Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mavi bunu bende merak ediyorum. benim iki ay olacak nerdeyse ama korkuyorum arada hala sızlıyo çünkü ve şişlik de geçmedi. bende merakla bekliyorum cevapları..

benim kızda çok ciddi yaa. asık suratlı mı olcak ne diyorum. komşumun çocukları var sürekli gülüyorlar hamileyken onlara da çok bakmıştım inşallah benim kızım da böyle olur diye ama pek faydası olmadı sanırım:))

desert benim kanamam 45. güne kadar ara ara devam etti sonra kesildi. ellinci güne kadar normalmiş doktorum öyle söyledi.

cansu benim kızda kucağa çok alıştı hem de benim kucağıma. babasını da kabul etmiyo onun kucağında ağlıyo ben alıyorum susuyor. babası da üzülüyo beni sevmiyor diye:)

Ay benim oğlanda çok ciddi mavi.Ama gündüzleriçok huysuz ya kucakta pışpışlıycaksın ya emziriceksin ya ayakta sallıycaksın yani bana neden şöyle yatır kalsın bir çocuk gelmezki Mıy mıy çok ender bakınıyo genelde o surat turşu gibi.

Şükürler olsun alerjimiz geçti ilaç çok iyi geldi ğamuk gibi oldu yavrumun yüzü iyiki götürmüşüm doktora.

Maviii gelelim soruna :)))))))) Kız ben varya kızımdan sonra 60 gün bekledim korkudan acıycak diye aa hiç sanki araya hamilelik doğum vs. girmemiş gibi merak etme hiççç farkı olmuyo acı vs yok.Tabi sen kendini sıkar kasar zorla acıtırsan bilemem.Ama dikiş vs.etki etmiyo merak etme için rahat olsun.Eşinle arana dikişvs sokma.

Katreinur aynen canım ya babaya gidince mıyklıyo ben alınca susuyo bu sıpa.Böyle napıçaz biz ya hep pış pış ne yaramaz bunlar yaa ama çooookkkk tatlılar yaaa.

Aysu yok yaa yani en azından benim hiç acımadı öyle sorunum olmadıydı ondan kızmıştım kendme neden bekledim diye.

Benimde kırmızılı su geliyo kan yokta artık bitsede temizlensem yaa.

bu gün çok huysuz oğlum ya ayağımda ya elimde mızmız yaa kimsede de durmuyo memeişlerimde em em acıyo.Kremsür zeytinyağı sürr ne zor işimiz kızlar.Şuan da da ayağımda yaramaz oğlan.Anakucağında canı isterse yatıyo birde geceleri gündüz öldür Allah istemiyo ille kucak.

kızlar biz bugün tam 1 aylık olduk.doktor kontrolümüz vardı. 1 kilo almışız 4,5 kilo olmuşuz :) fiziksel kontrolü güzel sıkıntımız yok dedi dr. ama kalça usg si için 2. ayda yapıcaz dedi.1. ayda kemikler tam oluşmadığı için şimdi yaparsak 2. ay tekrar yapmamız gerekir dedi.bizde tamam dedik ama bazı arkadaşların 1. ayda çekmişler kafama takıldı şimdi. şimdi biz doktoru değiştirdik doğum yaptığım hastanedeki doktor 1. ay kalça usgsi olacak demişti.ama hastane çok uzak diye oraya gidemicez artık.sizin fikriniz ne?? birde sağlık bakanlığında aşı sıkıntısı varmış hastanede yokmuş aşı.pazartesi sağlık ocağında yaptırıcaz aşısını da artık yani ben pek memnun kalmadım sanki bu kontrolden. gerçi doktor çok ilgiliydi ama. birde bizim burnumuz çok tıkanıyor yavrum hep ağzı açık uyuyordu.doğumdan sonraki kontrolde ilk doktor serum fizyolojik vermişti.burun ve göz için.yeni doktor o serumu şırıngaya çekip yarısını bir tarafa yarısını diğer tarafa sıkıp hortumlu burun aspiratörüyle çek dedi.ben chicconun burun aspiratörünü almıştım ama hortumlu ağızla çekilenler daha iyi dedi.siz aspiratör almış mıydınız.

