Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canım biz 1 aylıkken gittik hem aşısı yapıldı hem göz muayensi hemde kalça usg si yapıldı canım.

Katreinur canım galiba herkez yoğundu bugün ben mevlüte hazırlanıyorum temizlik ee hamileykende tam yapamadığım için şimdi herşeyi detaylı yapıyorum anca kızın odası ile yatak odasını bitirebildim bugün artık yarın diğer odalar vs.Camlar tüller onlar bunlar şunlar arada gel oğlanı emzir bir yandan yemeği koy offfff bittim.Annemde oğlana bakıyor malum mık mık bugün kızımı okula ben götürdüm.Oğlana sütümü sağdım bıraktım 100 cc onu içmiş geldim bide beni emdi ha bire emiyo bu çocuk ya emzir alt değiştir kussun temizle üst değiştir gene emzir gene aynı ayyyy.

Bu arada biz artık çıngırak sesine dikkat kesiliyoruz heyecanlanıyoruz onunla konuşurken ama gülmek yok henüz bakalım ilk hangisi gülücek merakla bekliyorum .

Bu arada kızlar ben kanguruyu kullanmaya başladım.Bugün 10-15 dk koydum gayet memnun sıpa.Birde bebek arabasını deniyorum evde alılsın kırkım çıksın kimse tutamaz beni gezicemde gezicem inşallah.

kızlar gittik bugun doktora kalçamızda sorun çıktı maalesef,çıkık değil ama kayma gibi bişey varmış.Ortopedi doktoru tanıdıktı önemli bişey olmadığını çift kat beze de gerek olmadığını söyledi ama çocuk doktorumuz da çift kat bez takın 1 ay dedi.Anneliğin nasıl bişey oldugunu bir kere daha anladım bugun içim burkuldu ,moralim bozuldu içim içime sığmıyor.Aşılarımızıda yaptıramadık TR genelinde hepatit aşısı yok gibi bir yalanla karşılaştım sadece yaşadığım ilde yokmuş nasıl bi yerde yaşıyorum görün :))
Mavii ben annemle 2 gün sonra izmite gelmeyi düşünüyorum sen aşılarını yaptırdın mı ?? Burada yaptıramazsam İzmitte yaptıracam

canım yaa çok geçmiş olsun.moralini bozma güçlü ol bebeğine yansır moral bozukluğun.bebeğin ne kadarlıktı mehru.doktor bize 2. ay çekeceğiz dedi ultrasonu.benimde içim rahat değil bir sıkıntı çıkarda geç kalmış oluruz diye.herkes 1. ayda çektirmiş.,
canım bizde cumartesi gittik hastaneye.sağlk bakanlığında aşı sıkıntısı var o yüzden hastaneye göndermediler dedi doktor.sağlık ocağına sorun ama ordada olmayabilir.eğer yoksa eczaneden parayla alıp yaptırın aşıyı dedi.bende inanmamıştım ama sanada söylendiğine göre doğru demekki.ben dün sağlık ocağında yaptırdım aşısını.sende sağlık ocağına bak ordada yoksa eczaneden alın.

Yaptırmadım canım. 21 inde bizimki. Hala gelmemiş olursan haber veririm sana burda nasıl. Ben sağlık ocağında yaptırcam.
Geçmiş olsun bu arada umarım önemli bişey değildir. Doğumla alakalı olabilir mi. Normal miydi seninki. Zorlandı mı ki yavrucak.

Mrb kızlar dün gece sancılı bir gece yaşadık kizim agladi durdu.buzlukta cok az anne sutu vardi verdim sustu ama sutum de var hicbirsey anlamadimdoymuyor mu desem bugün saglik ocağında tartildik bu hafta 500 gr almış.anlam veremedim
Bide bizim 9.6 sariligimiz var ama doktorumuz onemsemedi,iyi iyi birşeyi yok 9.6 dedi..
Kalça ultrasonuna 1.5 aylıkken gidecegim bende insallah sorun çıkmaz
Gecmis olsun Mehruu umarım yakin zamanda gecer,çıkık olunca ne yapıyorlar acaba bilen var mi?

Canım çok geçmiş olsun tez zamanda toparlar merak etme ama annelik zor işte onların saçının teli dökülse bize dert oluyor.Yavrumun yüzünde alerjiolunca bende öyle yasa bürünmüştüm o düzelene kadar içim acıdı Allah dermansız dert vermesin kimsenin yavrusuna.

Canım bazen yapıyorlar bizimkide o sebepsiz ağlamaları çok yaptı hatta bir akşam sıfır hiç emmedi ben sağdım annem çay kaşığı ile verdi o geceyi öyle geçirdiydik yani bazen yapıyorlar.Geçen bizim sıpada gazımı vardı ne bizi mahvetti eşimle neredeyse amuda kalkıp sallıycaktık en sonunda battaniye ile salladıkta sızdı.

