Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gonul allah Kabul etsin mevlidinizi..
Cidden cok sey istiyorsun:)benim esimin kendi akil ettigi tek sey utusu
OdA sabaha giyecek diye yani:):)
benim kizimda bugun 20 gunluk oldu hala gece gunduz karisik yasiyorum..iki gun iyiyse 3 gun kotu.gunduz uyuyamiyorum da malum kizim var..bir 3 aylik olana kadar cok zorlanacagim..

Aysu bir kantoron yağı kaldı zaten denemediğim onu nerden alıcam ??? Ne bilim bizim oğlanın eller hep yukarda önlük takınca elller hep hareketliya önlüğü kafaya çekiyo takmıyorum şu kolu geçen önlüklerden almam lazım zaten ilerde ağzının suyu akmaya başlayınca önlüksüz asla olmayacak.Benim kızımda da konak olmuştu bundada oldu zaten olmasa şaşrdım.

Bende gündüz uyuyamıyorum ama kızımdan değil oğlumdan gündüz hep mıy mıy gece eh işte 2- 3saatte bir 2-3 saat ayaktayız nedense dediğin gibi 3 aylık olmadan rahat yok ama senin işin daha zor küçük daha büyüğü.Benim kızım büyük ama büyük olduğu halde derdi bitmiyo ödevler vs.eşim de mesaiye kalınca iş zor oluyo.

Bakalım bizde yarın akşam ilk çıkıcaz bakalım gezmeye neler olucak görücez.

Aktarlarda var canim,Ben buyuk bir marketten aldim en son.
Bide bu yag bebegin tirnaklarunin yuzde yaptigi cizikler varya onlari 15 dk da geciriyo:):)
Benim kizimin birsuru onlugu kiyafeti vs so var ablasindan:):):)
Hicbirsey almiyorum cok rahatim:):)

Aysu yarın bakıcam canım.

Benimde 3 tane erkek yeğenim var onların eşyaların beşik araba mama sandaliyesi vs.yepyeni duruyo yaşlarıda küçük markalı almışlar aynen aldıkları gibi duruyo onları kullanıyorum zaten herşey hemen küçülüyo ben 2 poşet hazırladım küçük gelen eşya olarak şimdiden vermeye hazır .Birde mevlütte geldi bir yığın eşya ben artık çocuk bakmaya gidersem eşya almıycam ya para yada bez ıslak mendil gibi şeylerden alıcam yaa.Bağzı eşyalar lcw den bende onları geri götürüp kızıma yeni ciciler alıcam büyük almışlar zaten oğlan büyüyene kadar kızıma alırım yeni ciciler oğlana çok var nasılsa.

Dogru cocuk kismetiyle geliyor nasilsa..o kadar cabuk buyuyorlar ki ..sonra bir bakiyorsun heryer kiyafet,gereksiz esyalarla dolu:):)

benim oğlumun dolabını görseniz benimkinden beter tıklım tıkış. Kısmetiyle geliyo gerçekten. Hepsi de çok güzeller başkasına hediye götürmeye kıyamadım yıkadım yerleştirdim. Hepsini giydiricem Allah nasip ederse.
Benim oğlumun uyku düzeni hala çok garip. Bazen gece uyuyo. Ohh düzeldi diyorum ertesi gün sabaha kadar ağlıyo. Bugün yıkadık rahat uyur diyorum sabahı sabah ediyoruz.. bugün akşama kadar uyudu gece yandık diyorum çocuk gecede horul horul uyuyo. Çözemedim ki ben napıyoruz da o gün rahat uyuyo. Ya da beni tınlamıyo mu ki :) inşallah düzelir yaa çok zor böyle. Sinirlerim harap oluyo sabaha kadar...
Bi de belim çok ağırıyo benim ya. Emzirirken kambur duruyorum istem dışı. Omuzlarım çöktü:)) karnım da hala yumuşak. Bugün mekik çekmeye başladım. Inşallah duzelirim bi 6 7 kilo dAha veririm de kıyafetlerime rahat girerim. Pantalonlar hala olmuyo( popom kaldı böyle.
Ben de cansu gibi kocamın bişeyleri kendinin görmesi için yoğun çaba sarfettim ama adamın ruhunda yok. Analarının suçu bence. Suyunu bile kendi vermiş bu da evlenince aynısını istiyo. Mutfakta iş yapıyoruz. Şunları kaldır sen diyorum. Bakıyorum kaldırmış kaçmış. Geri çağırıp şunu da yap diyorum hızlı hızlı yapıp fıymış... Amaann dedirtiyor sonunda. dağıtma yeter ben yaparım diyorum. Niyesaşkım gocunmam söyle ben yaparım diyo. Yok sağol böyle yoruluyorum ama sinirim yıpranmıyo diyorum... Öğreticeksin erkek de olsa küçükken, şımartmıcaksın bence. Gelinlerimiz bize sövmesin sonra.

kızlaaaarrrr ben regl oldum biraz önce yahuu ,6 ay olmazsın diyodu doktor bana :S acaba regl değil de başka bişey mi ki kanamam durmuştu 5 gün sonra kırkımız çıkıyodu

aysu aynen canım hemen küçük kalıyo.

