Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mavi canım kelin ilacı olsa önce kendine saç yaparmış anam aynıyım bak bu akşam babaneye gittik hava değişikliği olsundiye gittikte ne oldu memeişlerim acıyorya evde en azından açık bırakabiliyorum orda oda olmadı bunaldım birde herkez ayy ne tatlı diye kaynım felan sevmeye kalktı uyuyan çocuğu uyandırdılar ben yalvarıyorum 5 dk uyusun diye millet uyandırıyo birini boğazlamadan geldik eve.Yaz gelse evet çok başka olucak bunlar büyüycek bizim memişler belki geçer.Yerleri tekmelemekten yoruldum emzirmek keyif değil şuan banada işkence yaa ne zaman geçicekkkkkk ???????????

Ya kiZlar sert yaZmak istemiyrum áma ne bekliyordunuz ki?tabiki ilk gunler zr olacak anne olmak kolay mi?sonraki gunler gece uykunuz acisindan iyi olacak ama 6 aylik olunca ek besin dérdine duseceksiniz,gittiginiz çogu yere kapali kaplarla corba veya mama gtureceksiniz.dis cikarmaya baslayacak atesi cikacak.hastalanacak,biraz daha záman gecince tuvaet egitimi baslayacak eviinizin her yerine cisleyecek:) ve l hasil kelam size dusen bu isi, anneligi yaparken mumkun oldugu kadar haz almaya calismak..bugunleri ozlediginizi duyacagima eminim..állahim cocuklarimiza ve bize saglik versin de gerisi onemli inanin bana..sozlerimi olumlu alinl utfen,iyiliginizden baska bir istegim yok..

Oh oh ıyı geldı:) valla bnden sıze tavsıye ben ılk kızımda cogu ıstedıgım seylerı erteledım durdum hep,sonra bır baktım kı bunun sona erecegı yok,annelık hastalık gıbı degıl kı ,gecıcı degıl..zevk almaya bakın...ben buyuk kızımın yumuk ellerını hep ozlıcem..bebek kokusunuda..maalesef kı cok cabuk buyuyrlar..

Kızlar okuyorum sizleri ve arada bir kaç şeyde yazdım.
Şu meme ucu şikayetlerinize çok üzülüyorum ,hakikaten acısı çok zor.Daha evvel de yazdım şu hamileyken kullandığınız balık kapsüllerini iğne ile delin balık yağı akıyor,sürün göğüs uclarınıza bir deneyin.Ben ilk sürüşte rahatladım,bir kaç defadan sonra da tamemen düzeldi.Şu anda hiç sıkıntım yok.
Bana doktorum söyledi,bir zararı yok,hamileyken aldığımız hap nihayetinde.
Deneyin umarım size de iyi gelir.

Ben bunalımlarımı dertlerimi burda paylaşabildiğim için çok mutluyum. Hepinize teşekkür ederim. En azından yalnız olmadığımı bilmek bile iyi geliyo. Aysucum evet annelik zor evet hepimiz bunu bilerek anne olduk ama takdir edersin ki anne olmadan kim ne derse desin zorluğu anlaşılmıyor. E bizde anne olduk diye kendimizden geçemeyiz. Nihayetinde insanız.. dertleşmek iyi geliyosa dertleşicez o iyi gelmezse başka yol bulucaz. Bence sende kendine biraz dAha değer vermelisin. başa gelen çekilir mantığı ile ömür geçmez çünkü. Kalıcı çözümler bulmak lazım...

Bunun kendine deger vermekle alakasi yok,ki ben kalici cozumu yaptigim seyden zevk almakta buldum,kizimla surekli puzzle yapmaktan cok hslaniyorum,cizgi film izlemektende..yasadigimiz sehirde kmsularimdan baska kimsem olmadigi icin hergun biryere gitme sansim yok zaten..benimdedigim kendine deger vermek zaten,birseyi surekli kafanizda sorun etmeyin,iyi dusunun iyi olsun.ayrica dedigim sey dertlesmek ve burasi icin degil yoksa benim burda olmamam gerekir:)ki tek eglencem burasi stres atiyrum,bazen sikintimi yazinca desarj ouyorum sanki:) diyecegim su ki dertler sikintilar bitmyecek,siz gonlunuze gore yasayin..bugunler geri gelmez.bu yasimizda..