Sarılığı normal bizim 15 lere kadar çıkmıştı sende unutma emmesse sağda ver ama süt verki sarılığı artmasın.
Bizim 1 aylıkken çektiler doğru olanı nasıl bilmiyorum kızımın zamanında yoktu böyle tetkikler.

Bu aşı olayına kızdım doğrusu nasıl olmaz hastane size kontröl için randevu vermedimi ki ? madem verdi neden aşıyı temin etmiyor hayır madem edemedi eczaneden aldıraydılar da yapılsaydı neden vakti geçsin ki önemli çünkü.

Bizimde kırkımız çıktı kızlar bugün cıbı cıbı yaptık oğlumla maşşallah gözleri açık fıldır fıldır bakıyor yıkanırken paşam giriyoruz duşun altına sarılıp nasıl yalanıyo :))))

Banyo yaptığı günler çok sakin oluyo neredeyse tüm gün uyku pozisyonunda oluyo rahatım yani.Ama benim işler yığınla malum mevlüt hazırlığı .

Kırkımız çıktı ama işten güçten kırk uçurmaya gidemedik henüz bu gidişler bu hafta dışarısı gezmesi bize zor anca hazırlıklar biter eee annem anca bebeğe bakıyor kayınvalidem sağolsun yaşıyomu bilmiyorum 2 sokak arkada oturuyor ama kadının bir şeye faydası yok bende tek başıma hazırlanıyorum ondan beni çok yoruyor ee evin normal işi gücü yemeği var yani iş çokkkk.

Bu arada kızlar kızımın bademcikleri şişti bugün onu doktora götürdüm bir poşet ilaç aldık geldik.İnşallah bulaşmaz oğlana yaklaşmıyor yavrum ama genede öksürüp aksırdıkça tabi ortama yayıylıyor artık Allah koruyacaktır.Yapacak bişi yok ablayla büyüycek onun mikroplarınada alışması lazım.

Biz dün akşam ilk kez normale döndük kızlar biz eşim ve bebekle yatak odasında kızımda kendi odasında yattı ve kırk uçurabildik eşimle korkmayın yani bişiyok :)))))) Mavi özellikle sana yazıyorum hiççç korkma eskisinden bir farkı yok sade biraz tuzu az malum oğlan uyanıcak kız gelicek ürküntüsü ve birde ek acaba acırmıki olayı :))))) Ama sonuç acı yok :)))))

mehruu cok cok gecmis olsun cnm ya!ama bence kisa zmnda toparlar dr.da oyle
demis ztn gonlunu ferah tutmaya calis ltfn..bende cok uZgunum kizlar o kadar kotuyuz ki,buraya girmeye bile zmnim yok(Benim oglan sanirim kolik!!yani sebebi bilinmeyen ama sindirim sisteminden kaynaklandigi(genellikle gaz)dusunulen hastalik(cildirma noktasindayiz.sadece emerken ve uyurken aglamiyor onun disinda,surekli aci ceker gibi agliyor;kipkirmizi oluyor cocuk.denemedigimiz sey kalmadi,masajlar,elma yaglari,ozel kremler,gece sicak su banyolari,reZene caylari,kurutma makinesi ile oyalamalar!!agridan dogduzgun uyuyamiyorda cocuk,gozleri sisiyor,hic uykusu yok en fzla 7 saattir toplamda!baska bir derdimi var acaba diyoruz ama hersey normal gorunuyor,atesi flnda yokk,randevumuz yrindan sonra,ben dqyanamadim bugun gittim eczaneden sab simplex aldim,emzirmeden once verdim aksam birz etki etti gibi oldu ama sonra yine aglama krizleri!sizin yazdiklarinizi okuyunca iyice kotu pldum,bizim bebekle birakin is,yemek fln yapmayi,tuvalete bile gitme sansimiz olmuyor!aglamadiğ zmnlar sadece emerken ve uyurken!suan bi yandan emziril bi yandan yaziyorum..belki cevresinde bunu yasayanlar vardir akil verir diye..eger bebegim kolik ise 3-4 ay boyunca surekli agliyacakmis bu sekilde,forumlardan arastirdim bende yasayanlar illalah etmis(

sağol canım insan ister istemez üzülüyor bişey olur mu diye bugun tam 1 aylık olmustu bence çektir sende çünkü ortopedi doktorunun demesine göre eğer sorun varsa kalçada 1 ay çift bez öneriyorlarmıs 1 ay sonra düzelme olmazsa bandaj,alçı aşama aşama ilerliyolarmış 3.aydan sonra daha yavas iyileşme oluyormuş .Sağlık ocağına gittik orası dedi ama eczaneden alındığını bilmiyodum 1 haftaya kadar gelmezse eczaneden alıp yaptırırım bende

sağol canım inşallah sanada allah yardım etsin benim kızımın gaz sorunu yok çok şükür acıktığında mama yaparken beklemeye tahammül edemiyor ağlıyor içim cızzzz ediyor seni düşünemiyorum bebiş o kadar çok ağlarken ne hale geliyosundur.Arkadasımın bebeği de kolik o hep yüzüstü yatırıyor bebeği rahat uyuyor yüzüstü olunca diyor sende bi dene istersen

