Ben artık göğüs uçlarımı hissetmiyorum zaten. Uyanık olduğu zaman en geç bir saat duruyo sürekli emmek istiyo. Oyalamak da kar etmiyo. Huyu değişti çocuğun memeyi görene kadar basıyo yaygarayı, görünce masum masum bakıyo az önce imanımı gevreten o değilmiş gibi. Canıma yetti artık. O kadar canım yanıyor ki hiç keyif alamıyorum emzirmekten. bıktım bile diyebilirim. Ağla ağla içim çıktı bugün. Bütün gece bağırdı çocuk sürekli emzirdim sussun diye. Canının acısına mı yanarsın uykusuzluktan öldüğüne mi sinir bozukluğuna mı. Off çok sıkıldım yaz gelse de sürekli gezsem yoksa bunalımdan çıkamıcam ben. Evde otur otur canıma yetti.
Siz nasılsınız yaa. Bi ben mi bunalımdayım. Ben mi çok güçsüzüm. Sürekli erken miydi çocuk için diye düşünüyorum. Ama çok da tatlı. Gene olsa gene isterdim.. çok garip bi haldeyim yaa. Bana bi akıl verin napayım bunalımdan kurtulayım..?
Ya kiZlar sert yaZmak istemiyrum áma ne bekliyordunuz ki?tabiki ilk gunler zr olacak anne olmak kolay mi?sonraki gunler gece uykunuz acisindan iyi olacak ama 6 aylik olunca ek besin dérdine duseceksiniz,gittiginiz çogu yere kapali kaplarla corba veya mama gtureceksiniz.dis cikarmaya baslayacak atesi cikacak.hastalanacak,biraz daha záman gecince tuvaet egitimi baslayacak eviinizin her yerine cisleyecek:) ve l hasil kelam size dusen bu isi, anneligi yaparken mumkun oldugu kadar haz almaya calismak..bugunleri ozlediginizi duyacagima eminim..állahim cocuklarimiza ve bize saglik versin de gerisi onemli inanin bana..sozlerimi olumlu alinl utfen,iyiliginizden baska bir istegim yok..
Ben artık göğüs uçlarımı hissetmiyorum zaten. Uyanık olduğu zaman en geç bir saat duruyo sürekli emmek istiyo. Oyalamak da kar etmiyo. Huyu değişti çocuğun memeyi görene kadar basıyo yaygarayı, görünce masum masum bakıyo az önce imanımı gevreten o değilmiş gibi. Canıma yetti artık. O kadar canım yanıyor ki hiç keyif alamıyorum emzirmekten. bıktım bile diyebilirim. Ağla ağla içim çıktı bugün. Bütün gece bağırdı çocuk sürekli emzirdim sussun diye. Canının acısına mı yanarsın uykusuzluktan öldüğüne mi sinir bozukluğuna mı. Off çok sıkıldım yaz gelse de sürekli gezsem yoksa bunalımdan çıkamıcam ben. Evde otur otur canıma yetti.
Siz nasılsınız yaa. Bi ben mi bunalımdayım. Ben mi çok güçsüzüm. Sürekli erken miydi çocuk için diye düşünüyorum. Ama çok da tatlı. Gene olsa gene isterdim.. çok garip bi haldeyim yaa. Bana bi akıl verin napayım bunalımdan kurtulayım..?
değirmendereye gitsem yeterdi :)) çok özledim gezmeyi belki de ondan bunalıma girdim. kırkım çıksın başlıcam hemen gezmelere. çok acemiyim ben yaa sanki dışarı çıkarsam kötü bişeyler olucak gibi geliyo. evde güvende hissediyorum. bi iki çıkayım alışırım inşallah. hamileyken paso gezdim. iki günde bir sahildeydim. gezmeyi de çok severim hasta bile olsam biri hadi desin ayaklanırm yani.. ablam bunalımımı görünce hadi sahile kumpir yemeye gidelim dedi yok ya bizi eve bırakın siz gidin dedim şok oldu. ben senin için dedim ne bileyim özlemişsindir dedi ısrar etti. yok dedim eve geldim. herkes şok oldu :)) zorla bi iki çıkayım da alışayım bari.
aysu şimdi anladım seni. ilk yazında kendini teslim etmiş amaaannn çekicez çilemizi yapıcak bişey yok gibi bi hava sezdim de ondan kendine değer ver dedim. sanırım sen elinizdekilerin kıymetini bilin bu günler geri gelmicek demek istedin :))) tamam bugün daha iyiyim çocuğum sakinleşince bende mutlu oluyorum. maşallaahhhh suphanallah gece de güzel uyuduk bugün mutluyuz. uykusuzluğa tahammülüm yok sanırım. bu sorunumu aşmam lazım. annelik demek uykusuzluk demekmiş yeni anladım
bebeğime 1. ay aşısını yaptırdım. mehru sormuştun ya orda var mı diye. gittiğimde aybaşından beri sıkıntı var gelince biz sizi ararız dedi. ordan çıktık 15 dk sonra geldi aşı diye geri çağırdılar. şansa bak dedim.. bidaha aşı ne zaman. ben unuttum aşı krtını da.
