Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benimde oglum olacak..Allah kısmet ederse aralığın 1 inde dogum..ben biran önce dogsun istiyorum..hamileliğin son ayı gercekten cok agır geciyor.. hareket etme konusunda gece bazen uyuyamama wc ye bol bol cıkma ...artı nasıl bir bebek gelecek onun merakı var simdiden bebişimi okadar seviyorum ki dogunca artık düşünemiyorum...

Benimde oglum olacak..Allah kısmet ederse aralığın 1 inde dogum..ben biran önce dogsun istiyorum..hamileliğin son ayı gercekten cok agır geciyor.. hareket etme konusunda gece bazen uyuyamama wc ye bol bol cıkma ...artı nasıl bir bebek gelecek onun merakı var simdiden bebişimi okadar seviyorum ki dogunca artık düşünemiyorum...

Bende aynı bende hamileliği pek sevmedim yani ikinci hamileliği ilki nedense daha farklıydı acemi olduğum içinmi yoksa ilk heyecanımı şimdi ikinci bebek korkusumu yoksa hamileliğin sıkıntısımı bende biran önce doğsun kısmındayım.O korkular bende de var birde yaşadıklarımı düşününce tekrar yaşamak korkutuyor beni ama normal olsunda ben razıyım.

evet sen çok tecrübelerisin bu konuda :) Benim annem yakın olduğu için gündüz gelir akşam gider sanırım hiç konuşmadık ama beni yalnız bırakmaz.

Bende bugün düğün için elbise bakmaya çıktım ama kendimi o abieylerin içinde berbat hissettim herkes ay ne şeker dedi durdu ama ayna karşımda ve ben o dubiş halimle karşı karşıya olunca hemen oradan kaçmak istedim Ama mecburen almam lazım ufs yaa bu kadarmı kötü durur ya birde topuklu ayakkabıda giyemiycem istediğim gibi mecburi bir elbise ile mecburi mutsuz bir gün olucak sanırım

cibinliğide aldım bugün ama bebek çantası daha gelmemiş bakalım oda yarın öbür gün gelir sanırım.

Gerçekten ne varsa son aylarda var zaten hareket sorunu wc kramplar meaneye baskı zor ya.Geceleri benimkide ilk yattığımda çok kıpırdıyor sonra dalarsam sorun yok wc ye kalkıp yatıyorum devam ama o dalma olayı zor oluyor rahatlaşamıyorumki bir türlü.Oğlum doğunca istediğim gibi yatıp en az 2 saat kesintisiz uyumak istiyorum buna çok ihtiyacım var.
HErkese iyi geceler.

Herkese merhaba,

Ben de katılmak istedim aranıza, aralık ayında minik kızım dünyaya gelecek inşallah Allah'ın izniyle :)

Bugün sol tarafımda sabahtan akşama kadar süren sancı oldu kesintisiz şekilde sürdü. Sanki çok koştuğunuzda dalakta ağrı olur ya, aynı onun gibiydi, dr kontrolünde çok şükür sorun çıkmadı. 3 gün önce yeni eve taşındık, evle uğraşırken suyu gerektiği kadar içememiştim, dr da susuz kalmaktan muhtemelen dedi. Buna benzer sıkıntı yaşarsanız belki bundan olabilir diye paylaşmak istedim..

Benim hamileliğim boyunca hiç bulantım olmadı, annem 3 doğum yapmış ve hiçbirinde de bulantısı olmamış, ben de ona çekmişim demek ki :) ama çok kilo aldım, sigarayı da bıraktığım için onun da etkisi oldu kilo almamda.

Geceleri uyumak artık çok zor oluyor, sürekli sağa ve sola dönüyorum, kuyruk sokumumda hamileliğimden itibaren ağrım vardı ve şimdi daha da fazlalaştı, yürüyüş yapmak ve hareket etmek işkence oldu bana

Bebeğim şuan 2.227 gr ve 45 cm' miş :))

Doganin annelere odettigi bir diyet bence,zorlu bir surec ama sonucuda bir o kadar guzel..

