Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlarr hepinize çok çok çok geçmiş olsun.

aysucum bizim sarılık da çok uzamıştı. kırkından sonra azalmaya başladı. şimdi geçti çok şükür. ilk on günlükken 18 çıktı hastanede yattık bi gece. 7.6 ya düştü. sonra geçmeyince 20 günlükken tekrar gittik 12.4 çıktı. bişey yapmadılar kendi kendine geçti işte.

kızlar benim sağ göğüs ucum yara olmuştu o geçti çok şükür. bu seferde sol taraf acıyo ve alt tarafından yarılıyo gibi. sizin yaralarda mı öyle? o yarılan yer nasıl kapanır ki yaa? mavicim sen ne kullandın göğüs ucuna?

merhaba gece gece belki bir yararım olur
benim arkadaşım emziriyor ve meme uçları kopucak gibi olmuştu :18: bir çok şey denedik işe yarayanlar olsada hiç birisi kantaron yağı gibi olmadı hatta burda bir komşumuz kendisi toplayıp yapmıştı gözlerimize inanamdık mucize gibi iğleşiverdi
bende bebek düşünüyorum oğlumu emzirirken olmamıştı ama eğer olursa ilk deneyeceğim şey bu olucak umarım işinize yarar

Selam kızlar aysu üzülme yüksek değil sarılığı geçer aç kalmasın sadece ozaman artmaz.

Katreinur benim çok açıldı şarıl şarıl kanıyordu ve nasıl bir acı anlatamam ben eczanecinin tavsiyesi ile madekecol kremle fito krem aldım.Önce madekecol sürüp emdiriyordum kremi 5 dk sonra fito onuda 5 dk emdiriyordum arkasından lansinoh ile nemlendirip bir parça penye bezi kare şeklinde kesip hazırlamıştım bolce zeytinyağı ile bulayıp kapatıyordum.Oğlanı emzirmeden öncede karbonatlı suyla yıkıyordum bu şekilde 1 haftada düzeldi şükürler olsun kalmadı ne acı ne yara.

Valla kızlar benim canım sıkkın bugün sütüm çok az oğlum emiyo emiyo uyumuyodu ağlıyodu gözleri yaşardı yavrumun sonra 90 cc mama içti uyudu paşam ya bu serum ishal vs mi etkilediki ama genede bolca emzriyorum artıcak gene inşallah.2 gün doğru dürüst beslenemedim ondan sanırım.

herkese cok gecmis olsun ya,ne oldu bize boyle hep nazara geldikarkadasimin bebegide bronsit olmus
cansu emzirmeyi dedigim sekilde yapiyormusun bebegin agzi gogsune iyice yapissin cenesi kahverengi kisma oturucak iyice ve agirligini versin uzerine dogru..birde ben bira mayasi tableti kullanmaya baslamistim yogun vitamin iceriyor onunmu etkisimidir yoksa emzirme sekliyle beraber ikisibirden mi etki etti nedir bilmiyorum,sutum 2 katina cikti resmen,gunduzleri 3,5 saat uyuyor suan hergun kesintisiz uyuyor oglus.birde hergun sicak dus al,goguslerine tut kanallar acilsin.beslenmene dikat et protein agirlikli beslen,dereotu ve beyaz lahana dedi dr.um,bitki caylari ve bol sivi al.ben dr un bana verdigi gunluk yenmesi gerekenlerin listesini yazicam buraya.

bira mayasi tabletlerini muhakkak al bence,bende internetten okumustum kullananlar hep cok memnun kalmis,ben solgarinkileri kullaniyorum suan.

