Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sağolun kızlar desteğiniz için pes etmiyorum yavrumu düşünüyorum ona baktıkça moralim düzeliyor biraz ama bi yandan da aklım eşim de işte çok karışık duygulara büründüm saçma sapan şeyler düşünüyorum ama meleğim olmasa çok daha kötü olurdum onun sayesinde iyiyim biraz daha hamur mayası bile içtim süt yapıyomuş diye gerçekten de yaptı ama 20ml anca çıktı iki göğsümden inşallah artar daha.

İyiki varsınız kızlar aileme de anlatamıyorum ruh halimi üzülürler diye sizin başınızı şişiriyorum böyle

Cansucum kızını tebrik ediyorum öp benim için afferin küçükhanıma

Saçmalama Mehru olur mu başımızı şişirmek. Bize hobi gibi geliyo ama birbirimizin derdine derman oluyoruz burda. Ben bazen öyle mutsuz oluyorum ki ama buraya yazınca rahatlıyorum. Paylaşmak çok iyi geliyo. Ve farkında olmadan da alışmışım sizden haber almaya. Pasija birkaç gündür yok merak ediyorum mesela :)) normal arkadaşlarımla bu kadar görüşüp dertleşemiyorum ben. O yüzden sakın içine atma ne derdin varsa yaz. Iyi gelir sana. Sütûn kesilmemiş dimi! Çok sevindim. Inşallah dere gibi akar bundan sonra :) kayısı kompostosu ve rezene ısırgan karışımı çay içiyorum ben. Memnunum sütümden. Tavsiye ederim. Ve bol su tabi. En az üç litre.
Gönül cansuyu tebrik et benim yerime. Ne hediye aldın ona. Emeklerini karşılıksız bırakma çocuğun. Ufak da olsa ödüllendir. :)

kızlar nazar değer diye çok korkuyorum ama benim oğlum da gece uyumaya başladı baya baya emip emip uyuyo. Çok mutluyum. Allah nazardan saklasın. 4 gündür çok iyiyiz. Meme uçlarım hala acıyor ama onu kabullendim napalim çekicez..

yaa cansu geçen okudum bi türlü cevap veremedim sana.sen göğsüne karbonatlı su sürüyorsun ya bence senin yaralar çatlaklar o yüzden iyileşmiyor.çünkü karbonat kurutur cildi.ee sende onu sürdükçe kuruyor ve çatlaklar artıyor.bu sefer diğer kremlerde işe yaramıyor.bence sürme bir daha.bak ben 2 günde bir falan sadece lansinoh her emzirmeden sonrada sütümü sürüp havalandırıp kapatıyorum.çok şükürde iyiyim.sen bir dene istersen.
mehru burası dert kapısı canım:)) hepimize iyi geliyor.bende mavi gibi pasijayı merak ediyorum bak :) bolca su tüket.3,5 litreye kadar çık.elinde şişeyle gez.yoksa bardakla içilmiyor.ben öyle yapıyorum.çokta işe yarıyor.birde soğan yiyemezsende pırasada bende süt yapıyor.soğangillerden nasılsa:))

kızlar ya bende çok alıştım size biri bi gün yazmasa merak ediyorum:) hatta rüyalarıma bile giriyorsunuz:)) bende düşünüyordum pasija nerelerde acaba diye..

mehrucum bence bu süt işi tamamen psikolojiyle alakalı bişey. tamam yediklerinin de etkisi oluyordur belki ama moralini yüksek tutmazsan hiçbişeyin faydası yok. o yüzden canım sen bol bol dua et ve kalbini ferah tutmaya çalış. eşinin arkasından da sürekli bişeyler oku ayetelkürsi oku mesela bol bol. rabbim muhafaza eder inşallah.

cansu maşallah kızına canım. bu arada canım sende çok genç anne olmuşsun sanırım. şimdi çok genç görünüyorsun kızın doğduğunda kaç yaşındaydın ki..

kızlar inanmazsınız belki ama benim kız iki aylık olunca bişeyler oldu sanki. maşallah aman nazar değmesin ama gece dört beş saat deliksiz uyuduğu oluyo. bu seferde bu kız niye uyanmıyo diye uyuyamıyorum:)) nede olsa bünye alışkın değil iki aydır bu kadar uyumaya:)) gidiyorum geliyorum sürekli bakıyorum nefes alıyo mu diye. uyandırıp emzirmeye çalışıyorum yok mümkün değil uyandırmak. bundan sonra böyle mi olcak acaba? normal mi bu durum? var mı sizde böyle uykular?

