Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aysu ne yap ne et,sag bence goguslerini benimde aynisi olmustu tas gibiydi aliyordu ama cekemiyormus yavrucak uyumuyordu tabi dogal olarak agliyordu hep!sagdigim sutumde 5. gun olmustu sapsariydi hala cocuk alsaydi 3.gunde fln renginin acilmasi gerekirmis aslinda!bide o agiz sutu koyu kivamli oldugu icin cocugun cekmeside zor oluyor heralde,bide dha cene yapisida tam yeterli gelmiyor kucuk oldugu icin..sen bence sag muhakkak biraz gogsunu yumusat sonra cocuun agzina ver,ben sagdiklarimida hic zebil etmedim hepsni icirdim biberonla.gogusler ikinci hftanin basinda fln iyice yumusuyor,kanallar aciliyor emzirmeside cok kolay oluyor.

aynen canim ya,bende kardesimle annemin yanindayim cok yardimci oluyorlar yoksa ben napardim bilmiorum!gerci is basa dusunce hersey yapiliyor mecburen.benimkini emziriyorum arkasindan kaka yapiyor degistiriyoruz 5 dk gecmiyor bi dha,sonra 5 dk geciyor hadi bi dha,onuda degistiriyoruz bu sefer cis yapiyor hadi bi dha degistir,aralarda da uzerime cis fiskirtmayi unutmuyor tabi bidik:))neyseki simdilik gaz sorunu yok boyuna emip pirtlayip cis kaka yapiyor!ben 3 er saat araliklarla uyuyorum ama aralardaki alt degistirmeleri zavalli annecim hallediyor,ben emzirmeye kalkiyorum geceleri.gordugunuz gibi analik hic bitmiyor kazik kdr oldum hala anne yardimi olmadan olmuyor:)mayis ayina kdr anneme yapismis durumdayim ist.a donmucem,esim dun gitti bu arada ise basladi,o da zombie gibiydi isinin kymetini anlamistir donunce cocuk bakmanin dha zor olduunu anlamistir:)

sen şanslıymışsın canım mayısa kadar baya büyür zaten sonra daha kolay olur inşallah. benimde ilk haftalar annem vardı aynen bende senin gibi sadece emzirmeye kalkıyordum. hatta o gidene kadar altını bile değiştirmedim hiç. sonra iş başa düştü tabi. bazen o kadar çok üstünü değiştirmek zorunda kalıyorum ki çok kusuyo benim yaramaz. ben değiştirirken temiz kıyafete bile kusuyo hadi bi daha çıkar giydir bazen bağırıyorum annecimmm yardım et diye:))
benim eşim gece hiç uyanmıyo malesef. sabah kalkınca soruyo bu gece nasıldı güzel uyudu mu diye:)

Anladım ki annelerimiz olmasa biz hiçmişiz:)) bende gece emziriyorum sanki annemin çocuğu gibi Ona uzatıp uyumaya çalışıyorum:) zaten ben uyandırmasamda annem bebeğin gık sesine uyanıp sen git yat hadi ben bakayım çok uykusuz kaldın diyo. Anne bizi sen nasıl büyüttün dedim geçen gün. Gece sabaha kadar senle uğraşıp sabah kahvaltı bulaşık akşama kadar da iş yapiyoduk dedi!!! Nerde senin gibi keyif yapicaz diyo. Benim bu sefil uykusuz halim onun için hayalmiş. Ev işlerine bakmıyorum ya. Başa gelen çekiliyor demek ya da biz çok nazlı büyüdük.. neyse artık hergün Allah ım annemi başımdan eksik etme diye dua ediyorum. Kiymetini, beni ne kadar sevdiğini, düşündüğünü dAha yeni anladım...

kızlar siz iyiymişsiniz valla.ben 1 haftadır yalnızım.kayınvalidem buradaydı sonrada annem.ama ben kalabalıktan çok bunaldım.birde artık yalnız kalmayı özlemiştim.o yüzden herkesi gönderdim.şimdi kızımla yalnızız.3 kişilik kocaman bir aileyiz.çok şükür fazla zorlanmıyorum.uykusuz kalıyorum ama olsun.normaldede çok sıkıntı yapmazdım uykuyu zaten.gündüz kızım uyurken yemeği hallediyoum.akşam eşim evdeykende evi toparlıyorum.oluyo bitiyor.bide misafir ağırlıyorum.o kısımda biraz zorlanıyorum.heleki gelende yerine oturup hiç kalkamayıp çayını dahi almayan cinsten olursa bir an önce gitsinler diye dua ediyorum:)) kızımla şimdi uyku zamanı.azıcık sarılalımda yatalım bari :)))