Son düzenleme:

canım kantaron yağını ilk yara olduğunda kullanmıştım bi kaç kez pek faydası olmamıştı. şimdi senin mesajını okuyunca yine sürdüm inşallah faydası olur. belki bi kaç gün sürekli kullanırsam faydası olur.

cansu kantaron yağının faydası olmazsa bi de seninkileri denerim inş. kanamıyo bu sefer çok şükür ama açılıp gidiyo sanki

Ben madecassol merhemle garmastan pomad kullandım katreinur. Madecasol çok iyi geldi. Her emzirmeden sonra karbonatlı suyla siliyodum onu sürüyodum gazlı bez kapatıyodum. Sonra tekrar karbonatlı suyla silip emziriyodum. Gerçekten iyi geldi ama o göğsüm diğerinden bariz küçük ve az süt geliyo. Neden anlamadım. Bi iki gün sağıp verdim acaba ondan mı diyorum ama dört günde toparlardı yaa. Çok sinirim bozuk. Hayatta geçmez kapanmaz dediğim yara iyi oldu şimdi süt gelmiyo. Kafayı yicem. Öteki göğsüm yara değildi içten acıyodu. Onada pomad iyi geldi ve zeytinyağı. Şimdi yara yok çok şükür ama biri dolmuyo işte.. daha önce tek göğsünde sütü azalan hatta Allah korusun kesilen biri duydunuz mu. Sürekli emziriyorum ama gidiyo galiba yaa. Ooofff offf......

evet mavi sagdigin icin olmus,makineler bebek kdr kuvetli cekemiyor,ayrica bebek emince hormon salgiliyormus vucut,emzirmeye hep o gogsunden baslaki bebek dha kuvvetli ceksin,ayrica o gogsune masaj yapmalisin,sicak havluyla surekli kompres yap,banyoya gir epey sicak suyu uzerine tut ve ordada msj yap,umarim duzelir en kisa zmnda cok gecmis olsun

merhaba kızlar ya benim göğüslerim hamur gibi bugün hiç dolmuyo sabah kalktığımdan beri (((

Bir hastalandım toparlanamadım pasija yarın eczaneye gidip sorucam o tabletleri benim miğdem rahatsız ama gastrit reflü var dokunmaz dimi ???

Ya neden böyle oldu nazaramı geldik ki bugün hep emzirdim neredeyse gün boyu hep memedeydi ama 3 defada mama takviyesi yaptım her defasında 60 cc mama içti yavrum ya inşallah kesilmez sütüm sıktığımda süt geliyo ama göğüslerim bildiğiniz hamur nerde 2 gün önceki göğüsler nerde bunlar neden böyle oldu ya hep dualar ediyorum çok su içiyorum beslenmem de iyi humana içiyorum inşallah düzelir kızlar ya.

Bunun dışında oğlum çok iyi maşşallah uykusu vs.Gazı tuzu yerinde baya serpildi maşşallah gülmeler agular çığlıklar değişik sesler baya aktiflik var ama dönmüyo daha bizimki dönen varmı sizinkilerde miskin bizimki tembel küçük adam :))) birde sütüm düzelse tam göğüsler geçti acımıyo keyifle emziricem derken şimdide bu problem

gonul,tabletlerin dokunacagini sanmiyorum ama sen eczaneye sor bir yinede,tamamen bitkisel ve vitamin ve mineraller iceriyor bira mayasi tabletleri.hatta su vitamalt diye sivi sekilde satilan iceceklerin tablet seklinde olanlari bunlar.gnc nin ve solgarin var,her eczanede olmaz bayiligi olan buyuk ezcanelerde bulabilirsin,solgarinkilerini al icinde dha az tablet var gibi gorunuyor ama gunde dha az tablet aliniyor, icindeki maya miktari dha yuksekmis.birde stres yapma sutu cok etkiliyor ben su gaz olaylarindan acaip yorulmus ve stres yapmistim,hala dha geceleri bu meredi cekiyoruz insan cok yipraniyor,sakin stres yapma hersey yoluna girecek

Merhaba canlar pasija sordum canım miğdesi hassas olanlara önermiyorlar tabletleri almadım ama alkolsüz bira almış eşim ondan başladım günde 1-2 su bardağı içicem birde boza içiyorum bol bol su tabi ve bugün sadece 1 kez mama takviyesi yaptım oda 60 cc kadarcık şükür biraz arttı dahada artıcak ben bu hastalıktan yorgun düştüm 2 gün bişey yiyemedim ishal kusma o etkiledi sanırsam .
Bugün annem geldi temizlik yaptık ne çabuk kirleniyo heryer oğlanla ben yetşiemiyorum anca günlük rutin şeyler derine annem gelince anca giriyorum.
Birde bu oğlan gündüz hep pışpış istiyo ya kucakta ayakta öyle 10 15 dk anca yatıyor bakınıyo sonrası pışpış ama saati belli her gece 10:30 ve 11 gibi gece uykusuna yatıp ertesi sabah 06:30 ve 07 gibi kalkıyor bir daha gündüz öyle az az uyuyo.

