Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aysu o şişliği hemen sağ indir. Yoksa ateş ve sıtma yapar. Tecrübeyle sabit :) geçen yine 39 u gördük derecede. Aman diim. O kadar kötü ki..
Benim göğüsler berbat halde. Ve biri kanamış çocuğum garibim kan emmiş. Sonra Durup dururken kanlı süt kustu. Hayatımın en zor günüydü. Beynim durdu derdim hep de bu sefer gerçekten durdu. Öyle ki doktor çocuğunuzun adı ne dedi yanlış söyledim. Saflaştım resmen.. o kadar korktum ki bebeğime bişey oldu diye. Allah ım onu korusun. Mahvoldum maf.. Neyse ki doktor hatta doktolar önemsiz bişey old. Söylediler. Şayet tekine güvenemeyip 3 doktora götürdüm de güvensizlikten. Neyse ki şimdi daha iyiyiz Allah bozasın.
Şimdi aventin kalkanından alcam. Kullanan var mı? Yorumlar iyi ama bilemedim..
Böyle işte.. biz yorgunuz Aysu gibi...

Aysucum evet rahatım çok şükür maşşallah sübanallah nasıl rahatlık bilmiyorum ama benim oğlan gündüz uyumuyo yalnız mıy mıy ama kızım varya benim o çok yardımcı oluyo.

Aysu göğsünü hemen sağ canım iyice boşalt süt durmuştur o sertlik ve ağrı ondan canım.Bendede ara ara oluyo az emdiği zamanlarda oluyo gerçi eskiden oluyodu artık olmuyo.

Mavi benim göğüslerim geçti madecosol antibiyotik kremi önce sürüyordum 10 dk açık bekliyo sonra fito krem gene bekliyo 5 dk lansinoh gene bekliyo bir parça penye beze bol zeytinyağı sürüp kapatıyodum emzireceğim zaman 1 cezve ılık suya 1 tatlı kaşığı karbonat onunla iyice yıkıyordum ve ılık su ile durulayıp kurulayıp emzir sonra gene baştan başla bu şekilde 1 haftada iyileşti göğsüm benim biri kötüydü şimdi hafif ağrı oluyo o göğsümü emerken şükürler olsun Allahıma acı yara vs yok.

Bizim bebiş büyüdü teyzeleri dün yoğurt tattırdım nasıl ağlıyo vereymişim yiycekmiş paşa dedim yok o tadımlık nasıl dudağını büküp ağlıyo :) istiyo birde sofrada biz yemek yerken ona tattırıyoruzya heleki unut tattırma resmen yalvarır gibi gözümüze bakarak auuuu auuuuu diyo :)))) Aman büyüsünler artık yeter ne kabus gibi günler yaşadım ya meme verirsin emmez beceremez acır kanar ufffff Allah herkesin yardımcısı olsun.

kizlar iyi hftasonlari hepinize,bizim aglamalarimiz epey azaldi,gaz sancisiyla aclik aglamalri birbirine karisiyormus dr.gaz olur diye emzirme aralarini acmisti,tabi cocuk beklermi aciktigi icin gazi ciksa bile aglarmis yavrum!!artik agladikca emziriyorum saate fln bakmiyorum..simdi sadece gazi oldugu zaman agliyor onuda ilac veriyoruz cikartiyor rhtliyor..dieti flnda kaldirdim onu yeme bunu yeme sutumdende olucaktim vallahi,simdi herseyi yiyorum gaz flnda yapmiyor!!
GOnulcum benimde geceleri aynen senin gibi bir yatiyor 4 saat sonra uzerine 5 saat uyuyor..gunduzleride yarim saat,bir saat,oyle ara ara uyuyor,sicrayarak uyaniyor dedigin gibi,sanirim gece butun gun uyuduklari icin gunduzleri sindirim problemleri oluyor,birde gunduzleri gurultu ses fln sicriyor uykularindan minikler.bende gogus uclarima bakiyim dedim gecen gun nasir gibi olms uclari ondan acimiyor benim sanirim,sizinkilerinde gecmesine cok sevindim aciyinca cok zor gercekten!
mavi senin neden gogsunde kaldiki sut ben orasini anlamadim?
aysu 40iniz hayirli olsun cnm gezmelere basladiniz mi?izmirde havalarcok guzel biz parka gourduk gecen gun,cok hosuna gitti guneslendi,bide bizimki disari cikar cikmaz uyuyor,hatta battaniyeye sardikmi uyumaya basliyor:)
buarada 37.gun gulmeye agulamaya basladi,suan bulbul gibi sakiyor,gulucukler,agucuklar,kikirdamalar onunla konusnca acaip hosuna gidiyor,cevap veriyor resmen!bide besiginde sallanan oyuncaklari var onlari sallandiriyorum kahkaha atiyor o oyuncaklara bayiliyor:)
burarada desert te uzun zmndir yok,merak ettim bende,aysuyuda merak etmistim aysu gelmis:)