bu arada mavi kadın olmak ne zor demi:)) bizim kız 10 dakikada bir mıkırdanıyor gelde salla diye.git onu pışpışla bu saatten sonra ne anlayacaksak artık :)))))

ay,bir ay ne cabuk gecti hic bisey anlamadik deilmi,emzir ,altini al,gazini cikar,pispisla..anneme diyorumki keski hemen buyuse 5 yasina geliverse:)bizimkide persembe gunu 1 aylik oluyor kismetse.Desert bizim ilk dgdugunda olmustu burun tikanikligi,denizsuyu ve agizdan cekilen aspirator kullandk,ise yaramisti,sonra olmadi bi dha allahtan ,sende onlardan al hortumlu ve agizdan cekilenlerden olsun,digerleri pek bir ise yaramiyormus,.bugun uyku saatlerini sayalim dedk,hic uyumadiii yine,yarim saat yarim saat,bi kerede 1 saat toplam 2 saat uyumus bu saate kdr((bakalim gece uyuyacakmi?sizin gunduzleri kac saat uyuyor kizlar ya???

valla öyle pasija.hastanede 3 günlük bebek vardı.kızımı çok büyümüş gördüm :)) nasıl geçti o kadar zaman anlamıyor insan.o yüzden benim kimsenin bilmediği bir çalışmam var.eşim bile bilmiyor:)) sizede fikir olsun. gerçi mutlaka yapanlar vardır yapmayanlara olsun:)) ilk günden beri yaşadığımız en özel anları,hissettiklerimi,kızımla ilgili özel ve önemli gelişmeleri bir defterde not alıyorum. ve bol bol fotoğraf çekiyorum.eşim bazen ya bu resim saçma olmuyormu diyor:) fotoğraflarıda en müsait anda çıkartıp deftere yapıştıracağım.bu uzun yıllar devam edecek.ve inşallah kızım bunları anlayabilecek yaşa geldiğinde ki 15-16 lı yaşlar diye düşünüyorum doğum günü hediyesi olarak ona vereceğim.zaman içerisinde elbette şimdiki kadar yazma imkanım olmayacak.ama en özel anlarımız mutlaka olacak.bir insanın annesinden alabileceği en güzel hediye diye düşünüyorum. inşallah o defterde hep en güzel anlar ve anılar olur.

bizimkinin de uykusu o kadar hafifki gözü yarı açık yarı kapalı uyuyor.banyo yaptığı günleri seviyorum.rahatladığı için uykusu güzel oluyor.ama günde 6-7 defa bez değiştiriyoruz biz yaa. sizcede garip değilmi. 3 -4 defa falan kakasını yapıyor.şimdi siz 18-19 bez deyince bende ona takılıyorum.

aaa bu arada en güzel haberi vermeyi unuttum.doktor sütümün yeterli olduğunu söyledi artık ne kadar mutluyum siz tahmin edersiniz. gerçi anneme göre yine az kilosu 1 değilde 1,5 kilo alsa daha iyiymiş :)))

ya çok üst üste oldu ama sizlerden kimse çalışmıyormu ? yani hepiniz ev hanımımısınız.ben 1 ay sonra çalışmaya başlayacağım doğum iznim bitiyor.kızımı bırakmak zorunda kalacağım.(siz ne yapacaksınız.

Biriniz acıyo demişsiniz öteki fark yok :s ne güzel kocanız beklemiş bir ay iki ay daha. Benimki gün sayıyo kırkım çıksın diye. Bigün dAha beklemez heralde:)) kime sorsam kırkı çıksada beklemiş biraz dAha beklemek şart mı yoksa Siz mi hazır hissetmediniz? Ben hazırım da ondan yani :))) bana kalsa iki üç sene dAha beklerim de adam hamilelikte yeterince sabretti zaten yeter artık diyo..

