Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mehru bende aynıyım her dediğime evet denmesi lazım kim olursa olsun hayır dedimi yada beklettimi beb açıyorum hemen çeşmeleri çok sulu göz oldum yaa.

Zaten oğlanı her emzirdiğide de ağlıyorum geçicek bu dönemlerde ne zaman bilmem

evet canım iki aylık oldu. bizim küçük hanım dayanamayıp erken geldi:) nerdeyse bir ay kadar erken oldu. 2500 gramdı doğduğunda. o yüzden bu kadar miniğiz yani

kızlar maşallah eşleriniz çok yardımcı oluyormuş size. malesef bizim o kadar değil. ama hakkını yemiim arada bi bir saat bebişi bırakıp çıkıyorum. o kadar bakıyo çok şükür. ben evdeyken sevmek için alıyor ağlatıp geri veriyo:) ya tamam yardımcı olmamasına zaten alıştım ama çoğumuzun dediği gibi istediğim sadece ilgi kırk çıkması bizde işe yaramadı umrunda bile değil gibi görünüyor şimdilik

aysu, mehru bizimde burada kimsemiz yok misafir geleceği zaman bende seviniyorum ama mutfağa girdiğim anda başlıyor bağırmaya küçük hanım. hiç bişey yaptırmıyor malesef..

bende çok duygusalım kızlar yaa. dokunsalar ağlıyorum hatta dokunmasalar daha çok ağlıyorum:)) ne zaman atlatacaz acaba bu süreci..

Ancak sız takmayınca bıter yksa onlar ılla bızı sınırlendırecek bırsey buluyrar...SIZE KOMIK BIRSEY SOYLEYEYIM ESIM YARI GEENEKSEL YA .BANA YARDIM ETTIGINI TEMIZLIK YAPTIGININ BILINMESINI ISTEMEZ.TEMIZLIK YAPARKEN DE PERDELERI SIKI SIKI ORTER:))

Son düzenleme:
hahahaha :))) biz lojmanda oturuyoruz hamileyken tehlikem vardı camlar silinecek dışarıdan temizlikçi sokmak istemedi eşim eve.İlk başlarda temizlik yaparken yazın burada 52 53 derece sıcak olurdu seninki gibi cam pencere kapatır kurdeşen dökerdi aman birileri görür iş arkadaşlarım dalga geçer diye:)Sonradan alıştı ilk cam silerken dışarı çıkmazdı şimdi çıkıyo mermere oturuyo kimseyi de sallamıyo :))Ah bu erkekler laf gelecek kendilerine diye halbuki görenlerin kavga kaynağı oluyolar :) Şunun kocası yardım ediyo sen niye etmiyosun diye
Kızlar bir de çoookk güzel bişey oldu aman nazar değmesin kızım dün sabah saat 11den beri sadece karnını doyurmak için uyanıyor karnını doyuruyorum altını bile uykusunun içinde değiştiriyorum yine uyuyor sabah eşim işten geldi uyumuşuz 4 saat olmus yine uyanmadı minnoşum kaç gündür uykuya hasrettim gazdan dolayı çok huzursuz yatıyordu, dün sabah mamasını rezene çayı ile hazırladım ondan sanırım pırt pırt salıyor :)

bizde bugün eşimle temizlik yaptık.o süpürdü ben silip toz aldım:))) yarına hazırlık yaptık.yarın inşallah kırkımızı uçurucaz gidecek :))) neyse bu gidecek olan artık :)
kızlar bizimki artık emziğe alıştı.yani arada yine öğürür gibi yapıyor ama alıyor artık.ağzından çıkınca çığlığı basıyor.eğer geç verirsek emziği almıyor.ağlamaktan mosmor oluyor.

ya bu arada bişey sorucam önlük kullanmaya ne zaman başlamak lazım sizce.şu anda kesinlikle takamam elleriyle ağzına sokar diye korkuyorum.ama süreklide kustuğu için kıyafet değiştirmekten bi hal oldum.en uygun zaman nedir ?

cansu sütün nasıl durmuyordu anlayamadım. ben şimdi lansinohun çift taraflı elektrikli süt sağma makinesini alıcam.10 kadar önceden sağıp dolaba stok yapıcam.çalışmaya başlayıncada ben gelene kadar o sütlerden verilecek diye düşünüyorum. okuldada muhtemelen bir kez sağarım yine.onuda eve götürürüm.ertesi güne kullanılır.kafamda bunların hesabını yapıp duruyorum.bakalım hayırlısı...

Kızlarr ben çok fena grip oldum bebişe bulaştırmadan nasıl atlatırım acaba? o kadar halsizim ki uyumak istiyorum artık.. hastayken yatamamak ne kötüymüş meğer(

Bugünkü dertlerden en kötüsü gripmiş,Allah acil şifa versin. Bol bol istirahat derdim ama imkansız:) ıhlamur falan biliyosun sende.. ne buluyorsan iç de inşallah çabuk atlatırsn.

