Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kaitenur sanada cok gecmis olsun,ben acaip oksuruyordum zencefil,keciboynzu,tarcin,karanfil,kusburnu,ihlamur bunlarin hepsini karistirip ictim acaip balgam sokturdu..ilk defa antibiyotiksiz atlaticam sanirim bir hastaligi..ama bu seferde seslerim gitti sanirim mikrop ses tellerimede gectigorseniz cok komik ya hic cikmiyor sesim cikarsada igrenc bir ses cikiyor:)gonul senin dedigin formulude bir deneyim bakalim yarin iyi gelicekmi..mavi hayirli olsun 40iniz cnm,opuyorum oglusunu iyi yapmissiniz gezmissiniz,havalar bir guzellesse bahar gelse bebisler buyuse besige koyup gezsek ah ah !cabuk gecsinnnn zaman ..
gonul bende simdi cok pismanim senin gibi yatak seklinde almadigima oturarak rht edemiyor cocuk ondanda fzla durmuyor sanirim!
alh bagislasin ya kizinda oglunda cok tatli ne guzel kizinida buyutmussun iki tane evladin var,bende ikinciyi cok isterdim ama bu zorlu maratona bir dha girebilecegimi hic sanmiyorum..

mavi sunnet konusu benimde kafama takiliyor aslinda yaptirsak kurtulsak cok iyi olur ama bu gaz sancilarinin sirasinda hic kiyamam ztn huzuru yok cocugun aci cekmesini istemiyorum iyice!birde sunnetle ilgili esimin bir dr arkadasi 2yasindan once yapilan cerrahi islemlerde sorun cikabiliyor sunnet yeri buyudukce degisebiliyormus yeniden girisim gerekebiliyormus.napsak bilemedim buyudukce iyilesmeside zor olucak gerci.
gonul konak baslangici bizdede olmustu boyle kepek gibi pulpuldu banyo suyuna bebe yagi damlattim,bide konak onleyici sampuan kullandim simdi hic olmuyor

teşekkürler canım kızım büyüdü maşşallah ama büyüdükçe farklı dertleri oluyo asileşiyorlar dertleride neşeleride sevgileride farklı oluyor ama ikinci ile arası fazla olunca ikinci ilk gibi oluyor nedense.Evet doğrusun bu konuda yatan anakucakları daha kullanışlı oluyo ama sizinkinide çok beğendm ben zamanla alışıcaktır.

Konak çnleyici şamuan bende kullanıyorum ama hergün yıkadığım halde çokça konağı var ya ?

Sünnet meselesi de küçükken zor yaaa arkadaşım yaptırdı çok sorun yaşadılar bunlar birde gaz tuz zaten problemliler birde sünnet sokarsam araya been ölmüşüm valla dayanamam ben onun acı çekmesine bir osuruk için kırk saat ağlıyo zaten aman aman büyüyünce yaptırırız 5-6 yaşında.Yeğenim misal 7 yaşında ama inanılmaz istiyo erkek olucam ben adam olucam ben diye büyüyünce yaptırırım Allah büyüdüğünü göstersin yeterki ahh şu küçük zamanları bir geçirelimde.

Kizlar merhaba, hepinize tek tek tesekkur ediyorum sutum biraz daha iyi esim 20 gunlugune goreve gitti beni de izmite gonderdi buradada herkes hasta daha dun geldim duyan gelmis bebisim hastalancak diye korkuyorum huyu degisti hemen kizimin ya dun sabah havaalaninda birsuru rezillik cektim kanguruya koymustum bebisi neymis kanguruyu xray den gecireceklermis haydaaa yatirdim masanin ustune cikardim kangurudan elimde valiz bebek kol cantam cok sıkıntı oldu o kadar seye uyanmadi bile bizim kiz ucaktada uyanmadi hic saat 12de bi uyandi gece 2.30a kadar hic uyumadi bugunde hic uyanmadi uykusunda besledim hep nasil duzene koyacam uykusunu. bu arada mavi merkezdemi oturuyosun sen:)

Mehrucum çok sevindim sütünün iyi olmasına iyi olmuş ailenin yanına gelmen biraz moral olur.