Mavi aynen bizimde neredeyse 4-5 yaşına kadar giyeceği kıyafetler resmen istif istif bazanın altında.Bağzıları aynısından çifter çifter hatta :)
Bende lcw den alınanları ayırdım götürüp iade edicem kızıma ciciler alıcam oğlanın haddinden fazla oldu çünkü.Birde dedimya yeğenler vardı onların giyilmedik etiketi üstünde kıyafetlerini getirdiler oldumu sana mağaza yani anlaşsam bir bebe mağazası ile satsam baya bir gelir gelir diorum eşime de gülüyo :))))

Şimdi zaten çocuğun takılarıyla bir hesap açtırıcam kısmetse.

mehru bence regli değildir o ara kanamalar olur diyolar ama bellide olmaz bağzıları hemen olurmuş ben kızımda 7 ay olmamıştım emzirirken sütüm kesildiği ay da regli oldum ama.

Mavi aynen canım çok dengesizler bu böyle 3 aylık olana kadar sürücek anca 3.aydan sonra düzelir o zaman bile ara ara kaymalar olucak.

Bir misafir gelse yada sen gitsen uyku saati geçse gene kayar yani o derece hassas olur bu veletler :)

kızlar biz bugün attaya çıktık :) Koyduk oğluşu pusetine önce ablayı okula bıraktık ona bay bay yaptık ananeye geldik bugün ananede oturucaz.
Akşam alışveriş merkezine yemeğe gidicez kısmetse yani ilk gezmemizi yapıyoruz bakalım hayırlısı ile.

Uçtu gitti kırkımız ananesi çingene salıncağı yapmış tavana asılan astık onu koyduk oğlanı uçuruyoruz bir hoşuna gitti maşşallah geldiğimizden beri 3 saattir onda duruyo uyuyo uyanıyo onda ay çok rahat valla böyle durursa eve bile taktırırım ben bunu ne kolaylık yaa.

Bugün attaya geldikya çok uslu oğlum anası gibi gezenyi olucak gali,ba :)))))

slm, bizim kirkimiz çarsamba gunu çikiyo insallah ama yarin gezmeye gitmeye basliyacaz insallah oglumun halasina gidecez ilk havada guzel insallah yarin da boyle olur. Bu arada cansu senin kirkin çikti gerçekten bebekler düzeliyo mu yani degisiyo mu uyku duzeni falan kirki çikinca herkez bana oyle diyo ondan kirkimin çikmasini 4gözle bekliyorum oglumun uykusu duzeni girsin hersey bi duzene girsin diye hayirlisi bakalim

BENIM YERIME DE GEZ GONULL:))BEN BUGUN BAKTIM HAVA GUZEL AH KESKE DISSARI CIKSAYDIK DEDIM ESIM BALKONU YIKADI GUNESLENDIK BALKNDA:))UFAKLIK DA RAHAT DURUR MU ZIRLADI DURDU:)))ONU DA ALDIM BITRAZZ PISPISLADIM KUCAGIMDA ODA GUN YUZU GRDU BOYLELIKLE.. MEHRUU CANIM KANAMAN COKSA ADET LMUS OLABILIRSIN.BENDE 40dAN 5 gn sonra olmustum ilk kizimda...

Son düzenleme:
Bugünkü dertlerden en kötüsü gripmiş,Allah acil şifa versin. Bol bol istirahat derdim ama imkansız:) ıhlamur falan biliyosun sende.. ne buluyorsan iç de inşallah çabuk atlatırsn.

çok sağolun kızlar.. bugün biraz daha iyiyim çok şükür. içtiğim çaylar işe yaradı sanırım.. aysu gerçekten anneyken hasta bile olmamak lazım. geceyi nasıl geçirdim bilmiyorum hangi saatlerde emzirdiğimi bile hatırlamıyorum. her ağladığında zorla kalkıp gözü kapalı emzirdim sanırım. sonra da orda burda uyuya kalmışım. benden size tavsiye kızlar çok iyi bakın kendinize hasta falan olmayın..

Öncelikle katreinur çoookk geçmiş olsun haklısın canım ya hastalık bebekle zor çok zor acilinden şifalar diliyorum tekrar canım.

Gülüm canım hiçbirşey değişmiyor bizbugün 46 günlük olduk hala belli olmuyo bir bakıyorsun mışıl mışıl bir bakıyorsun ınga ınga yani 40 la alakalı değil canım çocukla alakalı anca 3 aylık olunca değişiyorlar.