Canım süt olayı çok acayip benim kızımdayken sütüm böyle ayran gibiydi kızıma çok yaradı kızım tombiş bir bebekti ama nedense buzdolabında durmuyordu kesiliyordu , şimdi oğlana emzirdiğim sütüm ise çok koyu ve sarı bu duruyo denedim dondurucuya attım normal süt gibi eridi sorun yok.Birde unutma önce dondurucan alınca kendi teninde eritip benmari usulü ısıtıcak sütü.

Kızlarr ben çok fena grip oldum bebişe bulaştırmadan nasıl atlatırım acaba? o kadar halsizim ki uyumak istiyorum artık.. hastayken yatamamak ne kötüymüş meğer(

Ahh canım benm ya çok acil şifalar diliyorum çok zorrr bulaşmayabilirde bulaşabilirde olsun sonuçta hastada olucaklar napalım ama anne sütü emince süt korurmuş anneden pek mikrop almazmış diyorlar olmaz inşallah ve sende tez vakitte iyileşirsin.

Mehru çok sevindim ama mümkünse hiç dillendirme kendin bile içinden söyleme o derece nazar geliyo bak benim oğlan emiyo dedim 2 gündür memeyi alana kadar gene savaşıyoruz aldımı tamam.Hayır memişler sağlam olsa tut bırak tut bırak zaten yara zaten acıyo artık düşünün ne hallerdeyim ahhhh ahh.

Bizimki alışık evlendiğimizden beri ben çalıştığım için biz herşeyi ortak yapıyoruz ama tek sorun yap diyceksin yapmayacağı iş yok ama yap demen lazım kendi aklına gelip o bardağı kaldırmaz misal ama yap de ütü bile yapar bende kendi düşünsün istiyorum yaa.

Kızlar mevlütü yaptık Allah kabul etsin çıktı aradan çokkk şükür atlattık çok kalabalık oldu benim oğlan baya yaygara kopardı ama atlattık bitti.Biz bugün 1,5 aylık olduk ama tık yok gülme agu vs.yok anam sade emiyoo oda zorla kaka yapıyo birde dikkatli dikkatli dinliyo memeye yatırıncada heyecanlanıyo o kaddar.

uykuya ise hasretimmmm çokkk.Memişleri geçen varmı acımayan varsa bize taktik versin ya.

canım ben kollardan geçirilen önlüklerden kullanıyorum doğduğundan beri sorunda olmadı hiç ağzına götüremiyor zaten kollarından geçtiği için

haaa birde benim oğlanın başında konak başladı yaa sizde varmı ??

ben konak olmasın diye yıkamadan önceki akşam saf zeytinyağı sürüyorum saçlarına kızımın hem bakım yapmış oluyorum :))) bir de doktorumuz kışın yağlamaya zaman ayırma hasta olur bebek onun yerine son durulama suyuna yağ dök vücudunun her yerine az az dök sudan dedi öyle yapıyorum artık çok pratik oluyor kızlar

benim acımıyor canım yapısal mı bilmiyorumki sütüm az ama beni emzik gibi kullanıyor bütün gün ağzında lastik gibi oldu artık:)))
ben emzirmeden önce de sonra da süt sürüyorum göğsüme kesinlikle kurumadan kapatmıyorum hava aldırıyorum 5-10 dk arada zeytinyağı sürüp açık bırakıyorum yine ama en önemlisi bence hamileyken önlem almak ben 8.aydan itibaren garmastan pomad kullanmaya başlamıstım her akşam sürüyordum onun için belki hiç yara olmadı

:2:
oooo cansu sende çok şey istiyomuşsun :))) kendii nasıl düşünsün onların ham maddesi odun ince düşünemezler öyle onu yapayım bunu yapayım diye:)) Biz de bu durumda marangoz oluyoruz :)))))

Gonul benim catlaklara kantaron yagi iyi geldi az aciyo simdi uc kismi mor hala..
Bide Su onluk olayinda agza falan goturmez ya daha kucukler.ellerini goturur simdi Ben takiyorum penye onluklerden..
Katreinur annelikte ne kolay ki hastalik kolay olsun:gecmis olsun yes zamanda gecer insallah..
Benim kizimda konak baslamadi ,ilk kızımda da olmamisti.
Ilk kizimda kizimin saclarini zeytinyagli sabunla yikiyordum ,boyle ustten ustten gozlerinden sakinarak.hic konak olmadik..

Desert canım önlük için bence erken ellerini kontröl edemiyolar ama mehrunun dediklerinden kullanabilirsin ben sık sık üst değiştiriyorum aynı senin gibi.

Mehru canım bende kullandım hamileyken krem ama işte oldu ama benim oğlanın emme problemi yüzünden oldu yara inşallah çabuk geçer
Zeytinyağını bizdeyapmaya başlıycaz annemle birde konak tarağı alıcam yarın onunla taramak lazımmış.

Oduna gelince he yaaa odun yaa düşünsene yapsana bak biraz önce banyo yaptı eşim orda çamaşır sepetinde asılacak çamaşır var bekledimki kendi assın yok anam geldi oturdu söyleyince aa asarım aşkım ama söylemedinki diyo yaa görsene be adam görsene !!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…