Doğumla alakalı olabilir sanırım amniyon suyumun azlığından.Bahsetmiştim önceki msjlarda amniyon kesem delinmişti 28.haftada doğuma kadar hep suyum sızıyordu, ameliyatta da çocuk sıkışmış dedi doktor sonra uyuttular beni ama çok önemli değil dedi doktor insanın içi rahat etmiyor başka doktora da gösterecem sonucları bakalım o ne diyecek

kalça da sorun varsa ilk önerdikleri çift bez kızlar hatta sorun yoksa bile doğar doğmaz çift kat bez takmak gerekiyormuş özellikle kız çocuklara çatısı için,
cansucum acaba aşılarda sorun mu var ki temin etmemişler,sorun yoksa da yönlendirmeleri lazım eczaneden kendiniz alabilrsiniz diye,siz söylemeseniz benim aklıma gelmezdi hiç eczaneden tedarik edeceğim.
Buralarda zaten öyle yönlendirmeymiş ilgiymiş çoookk nadirrrr bulunan şeyler :) Ben A sınıfı hastaneye gidiyorum medical park güya A sınıfı ama muayeneye 4 hasta birden giriyoruz,batıda devlet hastanesinde yapılmıyor bu muamele.Ya tanıdığın olacak ya da çemkirecen dişini gösterecen hastane yönetimine ilgi görmek için...

Canım çok geçmiş olsun. Peki sen kolik olduğunu yeni mi farkettin yoksa yeni mi başladı? Çevremde bu sorunu yaşayan duymadım ama ben şu nar olayını yapmıştım Allah a şükür Bi sıkıntımız yok gazdan. Anne sütünden önce diyo Ama sen yinede bi dene bence belki ise yarar. Çok zor olmalı insan herşeye sabrediyo da ağlamaları sinirleri yıpratıyo. Napıcağını şaşırıyosun. Allah yardımcın olsun.

canım çok geçmiş olsun önemli bişey değildir inşallah. doktor da bak öyle demiş gönlünü ferah tut. inşallah başka bişeye gerek kalmadan çift kat bezle düzelir.

canım seni çok çok iyi anlıyorum. bizim de her zaman olmasa da bazen ağlama krizlerimiz oluyor. dün akşam yaşadık bu krizlerden birini. dediğin gibi tuvalete bile gidemiyorum. ne yaparsak yapalım hiç bişeyin faydası olmuyo. normalde ağladğı zaman emzik verince susuyor ama bu krizlerde emziği de almıyo..
kolik için her çocuk farklı şeylerle susuyor sanırım. bi tanıdığımızın böyle bi bebeği vardı. hamileyken çok dinlediği bi müzik varmış onu açınca çocuk sakinleşiyordu. sanırım bende kolik bi bebekmişim:) annem çok ağladığımı bi türlü susturamadıklarını söyler hep. battaniyede sallayarak uyutabilirlermiş ancak. işte kimisi de saç kurutma makinesiyle sakinleştiriyor. bi de buzuki orhanın kolik müziği var kolik için onu dinletiyorlarmış bi dinlet istersen anne karnındaki seslermiş youtube de var belki faydası olur. bende acaba benim bebek kolik mi diye araştırırken görmüştüm. en önemlisi de sabır canım stres yapma. çünkü biz stresli olunca iyice ağlıyo sanki bu bebişler. hep rahat olmaya çalış biliyorum çok zor ama özellikle de ağlarken sakin sakin geçecek canım de kulağına onunla konuşmaya çalış. konuşmanın bizde faydası oluyo bi kaç dakikalığına ama :) allah kolaylık versin canım bu dönemleri de kolaylıkla atlatırız inşallah

kızlarr benim kızım gülmeye başladı sanırım yani uykusundaki gibi gülmüyor ama böyle ağzını açarak gülüyo gibi ben onunla konuşurken. bi de ağlarken neden ağlıyomuş benim kızım falan dediğim zaman hııı hıı diye sesler çıkararak sanki cevap vermeye çalışıyo. tam anlatamadım ama çoook tatlı oluyo görmeniz lazım:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…