Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar benim kızım çok küçük sanırım yaa başka bebekleri görünce moralim bozuluyo. tamam kıyaslamak doğru değil biliyorum ama işte üzülüyorum. bir buçuk aylık olduk ama daha 4 kilo bile olmadı. 4 kilo doğan bebekler var. tamam biraz erken doğdu 2.500 gramdı doğduğunda ama hep böyle geriden mi takip edeceğiz sütüm mü yaramıyo acaba? ayda kaç kg alması gerekiyor biliyor musunuz?

benim de göğüs uçlarım çok fena yok mu bunun bi çaresi.. eğer hep böyle devam ederse emzirmek çok zor gerçekten.

kızlar ben de çok dışarı çıkmayanlardanım. bazen gerçekten çok bunalıyorum. kırkım çıktıktan sonra sadece apartman içinde bi kaç komşuya gittik. burası o kadar soğuk ki bebişi odadan dışarı bile çıkaramıyoruz. mayısa kadarda ısınmaz havalar burada. bırakabileceğim kimsede yok. nasıl geçecek bu kış bilmiyorum.. ben de annemi istiyoruummm:)) annesiyle aynı şehirde oturanlar çok şanslı bence:)

Göğüs ucu acımayan yok gerçekten ama en azından yaraya dönüşmesini engelleyebildim ben erken başlayarak kreme.Bende krem sürmüyorum mavi zeytinyağı sürüyorum o iyi geliyo rahatlatıyo.Katreinur canım merak etme tabiki hep böyle gitmiycek küçük olsun sağlığı yerinde olsun yeterki.Normalde 700 gr ile 1350 gr arası alıyor bebekler ayda bebeğine göre değişiyor benim kızım 6 aylık olana kadar 1,200 gr almıştı 6 aydan sonra yavaş yavaş düşmüş tü aldığı kilğlum yarın belli olucak bakalım akmı karamı sütüm yarıyomu yaramıyomu bu ağlama krizlerinde eriycek yavrum diye korkuyorum.Çokta kaka yapıyo biraz önce aldım beizni boş yer yoktu öyle yapmış yani.

Emio maşşallah emiyoda işte alana kadar o memeyi beğenmez öbürü öbürünü beğenmez diğeri derken 30 dk savaşıyoruz yani.
Benim annem aynı şehirde ama sürekli gelemiyo kardeşim var babam var evinin işi var napsın kadın ama kızım küçük anne mesela bu sabah 1 saatten fazla o ilgilendi bende kahvaltı ettim ev, topladım.Kahvaltısını kendi hazırladı ben emzirirken yani çok yardımcı eşim keza öyle.

Ben gezerim ya şu kırkımız çıksa durmam yani yoksa bunalıma girerim dayanamam.Sende koy taşıma çantasına sar sarmala koy pusete çık canım katreinur tıkılma içeri.Ben karda bile gezerdim kızımla temiz hava onlara da iyi gelir.Çok sık olmasada en azından haftada bir eşinle bir gezinti yapın sana çok iyi gelicektir.
Kızlar nurse harveys şurup gaz için çok iyi geldi oğluma pırt pırt rahatla pırtlıyo dünden beri rahatız o konuda tavsiye ederim.

extra bir ilaç vermedi doktor Agri kesici iltihap kurutucu kan ilacı .ama hiç faydasi yok iki gecedir daha da arttı.
benim bebegim de küçük bakalım nasıl kilo alacak sutum sulu oluyo benim.bugün 5 günlük bebeğim . memeyi alana kadar bende çok acı çekiyorum .ilerlemese bari ..

Katreinur oyle dusunme bence Anne sutuyle besleniyorsa bebegin endiselenecek birsey yok demektir..
Neticede kilo degil onemli olan saglik..benim ilk kizim hep zayifti,hala da zayif bir kiz AMA cok sukur sagligimiz hep yerindeydi..
Saglik olsun gerisi onemli degil..Allah saglik versin tum bebeklere..amin

Kızlar herkese kolay gelsin,
Meme ucu ağrısı için dr bana balık yağı hapını yazdı.Kapsülü delip sürüyordum bir kaç kez yaptıktan sonra hiç bişey kalmadı.
Hamileyken kullandığınız balık y.hapları evde varsa onlarda olur sanırım.Tabi tahmin edersiniz ki biraz kokuyo ama ağrıyı çekmekten daha iyi.
Bir günde olsa isterseniz bir kaç kez sürüp deneyin sizde de işe yarar umarım.

Bu arada benim kızım hala alışamadı bebeğe geçen 'anne bebek ne zaman kendi evine gidecek diye soruyor' , bazen bebişi emzirirken ağzından çekip çıkarıyo yeter doydu daha fazla süt içmesin ya da ben içicem diyip içer gibi yapıyor sonra bitti yok artık deyip kapatıyor, gibi daha bir çok sıkıntılı anlarımız oluyor ama napalım meleğimin alışmasını bekliyorum bende.

