Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar hepimizin kırkının çıkmasına az kaldı. var mı bir hazırlığınız.yumurtalar hazırlanıyor mu:) biz bugün 29. gündeyiz.anneannesi hazırlıklara başlamış almış olduğum duyumlara göre:) benden saklıyolar gerçi:)

bu arada pasija harikasın nasıl gitti o göbek öyle.kaç kilo ile hamile kaldın doğumda ne kadar gitti ve şimdi kaçsın:))) şimdi seni okuyunca çok bozuldumm yaaa benim göbek öylece duruyorr... kilo veriyorum ama göbekte tık yok hala 4 aylık hamileyimm (

Merhaba canlar,

Kızlar benim içim rahat etmedi bu isilikler yüzünden ve bugün cilt doktoruna götürdüm oğlumu.Meğer alerjiymiş kızlar yaaa (( ve benim yediklerimden alerji oluyormuş yavrum.Doktor iki krem verdi ikisini karıştırıp sürüyorum ve 1 kez sürdüğüm halde neredeyse yok oldu.

Çikolata,çerez,helva,bal,pekmez,muz vs besinleri tüketmemem gerekiyormuş.Ne bilim bende çikolatayı özellikle nutellayı inanılmaz yiyorum kahvaltıda ne bileyim bilsem yermiyim (( ama böyle konularda hemen müdahale gerekiyor çocukdoktorunu dinleseydim hala normal geçer diycektim yaa.Ve kaşınırmış sizinde bilginiz olsun.

Aysucum evet senin öbür kızında küçük zor canım yalnuz çıkman.Evet sütü sürüyorum ben seni dinleyip.

desert benim de gitti gibi sade bu çizgi ve tüyler hala var göbişte.Bende 72 kiloydum doğuma gittiğimde kontröldüya tartılmıştım.Doğumdan sonra aynı akşam eve gelirken tartıldım 60 kiloydum.Şu an 56 kiloyum normal kilom 54 bakalım göbek gitti bende de bu oğlanın gazı tuzu emmesi derken eridim.

Bu arada emmemiz anca düzeldi arkadaşlar yaa artık bir kerede alıyor memeyi şükürler olsun maşşallah.
Memişlerede her emmeden sonra zeytinyağı sürüyorum.Zeytinyağını kolonya şişesine koydum spreyli fıs fıs sıkıyorum göğüs ucuna acımaz oldu haberiniz olsun çok iyi geldi.Hemde çok pratik.

Biz öyle bişiler yapmıyoruz ki kırkımız çıkınca sade misafirliğe gidiyoruz gittiğimiz yerlerde hediyeler veriyolar öyle.

cansucum biz seninle aynıymışız:) bende 54 kiloyla hamile kalmıştım şimdi 56 kiloyum. yalnız ben doğumdan önce 65dim sen baya zayıflamışsın maşallah

Gonul gecmis olsun Yaa ilk kizimda vardi oyle sivilceler ben goturmemistim zamnla gecmisti..
Kizlar Ben dogum yapali 10 gun oldu 1.5 gundur kanamam kesildi..saglik ocagindaki ebe verdikleri sunii sancidan dolayi rahmin hizli toparlanmistir olabilir dedi..ama yeniden de gelebilir kanaman dedi..
Sizinkiler ne durumda..
Benim kirkima daha coook var desert:)

Ben 48 kiloyla hamile kalnistim.Su an 56 kiloyum.8 kilom gitti 8 kilom kaldi:)3-5 kilo kalirsa sevinecegim.esimde kalsin istiyo
Bu arada Hamilelik takvimim yarin bitiyo:)

Son düzenleme:
Ben 53 le hamile kalmıştım 20 kadarcık kilo almışım :) şimdi 64 kiloyum umarım benim olmayan 10 kiloyu da bi çırpıda veririm. Herkes birazı kalsın diyo ama ben istemiyorum. Yaşım dAha genç 23 ünde bu kiloyla kalırsak sonra noluruz:)

bugun anneme sordum 40imiz cikinca mi yapicaz mevludu diye,dogumdan once pek bi hevesliydik,simdi peltimiz ciktigi icin bu kosusturmacada nasil organizasyon yapicaz,biraz dha duzenimiz otursun diyor annem..acaba mevlut olayinin belli bir zamani oluyor mu?desert sizin annane formunda vallahi mslh:)