Kızlar yaa benimde canım çok sıkkın benim dün akşam süt problemim oldu şakır şakır akardı bol bol yeterdi sütüm dün akşam çocuk emiyo çekiştiriyo doymuyo kafasıyla çekiyo siniroluyo ağlıyo sağıyorum süt çok azçıkıyo en sonunda 60 cc mama verdimde uyudu bugün daha iyi gibi sütüm ama korkuyorum azalmsından ya neden oldu anlamadım moralim düzgün sorun yok neden bilmiyorum çokta yiyorum beslenmem de güzel ama neden neden bilmiyorum.Boza içiyorum humana içiyorum ama akşamları göğüslerim hamurlaşıp sütüm azalıyo ama gündüz ve gece normal

herkese hayırlı akşamlar evet kimseler uğramadı haftasonu tabi 40 larda çıktı herkes gezmelerde sanırım.

Bizde pek durmuyoruz ama genelde ev gezmelerini tercih ediyorum halen öyle çok kalabalık yerlere gitmiyorum malum kış mikroplar bir yandan bebek küçük bir yandan yani şu sıcak havaları iple çekiorum desem.

Kızlar benim sütüm iyi gibi ama 1 öğün mutlak mama veriyorum misal bugün öğlen emdi emdi emdi yok çocuk uyumuyo hep istiyo memem oldu hamur 150 cc mama içti uyuu yavrum sonrasında gene geldi sütüm normal ara ara oluyo geçiş dönemidir diye düşünüyorum büyüyorya öyle avunuyorum inşallah düzelir bu durum ben hep emsin istiyorum kızım 6 ay emdi sonra kesildi sütüm bu bari yaşına kadar emse inşallah.Bu arada bizim gazımız tavan yaptı kaka yapmadan önce baya kıvranıyo yavrum mıkır mıkır Allahtan avaz avaz ağlamıyo mıkır mıkır ama huzursuz sonra bir dolu bez doldurdumu ondan rahatı yok.Ama günde 2 kez kaka yapıyo çiş bolca ama günde en az 6 bez değişiyoruz.Sizler ne durumdasınız bakalım.Salı günü aşımız var kontrölümüz var kaç kilo oldu çok merak ediyorum.Birde bu aşı ateş ve huzursuzluk yapıyormuş korkuyorum.Yıkadık bu akşam paşayı hemde bu defa uzun tuttuk madem duruyorsun hadi bakalım dedik ablayla banyoda oynadılar tabi bebiş anlamıyo ama ablası çok memnun oldu.

gonullll sakin kafana gore mama verme,sutun yetip yetmedigi kilosundan v e diskisindan bellli olur,seninkinin herseyi normal..dr.a sormadan yapma oyle bisey bence..uyumamasi gazdan olabilir,bizimkide emmek istedikce veriyordum cekistiriyordu gogsumu boyuna, sonra onu cekip bakiyordum sut geliyordu sikinca ,o cekistirmeleri ve kivranmalri agrisindanmis!bizde oyle bocaliyordukki doymuyormu agrisimi var,doymuyormu agrisimi var diye!buyuzdende surekli emziriyordum iyice gaz yapyordu bu sefer..goguslerinin arada yumusak olmasida o kadar emzirmeye ancak doluyordur gogusler ondandir yani..tabi yine en dogrusunu dr.bilir.Ben gazdan dertli oldugum icin herseyi ona bagliyorum da artik!ama mama verirsen bide alisir memeyi birakir allh korusun