Aysu biliommm ben heleki daha iyi biliom ama genede isyannnnnnnn diyebiliyorum işte (( ya ben uykusuzluğa uğraşmaya razıyım zaten benim kızımda el boncuğuydu ayakta sallanırdı neler yaptıysam alıştıramadıydım oğluşta öyle olsun varsın razıyım az pasaklı dururum bişi olmazda şu memişim acımasa can acısı beter bişi yaa insanı herşeyden soğutuyor bacım ya

Ben anladım seni aysucum da işte bazen olacak çıkışlarımız.Bende özledim kızımın bebişliğini yaa şimdi kocaman oldu asileşiyor büyüdükçe karşılık veriyor öyle küçükken anneye muhtaç girer boynumun altına sokulur bana koklar beni bende onu yok durumlar artık bilgisayar lar kitaplar dersler büyüdü ve artık bana daha az muhtaç onun büyümesi beni korkutuyor.

Şimdi oğlum var ama çok acemiyim 9 sene geçmiş aradan sanki ilk kez anne oluyor gibiyim annem bile kızıyo bana acemimisin diye ama acemiyim ben :)) Eşime çok tersleniyorum geçen akşam çocuk ağlıyo emziği vericek oyalandı ve ben resmen adamın koluna vurdum ver şu emziği diye :)) şimdi onu sayıklayıp duruyo şikayet edicem seni şiddet uyguluyosun bana diye :))))))

Yani şu gergin günler geçse diyorum

geçicek geçicek az kaldı.kızlar benim kızım bana gülüyor yaaaaa:)))))))) başkasının kucağındayken annecim diyorum hemen etrafa bakınıyor beni bulunca heyecanlı heyecanlı başını kaldırıyor gülüyor.eşim nasıl kıskanıyor görmeniz lazım.ağladığında babası emziği veriyor almıyor.ben veriyorum hemen susup alıyor emziği.dün eşim nerdeyse ağlayacaktı beni sevmiyormu bana karşı hep böylemi olacak diye :)))))) kırkımız yeni çıktı ama maşallahımız var.valla insan o an tüm sıkıntıları unutuyor.ne kadar muhteşem bir duyguymuş bu yaa....bilseydim 4 sene beklermiydim hiç.ben hep biraz gezelim evliliğin tadını çıkaralım dedim ama byle hissedeceğimi bilseydim eğer 2. sene anne olurdum :))))Allah herkese nasip etsin inşallah...

canım koy anakucağına , anakucağını da bebek arabasına gidin sekaya marinaya azcık deniz havası alın ikinize de iyi gelir.Ben dün çıkardım valla bi de bizim burası kuru soğuk olmasına rağmen sardım sarmaladım yoksa ben bunalıma girerim evin içinde

değirmendereye gitsem yeterdi :)) çok özledim gezmeyi belki de ondan bunalıma girdim. kırkım çıksın başlıcam hemen gezmelere. çok acemiyim ben yaa sanki dışarı çıkarsam kötü bişeyler olucak gibi geliyo. evde güvende hissediyorum. bi iki çıkayım alışırım inşallah. hamileyken paso gezdim. iki günde bir sahildeydim. gezmeyi de çok severim hasta bile olsam biri hadi desin ayaklanırm yani.. ablam bunalımımı görünce hadi sahile kumpir yemeye gidelim dedi yok ya bizi eve bırakın siz gidin dedim şok oldu. ben senin için dedim ne bileyim özlemişsindir dedi ısrar etti. yok dedim eve geldim. herkes şok oldu :)) zorla bi iki çıkayım da alışayım bari.

aysu şimdi anladım seni. ilk yazında kendini teslim etmiş amaaannn çekicez çilemizi yapıcak bişey yok gibi bi hava sezdim de ondan kendine değer ver dedim. sanırım sen elinizdekilerin kıymetini bilin bu günler geri gelmicek demek istedin :))) tamam bugün daha iyiyim çocuğum sakinleşince bende mutlu oluyorum. maşallaahhhh suphanallah gece de güzel uyuduk bugün mutluyuz. uykusuzluğa tahammülüm yok sanırım. bu sorunumu aşmam lazım. annelik demek uykusuzluk demekmiş yeni anladım

bebeğime 1. ay aşısını yaptırdım. mehru sormuştun ya orda var mı diye. gittiğimde aybaşından beri sıkıntı var gelince biz sizi ararız dedi. ordan çıktık 15 dk sonra geldi aşı diye geri çağırdılar. şansa bak dedim.. bidaha aşı ne zaman. ben unuttum aşı krtını da.