Son düzenleme:
Saolun kizlar dün biraz az emmisti ama öyle agri yapacak gibi degildi nasil oldu anlamadim.ilk kizimda sutum iltihaplanmisti ondan hemen antibiyotik içtim.ateş düşürucu içtim.ateşim cikti çünkü.bugün hafif agriyo,şişlik indi.cok sukur..
Pasija simdi gezmeden geliyoruzkizim cok sikilmisti artik,kudurdu sevincten:)java gunesliydi,ciktik yagmur yagdi baya.kapali mekana gittik.iyiydi yine de bende bunalmistim artik..
Benim kizim hala sadece uykusunda guluyo.pek degisme yok sadece kilo aldi boyu uzadi,yuzu falan hep ayni,gozler Mavi,Benimde yesil zaten:)degismez diye dusunuyorum berrak bir Mavi ,bakalim bekleyip gorucez..
Ben bu ara yatili misafir agirladim,kizim geceyi gunduze cevirdi,uykusuzum yorgunum,kafamdainik,buyukkizimin sorumlulugu derken kendimi unuttum..bir baksam yaz gelmis:)

ay cnm senin msjini yeni gormusum ben,cok cok gecmis olsun.senin basina gelen cok kimsenin basina geliyor,benimde arki.imin kizinin kakasinda kan gormusler odleri kopmus,tahliller fln sonradan memesindeki kani ictigi icin oldugunu soylemis dr.,onemli deil demis.korkma yani..ama goguslerini muhakkak dinlendirmelisin bence cnm,olmadi iyilesene kdr,şu gogus koruyucu aparatlarla emdirsen?komsumuzun kizi iki cocugunuda onlarla buyutmus,alicaksan eger gogus ucuna uygun olanini secmelisin,ben hepsinden denedim goguslerimin acidigi ilk hfta,kaventinki kelebek seklinde,benim gogsume olmadi cunku benim gogus cevrem cok buyuk,birde sekli yuvarlak olanlari var chicconun ama onlar bile benim gogsume kucuk geldi oturmadi kullanamadim hicbirini ben! gogus yapina uygun olanini al muhakkak

cok gecmis olsun aysu.oh oh gezin bakalim anneli kizli:)bence snin kizinda 3-5 gune baslar gulmeye mavis goZlerinle:)

pasija hoşgeldin canım ne güzel seninki erken başlamış hareketlere her çocuk bir olmuyor ben günlüğüne baktımda kızım 2 aylıkken çığlıklar atıyormuş aynen dediğin gibi kahkahalar vs.benim oğlan daha geç başladı gülmelere agulara ama başladı ağzının suyuda akmaya başladı konuşunca açıyo bir karış ağzını sıkıştırıyo damağının arasına dilini gülüyo yaramaz.

Bizimkinin gazını nurse düzene soktu çok şükür ama gazı çok kokuyo bizimkinin pırtladımı kaka yaptı sanıyoruz öyle kokuyo küçük ivedik oldu gark gurk pırt :))))))

O göğüs koryucuları ben kullanamadım pasija uymadı durmadı ben beceremedim ama kremlerle ve zeytinyağlı penye bezlerle geçirdim çok zor olduama çok şükür geçti.

