Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Pasija canim cok gecmis olsun en korktuğum şeylerden biri kolikallah kolaylik ve sabır versin..
Bu arada 1 Ocakta dogum yaptım ve bizim asimiz hastanede hemen yapıldı.yok falan demediler.
Pasija istersen ayak ucuna sicak su torbası koymayı bir dene.ise yarayabilir..

Canım Allah kolaylık versin yeğenimde kolik vardı neredeyse 2 yaşına kadar sürdü inşallah çabuk atlatırsınız siz bu arada nurse harvers şurupta gaza iyi geliyo dene istersen.Allah yardımcın olsun.Bizimkide hep ellenmek istiyor pek öyle kendi kendine durmuyo sıpam yaaa.

Katreinur bizimkide aynı senin dediğin gibi şeyler yapıyor birde ben onunla konuşurken acayip heyecanlanıyor ve kendince sesler çıkarıyo.Birde emeceği zaman böyle heyecanlı heyecanlı mıkırnadıyo o zaman çok tatlı oluyor.Birde yüzükoyu yatırınca hemen dönüyo sırtüstüne yavaş yavaş ilerlemeler var kırkımızda çıktı şükürler olsun artık şu mevlüt te olsunda özgürlükkkkkkk diye bağıralim yaaaaaa.

slm, çok geçmis olsun canim insallah çabuk atlatirsiniz, okuyunca acaba bizdede aynisi mi var diye sordum kendime çunku oglum acayip kendini sikiyo kipkirmizi oluyo ve sikinca popo dan gaz çikariyo ama rahatlamiyo sanki gene sikiyo ama öyle cok aglamasi yok sadece acikinca agliyo ya normal olarak ama sikmasi acayip doktura götürdüm ama hersey normal gibi dedi ama hafta ya genede baska bi doktora götürecem, insallah sizinkide çabuk geçer...

cok saolun kizlaryrn dr.la randevumuz var bakalim ne diyecek,mavi kolik ismini hayatimda ilk defa bebegim olunca duymus oldum,ben saniyordum ki bebim olucak agucuk gugucuk sevicem hersey gunluk gulistanlik olucak ama manesef gercekler oyle deilmis!2.hftadan itibaren mizmizlanmalar vardi,gecen hfta ise tavan yapti,acaba bebegin neyi var derken internetten qrastirirken farkettim ve baktimki benikiyle ayni sikaytete olanlar var ve kolik oldugunu ordan farkettim.Bizim ailede ilk bebek ve cevremizde yakin zmnda bebek buyutmus kimsede yok,komsumuz bebek bu agliyacak tabi fln diyordu,ama forumlari fln okudukca benimkinin normal olmadigini anladim,surekli aglayan bir bebekoyle ki oglumu sevmeye bile firsatim olmadi,onu sakinlestirmekten yuzune bile bakamamism cocugun(mehru sakin olmaya calisiyorum ben dayaniyorum bisekilde,ama cocugumun aci cektigini gormek ve elinden bisey gelmemesi cok kotubiek sicaksu torbasini denemedik onuda kucuklerinden bulunca alicaz.
cansu,2 yasina kdr mi??alahim dusunmek bile istemiyorum!!aysu,keitanur,tesekur ederim iyi dilekleriniz icin,umarim bisekilde atlaticaz bugunleride!gulum bence seninki kabiz olabilir ikiniyorsa,krize girmis gibi surekli agliyor ve kizariyorsa ayakklarini cekiyorsa yukari dogru gazi vardir ve ozmn kolikten suphelen,aglwmiyorsa korkma!
cansu nurse harveys i duydum,belki ondanda alirim,birde biogaia varmis ikisi arasinda kaldm..dun sab simplexe basladik,ilk defa cocuk rahat uyudu sanki,sanirim ise yariyacak ilac birazda olsa bgun dune gore cok dha az agladi,krizede sadece oglen girdi,bakalim aksam nasil olacak dua edin kizlar ilaclar ise yarasin

Inşallah bir an önce iyileşir bebeğin. Önceden olsa anlamazdım ama şimdi çok Iyi anlıyorum seni. Insanın tüm keyfi kaçıyo onlar ağlayınca. Dua etmeyi de ihmal etme olur mu. Nazar da çok değer bebeklere. Kendimiz bile nazar edebiliyomuşuz. Çok çok nazar duası oku ve la havle çek. Hem sana Iyi gelir. Rahatlarsın.
Nar tanesini sıktın mı ağzına. O kadar ilaç içiyor tek tane nar hiç bisey yapmaz. Allah izin verirse Iyi gelir. Ve iyileşir uras.

