Benim kizim uykusunda hep guluyo kizlar:)
Bi maasallah demeden gecmeyin:)
Selam kızlar , nasılsınız bakalım kusma konusunda bebeğe göre değişir o bazısı peynir peynir kusar benim oğlum gibi annesine böreklik lor çıkarıyo.Bazısı süt kusar bazısı hiç kusmaz yani önemli değil bebeğin aldığı kilo önemli kilo alıyorsa sorun yok demektir.Almıyorsa ek gıda veriyorlar şimdilik bizimki yetiyo almış maşşallah ama sonra sonra ne olur bilmiyorum.
Bizimde sorunumuz yüzünde isilik oldu kafasında yüzünde doktora sordum cildi kuru ondan oluyor dedi.Bebe yağı sür zamanla büyüdükçe geçer dedi bakalım.Benimkide gaz sancısından kıvranınca beni emzik gibi kullanıyo ozamanda çok acıyo memişlerim ama napıcan mecbur vazifeye devam.
Bizimkide gündüz turşu satıyo hep mızmız hep kucak ta anca gece uyuyo yani maf durumdayım bende.Bugün biraz rezene çayı içirdim bakalım.
Ama isiliği napıcaz bilmiyorum ona rahatsızlık vermezmiş ama görüntü olarak benim içimi kemiriyor bebeğimin narin cildinde kırmızı kırmızı benekler can sıkıcı.
ben prima premium care kullanıyordum şimdi pampersa döndüm.o sarı çizgi nerdeymişki ben göremedim:) o zaman kontrolüde kolay olur.tam ortada yan bantların ordaki kalın kısa çizgidenmi bahsediyorsun.ben onun mavileştiğini hiç görmedim daha :))
canim biz ilk iki hfta saglik ocaginda tarttirmistik,bu hfta once tartiya kendim ciktim sonra bebisle ciktim oyle olctuk.3200 du dogdugunda bu 3.hftamiz 4 kilo olmus.bakalim onumuzdeki hfta kac gr alicak,tam 1 aylik olucaz zaman ne cabuk gecti anlamadim gunler acaip kosusturmacali ve cabuk geciyor hep ayni gunu yasiyor gibiyim!!vallahi de cok zormus:)ikinci cocugu olanlari cok icten tebrik ediyorum,ikinciyi buyuk konusmayayim ama hicccccccc dusunmuyorum..imanim gevredi dha bir ay bile olmadan:)benimkide uykuda guluyor gibi agzini resmen ay gibi kiviriyor cok tatli oluyor,keski artik banada gulucuk atsa,tanimaya baslasa artik bizi..ne zaman tepki vermeye basliyacak acaba,biraz emeklerimizin karsiligini alsaydik fena olmazdi yani:)
Kizlar buarada ben cok halsiz hissediyorum kendimi, boluk porcuk uyusamda uyuyorum yani aslinda ama yetmiyor.Elevit,kalsiyum,balik hapi aliyorum gun asiri,demir ilaci vermisti dr.ama kabiz yapiyor diye icmiyorum,yanlismi yapiyorum acaba,pekmez yiyorum onun yerine..kadin doguma birara gidip kan tahlili yaptirmak lazim aslinda ama vakit yok vallahi..siz ne durumdasiniz?sezaryan olanlar dikis yerleriniz nasil?
canim biz ilk iki hfta saglik ocaginda tarttirmistik,bu hfta once tartiya kendim ciktim sonra bebisle ciktim oyle olctuk.3200 du dogdugunda bu 3.hftamiz 4 kilo olmus.bakalim onumuzdeki hfta kac gr alicak,tam 1 aylik olucaz zaman ne cabuk gecti anlamadim gunler acaip kosusturmacali ve cabuk geciyor hep ayni gunu yasiyor gibiyim!!vallahi de cok zormus:)ikinci cocugu olanlari cok icten tebrik ediyorum,ikinciyi buyuk konusmayayim ama hicccccccc dusunmuyorum..imanim gevredi dha bir ay bile olmadan:)benimkide uykuda guluyor gibi agzini resmen ay gibi kiviriyor cok tatli oluyor,keski artik banada gulucuk atsa,tanimaya baslasa artik bizi..ne zaman tepki vermeye basliyacak acaba,biraz emeklerimizin karsiligini alsaydik fena olmazdi yani:)
Kizlar buarada ben cok halsiz hissediyorum kendimi, boluk porcuk uyusamda uyuyorum yani aslinda ama yetmiyor.Elevit,kalsiyum,balik hapi aliyorum gun asiri,demir ilaci vermisti dr.ama kabiz yapiyor diye icmiyorum,yanlismi yapiyorum acaba,pekmez yiyorum onun yerine..kadin doguma birara gidip kan tahlili yaptirmak lazim aslinda ama vakit yok vallahi..siz ne durumdasiniz?sezaryan olanlar dikis yerleriniz nasil?