Bu arada 2 kez doktor için çıktık onun haricinde bende hiç çıkmadım.kırkı çıksa bile ben yalnız çıkamam 2 bebişle zor olur
Ya akşamları ya da hafta sonları eşimle beraber ancak çıkabilirim sanırım

Son düzenleme:

Canım doktora kontrole gidince söyler o sana , önemli olan kilosu değil sağlığı

Ben daha hastanedeyken mama takviyesine başladık,çocuk doktoru da hastaneden çıkarken günde 4 kereye kadar 45cc aptamil 1 verebilirsin dedi,bende öyle yaptım önce emzirdim sonra mama verdim günde 4 kere, ilk hafta kontrolünde doktor iyi bakmışsınız kilo vermemiş hiç hatta 100gr almış dedi bende sütüm yetiyor diye günde 2 kere 30 cc mama vermeye başladım bebek kabız oldu doktora götürdük ki 8 günde sadece 35 gr almış...

Doktor eve gidince sütünü sağ 45ml'den az ise mamayla besle artık bebeğini,2 saatte bir emzirmeye devam et ki sütün ona ilaç gibi olsun doyurmasada dedi.Sütümü sağdım eve gelince hemen 2 göğsümden 25 cc süt çıktı hemen mamayı değiştirip sma mama aldım şimdi kabızlığı da yok kilo sorunu da iyi kilo aldı ama demek istediğim mama kof kilo yapıyor keşke sütüm olsa da sütümle doysa az kilo alsa da razıyım sağlıklı kilo alır içim de şüphe olmaz.

Sütün yettiği sürece takma kafana kilosunu, göğüsler için ben sütüm artsın diye emzik olmuştum kızımın ağzında o zamanlar acıyordu biraz ben daha 8 aylık hamileyken garmastan krem kullanmaya başlamıştım,doktor da emzirmeden önce ve sonra sütünü sür göğüs ucuna demişti ve sabah akşam saf zeytinyağı ve en önemlisi muhakkak her emzirmeden sonra havalandır 5 dk göğüslerini demişti,doğumdan sonra ilk 1 hafta yaptım dediklerini hiç zorluk yaşamadım çok şükür ilk emerken azcık acıyordu o kadar :))

kızlaaarrrr yardım lütfen! göğüs ucumun acıdığını söylemiştim önceden. dün akşamdan beri bi göğüsümün ucu kanıyor. krem sürüyorum aradan biraz geçince kanama durdu diye emziriyorum. canım kızım biraz emip bırakıyo bakıyorum yine kanamış hatta kızımda kan emmiş kusmuğunda da kan vardı. çok korktum kızlar bişey olur mu acaba?

bu kanamayı nasıl durdurcam. lansinoh kullanıyordum baktım faydası yok dünden beri fito bepanthen falan sürüyorum napcağımı şaşırdım tek göğsümü emziriyorum ama doymuyo gibi geliyo

kilo konusunda da haklısınız arkadaşlar aslında bende öyle düşünüyordum sağlıklı olsunda küçük olsun napalım diyordum. ama geçen gün iki aylık bi bebek gördüm 7 kiloymuş. benim ufaklığın iki katı şaşırdım kaldım. ben iyi bakamıyorum sanırım bebişime diye üzüldüm işte..

ya kızlar benim kızım emerken su gibi terliyor.alnı saçları ter içinde kalıyor sizinde öylemi. birde emzikle hiç aramız yok.ben zaten vermek istemiyordum ya.ama mecburen alıştırmam lazım.chicconun kauçuk olan emziğini almıştım ama verince tiksiniyor yavrum.ve çok ağlıyor.eliyle itekliyor.almıyo.sizce emziktenmi kaynaklanıyor yoksa bizimkimi işstemiyor.siz nasıl emzik kullanıyorsunuz.silikon ve damaklı olması şartmı yaa.onu dahamı çabuk alır acaba. birde sizin süt durumunuz nedir.benim sütüm hala az.bazen çok nadir fazla oluyor akıyor kendiliğinden.ama çoğu zaman az gliyor.elimle sıkınca bile zor geliyor.ne yapsam iyi gelirr ????
katreinur arkadaşımdada olmuştu bolca zeytinyağı sür ve kapatma göğsünü bolca havalandır.inş geçer çabucak.

Katreinur canım geçmiş olsun Allah yardımcın olsun benimkilerde hala acıyo emzirirken.Hele dün akşam resmen emzik görevi yaptım oğluma ağla ağla vermeyince resmen ağlıycaktım öyle acıdı beyaz beyaz oldu uçları artık ne zaman geçicek bilmiyorum.