Gönül uyuyo gece diye aç bırakmıyon dimi çocuğu :)) en fazla 4 saat beklermiş diye duydum. Uyandır emzir o kalkmasa da emi. Sütüm kesilcek diye korkma emzirirken kolay kolay kesilmezmiş. Ben kendimi kahrettim sol göğsümün sütü kesiliyo diye. Mama falan ağzına sürmedim çocuğumun. Boş boş çektirdim. Yarım saat anca yetiyodu zavallıma yine de sadece meme verdim. Şimdi iyi Allaha şükür. Bence sende mama verme. Seni iyi çekmez azalır iyice sütün. Doktor siz yok zannedersiniz ama çocuk doyar demiş bi tanıdığa. Çektikçe gelirmiş süt.
Göğüs yarasının nazardan olduğuna inanıyosanız okutun benim gibi birine. Ben öyle iyi oldum. Sizede yarar inşallah. Tabi önce merhem vs. Sürdüm baya uğraştım. Pes etmeyince Rabbim acıdı bana:)) yine acıyo ama eskiye nazaran mükemmel diyebilirim... Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Gönül bizde bitek aguuu diyoruz karşılıklı o kadar çok güleryüzlü sıpa. Ama dönme falan yok. Ayakları bi yere deyince ittiriyo ama kendini çok Fena. Bi de Eli kolu durmuyo hiç. Bi uyurken sabit :)) 5 buçuk kilo 56 cm olmuş. Sizinkilerin kilo alması nasıl. Bide ayda kaç cm uzaması gerekiyo bu bebişlerin?? Ortalama olarak yani.

kızlar biz bugün 3 aylık olduk. bu ay 700 gr almış 5 kg olmuş. 3 cm uzamışız 56 cm olduk. ayımıza göre küçük gidiyoruz tamam ona alıştım da ama az kilo alıyo kızlar yaa sizinkiler ne kadar alıyor?

bizim de bugünlerde dili sürekli dışarda önüne ne gelirse yalıyor:) elini ağzına götürüyor yalıyor. bebekler 3. ayda ağzıyla keşfedermiş herşeyi. bi de yan yatırınca kendini kaldırttırıyor. hiç yatmak istemiyor. mavi benim kız da kıpır kıpır kolları bacakları hiç durmuyor.

Mavi haklısın ama mama verdiğim zamanlarda sıkınca süt bile gelmiyodu ama bugün iyi şükürler olsun bolca sütlerim bu alkolsüz bira baya sütlendirdi.Aman Allahım hepimize bol sütlü günler versin enazından 6 aylık olana kadar inşallah ama mavi benim sütüm kızımda 7 aylıkken birden hende aynı gün şar şar akarken gecesi kesildi yani olabiliyor ondan korkuyorum.

Bizimkide çok aguluyo sesle gülüyo çığlık atar gibi sesler çıkarıyo ama eller aynen dediğin gibi sürekli hiyaaaa heyyyttt durumunda hareketli öyleki tırnaklarını zor kesiyorum.Ya birde bu eldivenleri takmıyorum ama içim gidiyo çiziyo hep ya hergün bir tırnak izi hemen kapanıyo ama çiziyo hala birde eli sürekli ağzında şap şap.Bugün maşşallah ayaksız uyudu ama eminim yarın tam aksi olur.

Mavi bebekler 2 aydan sonra geceleri 7 saate kadar uyuyabiliyor sarılık olayı vs olmadığı için uyuduğu kadar uyuyabilir yani.Bu ilerde 4 aylıktan sonra 9 saate çıkabiliyor tabi bu bütün bebişler için geçerli değil bağzısı hiç uyumuyo tabi o ayrı.