Bence dogunca uyku biraz hayal gibi:) o yuzden geceleri zor olsa bile gunduzleri enazindan bir firsatini bulup dinlenmeye calisin:)sonra bugunlerimizi bile arayacagiz gibi geliyor bna

oncelikle hosgeldiniz,gecmis olsun onemli bisey degilmis allahtan,bebegin pozisyonuna gore de bazen devam eden agrilar olabilir,organlara baski yapiyor artik nihayetinde yerleri cok daraldi.bulantisiz bir hamilelik ne guzel ya super sanslisiniz:) bende sigarayi biraktim dha cok alirim diye tahmin ediyordum ama o kadar almadim,50 ile basladim suan 59 olmusum

aramıza hoş geldin canım su olayı çok önemli vede yorgunluk tabi mesala bugün bende oğlumun eşytalarını yerleştirdim beşiğin çekmecelerine markete felan gittim tabi iyi kötü evde uğraş kızı okula götür derken insan ister istemez yoruluyorki ben iş yaparken nefes nefese kalıyorum hep hemen belim ağrıyor.Artık ağırlaştık iş yapmak zor geliyor ama yapmadand aolmuyor.Ben ikinde çok kustum 9 ay ama bunda maşşallah hiç mide bulantısı yaşamadım.Bendede popo kısmımda ağrı oluyor ara ara anlarsınız yerini basurumda yok ama orası ara ara acıyor doğumda ıkınınca çıkacakta hazırlanıyormu bilmiyorum.Kızımda çıkmıştı ama doğumdan sonra kayboldu.Ben şimdiki kilosunu vs ayın 13.ünde gidicem kontrole o zaman öğrenicem kısmetse.

Ben sigarayı 2 sene önce bırakmıştım kızlar ve sigarayı bırakınca bende hiç kilo artışı olmadı.Hamileliimde aldım tabi blca 55 kilo başladım şu an sanırım 70 i geçmişimdir.Ama ben yatıp kalkıp şükrediyorum kızımda 50 kilo başlayıp 9, kilo doğu yapmıştım.Ama hiiç zolanmadım ben kilo vermekten senesi gelmeden eski formuma kavuşmuştum.Kilodan korkum yok oğlum sağ salim doğsunda.Gündüz ben hiç uyuyamıyorum gün ağırdımı pıt açılıyor o gözlerim ya.Bugün kızım günlüklerini çıkarmış bende şöyle bir baktımda ben günlük tututorum kızıma hamile kaldığımdan bugüne oğlumda eklendi günlüklere o doğumdan sonra yaşadığım mutluluk duyguları uykusuzluğun bile keyif verdiğini yazmışım :) Kızım çok seviyor küçüklüğünü okumayı size de tavsiye ederim sizde mutlaka günlük tutun ben her önemli adımı yazdım ilk çişi ilk agusu ilk dişi ilk aşısı kilo artışı büyümesi şimdi okuyuncamasal okur gibi geliyor tam 8 ajandam olmuş :) Kızım anne ben bunu büyüyünce kendime kitap yaptırıcam hatıra diyor.

Yarın gidip elbisemi düğün için alayım diyorum kızlar ya biterse diye çünkü ben bütün sefaköyü gezdim bir yerde sadece istediğime yakın elbice gördüm siyah tek omuz bir elbise adil ışıkta buldum normal abiye büyük beden sadece ve uygunda 99 tl.Ya biterse diye alayım diyorum düğün bu ayın 25.inde sizce uygunmudur şimdi almam 19 gündede iki katına çıkmam heralde dimi ?
birde düğünde ayakabbı olyını nasıl yapsam ya abiye düz tabanla çok kötü duruyor zaten koca göbiş birde düztaban aynı penguen gibi oluyorum :) HErkez ay ne şekeerrr desede ayna karşımda yani

bende aralık ayında doğum yapacak annelerdenim kızlar.
bebeğimin kıyafetlerini bugün hazırladım kendi çantamı ve bebeğimin çantasını da hazırladım
ne olur ne olmaz belki süpriz olur belli mi olur?

Canım senin bizdende az kalmış bizde sağ salim senin zamanlarına gelebilsek ben şimdiden hazırladım ne olur ne olmaz diye iyi etmişsin.Hazırda dursun gerekince panik olmasın insan değilmi.Benim bu 33.haftaya girince birde karnım pörtledi kızlar yani baya baya hareketlerim kısıtlnır oldu iyice ama.Birde bir iştahım açık durdurmaya çalışsamda süreklibişiler yemek istiyorum ağzım hiç boş kalması ama karnım tok napıcam ben bilmem.Aklımda hep ne yeseeem ler var ya.Ayıcık gibi olucam of.