Bizde dün çıktık çok yağmur yağdığı içinalışveriş merkezne gittik ama obile yetti benimkide gezmeyi çok seviyo bebek arabasında hep uyudu kerata.Ordanda ananeye gittik yatmaya geldik eve bir düzelse havalr parklar bahçeler gezer dururuzda az kaldı sabır.Bizimkinin gözleri lacivert bakalım nasıl olucak hngi renge dönücek yada böylemi kalıcak.

Diğer arkADAŞLARIN HEPSİCİĞİNİ MERAK EDİYORUM BENDE.

Mavii o halde nasil emzireceksinAllah yardimcin olsun cok zor Yaa..
Pasija saol cnm, cok emin degilim benim kiz tembel biraz,teninin renginde hicbir acilma ,degisme falan yok,hareketlerinde uyku araliklarinda da ayni sekilde.sadece bugunlerde geceyle gunduzu drgistiriyo galiba.
Once gece 1 de yatiyordu 2 gun sonra gece 2 de yattisonraki gun 3 ye, sonrali gun 4 te.bugun de sira 5 e geldicok uykusuzum
Gonul berraksa puslu degilse donmezmis Mavi.kalirmis.Ben komsilarin yalamcisiyim bakalim bekleyip gorecez:):)

Son düzenleme:
Canım nasıl emdiriyorum Allah biliyo. Birini dinlendirip sağıp veriyorum bu sefer öteki acıyo, ötekini veriyom öteki acıyo öyle daraldım ki. Işkence resmen. Tam geçti diyorum tekrar aynı acı... İmtihan gibi. Günahlarıma kefaret olsun diyorum sürekli. Tek tesellim o..
Onun dışında iyiyiz Allah a şükür. Hava ısındıkça atıyoruz kendimizi dışarı. Bebek arabamızı çok sevdik. Kocamla kavga ediyoruz Sen sürcen Ben sürcem çok komik :))
Benim oğlumun gözleri kahverengi. Mavi gibiydi de süt mavisi diyolar ya ondanmış. Benzemedi babasına kerata. Gitti de anasına çekti:)) ama çok yakışıklı maşaallahhhh.. o yönden benzedi babaya :))))

Mavi canım benim kremlerden alıp aynen uygulasana çok çabuk geçti benim biliyon en çok ben şikayetçiydim memişlerden geçti gitti kapandı aynen pasija senin gibi nasır tuttu galiba acımıyo şükürler olsun artık oğluşumda emmeyi öğrendi anca 2 ayda rahat alıyoda keyifle emişebiliyoruz çok şükür.

Gözleri benim gibi yeşil olucak sanırım kızımın babası gibi koyu kahve ama oğlanınki bana çekicek galiba aman gözleri görsünde ne renk olursa olsun dimi ama.Aysu senin kız dünyaya gelirkende tembeldi zaten :))) ağır abla olucak kız işte boşver.Bizimki baya büyüdü daha küçükken olmayan büyük gelen kıyafetleri olunca anlıyorum nitekim tüm gün beraberiz milletin ayyy ne büyümüş demeleri fayda etmiyo :)

Bizimkinin şimdilik oturdu gece 11 , 11:30 gibi uyuyor sabah 07:30 gibi kalkıyor birdaha işte yarım saat 1 saatt gündüz pek derin uyumuyo öyle ama gece maşşallah sübanallah güzel uyuyo benim en büyük rahatlığım otomatik anakucağı o pışpış sallamasa değmeyin halime yemek bile yiyemezdim sanırım çünkü çok mızmız kucakçı bir bebek kucakta pışpış yap 24 saat sesi çıkmaz ondan bu anakucağı o vazifeyi görüyo.