Açıkçası yalnız kalmayı, kafamı dinlemeyi bende çok özledim. Kocamı görünce ağlayasım geliyo. Ona sarılıp film izlemeyi, sohbet etmeyi özledim. Kalabalıklar içinde uzak kaldık ( bi de ben çok bağlıyım kocama, onsuz adım atasım gelmez..
Amaaaa kar zarar analizi yaparsak şu an yardıma dAha muhtacım:) ve o gece uyumak zorunda işe gittiği için. O yüzden ben annemle oturma odada ikamet ediyorum.. ki evlendigimden beri bi kere ayrı yatmamıştık, o kadar zorlanıyorum ki bu konuda. Gece Ona Iyi geceler demeye gittiğimde ağlıyorum hep(( bebeğin kırkı çıkana kadar böyle idare edicez artık inşallah Sonra eskisi gibi olmasa da o günlere yakın günlerimiz olur.

Saol Pasija biraz biraz sagiyorum ama elimle cok zor oluyo azar azar sagiyorum bende..
Benimde annem yanimda sagolsun ama buyuk kizim bana cok bagli,cogu seyini anneme yaptirmiyo annemle arada oyun oynuyorlar,ev islerini falan yapiyo annem..onun disinda bebegimle hep Ben ilgileniorum altini degistirmeyi annem beceremiyo.
Dun gece 5 te iki kizim annem Ben uyandik,bir yandan bebegimi emzirdim bir elimle de buyuk kizima yemek yedirdim.
Tek cocukla is kolaykiymetini bilin:)

ben odamda yatıyorum.kızımda yanımızda.geceleri çok ağlıyor ama yapacak bişey yok.eşim öğretmen öğlen gidiyor işe.çok ağladığı zaman biraz sersem gibi oluyor ama napalım artık idare edicez bir süre.bir kez diğer odada yatayım dedim izin vermedi ki aslında bende deneme amaçlı sormuştum :)) eğer git deseydi galiba çok zoruma gidecekti.lohusalıktanmıdır nedendir bunalım havalarındayım.zaten olur olmaz herşeyi kafaya takıyorum.kızlar siz hiç dışarı çıktınızmı.ben daha hiç çıkmadım.bugün 26.günümüz.ondanmı acaba böyleyim bilmiyorumki.bi markete falan bari git diyolar ama çocuğu bırakamıyorumki.bu dönemde depresyona girenlerde çok fazla biliyorsunuzdur demi.

ya birde bişey sorucam.günde 18 19 bez nasıl değiştiriyorsunuz.biz günde 7-8 tane falan en fazla değiştiriyoruz.uykudayken bezine bakamıyorum.o yüzden yaklaşık 3 saatte bir falan kontrol ediyorum. birde kirli bez ne kadar süre kalırsa pişik olur.yani 2 saat beklemesi sakıncalıysa ben yanlış yapıyorum demektir.dahamı sık kontrol etmeliyim?

Son düzenleme:

aynen canım bende kocamla başbaşa bişeyler yapmayı özledim, ama annem olmasa nasıl yaparım bilmiyorum gerçi eşim ev işine de yardım ediyor gece bebeğe de bakıyor.Sen neden ayrı yatıyosun ki eşinden ben hastaneden geldiğimden beri hiç ayrı yatmadım bi gece çalışıyo bi gece evde benim eşim o yokken kızımla yatıyorum :) zaten benim cadı babası yokken sabaha kadar homur homur uykusunun içinde babası varken de çıtı çıkmıyo dün gece bi kere uyanmış eşim kalkıp mamasını içirmiş ,gazını almış , altını değiştirmiş sabah bi baktım bebek aramızda yatıyor ben kış uykusuna yatmışım sanırım hiç bişey duymamışım:))
eşim şubatta göreve gidecek 15 gün ben de annemle kocaeliye gelmeyi düşünüyorum ama 1.5 aylık bebekle uçak yolculuğu nasıl olur yapabilir miyim diye düşünüyorum şimdiden kara kara.Ben tek başıma bakamıyorum çocuğuma yaa ağlayasım geliyor Kakasını temizleyemiyorum,banyo yaptıramıyorum,yarım saatte ancak giydiriyorum bakalım nasıl alışabilcem