sagol gonulcum valla moral oldu dun hava cok guzeldi arkadaslarimla gorustum marinaya gidip deniz havasi aldim yalniz kizim uyumuyor ya dengesi bozuldu kucagimda gogsum agzinda uyumak istiyor babam gitmis besik almis puset almis ama yok 5 10 dk anca uyuyor bende mecburen kucagimda uyutuyorum yeterki o uyusun ben uykusuz kalmaya raziyim bir de gazi var galiba miy miy sinir ediyor beni bazen acaba minnosum babasinin kokusunu mu ariyor cunku hep esim gogsune yatirip uyuturdu hissedip ayirt eder mi ki babasinin kokusunu.Keske konusabilseler yaaa ne guzel olurdu:)

herkese merhaba bugün malum pazartesi temizlik günüm verdim oğluşu ablaısnın ayaklarına o salladı ben temizlik yaptım bitti şükürler olsun.Normalde anakucağında yatıyor ama ha uyanırda iş yarım kalır endişesi ile ablasının ayakları daha makul geldi doğrusu.

Pasija evet canım sütüm geliyo ayrıca bolca kıvamlı kaka da yapıyo vermiyorum kestim mamayı heralde prikolojik o akşam öyle oldu şimdi vermiyorum Allahıma şükürler olsunki sütüm geliyo oh aman Allah onları anne sütünden mahrum etmesin.

Biz iyiyiz şükürler olsun şu nurse harveys şurup varya kim icat ettiyse ellerine sağlık onun sayesinde gene rahat günlere dönüş yaptık sb simlex etki etmez olduydu yavrum ne kıvrandı bir kaka yapmak için sanırsınki katı kaka yapıcak çıkardığı mıncık bişi yaa ama sağlam dolduruyor bezi maşşallah sıpa.

Mehrucum değişik ortamda huzursuz oluyorlar bizimkide ananeye vs.gidince mıymıy eve gelince hemen değişiyo sanki evlerini arıyorlar bulundukları ortama alışıyorlarya kokusu renkleri vs değişik yerde huzursuz oluyorlar canım.Baba kokusunuda evet arayabilir.Ama şuan en önemlisi senin psikolojin o bir şekilde uyum sağlar canım sonuçta anası yanında sen kendine iyi gelicek şeylerle meşgul ol.Tabi bu hepimiz için geçerli.

Pasija yarın doktor kontrölümüz var yarın belli olucak bakalım ak mı kara mı kilo aldımı boyu uzadımı anlıycaz bakalım bu arada epey gülücükler atıp sesler çıkarıyo yüzüne bakmazsak eğer kendi auuuu diye laf atıyo sıpa bu sabah babasına bir sürü gülücük ve agu yaptı işe giderken yaramaz.Bugünde iyi maşşallah dedimya bu nurse sayesinde iyiyiz 2 gündür ama onu alana kadar baya uğraştırdı bizi ya.Ne gazmış pırtlayana kadar inletti ortalığı küçük adam ya.

merhaba kızlar giremedim bi kaç gündür. ben de dün annemlere geldim. biraz burada kalcam artık ne kadar olur bilmiyorum. çok yordu beni bu ufaklık biraz dinleniyim ama di mi:) evden dışarı çıkamıyordum hiç anneme bırakıp çıkmayı düşünüyorum artık.
gribi tam olarak atlatamıyorum malesef hafifliyor ama tam geçmiyor yorulunca tekrar başlıyo nasıl hastalık bu yaa burada biraz daha dinlenebilirim belki. çok şükür kızıma bulaşmadı. bizden haberler böyle:))

bu arada gönül aşı bizde ateş yapmadı. biraz huzursuluk yaptı o kadar. ben ağrısı vardır belki diye bide gece farketmeden ateşi yükselirse diye korkup iki kere calpol verdim. hatta uyku yaptı bile diyebilirim aşıdan sonra çok uyumuştu.

Ikinci aşıyı ne zaman yapıyolar kızlar? Bizim ebe aşı kartına yazmayı unuttu da. Arıcam malum fırsat yok. Bi de ateş yapan o Muydu?? Bize ilk ay aşısında hiç bişey yapmaz dediler çocuk gece bize kök söktürmüştü. Bi de ateş yaparsa yandık diyorum..

