Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kizlar eşinizle problem yasamayin daha ince,daha anlayışlı olmasını beklemeyin cunku olmuyorlar.yıpranan biz oluyoruz.hele hele lohusalik psikolojisini anlamasını hiç beklemeyin.
Ha vardır mutlaka öyle kocalar ama bize denk gelmemis yapacak birsey yok.ben ilk dogumumda yasadim ve cok yıprandim.kızım beni hiç yormadi ama eşim cok yordu.keşke hiç takmasaydim onun umrunda bile olmadi hissettiklerim..hele eşiniz geleneksel tarzda bir erkekse,dogum yapmayı buyuk bir iş olarak görmez bile,önceden tarlada doguruyorlarmis lafını bile duyarsınız..içinizi kararttim,Benimde içim karardi:):)neyse işin özü şu kimse degismiyo,siz değişiyorsunuz.ve bu değişim sonunda memnun olurmusunuz..bilmem..

d vitamini önemli demişti bize sağlık ocağında hemşire 15.günden beri kullanıyoruz.Bizimde ara ara gaz sancısı oluyor ama benim kızım sürekli kabız olmus gibi ıkınıyor gaz çıkarmak için rengi değişiyor artık huy edindi bunu sanırım doğduğundan beri aynı çok zorlanırsa ağlıyor.Doktor da bana gaz için colinox diye bir damla verdi sgk karşılamıyor 30 tl fiyatı verdiğim paraya acıdım çok etkili olmadı bu sizin kullandığınız şuruplar daha mı iyi ki.Birde bugun kızımı yüzüstü yatırdım kafasını kaldırıp sağa sola çeviriyor:))

ya burası varya bana ilaç ilaç kızlar benimle aynı durumu yaşayan birilerinin olmasını bilmek bana moral veriyor yanlış anlamayın ama.

Göğsüme ilaçlar iyi geldi gibi gibi yani en azından emmezken sacı yapmıyo ucu emerken dediğin gibi mavi 5-10 saniye acayip acıyo alana kadar aldımı sorun yok ama birde ara verip bırakmasa o zaman çok fena acıyo yaaa ne zaman geçicek yaa kırkımızda çıktı nedne geçmiyoki ??????????

D vitaminini bende veriyorum ve jimnastiğe bende devam.Eşimlede bende bazen çok sürtüşüyorum heleki çocuk ağladığında al dediğind eya biraz bak işte neolur çalışıyomuşyorgunmuş vs.Hele gece öyle geliyolarki anlatamam.

Neyse bide bu durumda misafir hiç çekilmiyor şimdi misafir geliyomuş yaaaa (((((((((((((((((

Bende acayip gerlim durumdayım işler yapılmak istiyo büyük kızım ilgi istiyo oğlan durmuyo kucak ayak her neyse pış pış istiyo memem acıyo uyanıkken hep emmek istiyo o her emdiğinde benim içim kıyılıyo acıdan ağlıyorum offfffffffffffffff

eşim dersen zorla pışpışlıyo ağlayınca al çok ağlıyo diyo uğraşmıyo gece yardımcı olmuyo geceleri hepten yalnızım gündüz annem geliyoda bikaç saat durup gidiyo isyannnnnnnnnnnnnnnnnlardayım kızlar yaaaa

Hayır canımyanmasa memem geçse varya vız gelicekte ne zaman geçicek yaaa

mehru bizimkide yüzüstü durmayı hiç sevmiyo bizimki çok hareketli basıyo da kafayıda tutuyo yere yüzüztükoyunca o kafayı kaldırıpkaldırıp vuruyo yere :)))) çok seviliyolarda birde canımız yanmasa