Kakası değişti odikkatimi çekiyo mesela bugün yapmıyo hiç bol bol pırt yarın yapıyo ama tam yapıyo sırtına kadar doktoru aradım normal dedi akıllı popolu olucak işte daha ne dedi bebek şikayetçi değilse dedi evet şikayetçi değil pırt pırt gidiyo ama kakayı günde 1 defa yada ertesi sabah yapıyo.

selam güzel anneler:) nihayet günlerden sonra yazabildim. ben annemlerdeyim malum. burada dinlenmeyi düşünüyodum ama şimdi misafirden şikayet edenleri anlayabiliyorum. ben geldim diye gelen giden bitmiyo anam. bugün öğlen kendimi yorgun hissettim bebiş de uyuyordu. tam kafamı koydum yastığa zil çaldı müsaitseniz annem oturmaya gelecek:)) burada günlerimiz böyle geçiyo anlayacağınız.

bu arada benim kız kucakta gezmeye çok alıştı.dedesi gezdiriyo kucağında hiç sesini çıkarmıyo öyle bakınıyo eve gidince napcaz bilmiyorum.

katreinur hoş geldin canım eveto misafir olayı zor oluyor Allahtan ben mevlüt yaptımda kurtuldum hala bile tek tük gelen oluyor Allah kolaylık versin kucağa alıştımı zor oluyor benim oğlan tam kucakçı indirme kucaktan hiç ses yok bıraktığın anda vay anacım napıcaz biz kızlar ya.

Evde biri yoksa yalnızsam anca toparlıyorum ortalığı temizlik yok,yemek yok,başka iş yok offf yani.Bugün hep kucak istiyo bırakınca öytle böyle değil katıla katıla ağlıyo yaa.

Sevgililer gününe ne yapıcaksın hanımlar planlar varmı.Biz eşimle yemeğe gitmeye karar verdik annem gelicek çocukların yanına sütümü sağıp bırakıcam biberonla gerekirsede mama versin 1 kerelik napalım bizimde morale ihtiyacımız var ama dimi.Böyle diyorum ama bir yanımda vicdan yapıyo kıyamıyo annem bişey olmaz diyo bilmiyorum.

Selam herkese kimseler gelememiş gene bende giriyorum ama gel keyfim gel olduğu için değil beyefendi ile tümgün savaştık ben diyorum anakucağında yat o diyor illede kucak yada ayak başka türlü uyumam bu saat oldu direne direne mecbur aldım artık ayağıma helak oldu çocuk uykusuzluktan ayağa aldım mışıl mışıl uyuyo bırakınca ağlıyo ondan o ayağımda uyuduğu için canım sıkıldığından girebiliyorum nete.

Merak ediyorum sizinkiler nasıl ve ne şekilde uyuyor.

hoşbuldum gönülcüm. ben sevgililer gününde sevgilimden ayrıyım malesef o yüzden bi planım yok.

uyku konusunda da benimki bazen emzikle kendi kendine uyuyor. ama genelde ayakta sallayınca uyuyor. gündüz uykusu zaten çok az öyle saatlerce uyumuyo 15 dk, yarım saat uyuyo anca

kizlarr basimiza neler geldi,dogumdan sonra hayatimin en stresli 2.gunuydu!acillerdeydik dunbir onceki aksam bizimkisi cok huzursuzdu mememi cekistiriyor uyumuyordu hic,ztn son zmnlarda geceleri haric gunduzleri hep huzursuzdu uyumuyordu yatsada yarim saat en fzla uyuyordu,giguslerimin cok gec doldugunu bende hissediyordum 3-4 saatte ancak tas gibi oluyordu,bende sutum azaldi diye acaip stres yaptim,cocuk aglamaktan helak olunca dayanamadik gce yarisi gitttik mama aldik onu icince uyudu.tabi ben stresten sutum kesldi derken 0 uykuyla sbahi ettim!sonra sbh bir uyandim sut iyice kesilmissoylerlerdi stresten kesiliyor diye inanmasdim birgecede gittti sut!!sonra hemen dr.a tabiki,bu sefer baska bir dr.a gittik allh ondan razi olsun!!beni cok bulgilendirdi,sutten vazgcemek yok dedi.beni oturrtu ve emzir dedi sonra baktiki ben basindan beri hep yanlis emzirmism!boyle emzirirsen tabi sutu alamaz cocuk bos ceker dedi ozmn kanllar tam aclmaz suttrn verim alinmaz dedi.meme uzn super bu ucla nasil emzirenezsin olmayanlar bile emziriyor dedi,sonra tarif etti bna,sen bebege deil bebek sana gelicek kahverengi kismi komple alicak cenesi gogsune iyice yapisicak dedi.aktigini hissedicen dedi,neyse tabi bende stresten sut olmadigi icin bebis tam alamadi mam