Benim oğlum 3 gün önce bi çıldırdı 2 gün ağladı gece gündüz. O neydi yaa çıldırıcaktım artık. Sadece emerken susuyodu. Memede uyuyup 15 dk geçmeden çığlık atarak uyanıyodu. Allah a şükür normale döndü. Dün gece daha iyiydi. Kiii Benim ateşim çıktı bu sefer.. hemde 39 oldu en son. Kalan sütten dolayı oldu. Hastaneye gitmedim. Çünkü ateş düşürücü iğne yapıyolarmış. O da süte geçiyomuş. Hem adım atcak halim yoktu mahvolduk resmen. Kocam sağolsun. Ilık duş aldırdı, soğuk bez koydu, ilaç içirdi falan filan düşürdü ateşimi ama sabah bi kalktım göğüslerim bomboş. Çocuk emerken ağlıyo süt gelmiyo diye. Az daha mama vercektim o kadar kötü oldum ki anlatamam. Kocamın desteğiyle atlattık çok şükür sakın pea etme moralini düzelt sürekli emzir gelmese de. Zamanla düzelicektir dün o kadar ateşlendin normal dedi. Bende onu dinledim. Şimdi geliyo süt Allah a şükür. O kadar çoktu ki sütüm çocuk da cok cok ses çıkarıyo emerken herkesin hoşuna gidiyodun nazar değdi heralde başka açıklaması yok yani. Durup dururken Niye biter ki süt. Off bi 6 aylık olsa korkmıcam da şu an süte muhtaç yavrum.

Böyle işte 3 gündür fenaydık biz yani.. ama çocuk çok huzursuzlandığında hava da güzeldi. Attık bebek arabasına 2 saat yürüyüş yaptık. O zaman hiç sesi çıkmadı yaramazın. Havalar bi ısınsın eve girmicem:))

Selam kızlar bugün aşılarımızı yaptırdık ya bi kerede 3 aşı bir kolundan 2 tanede bacaklarından yavrum telef oldu ağlamaktan yüreğim parçalandı.Ateş yok ama çok huzursuz hep elde kolda ayakta mıy mıy kızlar ya Allah yardımcımız olsun çok zor.Birde üstüne bugün hiç kaka yapmadı sütümde iyi hepte emiyo neden kaka yapmadı anlamadım ondan dolayıda huzursuzlanıyo yavrum offff yani çok zor saatler geçiriyorum kızlar çok zor.

İyi yanı oğlum 5600 gr olmuş 1 kilo 100 gram almış boyu 56 cm baş çevresi 39 cm olmuş yani gelişimi çok iyi maşşallah birde sabah 5 te uyandı bir gülücükler bir gülücükler neredeyse kahkaha ile güldü yavrum ama aşıdan sonra kalmadı keyfi ıngaaa ıngaaa ya 3 aşı yapılırmı ya hem bacakları acıyo yavrumun hem kolu uf .

Bugece nasıl olucak nasıl geçicek yavrum huzurlanıcakmı bilmiyorum Allahtan annem hep yanımdaydı şimdi eşim geldide gitti evine kadıncağız.Birde şu kaka işi canımı sıktı aşıdanmı oldu neden bilmiyorum dün 3 kere yapmıştı ve doğdu doğalı hiç kaka problemimiz olmadı.Huzursuz diye ve ateş olabilir diye fitil de verdim ama gene yok kaka.

Mavi aynen canım ya nazarmı değiyor ben geçen gece verdim işte mama ama çocuk açmışki içti şimdi şükür geliyo.

herkese merhaba nasılsınız nerelerdesiniz ? İnşallah bebişlerde sizlerde iyi durumdasınızdır.

Biz bugün daha iyiyiz teyzeleri oğlumun keyfi yerinde sabah kakayıda yaptı ki ne yaptı baktım yapıcak anladım hemen leğene tuttum rahat yapsın diye 2 günlük birikim bir yaptı bir yaptı yavruşumun ne sıkışığı varmış :) Başladı sonra gülmeye yavruşum.