Cnm ben 50 ile hamile kaldim,12 kilo aldim,dogumdan hemen sonra tartildim 7 kilo gitmisti,ilk bir hfta 4 aylik gibiydi gobegim,sonraki hfta birden gitti gobek,bende hic gitmicek saniyordum sezaryan diye korkmustum,bende sasirdim!ama benim kanamam 2hfta boyunca acaipti,3.hftadan sonra birz azaldi kahverengiye dondu ve hala az az devam ediyor.Suan 24.gunumuz ben 52 kiloya dusmusum,2 kilo fzlam var eskiye gore yani.Yani seninde gider bence,rahim zamanla eski halini aliyor ve kuculuyormus ozmn gobekte kuculur

cansu gecmis olsun, aynisi midir bilmiyorum ama o isilik gibi minik seylerden benim oglumun burun kenarlarinda ve alninin tam ortasinda da var..acaba bizimkide alerji olabilirmi ki?her sabah tahin pekmez yiyorum ben o mu yapiyor acaba!bizimde 17sinde dr.la randevumuz ona gosteririm artik..

buarada bizim oglana 2 gundur biseyler oldu!!!hicccccc uyumuyor,2 saatte bir emziriyorum ama hep emmek istiyor sanki!gazi icin bitkisel krem ve elma yagiyla masaj yapiyoruz,kakasini yapiyor,pirtliyorda ama derdi ne anlamadik(sut yetmese gunde kac defa cis kaka yapiyor sayamiyoruz bile!kilo alimida iyi gibi,peki niye uyumuyor niye hep agliyorrr bi cocuk 2 gundur(

canım ben mevlüdünü şimdi yapmayacağım. şubat tatilinde düşünüyorum şehir dışında teyzelerimiz var onlarda gelsinler diye.ama eşimde yazın yapalım diyor.bende tereddütlüyüm kışın şimdi herkes hasta grip vs ne bileyim. bizde 40 uçurma biraz özeldir.özel banyo hazırlanır önce bebek sonra anne hazırlanan suyla banyo yapar.dualar okunur.sonra önceden belirlenen kişilere 40 uçurma ziyaretine gidilir.onlarda çeşitli hediyeler hazırlarlar.süslü yumurtalar kesecikler içinde hediyeler sepetlerde falan falan :))
biz kızımız büyüyene kadar habire kutlama içinde olucaz. mevlüdü, 6 ay kınası, diş hediği.herkes yapmaz ama bende herşeyi yapayım istiyorum.kısmet olursa tabi inşallah.
ya ben 56 ile hamile kaldım 78 ile doğuma girdim.yani kilo konusunda en öndeyimdir.benim vücutta bazı sıkıntılar oluştu hamilelikte yemeden kilo almak nasılmış onu gördük doktorumla :)) doğumda 8 kilo gitti.ve ben 1 aydır hiç tartılmadım.yarın 1. ayımız doluyor tartıyı ortaya çıkrıcaz bakalım kilo durumum nedir öğreneceğiz.kilo verdiğimi hissediyorum ama göbek duruyor.benim kanamamda olmadı doğru dürüst.2 günde 1 çok hafif lekelenme sadece.o da etkiliyor tabi.sen dzenli olarak korse falan kulandınmı peki ?

