Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim kizim uykusunda hep guluyo kizlar:)
Bi maasallah demeden gecmeyin:)

Eklentiler

• $580586_458821270843419_1603880800_n.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 55
canim biz ilk iki hfta saglik ocaginda tarttirmistik,bu hfta once tartiya kendim ciktim sonra bebisle ciktim oyle olctuk.3200 du dogdugunda bu 3.hftamiz 4 kilo olmus.bakalim onumuzdeki hfta kac gr alicak,tam 1 aylik olucaz zaman ne cabuk gecti anlamadim gunler acaip kosusturmacali ve cabuk geciyor hep ayni gunu yasiyor gibiyim!!vallahi de cok zormus:)ikinci cocugu olanlari cok icten tebrik ediyorum,ikinciyi buyuk konusmayayim ama hicccccccc dusunmuyorum..imanim gevredi dha bir ay bile olmadan:)benimkide uykuda guluyor gibi agzini resmen ay gibi kiviriyor cok tatli oluyor,keski artik banada gulucuk atsa,tanimaya baslasa artik bizi..ne zaman tepki vermeye basliyacak acaba,biraz emeklerimizin karsiligini alsaydik fena olmazdi yani:)

Kizlar buarada ben cok halsiz hissediyorum kendimi, boluk porcuk uyusamda uyuyorum yani aslinda ama yetmiyor.Elevit,kalsiyum,balik hapi aliyorum gun asiri,demir ilaci vermisti dr.ama kabiz yapiyor diye icmiyorum,yanlismi yapiyorum acaba,pekmez yiyorum onun yerine..kadin doguma birara gidip kan tahlili yaptirmak lazim aslinda ama vakit yok vallahi..siz ne durumdasiniz?sezaryan olanlar dikis yerleriniz nasil?

Benim kizim uykusunda hep guluyo kizlar:)
Bi maasallah demeden gecmeyin:)

msllh minigime ne kdr tatliii,cok guzel yakalamissin..kizin benim oglumun kiz versiyonu sanki cok benzettim:)benimkide uykusunda siritiyor,ne zaman bna gulumseyecek acaba bende merakla bekliyorum..

Son düzenleme:

cansu aynı sorun bizde de 1 haftadır var.Yüzü,boynu kırmızı kırmızı minik sivilcelerle doldu ve maalesef kafasında da konak oluştu.Bizim dr da isilikler için 2 aylık olana kadar bazı bebişlerde olur en geç 2.ayda geçer bepantene merhem arada sürebilir,yüzünü de kaynayıp soğumuş su dışında başka şeyle silmeyin dedi.
Zeytinyağı sürüyorum duştan yarım-bir saat evvel.
Duştan sonra yüzü kafası daha iyi oluyor fakat sonra yine çıkıyor.önemli değil deniyor fakat bence de çok can sıkıcı.

Son düzenleme:

canım premium care benimki de baktım şimdi pampers hepsinde yazıyor :))) bezin ortasından sarı bi şerit var dikey çiş yaptıkça bebek mavi oluyor ben öyle kontrol ediyorum :)

Benim dikiş yerlerim iyi gibi gazım olunca ağrı yapıyor hatta bu akşam kar yağdı çıktık kartopu oynadık saatlerce :)) kızımı da çıkardım 10 dk çok soğuktu bi de gece 40lısınız öyle böyle şöyle diye annem vır vırrr söylenince bebişimi anneme teslim ettim :)
Pekmezi c vitamini ile beraber ye canım portakal suyuna falan karıştır vucut hapsediyor demiri demişti bana doktorum,bende de marincap balık yağı kapsulu kalmıstı hamilelikten emzirirken içsem sütümü artırırmı acaba bir de elevit çok kilo yapar demişti bana doktor hiç kullanmadım ben

canım bende çok halsizim ölüyorum uykusuzluktan. bizim minik gece oniki birden sonra dalgın uykuya geçiyor. sabah altıdan sonrada pek uyumuyo. tabi arada uyanıyo emiyor. bana hiç yetmiyor bu uyku o nasıl dayanıyo anlamıyorum.sabah altıdan beri uğraşıyorum biraz uyusada bende uyusam diye ama nerdee cam gibi gözler uyuyacak göz yok. ne kadar daha dayancam bilmiyorum heralde ben de dayanamayıp soluğu annemin yanında alacağım senin gibi:))

demir hapını kullansan iyi olur canım bende ilk haftalarda kabız yapıyor diye kullanmamıştım ama sürekli bayılcak gibi oluyordum içim fenalaşıyordu. bir ay falan kullandım şimdi daha iyiyim kanım da normal çıktı zaten bıraktım. pekmezde iyi ama ilaç kadar hızlı etki etmiyor malesef. benim halsizlik yorgunluktan uykusuzluktan kaynaklanıyo şimdi.