canim cok saol..okuyoruz aklimiza geldikce,komsumuz geldi o da okudu bugun.Soylemeye korkuyorum nazar degecek diye ama sanirim ilac ise yaradi,hic uyuyamazdi dun gece 4 saat,arkasindan 3 saat uyudu,bugun gunduzde araliklarla 2 ser 2 ser saat uyudu,arada gaz aglamlarimiz olsada krizimiz sadece ogle saatinde 1 saat kdr oldu..aksamda banyosunu yaptirdik,karnina masajini yapip uyuttuk,suan daldi uykuya uyuyor.Acaba bu ilac uykumu yapti dedim ama netten arastirdim,icinde uyku yapan madde yokmus,gazi giderdigi icn rahatlayip uyuyormus ,ama bazi ksilerde hic etki etmemis bu ilac bizde ise yaricak sanirim birazda olsa rahatlatticnm nar suyunu hemen dogduktan sonra yapiliyor diye duymustum ondan denemdim,gaz olayini ben hic bilmedigm icin cok hafife almistim ve bilmedigim seyi denemem diye vermemistim,keski verseymisim zamaninda!yrn aşımız ve aylik kontrolumuz olucak,kalca icin film cekecekler mi yrn acaba bize de,heyecan yaptim bakalim kilomuz ve boyumuz kac olmus,kiyafetleri artik kucuk geliyor ordan anladik buyudugunu,birde yanaklari tombis tombis tombis oldu mslh,gunduzleri 2 saatte emziriyorudm simdi gaz olur diye 3 saate emziriyorum.neyse kizlar cok saolun desteginiz icin gelismelerden firsat buldukca hbr veririm,iyi aksmlar herkese..

Bende ilk kizimda duymuştum kolik hastalığını .kizim kolik degildi ama duymuştum.sebepsiz yere ağlama diye..
Kizlar bide bizim oralarda küreği batma denen bir olay var,iyegisi batarmis bebegin düzgün kucaklanmamasi sebebiyle..isterseniz bir kontrol edin.böyle Birsey var mi yokmu diye kontrol etmek isteyenler varsa anlatayım.
Iyegisi batmamasi icinde yapilmasi gerekenler var ilk kizimda yaptim batmadi cok şükür.simdi kızıma yapamıyorum çünkü cok küçük ama sizinkilerin tam vakti.
Deme ki bu kadın kac yasinda böyle şeylere inanıyor:)24 yaşındayım ve eski şeylerin çoğuna inanmam:)

herkeze merhaba ben bugün iyi değilim kızlar hem temizlik yordu hem oğlum dün gece çok mızmızdı uyutmadı beni.
pasija kolik zor canım benim yeğenimi çalar saat rahatlatıyordu aklında bulunsun.Bizde sab simlex kullanıyoruz aslında nurse daha iyi ama bize alerji yaptı.

Benim de derdim var kızlar sağ göğsüm çok acıyo ama çok çok acıyo ucu bugün fito ve medico krem aldım inşallah iyi gelir yaa acısız emzirmek istiyorum emzirmek keyifli olsun artık acı dolu değil.Ağlıyorum resmen emerken o göğsümü denenediğim bir bu kremler kaldı siz ne durumdasınız ya ((

Kimseler girememiş herkezin kendince bir problemi var işte.Kimi gaz kimi kolik kimi burun kimi meme işte sorunsuz bebek yok gibi ilk zamanlarda bakalım inşallah herşeylerimiz yoluna girerde gülmeleri mimikleri aguları paylaşırız.

Bizimki çok asık surat mızmız yaaa uyurken bir meleklerine bolca yüz gösteriyo bize yok anam.Hele emerken o istiyo benim canım acıyo zorla veriyorum offfff ki ne offf solda sorun yok ama sağ fena acıyo.Geçmiyo geçmiyo geçmiyo yaaa şimdi uyuyo uyanıcak ta emicek diye aklım çıkıyo kızlar.