Mehruu canim moralini umudunu yüksek tut sutun gelir allahin izniyle..kabak tatlisi guzel sut yapıyor ilk kizimda cok yemiştim cok faydasini gördüm.
Katreinur benim ilk kızım bazı zamnlar oyle dedigin gibi geceden sabaha deliksiz uyurdu.torpil geçiyorlar arada:)
E tabi bünye o kadar uyumaya alışık olmadığından kalkip bakıyordum bende,):)

Kızlar merhaba mehru canım süt işi bencede psikolojik herkes bişiler yazmış bende yazayım bol yeşil salata ve boza bende çok işe yarıyor sütü koyulaştırıyor.

Mavicim evet kızıma öncelikle yeni ciciler aldım kitap ve çok istediği kalem seti çok mutlu oldu eee motivasyonu halediyor benim özellikle kardeşi olduya ben etkilenirde derslerine yansır diye korkuyordum ama çok şükür kızım ihmal etmedi derslerini ve hiç kıskanmadı kardeşini.Küçük annesi o oğlumun.

Katreinur ben küçük değilim ya En büyüğünüz benmiyim acep 34 yaşındayım ben kızımı 25 yaşında doğurdum yani.
Pasijayı ,lovepik, hür gibi diğer arkadaşları bende merak ediyorum hele hür 3.geldi ne yapıyor acep ?
Desert canım benim memişler sonunda geçti dillendirmek istemiyorum ama acımaz oldu ben karbonatlı suyu kremlerden sonra çocuğu emzirmeden önce dezenfekte etsin diye yıkamada kullanıp sonra duruluyordum direk onu kullanmadım daha çatlatır diye.

Memişlerim bugün biraz daha iyi inşallah tamamen geçer.

canlarim kosusturmacadan yazamadim oglan cok yoruyor bizleri..ikinci kere dr.a goturduk,biogaia diye bir ilaca dha basladik,sab ile bu ikili tahtaya vurayim cok iyi geldi,artik geceleri sadece bir kere kalkiyoruz guzel uyuyor.kakasini yapmadan saatler once baslayan sancilar bitti,simdi dha rahat cikariyor,tabii tum bu surecte kucaga acaip alisti surekli kucakta uyumak istiyor..hep donusumlu olarak kucakta tutuyoruz yoksa durmuyor..simdi internette otomatik sallanan salincaklardan gordum iki model arasinda kaldim gerci 9 kg kadar kullanilabiliyormus dger mi bilmiyorum ama kulananlar hep memnun kalmislar,enazindan kucak olayindan birz vazgecer be dha rht uyur belki!
bizimde dun bugun 40imiz cikti hayrlisyla,kirkimizi ucurduk dualarimizi ettik,banyomuzu yaptik!birde tam emin olamadim bilinclimi ama 3 gundur bana gulucuk atiyor:)surati acaip tatli oluyor yaaa!
Buarada mehruu cok gecmis olsun,bizde 1,5 sene muşta kalmistik oralarda yasam cok zor gercekten!guclu olmaya calis ve bol bol dua et,hayirlisiyla bugunlerde gecer merak etme,dualarimiz seninle!
Cansu seninde mevludun hayirli olsun,cokkk tatli cikmissiniz anali ogullu,yigit bebgi opuyorum.
mavi oglun epey alisti sanirim dis dunyaya ne guzel uyuyor uzmuyor seni..ah ah dogumdan once hergece burda nasilda dertlesir merak ederdik bebeklerimizi simdi herkes kosustrmacada:))
kaitenur,mavi,desert ,aysu tesekkur ederim ben yazamadim ama arada baktim yazdiklariniza,hepinizi opuyorum kizlar..

Ohh Pasija içim rahatladı. Ciddi ciddi endişelenmeye başlamıştım. Benim oğlum da kucağa çok alıştı. Bende gönülden ( abla mı diyim? 10 yaş var aramızda:) duyunca alayım şu sallanan ana kucağından dedim. Sonra da amaann annem yanımda işim ne sallarım elimde dedim. Biraz da ağlaya ağlaya bıraktım olduğu yerde. Şimdi dAha iyi. Hep kucak istemiyo. Bana kalsa adam ederim onu ama ananesi izin vermiyo. DAha iyykk demeden kapıveriyo çocuğu. Uyar uyar bi hâl oldum. Yok... Çatlarmış çocuk. Kaç tane aglamaktan çatlayan çocuk gördün diyorum, cevap yok :)))
Pasija oğlum çok alıştı denemez. Benim gece uyuyo dediğim yine iki saatte bir kalkıyo, emiyo. Arada bi saat ağlıyo. Ama ben razıyım. Sabaha kadar susmadan bağırdığı günlere göre çoookkk iyi yani. Benim oğlumun da gecede bi kere kalktığı günler gelicek mi ((
Bana da arada bana gülüyor gibi geliyo ama dAha erken sanırım. Devamı gelmiyo çünkü:) konuşuyorum gülüyo sonra ben dAha heyecanla konuşuyorum bu sefer tık yok :)
Ben hala çıkamadım dışarı evde tıkıldım kaldım. Annem bi iki girişimde bulundu ama ben hep bahane buluyorum. Gittiğim yerde çok çocuk olursa, ya ev soğuksa diyerekten oturdum kaldım. Oooff of.... Bizim de üç gün sonra kırkımız çıkıyo. Heyecanla bekliyorum. Sen kırklısın onu yapma şunu yapma şunu etme demelerinden gına geldi. Çıksın da kurtulayım:))