Bugün doktora gittik kızlar oğlum 1 kilo almış 4500 olmuş 3 cm uzamış kalça usg si aşısı göz muayenesi hepsi yapıldı şükürler olsun bişey çıkmadı.Benim oğlanın sol yanağında isilik gibi bişiler oldu doktor cildi yapmıştır bebeyağı sür dedi kırmızı kırmızı pıtır pıtır oldu.Bende zeytinyağı sürücem napiim.

Kızlar süt artımı için boza ve humananın çayı çok işe yarıyo ihtiyacı olanlara.Bende humananın çayını aldım akşamları özellikle içiyorum napiim.

Meme ucuna garmastan pomad krem aldım bugün bende süt sürüyordum ama ucu kötüleşti bu ara. Ağlıyorum bazen acısı beynime vuruyo, çok kötü.. krem ilk yaktı sanki dAha az acıdı ama emzirirken.
Ben süt yapması için günde 4 litreye yakın su içiyorum. Iyi de sütüm var maşallah.. başka arada rezene içiyorum bi de kayısı üzüm karışık komposto, 1 bardak. Bi de oğlum beni emzik olarak kullanıyo, bende o bırakana kadar emdiriyorum. Çektikçe dAha çok gelirmiş çünkü. Bazen 1 saat ağzında tutuyo mememi. Bende masum masum bakan gözlerini izliyorum. Içime sokasım geliyo:) emdirirken böyle güzel Şeyler düşünüp dua ediyorum sütüm çok olsun diye. Bi de oğlumun elini göğsüme yaslıyorum. Anne bebek arasında böyle gusel bağ olunca süt artarmış. Hastanede emzirme eğitimi veren hemşire böyle söylemişti bana. Istemeyerek verme memeyi demişti, bi de o bırakana kadar cekme demişti.

Bana da garmastan krem verdiler bugun ilk defa surdum ama henuz faydasini gormedim..baya da pahali bir krem bakalim use yarayacak mi..
Biz bugun kontrole gittik,bas cevresi biraz kucukmus 32 cm.ama sorun gibi soylemedilwr..
Gobegimiz iltihaplanmis yaktilar agladi kuzum topuk kani da alindi.aglamaktan helak oldu kuzum
Neyse atlattik en azindan..

cok gecmis olsun aysucum,gobegin iltihaplandigini nasil anladiniz,belirtisi neydi?bizimde gobek bagi dustu ama gobek deliginde hala dha kurumus azicik kan parcaciklari goruyoruz,acaba bezi degiyor da o mu tahris ediyor?bizim minnok suyu cok sevdi,gun asiri banyo yaptiriyoruz o zararli olur mu ki?uyku duzenimize gelince gunduzleri dogrudurust uyumuyor,geceleri ise cok rahatiz,4 saat 3 saat araliklarla uyuyor.Gaz sancisi gunduzleri olur mu acaba?bir aydan once bisey kullanmayin diyorlar ama cok agladigi zaman azicik rezene icirsek zarari olur mu ki?bizim ufaklik gecen hfta 300,buhfta 400 gr almis ,ben 3 er 2 ser saat araliklarla yarim saati gecmicek sekilde emziriyorum,fzla tutmak gaz yapabiliyormus,ayrica belki yara olmasinada sebep olabiliyordur.Benim bitek ilk hfta acidi,artik cok iyi mslh.arada aklima gelince krem suruyorum.sizin emzirme duzeniniz nasil kizlar ve kilo alma durumlari nedir 1 hftada?

maşallah oğluşuna. humananın emziren anneler için diyor ondan içiyorsuın demi.bende hem rezene hemde ondan aldım.ilk günden beri içiyorum ama ne bileyim bana az geliyor sütüm.cumartesi dr. kontrolümüz var.o zaman herşey belli olacak.süt yetiyormu yetmiyormu anlayacağız.
ya birde benim sütüm sanki sulu gibi annem öyle dedi.kusunca yoğurt gibi olması lazımmış.bizimki kusunca aynı süt kıvamında kusuyor.normalmi bu anlamadım.sizin nasıl.?ben bu süt olayıyla kafayı yemezsem yakında iyidir.

canim biz anlamadik iltihaplandigini saglik ocaginda anladilar koku geliyormus.doktor da bakti ayni seyi soyledi yakti hemen, gobegin alt kismi boyle biraz sari gibydi ama iltihap gibi gorunmuyodu,
bebegin gobegini bezle kapatmamak gerekiyormus nemli kaliyormus oyle, ondan iltihap yapiyormus...ilk kizim bir ayda 1.5 kilo almisti. bakalim bebisim ne kadar alicak.insallah iyi kilo alir..kucuk digdu cunku..
desert takma ya dusununce daha cok sorun olur benim sutum daha yeni yeni beyazliyo..bugn 8. gun

