi almıştım ama henüz kullanmadım.sadece zeytinyağı kullanıyorum.pişik sıkıntısı yaşamadık şükür.hatta çiş problemi için bile zeytinyağıyla karnına ve poposuna masaj yapıyorum. bildiklerimi paylaşıyım istedim...

kızlar bu gece uykusuzluğa nasıl bi çözüm bulcaz valla bilmiyorum benim kız da uyutmadı bu gece beni. gazda çıkarıyo aslında pırt pırt ama ne derdi var anlamadım. kucağımda uyuyo yatağına yatırıyorum başımı yastığa koyar koymaz başlıyo ağlamaya hadi en iyi ihtimal yarım saat sonra hırıltı vardı dün doktora götürdük ciğerlerinde bişey yokmuş. neden olur ki anlamadım. Bi de çok fazla kusuyor her emmeden sonra bi kaç kere kusuyo doktora sordum normal dedi. bana hiç normal gibi gelmiyo ama. sanki bütün emdiğini kusuyor gibi. nasıl büyüyecek bilmiyorum küçücük bişey zaten. sizinkilerde kusuyor mu kızlar?

pasija canım bizde de çok fena pişik olmuştu. doktora götürdüğümüzde baktı doktor mantar var dedi hametan diye bi pişik kremi ile mantar için bi kremi kullanıyoruz şimdi baya iyi çok şükür. bende o zamandan beri ıslak pamuk kullanıyorum canım dediğin gibi ıslak mendillerden de oluyo sanırım.

cansucum bende sabırsızlıkla bana gülmesini bekliyorum ama hala gülmüyor sadece konuşmalarımı dinliyor dikkatli dikkatli:)) tabi sadece bi kaç dakika sonra başlıyo ağlamaya:) ne zaman güler acaba canım yaa sen tecrübelisin

bu arada eczacı gaz için fitox diye bitkisel bi damla vermiş eşime. içinde rezene yağı nane yağı anason yağı falan var. doktora sorduk o da kullanabilirsiniz dedi. bize iyi geldi gibi bi deneyin isterseniz.

Katrenur canım benim tecrübeler uçtu uçtu kuş oldu anam.Ben bu çocukta tecrübesizim benim kızım karşıdan memeyi alırdı emer emer uyurdu gıkı çıkmazdı eğer ağlıyorsa bilki ya acıktı ya altı pis ti.Uyanırken keyifle gerinerek ve pırtlayarak uyanırdı gık çıkarmazdı.

Bu velet benim anamdan emdiğim sütü geri getirti yaa.Ha bire pırtlıyo bir sürü kaka yapıyo gene kasıyo kendini gene gaz var anlamadım gazmanmıdır nedir eşime diyorum bizim oğlan bizim tüpü çalıştırır heralde yok ha bire gaz.
Uyanırken turşu satıyo yüz ekşi ınga ınga uf yani.
Hele bugün varya sabah tan beri kıvamını getiremedik emmek istiyo memeye yatırınca emmiyo ağlıyo kasılıyo 1 saatte anca alıyo memeyi emiyo ama alana kadar ben kan ter içinde kalıyorum yaa.Maşşallah subanallah tek avuntum gece uyuması başka hiç olur yanı yok hep mık mık.Kucakta pışpış yaparken kendinden geçiyo yatırınca vay anacım.Hele anakucağı kendi sallanmasa hep kucakta durucak velet yaa.

Benim oğlanda 2 gündür kusmaya başladı peynir çıkarıyo annesine böreklik :)))) ama çok değil kesik süt gibi kusuyo.
1 aylık olduktan sonra yavaş yavaş başlıyolarmış gülmeye ama bizimkide aynen dikkatli dikkatli bakıyo yüzümüze.
Pazartesi doktor kntrölümüz var bizimde göz muayenesi ve kalça usg si çekiliek bakalım ne kadar aldı kilosu ne kadar oldu çok merak ediyorum.

Bu arada yılbaşı bebişi oğlumun fotosunu ekliyim size teyzeleri bakın bakalım yaramaza.

Eklentiler

• $ggsggd 024.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 37

canimcim cok saol bilgiler icin kremleri not ettim hemen,bizimkide bugun epey iyi gibi,kremler ve kantaron yagi ise yaradi sanirim.benim mendil fresh soft diye bir markaydi ,organik pamuk ve su yaziyordu uzerinde! uni bayby i bende duymustum cogu kimse ondan kullaniyor sanirim.ama ben artik sadece disarida kullanirim o mendilleri,evde su ve pamuk bundan sonra!
cansu meme basinimi alamiyor acaba?niye oyle yapiyor ki?gogus uclarina arada kantaron yagi surmeyi denesen ben ilk hfta hep laniosh krem,zeytin yagi,kantaron surdum.bidhada gerek kalmadi suan cok iyi alisti gogusler!
buarada oglun buyumus tatlilasmis iyice,mslh yerim ben onu!bide kizlar sizinkiler kac kere kaka yapiyor?benimki her emdikten sonra yapiyor..normal mi?

Kizlar Ben de yazayim barii sorunlarimi:)
Bizimki yattigi yerde agliyo meme veriyorum ugrasiyo ugrasiyo,memeyi almayi beceremeyip kucagimda uyuyo.yerine koyuyorum bu seferde ac agliyo,emsede doymadan uyuyo
Yerine koyunca yine agliyo doymadim Ben Anne:)
Napicaz bilmem:-gunduz uyuyo gece yarim saatte bir agliyo.
Goguslerim tas gibi oldu emip cikaramiyo maalesef sagsam mi diye dusunuyorum..sizce napayim henuz sutum bembeyaz degil..

birde geceleri uyuyor demissiniz uyuyor derken kac saat uyuyor?yani gece kac defa kalkiyorsunuz arkadaslar?benimde aksamustu saatlerinde kutuk gibi uyuyor,geceleride 3 er saat araliklarla emziriyorum,ama cis kaka olayimiz berbat!bazen gunde 20 yi buluyordur degistirdigimiz bez!geceleri ozellikle cok zor oluyor uyku sersemiuff tecrubeli anneler bu hep boylemi gidicek ya?can dayanmaz vallahi!bugun butun hincimi saclarimdan aldim,kardesimin dugunu icin epeyce uzatmistim,bugun gittim guzelim saclarima kiydim,kut kestirdim!inanirmisimiz taramaya bile vaktim yok...

aysu aynı sorunu bizde yaşadık canım bi türlü almayı beceremiyordu. mama verecektik artık aç kalıyordu çünkü çocuk. hele bi de göğüsler şişince hiç alamadı. ben silikon göğüs ucu kullandım onu aldı çok şükür. iki hafta kadar kullandık daha sonra uzun uğraşlar sonunda alabiliyordu. yarım saat uğraşıyordum bazen. şimdi daha iyiyiz bi kaç dakika uğraşıyoruz ama buna da şükür:)

canım 3 saat uyuduğu geceler benim süper uykumu aldğım geceler oluyo. mesela bazen 12 de emiyo 3 te tekrar bi de 6da uyanıyo sonra uyumuyo ama o gece benim şanslı gecem oluyor. yarım saate bi saate uyanıyo ya da ben uykusuzluktan ölürken o böcük böcük bakıyo ya işte o zaman çok yorucu oluyor. ben de dayanamıycam diye düşünüyorum bazen ölüyorum yorgunluktan. büyüdükçe düzeliyordur inşallah yoksa yandık valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…