kızlar bizimde kırkımız çıktı ama yinede dışarı çıkmayı gözüm kesmemişti.hava çok soğuktu.cuma günü havalar biraz iyi gibiydi hemen hazırlandık.annemlere gittik.kırk uçurmaya.çok güzel geçti.maşallah kızımda iyi durdu.güzelce uyudu.sonra hediyelerimizi aldık döndük:) böylee şeytanın bacağını kırmış oldum.nasıl çıkarım ya bişey olursa korkusunuda atlatmış oldum.artık sanki daha rahat çıkarım.ama şansımıza hava yine bozdu.kar geliyor sanırım.buz gibi buralar.

veeee en önemli haber beni çok çok üzen işe dönme olayını iptal etmiş durumdayım bu sene çalışmamaya karar verdim.inşallah eylülde başlayacağım okula o zamanda kızım zaten 9 aylık olacak.ciddi bir sıkıntımız olmaz yani.artık daha huzurluyum.kızımla kesintisiz birlikte olmak muhteşem olacak.

pasija hakkaten merak etmiştik seni canım çok sevindim iyi olmanıza o kendi kendine sallanan salıncaktan bizde var canım o benim herşeyim o olmasa gece neyapardık ben bilmiyorum yani.Çünkü bizimkide aynen kucakçı ve hep sallanmak pışpışlanmak istiyor ondan dolayı o benim kurtarıcım.

Kızlar biz 2 gündür geziyoruz dün ananede bugün amcalardaydık.

İnternetten siparişle aldığım bu sling kanguru çok kullanışlı tavsiye ederim oğlum bayıldı ona evde bile içine koyup gezidiryorum kollarım ağrımıyor anneme giderken hava soğuktu giydirdim astronıt montunu koydum o kanguruya sıfır soğuk alıyo aldım şemsiyeyi elime aldım kızı gittik anneme hiç üşümdi oğlum ve kucağımda rahat pozisyonda olduğu için çok rahat etti tavsiye ederim birde dışarda emzirmek içinde çok kullanışlı.
Mavi durma evde canım bak hem dışarda bakıcı çok oluyo pışpışlayanda ben sade emziriyorum onlar bakıyolar rahat oluyo.

Maşşallah suballah benim memişler geçti kızlar aman nazar değmesin sürekli lansinoh sürüyorum genede hiç acımıyo şükürler olsun ayy emzirmenin keyfini sürebilicem inşallah.Yalnız oğluşun kfasında konak var 2 günde br konak banyosu yapıyoruz zeytinyağı vs.ama tek derdimizbu olsun napalım.

Kızlar bugün tatile başladık bakalım kızım evdeya oh kalktım temizliğimi yaptım arada oğlanı emzirip verdim kızıma o pışpışladı ben iş yaptım yemeğimide yaptı bitti şimdi keyifteyiz oğlanın başını yağladım zeytinyağına az karbonat atıp yağladım kafasınıkonak için akşam baba gelincede cıbı cıbı yapıcak öncen kızım arkadan oğlum yıkanacaklar bakalım.Oğlanı ilkkez annem olmadan yıkıycam bakalım nasıl olucak.

desertcim inan çok sevindim senin adına. böylesi daha iyi olmuş. ben bi saat bırakınca bile aklım kalıyo. daha çok küçükler ve bize o kadar muhtaçlar ki insan kıyamıyor.

cansucum bizde iki seferdir eşimle yıkıyoruz biraz zor oluyor ama napalım mecbur alışacağız. ben en çok tutarken bi yerini acıtcam diye korkuyorum

iki gundur yine krizlerde bizim oglan,biraz rahatlamisti ama yine ne oldu bilmiyorum!sozde 40 i cikinca duzelicekti((ev eczadeposuna dondu,hi bide aktar dukkani..ufffff cok uzuluyorum ne zaman biticek oglumun acilari!
Gonul senin kullandigin salincak hangisiydi?hemen alistimi?yoksa zmnlami alisti?ben netten graco sweetpeace siparis ettim,yrn elimde olucak umarim durur icinde yoksa o kadar para bosa gidecek,elektroniklerde geri iade olmuyormus.umarim ise yarar,internete gordugum kadariyla cok guzel biseye benziyor ama bakalim artik

pasija canım nurse harversi denedinizmi canım çok iyi bir şurup ama işe yararmı bilmiyorum yaa onlar ağlayınca nasıl kötü oluyoruz biliyorum geçen anneme giderken gaz damlasını almamışım unutmuşum ay bir sancı bir ağlama varya eve kendimizi zor atık elim ayağım dolandı ateş bastı terlemedik yerim kalmadı çok zor çok.