ayyy değirmendereye gidersen benim için de dolaş :))) ben cuma günü yaptırdım canım aşısını eczaneden alıp doktora sordum o da önemli bu aşı zamanı geçmesin dedi aldım eczaneden bidaha ki aşı için 20 şubatta çağırdılar bizi 3 aşı birden yapılacakmış ateş falan yapar dedi hemşire ateş düşürücü şurup alın aşı zamanına kadar dedi doktora gidince soracam

Al benden de o kadar normaldede açıyor iki gundur benim göğsüm.birde üstüne bugün migrenim tuttu uykusuzluktan.cift görüyorum tv deki yazılarikremimi aksatiyorum tembellikten
Napalim elimizden geleni yapıp takdirini allaha birakicaz yapacak birsey yok..
Ilk kizimda memem cok cok kötüydü,buna dua ediyorum simdi ben

Gececek eminol canim sabır sabır..
Sorma artık bize muhtacliklari giderek azalıyor..
Bende eşime kızıyorum sabahlari kalkmak istemiyo,bir kahvaltı da hazırlamayacaksan daha neden aldın izin diyorum of yani..

Canim biZ TESLIM olursak cocuklarimiza bir faydamiz olur mu ,bilmem..elbette çare arayacagiz,fikir danisacagiz..ha yinede iş olacağına variyo o da ayri..hayır annelik kolay degil ve bu zorluklarla yaşamaya alışmak zorundayiz da demek istiyorum ayni zamanda..ama bunu hicbirsey yapmayarak ee olacak o kadar deyip akışına bırakarak değil,nasil Bebegime faydalı olurum diye geçireceğiz.ama bu arada da kendinizi de unutmayın,olumlu düşünün,cok şükür bu zamanda cogu şeyin çaresi var..eski zamanda yaşamıyorum iyi ki diyorum ben hep:):)

Kızlar bugun yalnızım ıkı ccukla esımın ıznı bıttı.ya ne dıcem byle zınde lmak enerjık olmak ıcınn bıldıgınız ılac surup gıbı bır sey var mı?

aysu canım ben 2 haftadır yalnızım biliyormusun.Sabah kahvaltısını bile ne halde yapıyorum tek elde oğlan yemek bilem yaptım bugün :) zor eşimde bu hafta hep mesaide dün akşam 12 de geldi kızın ödevi vardı oğlan mıymıy durmadı memem acıdı eşim gelince bide hemen yorgunum yatıcam demezmi !!!!!!!!!! bir bastım yaygarayı ağladım sinirlendim ne oldu bana oldu gene üzülen ben oldum adam toparla kendini dedi kızını oğlunu hoşladı döndü kıçını yattı (((

Bende napiim ağladım sakinleştim uyudum

Ya benim oğlan gündüz hiç uyumuyo 10 dk 20 dk gibi kısa kuş uykusu ama akşam 8 den sonra hiçbakınmadan hep aralıklı emerek sabaha kadar uyuyo aralarda gözü kapalı ağlıyo emiyo uyuyo ama kendi kendine uyusa pışpış yapıcan salıycan yoksa ıngaaaaa

eşin ayıp etmiş cidden de belki çok yorgundur işten geliyorsa cnm ..allah sana da kolaylık versin..benim .kız gündüz uyuyor gece ayakta.onun için bugün henüz zorlanmadım.bide uykusuzluk olmasa..

aysucum evet çok ayıp etti hemde ki normalde pışpışlayan adam akşam ruh oldu o yorgunda sanki ben çok dinlenikim.Ben sorarım hesabını bu akşam ona ama.

Benim oğlanda tam aksi gündüz mıy mıy en uzun 20 dk uyuyo oda salıycan ayakta yada kucakta pışpış yoksa hep memede durmak istiyo emiyo çıkarıyo fazla emdiği için canımın yanmasıda cabası şu canımın yanması geçse yarabbi ya.Kızımda öksürüyo antibiyotik içiyo yavrum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…