Kızlar ben kocamdan ayrı yatıyorum diye ağlıyodum ya sürekli! Anam bi baktım adamın umurunda değil. Sen annenle yat da gece yardımcı olsun sana benim uyumam lazım dedi... Sonra kendime dedim ki sende takma kızım, aşk ölüyosa bi tek senin mi derdin :)) aman ölürse de çok umurumdu, kağanım var dedim. Şimdi kocama hadi odana git iyi geceler yatıcaz biz oğlumla diyorum.. sonuç; her zamanki gibi kaçan kovalanıyo nolur bi saatcik yanınızda uyuyayım, çok kıskanıyorum sizi, önceden böyle bana sarılıp uyurdun...:)) off git horluyosun sen uyuyamıyorum zaten seninle deyip daha da alındırıyorum. Ohh suratını görmeniz lazım. Ben bugün sizle yatıcam diyo izin vermiyorum:)) hayatımın her anında işe yaramıştır bu taktik ve şiddetle tavsiye ederim. Ama kocam geleneksel bi adam değil aysunun dediği gibi. Başarı şansı kişiye göre değişir. Benimki çok yufka yürekli hiç kıyamaz bana. Sadece çok nazlı ve ilgi hep onda olsun ister yengeç edasıyla. Ben de bi aslan gibi onu çekip çeviririm, severim okşarım. Ama yorulunca bu taktik işimi görüyo.
Velhasıl Siz de onları takmayın. Işe yararsa o peşinizden koşar yaramazsa en kötü siniriniz yıpranmaz:)))
misal kayınvalidecim her çocuk ağladığında noldu naptın çocuğa bana diyo! Annesine! O kadar sinir oluyordum ki anlatamam. Kocama dedim bak annen böyle yapıyo sinirim yıpranıyo. Baktım anasını savunuyo. Tamam tamam dedim senin annen melek melek yapmaz öyle şey! Sonra ben altını değiştirirken kağan yaygarayı bastı. Icerdeydi koşa koşa geldi kayın anam :) ay yine niye ağlatıyo bu kadın benim oğlumu ay bi giydirememiş mi bak laflara bak.
Niye ağlatıyosun çocuğu dedi sonunda. Beklediği soruyu alan ben : hiiç hoşuma gidiyo keyfime ağlatıyorum dedim. Aynı onun gibi yalandan gülerek:)) ahahh surat düştü tebi. Sabrın sonu selamet değil böyle patlamadır:) ben değil o gıcık oldu bu sefer. Öylllee rahatladım kiii.. kaynanasından çekenlere de böyle relax relax laf sokmayı tavsiye ediyorum. Ayy çok oldu çok daraldım da :) :) psikoloğa para verceğime sizi şişirdim :) çocuk ceviz torun ceviz içiymişmiş. O benim oglum demek zorunda kaldım bi kaç kere. Kendi çocuğu zannediyo da garibim:)))
Sizinkiler ne durumda. Gönülünki ilgisiz galiba hiç gelmiyo demişti çok özenmiştim de ordan hatırlıyorum. Keşke benimki de gelmese( daral getiriyo bana. Evi iki adım ötede. kalıyo bide her geldiğinde yaa.

mavi genelde 3 saatte acikiyor,bazen 2 saatte oluyor,o ellerini emmeye basladimi anliyorum ve emziriyorum,gunde 8-12 arasi emzirme normalmis.mehruu bize sab simplex mucize gibi geldi vallahi,sakinlesti resmen cocukcagiz..demkki cok ileri boyutta deilmis bizim kolik,bazilarinda hicbir ilac fayda etmiyormus!colix de iyi diye duymustum bende 30 a aldim cnm,etken maddeleride ayni olabilir her bebekte farkli bir ilac iyi geliyor sanirim.ama eniyileri,sab,nurse harveys,biogaia bu 3 unden hangisi iyi geliyorsa onla devam etmek lazim sanirim.Buarada dr.tavsiye etti diye babe nin cilt urunlerini aldim bugun birsuru para bayildim vallahi,birde pisik icin sudocream diye bir krem aldim herkes cok memnunms bu kremden,heraltini alisimizda surucez artik,dha onceki pisik onleyici hicbir ise yaramadi bizde,inslh bu ise yarar..d vitaminine de 15 gun gecikmeli olarak basladik sonunda.Ketainur senin bebis iki aylik mi oldu??ay ne guzel,mslh..neden kilosu dha az?erken dogum mu olmustu senin?
esler konusuna gelince hic takilmayin kizlar erkeklerin dogasi farkli bizm gibi ince dusunemiyor onlar!!
ama benim esim sabir konusunda takdire şayan yani,1 yildir ayriyiz nerdeyse birde simdi cocugun birz ele gelmesini bekliyoruz onun icinde ayri kaldik..artik gelin diyor ozlemis bizi dogal olarak,o bakicakmis geceleri cocuga oyle soyluyor:)ama ben bunu yermiyim hayir:)kolik bebekle tek basina asla!mecbur birz dha fedakarlik yapicaz