Bebekler annesini tanıyor bence hissetmek istiyo. Benim oğlumda ağlamaya bi başladı mı ne anane ne Baba. O anne buraya gelecek arkadaş diyo başka bişey demiyo:) parmağında oynatıyo beni resmen bacaksız. Emiyo kusuyo kaka yapıyor az bakınıyo bi saat sonra işlem tekrarı:) bu ne yaman kısır döngü ve ne zaman bitiyo.. büyüsün istiyo insan bir an önce.
Çok minik ya çok korkuyorum ben hasta olcak üşütecek vs diye. Çok nadir olan derin uyuduğu zamanlar nefes alıyor mu ki diye kontrol ediyorum:) hatta bazen tatmin olmayıp uyandırıyorum çocuğu:) anne olmak zormuş...

Gonul benim cok fazla acimisti,bide biz doğumdan önce 6 hafta beklemistik,40 gün lohusalik 15 gün de esim seminere gitmisti baya bi beklemistik ve hepsi mecburiyet kaynakliydi:)
Belki de ara vermemek lazımdır bilemiyorum..bu sefer ağrı kesici falan mi alsam napsam:):)
Bizim doktorumuzda kalça ultrasonu icin 1.5 ayında çağırdı.
Kizlar benim annem de ,eşim izine ayrılınca gitti kaldık çekirdek aile başbasa:):)
Esim yardımcı oluyo cok şükür çabucak geciverse de bir baksam 1 yasinda:):)

kızlar ben de büyüsün istiyorum ama şu zamanları o kadar tatlı ki düşünsenize bugünleri bi daha asla gelmeyecek.. o yüzden aslında her anın tadını çıkartmak lazım ama işte bazen sabrımızı zorluyorlar. yine iyi dayanıyoruz içimizdeki bu sevgi olmasa bir gün bile dayanamazdık heralde:))

desert biz de eşimle beraber yazıyoruz çok güzel oluyo. aslında ben kendim yazmayı düşünüyordum ama doğumdan sonraki yirmi günüm çok kötü geçince hiç bişey yazamadım o günlerde eşim yazdı. hiç bu kadarını beklemiyordum çok güzel şeyler yazmış. şimdi de bazen ben bazen o ara ara devam ediyoruz.

Canım biz kalça usg sini çektirdik ve benim yaptırdığım araştırmaya göre 1 ayde çekilmesi gerekiyormuş.Eğer bir sorun yada şüphe olursa 2.ayda tekrar çekiliyormuş.Bizim bir sıkıntı çıkmadı şükürler olsun herşey normal çıktı.Aşı neden yok hastanede anlamadım biz aşımızı yaptırdık.

Ayrıca mümkünse o krkından sonraki deneyimde bebeği 1 saatliğine hani ananeye babaneyemi bıraksanız hani münkünse yoksa aynen dediğin gibi bişi anlaşılmıyo.Gerçi ben size şöyle bir 5-6 ay pek bişi anlamıycanız desem :))) çünkü o çocuk illa ya kıpırdanır ya mıkırnanır ya ağlar yani.Ama siz yatıp kalkıp dua edin bizde birde ikincisi var anam :)))) Ama ben haftada 1 gün büyüğü babanneye postalarım diye hesaplıyorum 4 aylık felan oluncada küçüğüde onun yanında 1-2 saatliğine postalarım versinler ek bişiler mızmızlanırsa.Ama bir 4 ay işimiz zor.

Bizim çpk şükür burun tıkanıklığı yok aman olmasın gazı tuzu emmesi yetiyo zaten.
Bizimki gündüz en fazla yarımsaat uyuyo 10 dk 5 dk kestirik yapıyo ama gece maşşallah sübanallah iyi uyuyo kesintisiz 5-6 saat oda ban ailaç gibi geliyo.Dün gece 10 da bir uyudu sabah 4te uyandı sonra uyudu 9 da kalktı bu saat oldu anca 10 dakkadır uyuyo bakalım ne kadar uyuycak kıpır kıpır ama fazla uyumaz.