ayi erin simdilik sut biraz dolunca boyle devam edicez kanlalari msjla ve bu emzirme sekliyle acicaz dedi.beslenme listesi verdi ve icnde benim gaz yapard iye yemedigim hersey var ve alakasi olmadigini soyledi gazla beslenmene cok dikkat et dedi.neyse cok uzattim sonra oglusa biberonla mama vermeye calistik cock agliyor alamiyor biturlu biberonun ucunu,kasikla verdik sonra biraz icti ama cok az 3-5 kasik sonra bayildi gitti cocuk(tabi ben acaip panik oldum mamami dokundu,sekerimi dustu diye)hemen dr.u aradim karni acsa e yemiyorsa acile goturun dedi,ayyy beynimden asagi siak sular dokuldu!neyse acile gittik biseyi yok hersseyinnormal dedi,heralde yorgunluktan uyuyup kalmis cocuk.ben stresten uyumakyordum pasiflora alicaktim artik cunku sutun gelmesi icin uyumam ve stresimden kurtulmam gerekiyordu!nyse allahtan sonra uyumusum iyandigimdma stum biraz birikmisti,hemen emzirdim soyledigi sekilde ve gercekten sutun akigini hissettim,sonra bikac kere dha bu sekilde emzirdim,bir baktim dha bir saat olmadan 3 satte dolan gogsum dolmaya baslmais hayret ettim,dusa girdim ciktim sicak su ile yikandim bir ciktm dustan sutler yerlere akiyor ama nasil tutamiyorum fiskiriyor resmen!!!allahim oyle mutlu oldumki anlatamam!dun aksamdan beri hep cok guzel emdi gece cok guzel uyudu,3 saate kurdum saatimi hep uyandim emzirdim ve ilk ddefa gunduzleride misil misil uyuyor yavrum:))))) hala soklardayim!nazar degcek diye odum kopuyor,kizlar sizde muhakkak emzirme sekline dikkat edin,bu sekilde gogus uclarida hic acimiyor insanin hic..
hi buarada gelisimide o kadar ac kalmasina ragmen gayet iyi cikti 1000 gr almis demekki tam emebilse cok dha iyi olucakti

Son düzenleme:
herkese merhabalar...uzuuun bir aradan sonra ancak fırsat bulabildim...malum sömestr tatili girdi araya eşimde evde olunca ne bilgisayar nede başka bişey gördü gözümüz.çekirdek ailemizle mutlu mutlu geçirdik günlerimizi.tabi hemen hemen hergünde misafir ağırladık:) yazamadım ama kısa kısada olsa sizlerin yazdıklarını takip etmeye çalıştım hep.bizim keyfimiz yerinde çok şükür.kızım geceleri güzel uyuyor artık.ama gündüzleri uyku saatlerimiz çok kısa kuş uykusu gibi. derin dalamıyor 10 dk kalkıyor hemen. kızlar bizimki bir agular bir gülücükler dil çıkarmalar inanamıyoruz eşimle hayran hayran onu izleyip durduk.babamlar oyuncak ettiniz çocuğu diyorlar.annemde 5 aya kalmaz konuşturursunuz siz bunu diyo :) biz hiç usanmadan karşısında şebek gibi konuşup oynuyoruz.bizimkide bayılıyr.
bizde artık eldivenleri takmama kararı aldık ama elini gözüne sokuyor çok tedirgin oluyorum.zarar verecek diye.
pasija cnm hadi geçmiş olsun.ben hani hep sütüm yok diye yakınıyordum ya işe başlayacağım diye hep stres içindeydim o sıralar.tabi bu yüzdende göğüslerim sünger gibiydi.şimdi stres gitti maşallah sütüm çok iyi.kesinlikle moral çok önemli.ve günde 2,5 3 litre kadarda süt içmeye çalış.emzirme şeklide önemli.hastanede eğitim vermişler bana ama eve gelincede defalarca internetten videolardan izledim hep doğrumu yapıyorum diye.bizimki bazen ucunu yakalıyor hemen başlıyor emmeye.izin vermiyorum.memeyi kenardan bastırarak çıkartıp ağzını tam açınca yerleştiriyorum. birde şu listede neler var merak ettim doğrusu.söyle bizde faydalanalım.:)
sevgililer günü gelmiş neyimeee ben bu sene heyecanla ANNELER GÜNÜNÜ bekliyorum :))))) ama cansu tebrik ederim hiçbişeyden geri durmuyorsun ben asla bırakıp çıkamam öyle yemeğe falan.:) uykuya gelince sallamadan asla uyumuyor.eğer memede uyumuşsa beiğe bırakıyorum o zaman rahatız.ama diğer türlü en az yarım saat salla babam salla:))
ha bu arada benim kızımın gözleride yeşil....benim ve eşimin kahverengi.ama annemin yeşil.ve tüm hamileliğim boyunca dua ettim yeşil olsun diye.Rabbim kabul etti.ananesi gibi yemyeşil kızımın gözleride:)))
neyse bayağıdır yazmıyordum acısını çıkarttım galiba:)) yeter şimdilik...herkese seviler arkadaşlar...