benim kızımda henüz pişik olmadı çok şükür ama prima pampers kullanıyoruz biz ıslaklık göstergesi var çiş için :) sarı bi çizgi var bez de bebek çişini yaptıkça mavi oluyor sarı çizgi tamamen mavi olunca bezi değiştiriyoruz bugün 20 günlük 1.5 paket 80 bez falan gitmiştir ortalama.Pişik olmaması için ben her gün saf zeytinyağı sürüyorum poposuna özellikle yatarken sürüyorum ki gece uzun süre kalıyor bezi bazen

Kızlar merhaba evet iki çocuk zor oluyo katılıyorum ama annelerimiz varya onların hakkını ödemeyi bırak yanından geçemeyiz.Benimde annem gündüzleri geliyo kızı okula götürüp akşama kadar bizde duruyo akşam 5 te gidiyo bende işimi yemeğimi vs.yapıyorum.ama benim oğlan çok yaramaz.

Uykuda problem yok uyudumu 3-4 saat uyuyo ama emme tam bir savaş bizim için.Neden böyle yapıyor anlamıyorum kafasını geri geri atıyo alana kadar iflahımı kesiyo 1 aylık olucak yarın hala öyle.Tam hazırcı biberonu versem varya karşıdan kapıcak eminim emmek zor geliyo gazdan felan değil bizimkinin inatı.Uçlarımda var sütte fışkırıyo ama yok inat ede ede en sonunda kapıyo işim çok zor yani.

Benim eşim en büyük yardımcım sağolsun ütüye varana kadar herşeyde yardımcı oluyo.En çokta oğlana ve kıza bakıyo bende işlere.

Gaz için nurse harveys aldık bakalım inşallah fayda eder çok kasıyo kendini çünkü.Birde benimki çok uyuyo kızlar bu iyimi kötümü bilemedim annem bırak uyusun sarılığı yok bişeyi yok tokki uyuyo diyo ama ne bilim.Mesela gece 12 de yatıyo sabah 6 sonra 7,30 gibi uyuyo 11 sonra 12 gibi uyuyo 4-5 bu şekilde yani uyudumu 4 saat rahat uyanmıyo diğer zamanlar 1-2 saat arası bakınıyo ama daha gülme felan yok sadece dikkatle inceliyo okadar.

Canım bende aynı bezden ve primanın ıslak mendilinden kullanıyorum.Günde 1 defa dalin sabunla poposunu mutlaka yıkayıp 2-3 dk açık bırakıyorum.Dönşüml olarakta zeytinyağı ve dalin pişik kremi sürüyorum.Çok şükür pişik olmadı.

nasıl dayandın canım 26 gün evde insan kafayı yer :) benim dikiş yerlerim acıyor halen ama dayanamıyorum bebeği anneme bıraktık 2-3 kere yemeğe gittik , alışverişe çıktık akşamları lojmanın bahçesinde yürüyüşe çıkarıyo eşim gaz sorunum var benim bi gün yürümesem ameliyat olduğum ilk gün gibi ağrılarım oluyor
kafayı yersin evde otur otur çık dolaş bence biraz

Bende katılıyorum dışarı çıkma olayına bende çıkıyorum.Ben akşamları felan çıkmıyorum annemler izin vermiyo bende ürküyorum ya hani olursa bişi diye.Ama gündüz çıkıyorum oğluşum emince kızımı okula götürüyorum,alışverişe çıkıyorum kahve içip geliyoruz arkadaşlarla iyi geliyo sürekli kapalı kalma depresyona girersin.