Aysu canım ben vary kurtlanmışım evde bir iyi geldi bir iyi geldi.Bebek arabasını çok sevdi bizim oğlan kıza alışeriş yaptık yemek yedik kahve sefası yaptık arada sadece 1 kere emdi hep uyudu gelirkende bakındı durdu diyorumya anası hamileyken hiç durmadı ya çocukta gezenti oldu :)))

Ama eve gelince çok mıyladı ıngaınga 12 de anca uyudu uyuyana kadar da homini gırtlak emdi artık memişler sünger oldu resmen birde acıyo of yani.

Bu arada müjde kızlar biz artık gülmeye başladık :))) gülüo ve aguluyoruz ayrıca onunla konuşunca heyecanlanıyo eller kollar aguluyo çoookkkkk tatlııııı tez zamanda sizinkilerde başlasın çok keyifli bugün böyle gülücükle agularla 1 saat geçirdik şimdi uyuyo.

Ben artık göğüs uçlarımı hissetmiyorum zaten. Uyanık olduğu zaman en geç bir saat duruyo sürekli emmek istiyo. Oyalamak da kar etmiyo. Huyu değişti çocuğun memeyi görene kadar basıyo yaygarayı, görünce masum masum bakıyo az önce imanımı gevreten o değilmiş gibi. Canıma yetti artık. O kadar canım yanıyor ki hiç keyif alamıyorum emzirmekten. bıktım bile diyebilirim. Ağla ağla içim çıktı bugün. Bütün gece bağırdı çocuk sürekli emzirdim sussun diye. Canının acısına mı yanarsın uykusuzluktan öldüğüne mi sinir bozukluğuna mı. Off çok sıkıldım yaz gelse de sürekli gezsem yoksa bunalımdan çıkamıcam ben. Evde otur otur canıma yetti.
Siz nasılsınız yaa. Bi ben mi bunalımdayım. Ben mi çok güçsüzüm. Sürekli erken miydi çocuk için diye düşünüyorum. Ama çok da tatlı. Gene olsa gene isterdim.. çok garip bi haldeyim yaa. Bana bi akıl verin napayım bunalımdan kurtulayım..?

mavicim öncelikle sakin ol canım emin ol geçecek bu günler. ama bir ay sonra ama iki ay sonra mutlaka daha iyi olacak. tamam bütün sıkıntılar bitmeyecek ama şimdiye göre daha iyi olacak canım. kırkın çıkınca bunalmaların biraz daha azalır inşallah. geçeceğini düşününce insan biraz daha sabırlı olabiliyo. büyüdükce kendi kendine oyalanmaya gülmeye agulamaya başlıyo o zaman emzirme aralarını biraz daha açabilirsin. hem gece uykuları da artıyor yavaş yavaş.
maşallah benim kız iki aylık olunca baya değişti. yine ara ara ağlama krizlerimiz oluyor ama hiç olmazsa uykularımız daha düzenli. gece 11 den sabah 9 a kadar emmek için uyanıyor. uyandığında bazen bir saat uyumadığı oluyor ama buna şükrediyorum ben. yani anlayacağın güzel günler çok yakın:)) biraz daha sabır..
bunalımdan nasıl kurtulacağın konusuna gelince kelin ilacı olsa başına sürermiş :)) henüz bende bi çare bulamadım. ama ilk zamanlara göre baya iyi hissediyorum kendimi. evden dışarı çıkmamaya alıştım sanırım.

kızlarrr biz dün kırkımızı uçurduk gittiii...:)) büyüdük kocaman olduk....çok güzel geçti.hani kırkını atlatınca herşey düzelir derler ya..kocamann bir yalannn.kızım sabahtan beri uyumadıııı ( sürekli memede süngerden beter oolduk.şimdi babası aldı biraz kaçtım odadan yoksa kafayı yicektim. neyse kırk bitti ya artık gezme planları yapma zamanı geldi.cansu ne güzel bütün gün gezmişsiniz.ben annemlere gitmeye bile korkuyom.beşiği olmadan nasıl uyuyacak diye.evde tüm eşyaları yanımda ya rahatım.sanki çıkınca herşey birden lazım olacakmış gibi :) tabi buda hiç çıkmamış olmanın acemiliği.1 kez çıksak atlatıcaz.

mavi dikkat et.bol ve derin nefes al.çocuk sahibi olamayanları düşün.ne kadar şanslı olduğunu hatırla.istemeyerek emzirdiğinde bebek hissediyor ve huzursuzluğu artıyor bence.bol bol duş al.gerçekten iyi gelir.ve yalnız kalma kesinlikle.mutlaka yanında birileri olsun.

mavi birde unutmaki yalnız değilsin.bak hepimiz aynı durumdayız.tam göğsüm iyileşti diyorum bir başlıyor çekmeye acısından deli oluyorum. bunlar geçici günler. bahar gelsin sen gör tadına asıl o zaman varıcaz.şimdi kış bunalım mevsimindeyiz.baharla birlikte hepimiz huzur dolu olucaz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…