slm, demekki sorun bende degilmis :) bende acaba ben bu adama çok mu yükleniyorum diyodum, valla benim esim tam bi odun cocugu sadece sevmeye yariyo baska hiç bi seye degil bak diyorum benmi emzirim diyo adam ya mememi verim diyom boyle kaçiyo cok sinilerimi bozuyo bazen de giciklik olsun diye bana : oglum duir birazdan sütüm gelecek emzirecem seni diyo, tövbe ya rabbim sanki bebe 24 saat memede neyse sadece bu olay sadece bende olmadigina sevindim simdi zaten beyfendiyle konusmuyorum simdilik bi isede yaradi yok biraz boyle gitsin çarsamba günü 40im çikiyo ozaman elbet isi düsecek bana :))

Ahahh gülüm senin taktik de iyi! Dimi kırkımız bi çıksın o ilgisiz odunlar gider romantik yardımsever kuzular gelir elbet. O zaman güç ve avantaj bizde olucak. Ben direk kafadan bir ay kestim cezasını. 12 gün var kırkımın çıkmasına. O zamana kadar iyi halden düşedebilir yalanlar ve hilelerle uzayadabilir şafak. Tuttum bu taktiği.. yaşasın kötülük :))

ayyy iyiki sormuşum yaww meğerse hepimiz aynı durumdayız.çok güldüm ama okurken:)))) valla bende sırf eşimle yalnız kalalım üç kişilik ailemize iyice alışalım diye herkesi gönderdim evden.doğumdan 1 hafta sonra tüm sorumlulukları üstlendim ki bide sezeryanla.tüm ev işleri bebekle ilgilenmek gelen gidendi hepsi bende.beyefendi işten geliyor kızını öpüyor uyanıksa sonra direkt tvyi açıyor ardından bilgisayarı alıyor kucağına ohooooo ben doğum yapmışım herşeyle uğraşmışım bütün gün evde yalnız onu beklemişim, ama kimin umurunda.en sonunda geçen hafta patladım.3 gün konuşmadım hiç.bide ne yaptım ben diyo.işte sorun orda hiçbişey yapmıyorsun diye bir başladım içimde ne varsa döktüm.neyse sonra barıştık ama ardından kendini öyle bir savunma şekli ardıki yine en başa döndük. bana arkadaşlarının dışarı çıktığını gezdiğini tozduğunu kendisinin hiç dışarı çıkmadığını tek eğlencesinin bilgisayar olduğunu söylemesinmi.sanki ben hergün çanta kolumda çarşı pazar geziyorum.1 aydır kapının önüne bile çıkmadım.velhasıl bir iki gün iyi sonra yine aynı.yok anacım yok bu erkeklerde düşünce geni eksik.al birini vur ötekine.ama dur bakalım pazartesi kırkımız çıkıyor bugünün bide yarını varrr....