Bizimki 2 aylıkken 1 kilo 100 gram almış 3 cm uzamıştı ama şuan ne kadar bilmiyorum ayın 5 inde kontrölümüz var bakalım ozaman anlıycaz birde ben bu kontrölde aşı yokya boş geçirmiycem rota virüsü aşısını sağlık ocağı yapmıyomuş onu alıp yaptırıcam ağızdan sanırım zaten o aşı.

Nazara çok inanıyorum o sebeple sürekli okuyorum birde aşağıdaki duayı yazıp taşımak gerekiyormuş göğsün üstünde meme nazarına karşı ben yazıcam sizde yazın.

dua

Fîhâ enhârun min mâin ğayri âsinin ve enhârun min lebenin lem yeteğayyer ta’muhu
ve enhârun min xamrin lezzetin lişşâribîne ve enhârun min aselin musaffen ve
lehum fîhâ min kulis semerât.

Benim kızım en son 4400 du 54 cm di şimdi ne kadardir bilmiyorum 1.5 aylık şu an.
Gönül geçmiş olsun dikkat et.bide rotavirus aşısını büyük kızım. Sağlık ocağında olmuştu,yeni mi cikartildi ki?

aysu ben sağlık ocağına son gittiğimde hemşireye sordum beni uyarın dedim hangiaşıları devlet yapmıyorsa ama vurulması önemli ise yaniözel aşı ben alayım yapın dedimoda hepsini yapıyoruz dedi sadece rotavirüsü aşısını yapmıyo devlet al dedibende geçen ay 3aşı birden yapıldı diye bu aya bıraktım.

Mavi çocukları ishal yapan ağır bir virüs ishal kusma ağır geçiriyorlar bu aşı koruyo engellemiyo ama hafif geçirmelerini sağlıyo.Ben misal kızıma her sene grip aşısı yaptırıyorum misal gripoluyo hastada oluyo ama kızımçok hafif geçiriyor hastalıkları bu aşı onu koruyndan rota virüsünü atlamayın.Özeller zaten yapıyoda sağlıkocaklarında şaı yaptıranlar benimgibi kaçırmayın.

kizlar bizimde yarin karma asilarimiz olacak cok korkuyorum vallahi hzursuzlanacak diye!biz ilk ay 1 kg ikinci ay ise 1200 gr almisiz 3200 dogdu ikinci ayda 5400 gr ve en son 56 cmdi boyumuz.Gonul sutunun artmasina cok sevindim cnm,yanliz sen cidden gece hic uyandirmiyormusun?belki sut ondanda azalmis olabilir mi ki?gece emzirmeleri sutun devamliligi icin gerekli diye duymustum ben,yinede dr.a sormak lazim tabiki.ama sana ozenmedimde deil hani:)10 da yatip 8 de uyanmak hayalim vallahi,bizimki geceleri anamizdan emdigimiz sutu burnumuzdan getiriyor,2,5 a kdr uyumuyor ve cok huzursuz aksamlari surekli agliyor,ertesi gun 10 a kdr uyuyor(tabi gece aralarda kaldirip emziriyorum,bazen kakasini fln yapicaksa 2 saat fln oyalaniyoruz kakasini yapiyor ancak uyuyor)birde oglen bir yatiyor 3,4 saat uyuyor sonra geceleri uyku yok tabi!!tmm uyumasnda cok huzursuz ve agliyor birde kizlar kafama bisey takildi,bugun sok oldum arkin oglu benimkinden 10 gun buyuk dis cikariormus!soklardayim,belirtilerini soyledi odum koptu,1 hftadir fln bizim oglanda agzindan salyalar akitiyor ve kopuk kopuk oluyor agzi,aksamlarida cok huzursuz!olabilirmi boyle bisey evham yaptim simdi?ikinci cocugu olanlar belirtileri nelerdir ve kac ay onceden baslar belirtiler?