kizlar 3 aydan asagi bilincli bir sekilde gulmesini beklemeyin:)
ben kan ilaci kullaniyorum. bide kizimin yuzunu sutumle siliyorum.
ilk kizimin yuzunu de silmistim. cildi guzel olurmus..

aysu maşşallah çok güzel kızın var Allah nazarlardan korusun.

Katreinur canım ben kızımın günlüğüne baktım 2 aylıkken gülüyormuş aguluyormuş ve çığlık atıyormuş zaten erken konuşmuştu zilli ama erkek çocuklarının tepkileri daha geç olurmuş öyle diyolar artık bilmiyorum.

Bebeğimin sol tarafnda var isilik hepte sola yatıyo sağa yatırıyorum arkasında yastık koyuyorum o kafayı gene sola çeviriyor bende zeytin yağısürüyorum sürekli ılık su ile yıkıyorum ama geçmiyo.Doktor 2-3 aylık olunca kaybolur dedi can sıkıcak bişi değil dedi ama çocuğun pamuk gibi teninde o pıtırık şeyleri görmek beni mahvediyo.

Birde acaba nurse gaz şurubundanmı isilik oluyor diye dün şurup vermedim ama dün akşam anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi velet ne ağlamak ne ağlamak pırtlıyo gene ağlıyo artık damaklarınımı titretmedi morarmadımı ayakta beşikte yerde gökte her yerde salladık en aspiratörün sesi ile biraz sakinleşti sonra koyduk battaniye ile salladıkta uyudu ama 2-3 saat mahvetti eşimle beni.

Bugün veriyorum şurubu maşşallah tık yok amannnn ilk kızım böyle olaydı ben ikinci çocuğu yaparmıydım ki usluydu benim kızım yer içer kaka yapar uyurdu ağlamazdı bile yaaa bu neeeeeee

Emziği bende sık veriyorum başka türlü susmuyo napiim sabah kahvaltı ediyorken kızım bakıyordu bebeğe oda mıkırdandı bende nutellaya batırdım azıcıkın emziği verdim nasıl tatlı tatlı emiyo ama eldivenleri felan battı uyanında değiştiricem üstünü yani pis çocuk oldu benim oğlum :))))

2 aylık olsun ben herşeyden parmakla tatrıcam oğluma tabi tadarsa kızım bayılırdı sofrada bişeyler tattırmama böylelikle çok çabuk geçmiştik ek gıdalara bakalım.Bizden haberler bu kadar kızlar.Aaa bu arada bende kar havası aldırdım oğluma azcıkın 5 dk çıkardım kar havası aldı oğlum.

Kızlar biz ikinci aşımızı da olduk bu arada , kalça usg si çekildi göz kontrölü yapıldu çok şükür hepsi güzel geçti.Bugünde sağlıkocağından aradılar aşı için gelmedin diye bend ehastanede yaptırdım dedim ama bundan sonraki aşıları ben sağlık ocağında yaptırıcam kızımada orada yaptırmıştım sizler ne yapıcaksınız.

Ben bir problem olmadığı sürece hastaneye gitmiycem sağlık ocağında da kilosuna gelişimine bakıyorlar birde bizim burdaki sağlık ocağındakiler o kadar ilgililerki her gittiğim de çay içiyoruz sohbet ediyoruz bebeğe çok güzel baktılar çok hoşuma gitti.