Bizim anakucağı dondolino bizimki koyar koymaz sevdi ama şöyle geceleri onda uyuyo koyar koymaz uyuyo gece ama gündüz koyduğun gibi basıyor yaygarayı istemiyo kucakta kucak hatta bazen kucak istemem ayak diyo bazende ayağa yatırıyorum olmaz ayak illede kucak diyo kucağa alıyorum yetmezzzzz dolan evde gezdir hoplat pışpışla popondan ter aksın anne diyo yani :))

Bak bu akşam yıkandı paşa yıkanan çocuk sakinler uyurya ne ala em em em artık memişlerim oldu sünger ayakta salladığım halde hala bile dalmadı uf yani uf uyumayınca uyumuyolar yani en babası gelse illede anamın kucağı diyo velet yaa :)))))))

dun krize girince yine dayanamadik denemedigimiz bir nurse harvey kalmisti onuda gittik aldik..verince bir yarim saat sonra gazla beraber kakasinida cikardi..ama aglamalari tam kesilmedi,ztn bizmki kaka yapmadan once basliyor aglamaya bazen saatlerce agliyor parca parca cikiyor kakasi(kabiz seklinde degil gayet normal ama bi turlu hepsini beraber yapamiyor)bir gaz cikariyor buyuk insan bile cikaramaz yani oylesini ama tam rhtlayamiyor hala cocuk..yani kisacasi hic bir ilac tam olarak ise yarAmiyor,bende artik onu bunu karistirmak istemiyorum,bilmiyorum belkide uzun sureli kulllanmakta lazimdir ama kafam iyice karsti hangibirine devam edicem diye..sanirim eniyi ilac zmna birakmak kabullenmek gerekiyor ama gozumun onunde agladikca zaman hicccc gecmiyor sanki(
o besigi duymustum arastirirken gonulcum amA bizimkine besikten cok salincak tipi daha hizli sallayan bisey lasim diye dusundum,bu aldigim one arkaya ve saga sola salliyor 6hiz kademesi varmis,belki uykuya dalmasina yardimci olur ve gazin parcalanmasina yardimi dokunur..
kizlar sizlerin yazdiklarinizi bile ayakustu ustunkoru okuyabiliyorum hicbiseye vakit yok,inslh rahatladigimiz donemlerde gelicek dha uzun uzun yazicam eskisi gibi,hepinizi opuyorum

Ah canım ya kıyamam zor gerçekten çok zor ben de yeğenimden biliyorum bizimkine sab simlex iyi geldi öyle çok sorun yaşamıyoruz Elhamdülilah gaz olayında.ama 6 saatte bir gaz damlasını vermedinmi şaştınmı oda seni şaşırtıyor.

Canım hadi bakalım inşallah işe yarar bu aldığınız anakucağıda sende birazcık rahat nefes alırsın zor çünkü elinden bişeyin gelmemesi.Doktorlar gaz konusunda siz bulucaksınız deneme yanımla yöntemi ile iyi gelen ilacı diyorlar bende nurseden çok memnun kalmıştım ama alerjisi çıkınca oda baharat içerikli ondan kullanamadık.Omix kullananlar metsil kullananlar vs dolu artık kim hangisinden fayda görürse.Birde bir ilacı en az 3 gün kullanınca tamamen faydası anlaşılıyormuş canım aklında bulunsun.

Kızlar bizim oğlan hep memede hep emmek istiyo dün akşam artık memişlerim sünger gibi oldu çekiştirmeye başladı oraya buraya Allahtan geçti acıması yoksa maf durumda olurdum.

Dün akşam ilk defa eşimle ikimiz yıkadık ve çok iyi geçti hiç ağlamadı ben üzerimi çıkarmadan sarıldım oğlana eşimde yıkadı benden tutunduğu içinkendini güvende hissetti arada korkar gibi reflek yapınca parmağımı verdim ağzına onunla oyalandı ve hiç mıklamadan güzelce yıkadık çok eğlenceli geçti.Kızımda banyodaydı oyun havasında eğlenceli yıkanma oldu gerçi heryer su oldu ve hepimiz sırılsıklam ama çok eğlenceliydi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…