Benim kizim uykusunda hep guluyo kizlar:)
Bi maasallah demeden gecmeyin:)
kizlar 3 aydan asagi bilincli bir sekilde gulmesini beklemeyin:)
ben kan ilaci kullaniyorum. bide kizimin yuzunu sutumle siliyorum.
ilk kizimin yuzunu de silmistim. cildi guzel olurmus..
aysu maşşallah çok güzel kızın var Allah nazarlardan korusun.
Katreinur canım ben kızımın günlüğüne baktım 2 aylıkken gülüyormuş aguluyormuş ve çığlık atıyormuş zaten erken konuşmuştu zilli ama erkek çocuklarının tepkileri daha geç olurmuş öyle diyolar artık bilmiyorum.
Bebeğimin sol tarafnda var isilik hepte sola yatıyo sağa yatırıyorum arkasında yastık koyuyorum o kafayı gene sola çeviriyor bende zeytin yağısürüyorum sürekli ılık su ile yıkıyorum ama geçmiyo.Doktor 2-3 aylık olunca kaybolur dedi can sıkıcak bişi değil dedi ama çocuğun pamuk gibi teninde o pıtırık şeyleri görmek beni mahvediyo.
Birde acaba nurse gaz şurubundanmı isilik oluyor diye dün şurup vermedim ama dün akşam anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi velet ne ağlamak ne ağlamak pırtlıyo gene ağlıyo artık damaklarınımı titretmedi morarmadımı ayakta beşikte yerde gökte her yerde salladık en aspiratörün sesi ile biraz sakinleşti sonra koyduk battaniye ile salladıkta uyudu ama 2-3 saat mahvetti eşimle beni.
Bugün veriyorum şurubu maşşallah tık yok amannnn ilk kızım böyle olaydı ben ikinci çocuğu yaparmıydım ki usluydu benim kızım yer içer kaka yapar uyurdu ağlamazdı bile yaaa bu neeeeeee
Emziği bende sık veriyorum başka türlü susmuyo napiim sabah kahvaltı ediyorken kızım bakıyordu bebeğe oda mıkırdandı bende nutellaya batırdım azıcıkın emziği verdim nasıl tatlı tatlı emiyo ama eldivenleri felan battı uyanında değiştiricem üstünü yani pis çocuk oldu benim oğlum :))))
2 aylık olsun ben herşeyden parmakla tatrıcam oğluma tabi tadarsa kızım bayılırdı sofrada bişeyler tattırmama böylelikle çok çabuk geçmiştik ek gıdalara bakalım.Bizden haberler bu kadar kızlar.Aaa bu arada bende kar havası aldırdım oğluma azcıkın 5 dk çıkardım kar havası aldı oğlum.
canım bende çok halsizim ölüyorum uykusuzluktan. bizim minik gece oniki birden sonra dalgın uykuya geçiyor. sabah altıdan sonrada pek uyumuyo. tabi arada uyanıyo emiyor. bana hiç yetmiyor bu uyku o nasıl dayanıyo anlamıyorum.sabah altıdan beri uğraşıyorum biraz uyusada bende uyusam diye ama nerdee cam gibi gözler uyuyacak göz yok. ne kadar daha dayancam bilmiyorum heralde ben de dayanamayıp soluğu annemin yanında alacağım senin gibi:))
demir hapını kullansan iyi olur canım bende ilk haftalarda kabız yapıyor diye kullanmamıştım ama sürekli bayılcak gibi oluyordum içim fenalaşıyordu. bir ay falan kullandım şimdi daha iyiyim kanım da normal çıktı zaten bıraktım. pekmezde iyi ama ilaç kadar hızlı etki etmiyor malesef. benim halsizlik yorgunluktan uykusuzluktan kaynaklanıyo şimdi.
Kızlar biz ikinci aşımızı da olduk bu arada , kalça usg si çekildi göz kontrölü yapıldu çok şükür hepsi güzel geçti.Bugünde sağlıkocağından aradılar aşı için gelmedin diye bend ehastanede yaptırdım dedim ama bundan sonraki aşıları ben sağlık ocağında yaptırıcam kızımada orada yaptırmıştım sizler ne yapıcaksınız.
Ben bir problem olmadığı sürece hastaneye gitmiycem sağlık ocağında da kilosuna gelişimine bakıyorlar birde bizim burdaki sağlık ocağındakiler o kadar ilgililerki her gittiğim de çay içiyoruz sohbet ediyoruz bebeğe çok güzel baktılar çok hoşuma gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?