Bişey daha ekliyimde hazır bebeğim uyurken banyo suyuna gülsuyu katın kızlar ilerde gül gibi koksun öyle derler ben mutlaka tuz ve gülsuyu koyuyorum daha doğrusu annem sayesinde koyuyoruz.Ahh şu kırkımız çıksada bir dolansak gezsek öyle bunaldımki gündüz çıksamda azıcık yetmiyo şöyle annemlere felan oturmaya gideriz alışveriş merkezine gideriz ya hele sinemaya gitmeyi nasıl özledim nasıl özledim anlatamam.Birde kuaföre gidip saçımı boyatmam lazım beyazlarım çıkıştı sağdan soldan hamilelikte boyatmadım çünkü.Şöyle bir kaporta boyadan geçmem lazım.

Birde akşamki depremi duydunuzmu ben çok korktum iki çovu birde yalnızdım o zaman nasıl korktum tamda oğlanı emziriyordum kızım koştu yanıma sokuldu koynuma ne yapıcağımı şaşırdım Allahtan yakında hemen kayınpederim geldi yanımıza.Allah beterinden esirgesin korusun cümlemizi.

Bende kendimi çok halsiz mutsuz ve yorgun hissediyorum( Allah a şükür hiç derdimiz, hastalığımız yok diye avutuyorum kendimi ama çok yoruldum ya. Deliksiz uyumayı, amaçsızca dolaşmayı özledim. Üzerime çok büyük bi sorumluluk aldığımı dAha yeni anladım. Hamilelik hiç bişey değilmiş ki.. annelik zor hemde çok zormuş gerçekten. Annelerin hakkı hakikaten ödenmez.
Inşallah bikaç aya biraz düzene girer uykusu falan yoksa ben tırlatıcam. El kadar çocuğa bilerek yapiyosun diye sitem etmeye başladım ben :)

yaa kızlarr sizdeki cesarete hayran kaldım.ben asla dışarı çıkaramam bu havada.Allah korusun bronşit olur hasta olur ödüm koparr:)=) zaten eşimde beni vurur :))) benim bile balkona çıkmama izin vermiyor üşütücem diye. ben banyodan sonra bile tedirgin oluyorum üşütecek çocuk diye.sizi tebrik ettim yani :))
ben halsiz hissetmiyorum yani evet uykusuzluk falan oluyor ama böyle hasta gibi falan değilim. dr maltofer vermişti günde 1 tane ondan içiyorum sadece.eleviti hamileliktede vermemişti boşuna kilo alma demişti.gneferon kullandım hamileyken.bu arada ben hamileliktede balık hapı kullanmadım.size doktormu söyledi kullanmanızı.
birde emziğe nasıl alıştırdınız çocukları yaa benimki öğürüyor birde bir çığlık basıyor nerdeyse komşular gelecek.mosmor oluyor yavrum korkuyom bende zorlayamıyorum.tatlı yiyeceklere batırmak doğrumuki ???

kizlar 3 aydan asagi bilincli bir sekilde gulmesini beklemeyin:)
ben kan ilaci kullaniyorum. bide kizimin yuzunu sutumle siliyorum.
ilk kizimin yuzunu de silmistim. cildi guzel olurmus..

kızlar rahatlattınız valla beni. iyice kafama takmıştım bu kız niye gülmüyo diye. uyurken gülüyo ama ben güldürmeye çalışıyorum yok. hatta daha ciddi ciddi bakıyo napıyo annem yaa diye düşünüyo sanırım:))

