Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar doktor bi tanıdığımız yavaş yavaş yemeklerin tadına baktırmamı söyledi. çay kaşığını yemek suyuna batır iyice süzülsün sonra diline değdir dili alışsın dedi. yoksa ek gıdaya geçince çok zor oluyormuş hiç bişey yemek istemiyormuş bebek.

gönül benim kızda bazen gece beş saat uyuduğu oluyor. arada kaldırmayı bende denedim ama mümkün değil uyanmıyo. bırakıyorum bende artık acıkınca zaten uyanıp yıkıyo ortalığı.

Kesinlikle tattırmak lazım ben kızımda 2 aylıktan sonra minik minik tatlılardan başladım tattırmaya 3.aydan sonra tuzlulardan da tattırdım 4.ayda ufak ufak eklere başladık az az yarım çay bardağı gibi sonra 6.ayda kolay geçiş yaptık kardeşim oğluna 6 ay sade mama verdi ne dersek diyelim dinletemedik tattırmadı ama oğlan 8-9 aylık oldu ek gıdalara geçebildiler çok zorlandı.Ufak ufak tatmaları lazım.

Uyandırmak bana mantıklı gelmiyo zaten acıkınca kendinide yırtsan uyumuyo ama gece uykusuna dalmadan öyle çok emiyorki anlatamam hatta eşim dalga geçiyo bu kış uykusuna yatar gibi stok yapıyo diye :)))

Sizinkilerin elleri nasıl kızlar bizimki çok yüzüü çiziyo ama pes etmiyorum takmıyorum eldivenleri çünkü sürekli eli ağzında nasıl kemiriyo emiyo elini.Kakayı günde 1 kes yapıyo ağzının suyu çok akıyo ve yoğurt gibi kusuyo.Önlüksüz duramıyoruz geçen benim ağzıma yüzüme kustu severken.Yere koyunca çok hoşuna gidiyo bir battaniye üzerinde yere bırakıyorum nasıl hareketleniyo dönmeye çalışıyo ama beceremiyo.Ama çok hoşuna gidiyo sert yer ya hareket etmek.Önceleri giydirmek işkenceydi hiç sevmiyordu ellenmeyi şimdi bayılıyo hep elle mümkünse sars hırpala bayılıyo paşa.Bizim gelişim böyle şimdilik.

Ben ise depresyon belirtileri gösteriyor en ufak birşeyde patlıyorum Çok sıkıldım buevde durmaktan haftada 1 -2 çıkıyorum ama yetmiyo ha dedinmi çıkamamak hapis gibi geliyo havaların ısınmasını sabırsızlıkla bekliyorum çıkarım çıkmasına ama olan hasta olur diye korkuyorum çok soğuk o zamanda mahvolurum kahrımdan ama çok sıkıldım eşimede baskı yapıyorum çıkamazsın gidemezsin beni bırakıp oda senide götüreyim annenlere vs diyo ama oğlanla ha bire gezme olmuyo birde kızın ödevi falan olmuyo öff yani.

Yap tabi baskı. O da çeksin biraz. Biz gecemizi gündüzümüze katıyoruz onlar bedavadan baba oluyolar :))
Bizde bugün karma aşı olduk çocuk ağlamıyo ama çok huzursuz. Durup dururken bi çığlık atıyo. Sonra susuyo içini çekiyo garibim. Ben 5 dk bile başından ayrılmadım. Babamız film seyretti sağolsun. Okadar kızıyorum ki Bazen. Bu kadar sorumsuz olur anca insan. Sadece severken baba. Iyi gün dostu nolcak. Anlatıcam bunları oğluma.
Bu ara elini yemeye başladı benim oğlan. Alamıyorum ağzından. Emziği tutmuyo elini yalıyo. Yalamasın diye eldiven takıyorum yine de yalıyo engelliyemiyorum. Parmak emmeye alışmasa bari yaa.
Bide adet gören varmı aranızda. Benim geçen bi kanamam oldu 1 gün sürdü bitti. Normal mi sizce. Beni bi korku aldı yaa hiç sütüm korumadı. Hamile kalırım diye ödüm kopuyo. Siz nasıl korunuyosunuz. Ben hap içemiyorum istifra ediyorum. İğne kilo yapıyomuş. Kondom kullanıyoz onuda kocam istemiyo. Napıcam Ben yaa.. bi 4 sene istemiyorum Ben ikinciyi. Bu aralar çevremde yanlışlıkla hamile kalan kalana çok korktum.. Geri çekilme de çok tehlikeli. Ooffff offff. Gönül Sen naptın 9 sene:))
Bu arada ilk ilişkiden korkuyoduk ya acır mı diye. Hiç bişey olmuyo. Hala bekleyen varsa boşuna korkmasın. Çocukla biraz komik oluyo sadece o kadar :) romantizmden romantik komediye geçiş gibi :))) ingaaaa diye fangs vuruyo olaya arada:)