Ben bu lohusalık bunalımını ara ara yaşıyorum,alınganlık yapıyorum bi ağlıyrum geçiyo.Özellikle bu yaramaz oğlan emme sorunu yaşatınca çok geriliyorum o zamanlarda eşim tv ye felan bakarsa yandı işte sen beni görmyormusun ben burda bu haldeyken sen nasıl tvye bakarsın gibi inletebiliyorum ortalığı :))) ama saman alevi gibi hemen geçiyo ondan eşim bişi demio içinden ya sabır çekiyodur kesin :))))

Şu 40 ımız çıksada hani oraya buraya gitsekte rahatlasak demi ya.

Bizim yatak odası diğer odalara göre soğuk olduğu için orda yatmıyorum. Kocam da erken saatte gidiyo işe uyuması lazım. Işi dikkat gerektiriyo. Bu yuzden kırkı çıkana kadar biraz idare edelim dedik. Hem benim oglum gece 12 gibi bi uyanıyo sabaha kadar savaş var hiç uyumuyo. Gece uyuyo diyosunuz ya nasıl imreniyorum. Masaallah. Biz bildiğiniz kafayı tırlatma aşamasına geliyoruz annemle. Ben tek uğraşsam çıldırırım sabaha karşı. Gündüz de dinlenemiyorum malum misafirler dedeler nineler...(
Ben dışarı çıktım bi kaç kere aklım çocukta kalıyor ama Iyi geliyo hava değişimi. Bi kere de oğlumu götürdüm doktor çıkışı dolaştık biraz. Çekirdek ailemle:)
Off ben bunalımı çok sık yaşıyorum. Kocam da yazık korkuyor. Pişman mı olucaksın, oglumuza mı kızıyosun deyip duruyo. Canımı veririm Ona ama çok yoruldum gerçekten. Iki çocuğu olanları yürekten kutluyorum. Ben bi taneyle pert oldum. Hep 4 çocuk yapıcam derdim şimdi bu büyüsün de başka bişey istemem diyorum:) ama heralde unutuluyo ki yenisi yapılıyo:))

Mavi cim unutulurmu unutulmuyo ama ee koca baskısı çocuğun kardeş isterim baskısı heleki büyüyünce benim kızımın yaptığı gibi psikolojik baskılar ne diyodu biliyormusun ya siz ölerseniz ya ben yalnız kalırsam öyle yeğenden sallama kardeş olmaz diye ne laflar en sonunda pes ettim işte.ama yaparsanda benim gibi 8-9 yaşında yapıcaksın ki yardımı olucak.Bu akşam mesela eşimi alışverişe yolladım bende salata vs.yapıcam velet ıngaaaa dedi hemen çağırdım kızımı verdim kucağına o pış pış yaparken bende işimş yaptım annem ve eşim yokken biricik yardımcım o benim.

Normal emmesi olsa bende oğlanla gezicem de normal emmiyoki resmen savaşıyoruz biz insanların yorumlarına gereksiz aaa almıyomu yaa şöyle yap böyle yap konuşmalarına da sabır gösteremiyceğim için henüz çıkmıyoruz bakalım inşallah kırkımız çıkana kadar düzene girer.
Birde haftaya bebek mevlütünü yapıcam ben kısmetse kızlar kuranı okunsun beklemiycem kırkımızda çıkıyor zaten ozaman.

Kizlar benim kizda dogru duzgun uyumuyo,cok cabuk yoruluyo birakiyo..memelerim de yara oldu..
Lansinoh kullaniyordum ama pek bi faydasini gormedim..
Geceleri yasiyorum siZin gibi zombi anne oldum
Sancilarim gecse mutlu olucam dun butun gece sanci cektim yine..

Aysu canım benim memişler hala bile acıyı bolca zeytinyağı sürüyorum her emmesinden sonra ama emsinde katlanıcam ben.Gece maşşallah subanallah uyuyo bizimki ama hepsinin var bir problemi işte bizimkinde de emme problemi var.Emiyo şükür ama alana kadar inletiyo işte.

Canım sancıların için herangi birşey vermedi mi ki doktor ?

Meme ucu yarası çekmeyen yok heralde. Ben ağlıyorum ilk tuttuğunda. Çok canım acıyo. Krem sürmüyorum sütümü sürüyorum. Iyi geliyo.

Aysu sevindim aramıza katılmana :) kendimizi yalnız hissetmiyoruz böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…