Aysu biliommm ben heleki daha iyi biliom ama genede isyannnnnnnn diyebiliyorum işte(( ya ben uykusuzluğa uğraşmaya razıyım zaten benim kızımda el boncuğuydu ayakta sallanırdı neler yaptıysam alıştıramadıydım oğluşta öyle olsun varsın razıyım az pasaklı dururum bişi olmazda şu memişim acımasa can acısı beter bişi yaa insanı herşeyden soğutuyor bacım ya
Ben anladım seni aysucum da işte bazen olacak çıkışlarımız.Bende özledim kızımın bebişliğini yaa şimdi kocaman oldu asileşiyor büyüdükçe karşılık veriyor öyle küçükken anneye muhtaç girer boynumun altına sokulur bana koklar beni bende onu yok durumlar artık bilgisayar lar kitaplar dersler büyüdü ve artık bana daha az muhtaç onun büyümesi beni korkutuyor.
Şimdi oğlum var ama çok acemiyim 9 sene geçmiş aradan sanki ilk kez anne oluy or gibiyim annem bile kızıyo bana acemimisin diye ama acemiyim ben :)) Eşime çok tersleniyorum geçen akşam çocuk ağlıyo emziği vericek oyalandı ve ben resmen adamın koluna vurdum ver şu emziği diye :)) şimdi onu sayıklayıp duruyo şikayet edicem seni şiddet uyguluyosun bana diye :))))))
Yani şu gergin günler geçse diyorum
Canim biZ TESLIM olursak cocuklarimiza bir faydamiz olur mu ,bilmem..elbette çare arayacagiz,fikir danisacagiz..ha yinede iş olacağına variyo o da ayri..hayır annelik kolay degil ve bu zorluklarla yaşamaya alışmak zorundayiz da demek istiyorum ayni zamanda..ama bunu hicbirsey yapmayarak ee olacak o kadar deyip akışına bırakarak değil,nasil Bebegime faydalı olurum diye geçireceğiz.ama bu arada da kendinizi de unutmayın,olumlu düşünün,cok şükür bu zamanda cogu şeyin çaresi var..eski zamanda yaşamıyorum iyi ki diyorum ben hep:):)değirmendereye gitsem yeterdi :)) çok özledim gezmeyi belki de ondan bunalıma girdim. kırkım çıksın başlıcam hemen gezmelere. çok acemiyim ben yaa sanki dışarı çıkarsam kötü bişeyler olucak gibi geliyo. evde güvende hissediyorum. bi iki çıkayım alışırım inşallah. hamileyken paso gezdim. iki günde bir sahildeydim. gezmeyi de çok severim hasta bile olsam biri hadi desin ayaklanırm yani.. ablam bunalımımı görünce hadi sahile kumpir yemeye gidelim dedi yok ya bizi eve bırakın siz gidin dedim şok oldu. ben senin için dedim ne bileyim özlemişsindir dedi ısrar etti. yok dedim eve geldim. herkes şok oldu :)) zorla bi iki çıkayım da alışayım bari.
aysu şimdi anladım seni. ilk yazında kendini teslim etmiş amaaannn çekicez çilemizi yapıcak bişey yok gibi bi hava sezdim de ondan kendine değer ver dedim. sanırım sen elinizdekilerin kıymetini bilin bu günler geri gelmicek demek istedin :))) tamam bugün daha iyiyim çocuğum sakinleşince bende mutlu oluyorum. maşallaahhhh suphanallah gece de güzel uyuduk bugün mutluyuz. uykusuzluğa tahammülüm yok sanırım. bu sorunumu aşmam lazım. annelik demek uykusuzluk demekmiş yeni anladım
bebeğime 1. ay aşısını yaptırdım. mehru sormuştun ya orda var mı diye. gittiğimde aybaşından beri sıkıntı var gelince biz sizi ararız dedi. ordan çıktık 15 dk sonra geldi aşı diye geri çağırdılar. şansa bak dedim.. bidaha aşı ne zaman. ben unuttum aşı krtını da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?