Yap tabi baskı. O da çeksin biraz. Biz gecemizi gündüzümüze katıyoruz onlar bedavadan baba oluyolar :))
Bizde bugün karma aşı olduk çocuk ağlamıyo ama çok huzursuz. Durup dururken bi çığlık atıyo. Sonra susuyo içini çekiyo garibim. Ben 5 dk bile başından ayrılmadım. Babamız film seyretti sağolsun. Okadar kızıyorum ki Bazen. Bu kadar sorumsuz olur anca insan. Sadece severken baba. Iyi gün dostu nolcak. Anlatıcam bunları oğluma.
Bu ara elini yemeye başladı benim oğlan. Alamıyorum ağzından. Emziği tutmuyo elini yalıyo. Yalamasın diye eldiven takıyorum yine de yalıyo engelliyemiyorum. Parmak emmeye alışmasa bari yaa.
Bide adet gören varmı aranızda. Benim geçen bi kanamam oldu 1 gün sürdü bitti. Normal mi sizce. Beni bi korku aldı yaa hiç sütüm korumadı. Hamile kalırım diye ödüm kopuyo. Siz nasıl korunuyosunuz. Ben hap içemiyorum istifra ediyorum. İğne kilo yapıyomuş. Kondom kullanıyoz onuda kocam istemiyo. Napıcam Ben yaa.. bi 4 sene istemiyorum Ben ikinciyi. Bu aralar çevremde yanlışlıkla hamile kalan kalana çok korktum.. Geri çekilme de çok tehlikeli. Ooffff offff. Gönül Sen naptın 9 sene:))
Bu arada ilk ilişkiden korkuyoduk ya acır mı diye. Hiç bişey olmuyo. Hala bekleyen varsa boşuna korkmasın. Çocukla biraz komik oluyo sadece o kadar :) romantizmden romantik komediye geçiş gibi :))) ingaaaa diye damga vuruyo olaya arada:)

kızlar morlim çok bozuk.kızım hasta oldu sanırım.ağzı akıyor burnunda ıslaklık oluyor sürekli hapşırıyor ve hafif burnu tıkalı gibi hırılıtılı nefes alıyor gece.offf ne yapacağımı şaşırdım.çok kötü bişey bu yaa.yarına randevbu aldım dr. göstereceğim.dua edin nolur.hasta olmasın kuzum (

Bişey olmaz desert. Üşütmiüştür..Benim oğlumun gözleri aktı sesi kısıldı Burnu tıkandı (kí hala tıkalı) için parçalandı ama sonra insanlar ne hastalıklarla uğraşıyo, hiç bişey olmaz olsun grip, soğuk algınlığı vs.. dedim. Sende üzülme. Geçicek sonuçta. Insan kendini suçluyo hemen. Ben mi bi hata yaptım diye:) Allah şifa versin bebiklerimize...