bu arada kızlar biz gaz olayını çözdük. damlaymış rezeneymi vs vs hiçbiri kar etmedi. çok doğal ilerliyoruz artık:)) kızımın gazı olupta ağlamaya başladığında güzelce altını açıyorum.ıslak mendille poposunu silerken güzelce o gazı ile birlikte tazyikli şekilde kakasınıda gönderip annesini yıkıyor sağolsun :))))) sonrada çişini yapıyor.hiç abartmıyorum.nerdeyse 1 haftadır böyleyiz.babasıda yanına geliyor hadi kızım başarabilirsin anneyi yıkama vaktin geldi sana güveniyorum diyor ve bizimkide golü atıyor :))) tabi biz kahkaha içinde:)) altını açıp bacakları ile hafif egzersizde çok işe yarıyor.ama sanki özellikle yaparmış gibi kakasını yapıyor biraz bekliyorum bitirsin diye.sonra altını açıyorum temizliyorum kremliyorum yeni bezi koyuyorum hooopppp bizimki her tarafı batırıyor.:)) günde 2 defa nerdeyse 2-3 bez boşa gidiyor:))
bu arada kızlar bizimki başını çok iyi kontrol ediyor.ve nesne takibinede başladık.maşallahımız var yani :))
bu arada ben kızımın yaptığı günlük rutinleri not almaya başladım.uykusu sütü kakası vs.saatlerini yazıyorum.normalde dikkatimizi çekmeyen şeyleri görmemizi sağladı.mesela bizim kızın uyku saati çok az.yani 1 gün 9 saat uyumuş.2.gün 14 saat. 3.gün 10 saat. hani uyumuyor diyorduk ama rakamla görünce insan şaşırıyor.birde gündüzleri düzenli olarak saat 2 ile 4 arası uykudayız:)günlük uyku saatleride birbirine çok yakın.hemen hemen aynı saatlerde uyuyor.yarın gelsinde bir an önce kızımın kilosunu boyunu öğreneyim yaaa.
birde bu 40 çıktıktan sonra kanama tamamen bitiyormu yoksa yine ara ara devammı ediyor tecrübeli arkidişler cvp verebilirmi acaba:))

canim kanaman fazla olmadiysa belki o yuzden gec kilo veriyorsundur,yavas yavas gider onlar bunyeden bunyeye dgisiyordur,ama eninde sonunda kuculecek rahim eski haline donecek mecbur.birde troid hormonlarina baktir istersen yemeden kilo aldiysan onlada ilgili olabilir belki..dr kullanabilirsin demisti bana ama ben korse kullanmadim cnm,sezaryandan sonra enaz 6 ay kullanilmamali diye nette okumustum..benim eski haline dondu,catlak,sarkma vs yok ama ortadaki boylu boyunca kahverengi cizgi hala duruyor!o gecermi acaba yoksa kaliyormu bilmiyorum.
40 i ucurma olayini duymustum bende ama ayrintilarini bilmiyordum,cok gzelmis,ozendim simdi:)anneme baski yapayim bizde yapalim diye:) not etme olayinida iyi dusunmussun cnmcim,biz kakasini cisini sayiyorduk dr.sorar diye ama uykusunuda takip edelim bakalim.pirtlamasina gelince benimkide emecegi zaman ustuste debelenip pirtliyor,birde aynen altni actigimizda senin dedigin gibi pirtliyor bol bol,ama yinede gazi oluyor sanirim uyumuyor cunku dogrudurust.

Merhaba kızlar,Benim bugün 35 gün olucak hala ara ara kanamam oluyor daha bitmedi.Kızımda 20 gün sürmüştü,ama sonrasında 7 ay olmadım ben bunda ne olucak bilmiyorum.

Oğluma krem şyi geldi hala duruyor alerjiler ama ilerlemiyor en azından.Bakalım ne olucak ama beni çok üzüyor.Ben neler yaptım yok taviyesiz çıkarmıyor bu oğln gazı sab simlex e devam az az veriyorum.O kadar kaka o kadar pırt hala neden ıkınıyo anlamıyorum.

bende yarından itibaren kayıt edicem bu çocuk hep emdiği için hepte gazı oluyo ya.

Ben sürekli uğraşmaktan kilo verdim ee ikide çocuk tüm iş bende olunca eridim.

Biz önümüzdeki pazar yapıyoruz mevlütü kızlar.Kırkımızda çarşamba çıkıyor zaten.Biranönce okunsun istiyorum yoksa bu gelen giden bitmiycek yoruldum artık.

Benim oğlan gazdı tuzdu derken iyice alıştı kucağa yaa kucağa alınca susuyo yatırınca ıngaa..
Allahtan gece uyuyo yoksa varya mafolurdum.

Benimki nerdeyse saatbaşı emiyo geceuykusuna kadar kızlar sizinki nasıl.