yaaa bu arada aklıma ne geldiii:)) hani türk filmi vardı müjde ar oynuyordu galiba köydeki tüm kadınlar birlik olup eşleriyle birlikte olmuyordu istediklerini kabul ettirene kadar....bizde onlara dönmeyelim kızlarrr :)))

mavi benim kayınvalidem de gelmedi henüz bebek yürürken gelecekmiş :))) kızlar benim eşim yardımcı oluyor bana allah razı olsun dua ede ede cennetlik yaptım adamı :))) hamileliğimin 7.ayından beri evi o süpürür,banyo-wc o yıkar,bulaşık makinasını boşaltır,kahvaltıyı hazırlar,camları siler:).Görseniz bi de ağır abi :))Kayınvalidem hiç memnun değil bu durumdan silah tutan ele bez yakışmazmış :)))Bekarken çorabını bile çıkardığı yerde bırakırmış v.s

Annem dün döndü izmite , eşim de gece çalışıyodu hiç uyuyamadım dün gece bebişim huzursuzdu bugün evde eşim , o baktı ben uyudum şimdi o yattı ben bakıyorum :))Benim sütüm az olduğu için mama veriyoruz onun için babasına da sorumluluk veriyorum,ben tek başıma yapmadım nasılsa bu çocuğu :) yaa benim eşime karabasan geldi korkudan delirecem nerdeyse eşim de hep gece çalışıyor allahtan 1 gün çalışıyor 1 gün evde o yokken uykuyla savaşıyorum resmen (Ben inanmazdım böyle şeylere başımıza geldi allahtan 1 haftamız kaldı kırkımızın çıkmasına

Kızlar bir de bu kırklanmak nasıl oluyor? Kuzenimle konuşuyorduk 40 kaşık suya ihlas okuyacaksınız o suyla yıkanacaksınız dedi benim bildiğim sadece gusül alınıyor annem de bişey demedi hiç

bende hakkini yemiyim cnm benim esimde yardimci oldu hep,15 gun burda kaldi izmirde,bende sezaryanli oldugum icin hep o bakti..ama ise baslayinca nasil yardim etsin kalkip ise gidicek,o yardim ederim diyor ama ben kiyamam ki..o yuzden gaz sancilari donemimizi atlatalim o zaman donecegiz istanbula,1 senedir ayri birakti bu oglan bizi vallahi!kaynana konusuna gelince ben hep resmi dururum kayinvalidemle,ayni sehirde yasamiyoruz ztn,esimde pek duskun deil ailesine ztn,hic aramizda bir tartism fln olmadi bugune kdr ,esimdende korkar bna laf edemez ztn,ayricada benide seviyor sanirim oyle hissediyorum.ama tabi resmiytten dolayi oyle yardim flnda beklenmez tabiki,ne varsa benim tarafta var yine,annem
kardesim,babam hepsi 4 donduler basimizda...
kizlar bizimde kirkimiza az kaldi,komsumuz kirktane tas getirdi kendi torunlarindan kalmis,banyo suyuna oknup atilacak,onunla banyo yaptirilacak,suya bide altin yuzuk atiliyormus..

ya aslında benim eşimde o kadar ilgisiz değil.yazdığımı okuyunca kötü oldum:) akşam bayağı gerginmişim demekki:) bizimkide gece kalkar sallar gazı varsa çıkarmaya çalışır falan ama.ben benimle ilgilenmesini istiyorum sanırım.biraz nazımla oynasın istiyorum.aslında en çokta işe başlayacak olma zorunluluğumun acısını ondan çıkartıyorum...

canim ne isle ugrasiyorsun?ben hamilelikten once birakmistim isi,reklam ajansnda calisiyordum gecem gunduzum yoktu,pazarlari bile ajanstaydim hamilelik ve annelik cok zordu bu meslekte..senin bebege kim bakicak sen calisinca?aslinda bence stres yapma ya mesai saatleri uygunsa sana iyi gelir calismak,butun un cocukla evde dha zor,kafan dagilmis olur.tabii birakacagin guvendigin biri varsa..