Mavi amma güldürdün beni romantik komedi ha :)))) Bak bizi düşün birde 2 tane biri uyusa biri cin gibi dikilebiliyo başına romantizmin noktası yok :)))) bizde çareyi büyüğü babanneye yada ananeye bırakmakta buluyoruz yoksa konstre sıfır oluyo :)))

Ben 9 sene hap kullandım mavi ama tutturana kadar 4-5 hap denedim ha bire yan etki yaptı bıraktım en son yasmine başladım ve 8 sene yasmin d.kontrol hapı içtim.Şimdi süte geçtiği için kondom kullanıyorum bu kola takılan ımplatlardan düşündüm önce ama arkadaşım taktırdı ve rahatsız oldu çıkarttı ki ben çok takıntılıyım o çıkarttırdıysa ben hiç takamam süte sakın güvenmeyin.Emzirme döneminde kondom kullanıcam bitince hapa devam.Adet olman normal ara kanama normal olmaman normal o konudaki dengesizlikler normal :))))

desert üzülme canım kış ayındayız sen üşütmesen dışardan gelenin üzerindeki mikrop yeter unutmayın 2 yaşına kadar her hastalığı ona bağışıklık kazandırıcak hastalandı diye sarıp sarmalamayın aynen devam ve mümkünse günde 1 kere dışarıya çıkarıp sokun hava değişimi olsun ben hergün dışarıya çıkarıp 5 dk durup sokuyorum içeri hava değişimi çok önemli.Olucaksaoluyo olmuycaksada olmuyo benim kızım 1 ay bronşit grip ne varsa geçirdi gizli saklı ha birede öptü bulaşmadı ama olucaksada engel lenmiyo.

kızlar bizde dün oğlanı verdik ananeye kızı babaneye gittikbaşbaşa eşimle bir yemek yedik birde sinemaya girdik olmadı çıtık birde kahve tatlı ohhh çok iyi geldi önce vicdan yaptım çıkmıycam dedim çocuk ne olcak eşimde dedi bir öğün mama versin annen seninde morale ihtiyacın var haklıydı çok bunaldım çocuklada gezmek o kadar gezme oluyo hadi dedim kaçalım ama çok iyi geldi arada kaçamak lazım tavsiye ederim doping oldu bana.

Mavi atlamışım canım aşınız olmuş geçmiş olsun 3 tane yaptılar dimi sizede ya kıyamıyorum nasıl üçünü bir araya getiriyorlar bizimkide çok huzursuz olmuştu aşıdan sonra.

maşallah gönül size çok özendim yaa.. yemekmiş sinemaymış hayal gibi geliyo artık bana maşallah siz iki çocuğa rağmen çok güzel bi ilişkiniz var. eşin de çok anlayışlı. biz bi çocukta böyle olduysak iki çocuktan sonra birbirimizin yüzüne bakmayız heralde:) ya da bilmiyorum belki bu dönemler geçici belki zamanla adapte olucaz herşey eskisi gibi olacak belki. bilmiyorum ki yaa ne olacak bizim halimiz

Katreinur canım hepsi geçici inan bana yeni bir hayata başladınız adapte olmak zor çok zor.Ama oluyor işte insan tüm zorlukları aşıyor.Benim eşim evet yardımcıdır ama herşeyi söylemen lazım öyle kendi kendine yapma huyuyokturiçinde saklı kalmış bir ivedik var yani :))))

Geçen ben söylendim kendimi iyi hissetmiyorum bunaldım tarzında da anneme gittiğimde dank etmiş bir süpriz yapıp sinema yemek ayarı yapmış yoksa ağlamayan çocuğa meme vermek yok yani az şikayet az naz la oluyo yani.Şimdide bir anlaşma yaptık haftada bir gün ben oğlanı bırakıcam babaya alıcam kızımı kuaför alışveriş sinema vs.kendimize zaman ayırıcaz yoksa depresyon kağıda dedim eşime anlaştık :))

kızlar dün içim gitti oğlumun tırnağını keserken azcık kanattım hiç ağlamadı o ama ben ağladım kanı görünce içim gitti.Birde maşşallah tebarekeAllah sütüm normale girdi Allaha şükürler olsun.