Bende oglusum icin bir ani defteri aldim doldurucam onu yavas yavas ama erkek cocuklar kizlar kdr onem vermiyorlar oyle seylere sanirim,umarim ileride hatira olarak saklar:) buarada bizde annemle bugun bebisin kiyaftelerini yikayip utuledik,benim ve bebisin esyalarini koyacagimiz valizi hazirladik,bna ne oluyorsa dha 34. haftadayim ama ne olur olmaz hazir bulunsun diye hazirladik iste.benimde son gunlerde pek istahim eskisi gibi degil sanki,bim bebek ac kalmaya hic dayanamiyor ögün saatim birz gecsin basliyor tepinmeye:)

Canım iyi yapmışsın hazırla tabi bana annem kızdı hazırlamadım diye biz 7.aya girdikmi çantamız kapı arkasında hazır bekler diye :) bende hazırladım ondan korktuğum için :) Aynen bendede iştah çok gündüz değilde gece akşamları tv izlerken ha bire bişiler istiyor canım bende havuç leblebi ne bulursam :) götürüyorum.Bugün canım bişi yapmak istemyor tam miskinlik günümdeyim havada limoni zaten biraz dan kızımı okula hazırlıycam sonrada avm ye gidicem elbise bakmaya ama birgün gelip te alışverişe bu kadar isteksiz gideceğim bu kadar isteksiz giyim alacağım aklıma gelemezdi :)

Canım bende oğluma kızımın günlüklerinde yer vericem erkekler biraz bu konularda duyarsız oluyor eşim en kardeşimden etraftan görüyorum ama kızlar çok meraklı diyorumya şimdiden hikaye okur gibi çıkarıp okuyor okudukça sarılıyor bana öpüyor ay annem benim nasılda bakmışın bana diyor gönlümu ruhumu okşuyor.

Kızlar öğlen 12 de götürdüm kızımı okula bıraktım ordan annemle buluştuk sefaköy içine avm ye gittik adil ışıktan siyah tek omuz robodan genişleyen şifon bir elbise aldım göğüs altı taş işlemeli dolgu topuk rugan ayakkabı aldım birde kürke benzer bir etol aldım yani dğğüne hazırız :) 100 tl ye aldım elbiseyi hem uygun hemde içime sindi xl elbise almak koydu yalnız bana normalde s beden giyen ben xl alınca dokundu.Bir tanede kısa vardı yeşil ama çok kısa oldu göbüş çıknca alamadım ama kısalar daha iyi duruyor aslında.Ama bu aldığım elbiseyi daha sonra daraltıp kullanabilirim hoşuma gitti.Ordan yeğenime hediye aldık doğum günü var kızıma kitap aldım dönüşte yürümeye mecalim kalmadı :) minübüsle döndüm eve.
Eve geldim akşam için yemek yaptım ve pilim bitti şimdi istirahatteyim saat 5 te gene okula gidicem kızımı almaya.Şimdilik oğluşum çok uslu ama akşam başlar tepmeye annesini :)

dugununuz hayirli olsun cnm,gule gule iyi gunlerde kullan aldiklarini.benimde kiz kardesimin nisani vardi balon etek modelli bir elbise aldim,gobisi kapattigi icin kimse hamile oldugumu bile anlamadi:)) yanliz artik iyice hftamiz ilerlemis,gece 4 te bitmis eglence ama ben 2 ye kdr ancak dayanabildim,erken kalkmak zorunda kaldik.
Buarada allh bagislasin,genelde 2.cocuk heralde sizlerin ilk dogum tecrubesi yasayacak olan varmi acaba aranizda?

arkadaşlar bende Allah nasip ederse aralık 7 de doğum yapacağım.gerçi doktor normal doğum için 20 kasımdan itibaren bekleyeceğiz dedi ama:)) gün geçtikçe artan inanılmaz bir heyecan var.ilk bebeğimiz olacak inşallah. bebeğimin kıyafetlerini yeni yıkadım.havalar soğuduğu için bir türlü kurumadı gittiler:) ütüleyip güzelce çantaya sonra kapı yakınına:) yarın odamızı boyatacağız.sonrada mobilyalar gelecek.şimdiye kadar iyi sabrettim.ama artık duramıyorum.bir an önce oda hazırlansın geriye kalan zamanda süslemesiyle uğraşayım istiyorum. benim son zamanlarda bebek aşağıya doğru çok baskı yapıyor ve hareket ederken canımı acıtıyor.bazen nefesim kesilir gibi oluyor hareketinden.doğum başlayacak sanıyorum.daha hiçte hazır değilim.sizde de benim gibi kasıklarınız da acı şeklinde mi oluyor hareketleri. neyse bir geldim pir geldim sanırım:)) hepimize bol sağlık ve sıhhat diliyorum. Rabbim sağlıkla meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…