Canım bende fenalardayım ( benim sol göğüsün ucunu görsen üç günlük yola kaçarsın. Resmen koca bi delik var içi gözüküyo. O kadar acıyo ki dün biraz rahatlayım diye bütün gece emdirmedim o memeyi. Sonra bi sıtma tuttu ki ateşim 39 a doğru yol aldı. Zor düşürdük. Bide iyileşme ihtimali de yok ucunun ortası boş resmen

Oğluma gelince dün gece 2 de bi uyandı. Bu saat oldu kök söktürmeye devam ediyo. Ananesi napıcağını şaştı. Susmuyo ve doymuyo sürekli emmek istiyo. E güzel bişey ama canım acıyo istemiyorum o kadar emmesini. Ooffff offff....

Kucağa alıştı sanırım. Ama susmayınca napalım. Bağırtamayız ki kucağa alıştırmıcaz diye. Alıyoruz, pışpışlıyoruz, emzik de veriyoruz, ayakta da sallıyoruz yani napalım. Ayy alıştırmasaydın diyenler halt yemiş.

Zormuş zor ama bi o kadar da güzel. Bu kadar tatlı olmasa çekilmezdi bu çile. Gene olsa gene yapardım o da ayrı..:)))

Amaa iyiki bi sene beklemişim. Evliliğime doydum. Yoksa şimdi kocayMış keyifmiş pazar tatiliymiş hak getire:)))

sormayın kızlar ya göğüs ucum benim de iyileşmedi. tam iyileşti diyorum yine kanamaya başlıyor cansu fito bana iyi geldi ama onu da emzirmeden önce yıkamak gerekiyor. gece falan unutup da yıkamadan emziririm diye korkuyorum o yüzden sürekli kullanamıyorum. sen oğlunu anlatırken kızımı anlatıyo gibisin aynılar valla. aynı mızmızlık bizde de var uyanıkken sürekli mızmız. ama sanki uykularımız düzene giriyor gibi büyüyor muyuz ne:)

mavi haklısın valla ona alıştırma buna alıştırma ağlayınca ne yapcağını şaşırıyor insan. herşeye alıştırdık. benimki de emzik ağzında şu an ayağımda sallıyorum

biz cumartesi iki aylık oluyoruz teyzeleri.. yarın aşıya gideceğiz. bu aşılar ateş yapıyormuş sanırım. korkuyorum ateşlenince naparız diye. kolay geçiririz inşallah

iyi aksamlar kizlar,bgun randevumuz vardi.dr.kolik teshisi koydu,nurse harveysi onerdi ama ben sab simplexe basladigimi ve biraz rhtlattigini soyleyince ona devam et,olmazsa bunu denersin dedi.oda olmazsa baska yapicak bisey yok 3 ay cekiceksin dedi.suan gunde 3 kere veriyoruz..bakalim inslh zamanla dahada iyi gelir!buarada oglum bir ayda 1 kilo almis dr.cok iyi dedi kilo alimi icin,cildindeki kucuk sivilcelr icin ise sampuan ve sabunu degistir dedi(sebamed kullaniyordum)bebe diye bir markanin urunlerini onerdi.pisik onleyici olarakta desitin onerdi bakalim bunlari kullanayim sizede sonuclari bildiririm.bide bize o saglik ocagindaki havali hemsireler hic soylemedi!d vitamini kulllanmamiz gerekiyormus 15 gunlukten itibaren!simdi dr soyledi,baslicaz yrndan itibaren!hepatit asimizida olduk bugun,azicik agladi yavrum gazda 10 katini agliyor,nekdr aci cektigini ordan anladimbirde ben kalca filmini sormayi unuttum kizlar,hicbiseyde demedi dr??ne zaman yapiliyor en gec ki?
mavi gecmis olsun,ben 2 saatte emzirdigimde goguslerim birZ birz acimaya baslamisti,simdi 3 saate gectim hic acimiyor!hem bebekte dha iyi hazmediyor yediklerini,acaba cok sık mı emziriyorsunuz ki?aralari acmayi deneseniz?

aysu bu kdr olur:)o iyeleri alma olayini dun ust komsumuz yapti bize bende iye ne dedim napican cocuguma dedim,bir baktim yuzustu yatirip capraz sekilde kollarini ayaklarini birbiriyle birlestirdi esnetti yani,eskiler yaparmis kemikleri batmasin diye yapilirmis!bende oglusla beraber dha once hic uymadigim seyleri ogreniyorum:)
buarada en gencimiz senmisin aysu merak ettim?epey genc bir anneymissin sen;ilk cocugunu kac yasinda dunyaya getirmistin?