Desert,katreinur bende sizin gibi günlük tutmuştum kızımda.Hamilelikte başlamıştım halada devam ediyorum.Benim kızım şimdi alıp alıp okuyo ve sarılıyor bana ay benim annem diye ama kardeşim de oğluna yazmıştı oğlu pek önemsemiyor erkekler biraz duyarsızlar bu konuda ondan ben oğluma ayrı tutmuyorum kzımkinde yer veriyorum o kadar.Bende fotolar koyuyorum artı birde ilerleyen zmanlarda ilk karalaması ilk resmi gibi şeyleride ekledim çok güzel anı oldu 10 tane ajanda bitmiş şekilde var kızımda.

Ya kızlar bizim meme problemimiz hala devam ediyo.Yavrum artık rahat alıyo emiyo o sıkıntı yok alıştı ama benim sağ memeişim hala kıpkırmızı ve acıyo onu verirken neredeyse ağlıycam ya.Sürmediğim şey kalmadı lansinoh krem ,memecy krem zeytin yağı kantaron ama geçmiyo.Şükürler olsun yara değil ama yara adayı kıpkırmızı oğlumda hep memede mecbur veriyorum ama çok acıyo yavruma sanki zorla verir gibi oluyorum her defasında .Çok üzülüyorum.

Yüzü pamuk gibi oldu oğlumun geçiverdi o kremler çok iyi geldi tabi bende diyete girdim doktorun yasakladıklarını yemiyorum.Ama nurse şurup gazımızı yoketmişti onu verme dedi doktor vermeyinca sab siblex idare eder işte ama gaz olayına tekrar devam ediyoruz malesef.

Mavi ben kendimi hazır hissedene kadar beklemiştim gene bekliycez.Ben ne zaman tamamdır dersem ozaman çünkü şu an o modda değilim meme acır oğlan durmaz uyumaz kızın derdi bitmez yok anam beklesin az daha.

Bizim kırkımızda çarşamba çıkıyo kızlar önümüzdeki pazarda mevlüt var yani bu önümüzdeki hafta gönül hep kakılmış olucak.

Bu arada oğlan ayağımda sallanıyo durmuyo gündüz yaaa nağıcam bilmiyorum ben.Hep pışpış kol dayanmıyo ayağa aldım ben.

Çok karşı olsam da gece uyumayıp mıy mıy yaptığında bizde ayakta sallıyoruz. Aman cinnet getirmekten iyidir Napam susmuyo hiç sıpam. Gündüz şeker gibi uyansa da bakınıyo kendi kendine gece de derdi yokken bile yaygara halinde. Çok zorlanıyorum..

Off 4 5 ay bişey anlamamak ne demek yaa. Yapım aşaması dAha iyiydi o zaman:)) korunma derdi de yoktu ne güzel. Şimdi bi de o var. Ben bi beş altı sene kardeş düşünmüyorum çünkü. Kaza kurşunu olmaz inşallah.. üzülürüm, yıpranırım.. olmaz.
Bi de farkettim ki 20 gündür tek hobim buraya girip sizle dertleşmek iyiki varsınız:)) bana çok Iyi geliyosunuz.. canlarım...:)

Mavi aynen canım ya benimde tek hıbim byrası bana acayip doping oluyor burası.Ayrıca sakın ha sütün korur hikayesine inanma korumaz dikkat et.Yabancı bir doğum kontröl hapı varmış carettemidir nedir o süte geçmiyomuş onu getirticem ben yurtdışından onu içicem bu iş taklaya gelemz yani.

Kızlar benim sıpa uyumuyoduya kundak yaptım yatırdım anakucağına son yazdığımdan buyana uyuyo maşşallah artık uyku zamanı kundak olucak başka çözüm yok.Ama sallanıyo bi yandan yoksa uyumaz yaramaz böcüğüm.

kızlar ayın 15'inde 1 aylık olacak minnoşum aşıları var bir de kalça utrasonu için doktor 36.günden sonra gelin dedi ama ben aşı günü çıksın aradan istiyorum.30 günlükken bakılmıyor mu kalçasına siz kaçıncı günde götürdünüz ??

bugün bebişler çok yaramaz sanırım. uğrayan olmamış buraya:)))
mehru bize doktor kırk günden sonra ikinci ay bitinceye kadar demişti kalça ultrasonu için. biz 45. günde götürdük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…