Sabahta kızı doktora götürdüm bronşit başlangıcı dedi 6 iğne verdi yavruma iyi ama maşşallah.Bizden haberler böyle.

ya kızlar bu eldiven işini ne yapıyorsunuz ben tırnaklarını kesiyorum eldivenleri çıkarınca hemen çiziyor yüzünü kıyamayıp gene takıyorum eldiveni ya napçaz.

Kızımın 1 aylıkken çıkarmışım çıkarayım çize çize alışırmı dersiniz siznapıyorsunuz ?

Birde artık parmağımla yediklerimizden minicik tattırmaya başladım ben yavaş yavaş minnacık minnacık alışsın.

SLM herkeze benim oglum bu gunler cok huysuz nedenini anlayamadim gazi da var çikarti halde var onu da cözemedim. ben eldivenlerini 1ay taktim artik takmiyorum bende tirnaklarini kestim halde yüzünü çiziyo ama alis herhalde ve sanki artik daha az çiziyo esimle cok tartistik bu konuyu o tak diyo çiziyo diyo bende yok diyorum ne zamana kadar takacam akli yetene kadar mi diyorum bide elleriyle oynuyo tutmaya çalisiyo bunlari engellemis olurum diye takmiyorum ben

Gülüm hiç belli olmuyor onların halleri bir bakıyorsun çok uslu bir bakıyorsun mızmız dün akşam biz kayınvalidemlere gittik gayet normaldi oğlan uslu uslu emdi bakındı uyudu eve geldik bir feryat bir feryat bizimkinin saati var her akşam 9-10 gibi uyuyor arada gözü kapalı emerse 12 de emiyo emmesse gece uykusuna dalmış oluyor sabah 5-6 gibi uyanıyo o saati geçirdik biz tabi eve gelince ellendi etti rahatsız oldu paşa gece 1 e kadar mıymıy ınga ınga geçirdik şükürki uyududa rahatladık.

Eldivenleri dün bende çıkardım gene kestim tırnaklarını törpüledimde azcık gene çiziyo yaa yüzünü ama inat ettim takmıycam çünkü çok güzel oynuyo elleri ile tutmaya çalışıyo bişeyleri beşiğine anakucağına oyuncaklar asıyorum sesler çıkarıyo onlara heyecanlanıyo ve kızlar çok güzel gülüyo yaa artık bişilerden anlamasıda çok hoşuma gidiyo hele ki başkasında durmayıp ben alınca uslu uslu bakınmasına bitiyorum :))))))

Sütüm normal gibi öyle taş gibi olmuyo göğüslerim ama yetiyo sanırsam emip uyuduğuna kaka yaptığına göre yetiyo heralde kilo alımıda iyi şükürler olsunki aman 6 ay bir emse sonra takmıycam zaten de.

Kızlar birde kulğaının arkası pişik oldu oğlanın ya hergün silip kremliyorum .Çok hassas tenli olucak bu oğlan metraseksüel mi olacak ne :)))))) EEeeeee nerelerdesiniz sizler ??????

Ben artık eminim her çocuk ilk çocuk gibi hayır bende tecrübenin eseri yok ya neden derseniz bugün oğlan bir garip yani huzursuz değil aslında mıymıyda değil ama uyumuyo uyumuyo ya.öyle 10 dk 15 dk kestiriyo ve uykusunda sürekli sıçrıyo ve uyanıyo.

Birde kakayı günde 1 keze indirdi sizlerde durumlar nasıl gelinde anlatın nolurrr

Slm kizlar cok yogunum Ben bu aralar,akisa biraktim kendimi:)
Gonul en rahatimiz sensin heralde:):)massallah senin bebis 2 aylik olmus bizim yarin kirkimiz cikiyo:)
Bugun sol gogsum cok aciyo anlamadim gitti,cok hafif bir sertlik var ,bolca da agrine olabilir fikri olan var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…