En genciniz benim sanırım :) 89 luyum bende. Evet aysu yaa benim de aklıma direk o geldi. Kaç yaşında evlendin ki sen. Ben kendime erken mi diyodum. Meğer geç bile kalmışım. Hatun ikinciyi koydu sıraya :)))

Pasija acd diye bi damla var biz onu kullanıyorus. Bizim ebe çok iyidir. Çok ilgili. O önermişti. Hatta biz veriyoruz normalde ama elimizde kalmadı sen eczaneden al dedi bu damlayı.
Sen teşhis koymuştun zaten bebeğine. Umarım damlası iyi gelir de rahatlar biraz.

Nasıl üç saat bekletiyosun ki yaa. Ben bi saati geçirsem çocuk elini kolunu benim yüzümü yalamaya başlıyo. Kıyamıyorum ki bekletmeye. Saldım artık acısın napayım. Uyuşuyo zaten iki üç saniye sonra. Ilk an katlanırsam sonra iyiyim(

Mavii önce şunu şöyleyeyim senin doktora gitmen gerek çünkü sıtma ve ateş emziren bir anne icin iyi birsey degil muhtemelen memen ihtihaplanmistir.ilk kizimda bende yasadim ve Birsey bilmediğim icin hicbirsey yapmadim megersem memem iltihaplanmis Bebegime de o süt hiç yaramadı kilo almamaya başladı vs.sonra mememin siyah yeri olduğu gibi pul pul döküldü kırmızı et parçası oldu tırnak degse yirtilir oldu düşün..catlak agrisindan bin beterdi..
Gelelim yas olayina..ben 89 lu yum 8 ocak:) muhtemelen senden büyüğümdur Mavii:):):)
20 de evlendim,21 de anne oldum,24de yine anneyim:):)
Iyegisi batmışmi peki Pasija?iyegisi batan cocugun ters çevirince çapraz el ve ayağı birleşmez ağlarmis..
Bebeklerinize bol bol el kol bacak egzersizi yaptırın genç tecrübeli anneden size tavsiye:):):)

kızlr nolacak sizin memişler yaaa...benim ilk ağzına aldığında çok sızlıyor.15-20 sn nefesimi tutuyorum sonrasını hissetmiyorum.lansinoh sürüyorum arada.genç annemiz aysu doğru söylüyor bende her sabah egzersiz yaptırmaya çalışıyorum korkarak tabi.biyerine bişey olacak diye.
pasija canım geçmiş olsun.inş çok sürmez.d vitaminini günde 3 defa ver mutlaka kemik gelişimi için çok önemli birde bıngıldağın vaktinde kapanması için.
kızlarrrr bizimde pazartesi kırkımız çıkıyorrr ayy çok heyacanlıyımmm...tabi buna benden çok eşim seviniyor.:)) kızım büyüyor yaaa.zıbınlarının ayakları sallanıyordu bebişime büyük geliyordu şimdi tam oluyor.boyumuz uzamış.yaa bunları görünce nasıl mutlu oluyor insann:))

birde size bişey soracağım.ben ara ara çok mutsuz hissediyorum kendmi.akşam eşim gelince adamın burnundan getireiyom desem yeridir.neredeyse 10 gündür böyle.yüzüm hiç gülmüyor.sizdede varmı böyle şyler.ben 1 ay sonra işe başlayacağım.kızımı evde bırakıp gideceğim.ama nasıl gideceğim hiç bilmiyorum.nerdeyse hergün ağlar oldum.moralim çok bozuk.sürekli emmek istiyor süt sağıp bırakıcam ama yetecekmi yetmicekmi,ağladığında hemen ilgilenilmezse mosmor olup tıkanıyor ya öyle olursa diye kendimi yiyorum.bu en güzel günleri kendimede eşimede zehir ettiğimin farkındayım ama düzelemiyorumda.offfffffffff.......

slm kızlar biz bugün aşılarımızı vurulduk. 2. ayda üç tane aşı vuruluyor. çok ağladı kuzum geçen aydan beri 800 gr almışız 4300 gr olmuşuz. Bizde böyle yavaş yavaş büyüyoruz napalım artık..

canım o mutsuzluk bende de oluyor malesef. eşimle de hiç bu kadar gerilmemiştik. bu da beni iyice mutsuz ediyor ama onun da anlayışlı olması gerekmez mi. anlayış göstereceğine iyice uzaklaşıyor. kızlar bana akıl verin ne olur napayım bu durumda bunaldım iyice ( kendimi yalnız hissediyorum(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…