Benim oglum da süt kıvamında kusuyo, normal bence. Yoğurt degil ki süt bu :))
Ben gündüzleri 2 saatte bir uyandırıp emziriyorum. Gece hiç uyumadığı. Için sürekli emziriyorum. 45 dk da bir yarım saat Emiyo, sonra kusuyo bidaha aranıyo bidaha emziriyorum:)) 5 6 saatimiz böyle geçiyor gece hiç uyku yok. Inşallah değişir yoksa mahvolduk...

canım sen her haftamı götürüyorsun doktora.yoksa evdemi tartıyorsunuz.biz hastaneden çıktıktan 3 gün sonra topuk kanı vermeye gittik kontrolümüzde o zamandı.cumartesi günü 1 ay olacak ve biz o zaman gideceğiz.bizim doktormu çağırmadı acaba bizi.bende gün aşırı yıkıyorum.yazın hergün olur.zararı olmaz banyo rahatlatıyor hem bebeği.hatta banyodan sonra güzel uyuyor diye eşim akşam yapmamı istiyor.gece rahat uyumak için :)) emzirmeyi ben çok araştırdım kesinlikle 20 dk fazla memede tutulmamalıymış.sonra bolca hava yutuyormuş ki oda gaz yapıyor.10 dk bir göğsü iyice emmeli sonra diğer göğüse geçilmeli.emzirme sırasında çene ve burnu ile oynayarak beklemesi engellenmeli.ve kesinlikle memedeyken uyumamalı.aktif emme sağlanmalı.zaten yara olmasının nedenide bu dediğin gibi.ama benim ilk hafta acımıştı sonra lansinohla iyileşti.ama şimdi kızım süt olmadığından memeyi emzik gibi kullanıyor.sürekli memedeyiz nerdeyse o yüzdende şimdi tekrar acımaya başladı

Selam kızlar , nasılsınız bakalım kusma konusunda bebeğe göre değişir o bazısı peynir peynir kusar benim oğlum gibi annesine böreklik lor çıkarıyo.Bazısı süt kusar bazısı hiç kusmaz yani önemli değil bebeğin aldığı kilo önemli kilo alıyorsa sorun yok demektir.Almıyorsa ek gıda veriyorlar şimdilik bizimki yetiyo almış maşşallah ama sonra sonra ne olur bilmiyorum.

Bizimde sorunumuz yüzünde isilik oldu kafasında yüzünde doktora sordum cildi kuru ondan oluyor dedi.Bebe yağı sür zamanla büyüdükçe geçer dedi bakalım.Benimkide gaz sancısından kıvranınca beni emzik gibi kullanıyo ozamanda çok acıyo memişlerim ama napıcan mecbur vazifeye devam.

Bizimkide gündüz turşu satıyo hep mızmız hep kucak ta anca gece uyuyo yani maf durumdayım bende.Bugün biraz rezene çayı içirdim bakalım.
Ama isiliği napıcaz bilmiyorum ona rahatsızlık vermezmiş ama görüntü olarak benim içimi kemiriyor bebeğimin narin cildinde kırmızı kırmızı benekler can sıkıcı.

sağol canım bugün biraz daha iyi çok şükür kanamıyo hiç olmazsa. insan acıya öyle böyle dayanıyo ama emzirememek çok daha kötüymüş.

benim prenses de iki saatte bi on dakika emiyor sadece. çok nadir yirmi dakika emdiği. formunu koruyo yani fazla kaçırmıyo:)) eğer huzurluysa gaz sıkıntımız yoksa öğleden sonra üç saat uyuyabiliyo gece de üç dört saat uyuduğu oluyo bazen. uyuyorsa emzirmek için uyandırmıyorum kendi uyanınca emziriyorum.

kızlar benim kız uyanıkken sürekli ağlıyo napcam bilmiyorum ancak emzikle susuyor. emziği çok fazla vermek istemiyorum ama o kadar ağlıyo ki mecburen veriyorum. sizinkiler nasıl uyanıkken uslu uslu bakıyorlar mı? bi de gülme meselesine taktım. karşısında şekilden şekile giriyorum güldürmek için ama daha tık yok bizim hanımda. asık suratlı bişey:)) elli günlük olduk daha ne zaman gülecek bilmiyorum..

ben prima premium care kullanıyordum şimdi pampersa döndüm.o sarı çizgi nerdeymişki ben göremedim:) o zaman kontrolüde kolay olur.tam ortada yan bantların ordaki kalın kısa çizgidenmi bahsediyorsun.ben onun mavileştiğini hiç görmedim daha :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…