Benim esimde desert senin dedigin gibi cocuklarina cok ilgili yardimci,fakat benim istedigim benimlede onlarin yarisi kadar bile demiyorum ceyregi kadar ilgilense..dusunse,empati kursa..ama yok iste.artik beklemez oldum..
Hepimizin taktigi ayni bu arada:) bende sen kirkim ciksin gorursun diyorum:):)
Gonul senin gelenin gidenin cok heralde,bizim kimsemiz yok aydinda o yuzden Kim gelelim dese biz mutlu oluyoruz:):)yalnizlik zor..insan iki cift laf edecek birilerini ariyor..benimde bi luxum burasi :):)

canım ben öğretmenim.doğum iznim bitiyor ikinci dönem başlayacağım maalesef. aslında yarım gün çalışıyorum.sabahçıyım.saat 2 gibi evde olucam.kayınvalidem bakıcak kızımada.ama çok zor geliyor inan. çok sık emmek istiyor.her istediğinde emziriyorum.ben okuldayken nasıl doyacak süt sağıp bırakıcam ama yetecekmi ağlarsa morarıyor hemen.susturabileceklermi.ina tüm gün bunları düşüne düşüne kafayı yeme noktasındayım

Oooooo ben kaçırmışım kocalar çekiştirilmişşş,kaynnalar dillendieilmiş :))))

Benim eşimde normal standartlarda değildir ,iş yapar bulaşık yıkar vs ama bunları ben söyleyşnce yapar kendi aklına gelmez buda beni delirtir.

kayınvalidem çok igili çok sevgiliydi yeni gelin aldık elti 2 ay oldu kadın değişti öyle eskisi gibi ilgili değil.

biz mevlüt telaşındayız iş güç bitmiyo uykusuzum yorgunum memişlerim acıyoooo uffffff yani.
Bitsin şu mevlütte oh diycem.Kremlerimi sürüyorum geçiyo gibi memem sonra oğlan bir emiyo gene aynı oluyo yaa napıcaz kızlar yaaa düzelmiycekmi biz ne zaman zevkle emziricez ki ????? bir benmiyim yaa bu kadar canı yanan isyandayım.

Oğlan fena değil öyle çok ciyaklamıyo ama uslu da değil mıy mıy el boncuğu oldu.Ya ayakta ya kucağımda ya elimde ya.

aynen ya bende birileri arayıp geliyoruz desin diye can atıyorum kimsem yok burada :) Sadece hastanedeyken eşimin arkadaşları geldi eve de 4 5 aile anca gelmiştir
Valla ben adama 40 çıkınca görüşcez desem onu cinsellikle tehdit etsem daha yanaşmaz yanıma :))) Allahtan ilgileniyor benimle yoksa bi başıma depresyona girerdim ben çok duygusal oldum herşeye ağlayasım geliyor lohusalıktan mı acaba Eşim operasyona gitmiş üstü başı çamur içinde geldi ben çocuk gibi hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım kendime şaşırdım eşimin eve çok daha kötü geldiği zamanlar olmustu senin işin bu diyordum şimdi de çocuk gibi ağlıyorum :) tv'de memleketimi gördüm yine açtım çeşmeleri saatlerce ağla ağla gözlerim balon gibi oldu,eşim de ne yapacağını şaşırdı sen böylemiydin ya diyor bana dua ediyor adamcağız inş. geçici bi durumdur diye :)

canım üzülme ben kızımda hemen başlamıştım işe ama sütüm durmuyodu ondan sağıp bırakamadım sağdıklarımı lavaboya döküyodum.Annen gündüzleri mama veriyodu bide bizimki hazır mama kabul etmedi öğürdü arı mama pirinç unu vs yedi.Akşamda beni emdi 7 ay emzirdim sonra sütüm gitti.Ama üzülme sen yarım gün olmuycaksın ve alışıcaksınız bu tempoya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…