Canimcim bugun zor zahmet dr.a gittim,kan tahlili isedi dr.yeni dogum yaptigima inanamadi,gorseniz medine fukarasi gibi kaldim:)gobegim fln sezaryan olduguma inanamazsiniz icine coktu resmen,gebelikten onceki kiloma inmisim.bakalim sonuclar nasil cikacak,kbb e de girdim burnum kaniyordu surekli ve kasiniyordu,kuru havadan olyor dedi dr,buhar cihazini cocuk dr.u kullanmayin demisti ondan kullanmamistik,simdi bu dr da kullanin dedi...bir merhem verdi inslh iyi gelir.vitamin haplari kilo yapmaz ama istahi acar diye biliyorum ben?yapsada napiyim artik halsizlik gitsin yeter..balik hapini ben gebelikte baslamistim balik yiyemiyordum hala dha aklima gelince aliyorum.demir ilaclari gebeyken bu kdr kabiz yapmiyordu,suan acaip kotu,mecbur biraktim,sonuclar ciksin bakalim dr.a sorucam artik!
o kucucuk sivilcelrden bizdede ciktiburun ve alinin tam ortasinda kucuk kucuk ve renksiz sanki..kafasinin bi tarafndada kepeklenme gibi olmus,o konak mi oluyor?bizde ayin 17 sinde asimizi olucaz ama ben hstaneye goturucem,burda saglik ocagindakiler tam hir suratsizlar!!zaten iki uc hasta geliyor odleri kopuyor biri gelicek is cikacak kendilerine diye!nerdeyse dovucekler bakislariyla!
ay karda disari cikarmak mi?!odum kopar benimde o yuzden benim gibi bebiste geberik olur zaten:)bagisiklik fln kazanamaz,ama napiyim hasta olursa bu telasin icinde dha beter..
katreniur bence imkanin varsa kac annenin yaninaaaaa,hatta yapis benim gibi:)
desert benimde dikisler gayet iyi artik unutuyorum ameliyat yerimi ama arada durup dururken hafif sizlama oluyor ama niye oluyor bilmiyorum..sanki bebegi ayakta cok kucagimda tutarsam oluyor.emzigide verir vermez aldi bizimki obur sey herseyi yiyiecek:)ama sadece uyuturken veriyoruz

ben de sağlık ocağına gidiyorum canım. burada da çok ilgileniyorlar. gitmesem zaten telefon ede ede getirtirler. hamileyken de bırakmıyorlardı peşimi şimdi hiç bırakmazlar:))

pasija dayanamayıp kaçacam sanırım:) eşimi yalnız bırakmamak için gitmiyordum ama bünyem kaldırmıycak sanırım

karda ben de çıkaramam yaa. annem duysa keser beni valla:)) çocuk kusuyo burnu tıkanıyo üşütüyor musunuz çocuğu diye söylenip duruyo

Kızlar tekrar selam,

Ya ben hamileyken hiç hap felan sürekli kullanmadım...İlk 3 ay kalsiyum vitamin okey ama sonrasında kan ilacı hariç ilaç kullanmadım ben vitamin vs.Şimdide kullanmıyorum kesik kesik uyuyorumya o bana yetiyo heralde tüm gün koşturuyorum çünkü.Maşşallah gücüm kuvvetim yerinde çok şükür.Tüm işimi gücümü yemeğimi ütümü yani evde yapılacak herşeyi ben yapıyorum.Birde 2 çocuk zor olmuyomu evet hemde ne zor koşturmaktan ter duman içinde kalıyorum ama yapıcak bişi yok mecbur.İlk 20 gün annem varken ne güzeldi gel keyfim gel ama bitti o masal günler kaldık bir başımıza.

Allahtan kızım büyük eşimde çok yardımcı ama genede bana çoookkk iş düşüyo.Bugün koydum onu anakucağına ben nerde iş yaparsam oraya gezdi benle gıkı çıkmadı çok şükür.Bakalım bugün uslu ama inşallah gene azmaz gece.

Mavi bende öyle diyorum masus yapıyosun diye ama yavrum melül melül bakıyo gözüme.Kızıyorum beni üzünce ağlayınca ya alınca kucağıma ağzıyla yüzüme aranıp yalamaya çalışıyo orda bitiriyo beni sonra kendime kızıyorum ona kızdım diye.

Aysu bugün sütümden sürmeye başladım bende yüzüne belki isiliklere iyi gelir.1 hafta daha bekliycem geçmezse cildiyeye götürücem ya olmuycak içim rahat değil pıtır pıtır çocuğun yüzü ya ((

Bizimki karşıdan kaptı emziği ama kızıma biz çok az şekerli suya bandırıp veriyorduk öyle yaptığımız halde 3 aylıkken alıştı.

Çok savaşmıyoruz kızlar artık çok şükür emiyo rahatça maşşallah memişlerimde daha az acıyo ama her emzirmeden sonra zeytinyağı sürüp göğüs pedi koyuyorum.

Son düzenleme:
gonulcum sur gecmese de sur,cildi guzel olur kaynanam hep surmus cocuklari guzelhep:)
pasija bebekler hep birbirlerine benziyorlar:)
bende disari cikamayanlardanim:)hele de ikiside kucuk daha da sikintili esim olmadan asla:)
allah yardimcimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…