Benim oglum uyanıkken yarım saatte bir emiyo. Ama cuk cuk değil öyle. Ağzında tutup uyuyo sıpa. Emzik veriyorum ağzını sımsıkı kapatıyo nerden anlıyo bilmem. Gece uykumuz sıfır. Gündüz misafir azaldı da bende biraz uyuyorum Allah tan. Yoksa maftım bi ara..
Biz mevlütümüzü yaptık kızlar. DAha geç yapicaktim ama gelen giden bitsin diye yapıverdik ani bi kararla. Iyi de oldu yani tavsiye ederim:))
Sizde benim gibi bebeğinizi alın bi odaya oturun. Gelen giden kapıdan görsün. Grip ten korkuyosanız. Ben mevlütün hiç bir aşamasını göremedim. Oğlumla ilgilenirken. Tam anlama emanet edip iki dakka odadan çıkayım dedim ağladı, emdi, altına yaptı.. velhasıl mevlütü başkaları yaptı biz odada bekledik:) çok komikti.
Bebekler altını açınca rahatlıyo ondan zort pırt gidiyolar. Oğlum dün gece üstüme kaka fışkırttı ordan tecrübe ettim.:)) saçım üstüm altım kaka oldu berbattı .. dikkat edin yani sadece çiş yapmıyolar:)

slm, ya bu isilikler benim oglumun yuzunde de var bi çikiyo bi gidiyo kaynanam sicaktan olur diyo ondan fazla önemsemedim acaba alerjimi bizim kiside bende helvayi cok yiyorum sut yapar diye bol bol ye dediler allah allah simdi bi teredütte kaldim

Canım herkezde aynısı olucak diye birşey yok ama istersen bir cilt doktoruna göster.Bizede annemler öyle dedi ve çocuk doktoruda cildi kuru ondan olur önemli değil dedi ama benim içim rahat etmedide cildiyeye götürdüm iyikide götürmüşüm hala bile sol yanağında var o kötü şeyler yaa çok can sıkıcı ama kafasında ve sağ yanağındakiler geçti şükürler olsun ki.Beyaz tenlilerde çok oluyormuş bu tür şeyler napalım kötüsünden esirgesin Allah diyelim artık.

Bende mevlütte öyle yapıcam mavi mikrobu var hastalığı var kış ayında çıkmam odadan okunsunda bitsin gelen giden ya çok sıkıldım eşim bu akşam haber getirdi hafta sonu gene bir sürü kişi gelicekmiş yaa çok sıkıldım gelen gidenden ben artık karar verdim doğuranlar 2 aylık olmadan gitmiycem valla.

Mavi bende bolca çişlendim de kakalandım da kusnuklandımda olmayan kalmadı.Ya ne bunlar böyle çişli kakalı kusnuklu osuruklu :)))) ama çokta tatlılar değilmi uzun uyuyunca özlüyorum oğlumu yaa birde şu gülücükler agucuklar gelsede ödüllendirseler bizi ne mutlu olucaz dimi.

Öyle dikkatli bakıyo takip ediyo ama tepki refleks yok daha ciddi olucak heralde bizim paşa.Uykusunda çok gülüyo ama bakalım görücez kızım çok gülerdi koca koca açardı ağzını bakalım oğlum nasıl olucak.

Aa benim oğlum da çok ciddi asabi midir nedir diyoruz öyle kötü bakıyo ki bazen. Ama uykusunda gülücükler atıyo. Bende uyumuyo diye sızlanıyorum çok uyuyunca da çok özledim annem niye bu kadar uyudun diyorum. Kocam da karar ver diyo uyusun mu uyumasın mı :) yerim ben onu yaw

Bir an önce bana anne diceği boynuma sarılacağı günler gelsin istiyorum. Çok güzel bi duygu ya.

Ya kızlar özel bi derdim var :s şeyy şimdi benim altta dikişlerim var ya ilişkiye girerken acıyo mu onlar? Ikinci çocuğu olanlar, nasıl olcek bu iş bi desenize. Kırkım geliyo ya korku sardı beni yaa. Off... Dikiş yerim hala şiş ve acıyo gibi geliyo. Yaa çok tedirginim hep kırklı mı kalsak:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…