kızlar tam döndüm dedim sonrada İnternet gitti.uğraş uğraş bir haftadır ancak geldi.
hepinize çok geçmiş olsun.
bizde bugün 2. ay aşımızı olduk.yavrum çok ağladı.içim parçalandı resmen.aşıya gitmeden önce fitil vermiştim.sonra tekrar verdim.çok şükür ateşi çıkmadı ama hala ateş takibine devam ediyorum.ama çok korkuyorum.ateşi yükselecek diye.
bu arada rota virüsü mutlaka vurdurun arkadaşlar.aşınızı kendiniz alıyorsunuz eczaneden sağlık ocağında vurduruyorsunuz yada özel zaten vuruyor. ama rota virüsü aşısının zamanları var.3. 5.ve 7 aylarda vuruluyor.onun dışında bir daha yapılamıyor.zamanlarına dikkat edin.
bu arada su içmenin gaz yapma ihtimalini ilk kez duydum.ben doğumdan beri günde 2,5 3 litre su içiyorum.arada gazımız oluyor tabi ama çok sıkıntılı geçmiyor.birde süt için sıvı gerçekten çok önemli.yemek falan bahane (bence).

bizde simdi saglik ocagindan geliyoruz,gazı oldugunda ortaligi yirttiran cocuk asida neredeyse hic aglamiyor nasil
oluyorsa!karma asilarimizi olduk,yanliz verem asisi ellerinde yokmus yarin baska yerde olucaz,derece aldik atesi 37,5 tan yuksege cikarsa tylol surup vericekmisiz.simdi uyuyo minnosum ay insanin ici gidiyor hic bakamadim asi yapilirken..buarada birden kilo almis son kontrolden bu yana 6 kg olmus,boyuda 57 cm olmus dr.cok iyi gelismis bazen hizli buyuyen cocuklarda aglama nobetleri dha cok olabiliyormus oyle soyledi.

Merhaba canlar geçmiş olsun aşılar olmuş şifa olsun bir ömür korusun inşallah.Zor bir durum ama ben birdaha fitil takmıycam kızlar geçen aşıda ne olur neolmaz diye fitil verdim çocuk 2 gün kaka yapmadı etkiledi.Şurup verin bende öyle yapıcam hani çok çok mecbur kalmadıkça fitil vermem.

Pasija çok güzel gelişimi maşşallah.Benim oğlan dün gece mesela saat 12 de uyudu sabah ezanında kalktı gece denedim kızlar birkaç kere misal 2,5-3 saatte uyandırmayı öldür Allah emmiyo çocuk baygın gibi ağır uykuda uyuyo doktora sordum uyandırma acıkınca o kendi uyanır dedi bende ellemiyorum gece 6-7 saat uyuyo maşşallah deyin ama gündüz mık mık yani bir kerede 1 saat uyumuyo 10 dakka 15 dk öyle.Bizimde çok gazlı bir bebek ama nurse şurup bize çok iyi geliyo gazdan ağlama rahatsız olma yok sürekli pırt pırt maşşallah ama vermeyince veya şurubun saatini geçirince başlıyor rahatsız olup ağlamaya.

Sütümü hastalığım etkiledi sanırım iğne ilaç ishal yememe derken etkilendi şimdi düzene girdi gibi dün hiç mama vermedim misal ya ben kızımda hiç önemsemedim suymuş oymuş buymuş hiç sorunum olmadıydı.

Diş çıkarma olayıda benim kızım 1 aylıktan itibaren salyaları çok akıyordu sürekli damakları kaşınıyordu bütün diş çıkarma belirtileri vardı ara ara ateşleniyordu vs.Ama dişleri 9. ayda çıkmaya başladı bağzı bebekler erken çıkarabiliyor 2.aydan itibaren inşallah 6.aydan sonra gelir diyorum ne kadar geç gelirse o kadar iyi çünkü.

Bu arada ben oğlana ufak ufak yeni tatlar tattırıyorum kızlar tatlı olan herşeyi heyecanla devamını istiyo ama tuzluları beğenmiyo :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…