slm kizlar dessert rose sut olsun diye 2.5 litre gibi sut iç yazmissin gaz yapmiyo mo merak ettim ben bu yuzden içmiyodum

Yaa kızlar Ben bu memeleri kesip atcam sonunda :)) doktora gittim merhemler karbonatlı sular vs vs.. acılarımı dindirdik Allaha şükür.. sol göğsümün hayatta kapanmaz dediğim yarası birkaç günde iyi oldu Allah nazardan saklasın. Ama şimdi o göğüse diğerinden az süt geliyo. Bariz biri küçük biri büyük yani. Neden sizce?? Sütüm kesiliyo sandım çok korktum. Ama az da olsa düzenli geliyo. Noluyo anlamadım ki yaa.. yine doktora gitcem bakayım ne dicek. 3 4 gün sağıp verdim ya iyileşene kadar ondan mı oldu acaba. Ondansa Niye hala artmadı. Bıktım artık ya. Rahat rahat emziremedim bi çocuğumu. Okutmaya da götürdüm artık son çare :)) Allah şifa versin. Çok nazar var Sizde dedi teyze. Okuyorum sürekli kendimede cocuga da daha nasıl korucam kendimi.

Selam kızlar öncelikle pasija geçmiş olsun canım benim.Mavi sanada geçmiş olsun.

Kızlar benim başımada neler geldi neler aynen bizde acillerdeydik.perşembe günü bu capy atom mudur nedir eşim ondan almış ben de kahvaltıda 1 bardak içeyimdedim onu içtim sen o benim miğdemi boz kusma ishal ne varsa geldimi bana.Önce devlet hastanesine gittik eşimle serum taktılar eve geldik geçmez kus Allah kus sonra özele gittik orda gene serum ve iğne Allahtan geçti ama mahvoldum emzirmeyi sordum ishalken bebeği emzirmek çocuk için iyiymiş antikorlarımı ne artıyor böylelikle ilerde ishale karşı bağışıklık sistemi gelişiyormuş.

Pasija bende sanırım senin gibi emziriyorum bende uğraşayımda komple alsın yaa bende emiyo diye zorlamadım hiç ama senin pozisyonda emziriyordum.Artık bende doktorun dediği gibi yapıcam.

Yani kızlar bizim sevgililer günü yalan oldu ya.Ama varya ne kötü oldum ama yavrumu emzirdim sade ben hastanedeyken ve kusarken acıkınca mama verdik şükürler olsun şimdi iyiyim.Bizimkide gündüz hep ayakta sallanmak istiyo yaa ne uğraşıyorum başka yerde uyumuyo.Ama şükürler olsun gece anakucağında.

Bugün benim sütümde sanki az gibi serumdanmı yanlış emzirmektenmi bilemedim ki ?

Pasija Mavii,gönül geçmiş olsun Yaa nazar oluyo hep bu anneler..
Bizim kızında sariligi vardı 9.6 dün baktirdik 7.3 e düşmüş.benim sutumden olmus sarılık o yüzden böyle yavaş geçiyormus..bakalim daha ne kadar sürecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…