Gönül insan depresyona girmiş annelerle dolu bi yerde Böyle ballandıra ballandıra anlatır mı o güzel günü :)) ooohh oooh diye diye okudum:) Allah muhabbetinizi artırsın.
Ben bırakıp markete zor gidiyorum ilk ya bizimki kıyamıyoruz. Ikincide bizde yaparız. Şimdi kuzucuklara çobanlık yapalım biraz.
Benim kocam da aynı seninkinin modelinden. Ağzınla söylicen kí yapsın. İma yok, laf sokma yok en kızdığı şeyler. Bazen ben çocukla cebelleşirken o bilg da falan takılıyo oluyo. Bana gelenler geliyo tabi. Başlıyorum kendi kendime konuşmaya. Tek başıma yaptım ya ben seni oğlum baban I yüzden rahat. Karısı kafayı yiyomuş çok yorgunmuş babana ne ki .. :)) o da fix cümlesi :ne istedin de yapmadım bugüne kadar:)) sorunda orda istemeden hiç bişey yapmıyorsun diceemm tartışma uzucak. Tamam ver biraz oynatayım çocuğu Sen dinlen diyo. Bu sefer inadım tutuo ben vermiyom çocuğu:) böyyyle yaşıyoruz işte. Ama sinir oluyorum ben anneysem o da babası hiç sorumluluk almıyo. Anca sevsin cocuk mutluyken. O zaman bende bakıyorum seve seve. Ağlar ağlamaz Hooper Benim kucağa geliyo. Annesiii susmuyo bu. Susturmayı bile bilmiyo çocuğunu. Tanımıyo bile bence :) neyse amaaan. Erkek değilmi

Bize iki aşı vurdular. Verem aşısını bir hafta sonraya bıraktılar. Sevindim bende. Biraz huysuzlandı o gün ama sonra ateşi falan çıkmadı Allah a şükür.

kızlar doktor bronşit başlangıcı dedi ( antibiyotik öksürük şurubu verdi.eğer ilerlerse bronşit ardından hemen zatürreye çevirir bebek çok küçük olduğundan hastalık daha hızlı ilerler dedi.ve ben dünden beri kendime gelemiyorum.gece hiç uyumadım.yavrum kusup duruyor.nezleli birinden mikrop almış dedi.eşim hastaydı sanırım ondan geçti.hatta şimdi benimde hafiften boğazımda yanma var.napıcam bilmiyorum.ilerleyecek diye ödüm kopuyor.dünden bei ne yemek ne uyku anlayacağınız berbat durumdayım.yavrum bide hırıltılı nefes aldıkça oturup ağlıyorum.
birde göbeğinde ara ara hafif kabuklanma oluyordu onu gösterdim hafta içi ultrasonla bakılacak böbreklerle ilişkilimi diye.idrar olabilir dedi.eğer böbreklerle ilişkili değilse göbeğini yakacakmış.dua edin lütfen.

desert cok gecmis olsun arkimin cocuguda yeni atlatti bronsit olmustu,dr.un dediklerini harfiyen yaptilar hemencik iyilesti mslh,dr anne sutu aliyorsa cabuk toparlar demis oylede oldu gercekten,sen uzulme sana baslangic demisler ztn..
benimde esim geldi hftasonu icin bende mama hazirladim, esimle alisveris merkezine yemege fln gittik ama acaip panik oldum ben anlatamam hic icime sinmedi,10 kere annemi aradim 3 saat gecmeden kosa kosa eve geldim:)mamada bosuna gitti:)surekli arkamdan birileri kosar gibi hissediyorum ztn panikatak hastasi olacam yakinda..benim esimde ayni kizlar surekli komut veriyorum sunu yap bunu yap diye,sıkılıveriyor hersey zor geliyor beyfendiye yapiyor ama cok belli isteksiz yaptigi buyuzden herseyide yanlis yapiyor ztn benimde icime sinmiyor yine kendim yapiyorum,oglusun nazar dgmesin ama sancilari 3 gundur yok denecek kdr azaldi com mutluyummm..boyle olursa mart sonu donucez artik evimize,tabi yinede benim oglanla ugrasmasi cok zor!acaip haraketli surekli her pozisyondan sıkılıyor,sirtustu,yuzustu,besikte,kucakta,hophop,altini ac,kapa surekli bu sekildeyiz!gunduzleri azicik azicik kestiriyor dogrudurust uyumuyorda ztn..hiperakif olucak sanirim!sizin bir gununuz nasil geciyor???cok merak ediyorum butun bebekler boylemi yoksa benimii boylemi sadece cok merak ediyorum??ne olu anlatin bana birgununuz nasil geciyor??en fzla miziklamadan ne kdr durabiliyor?uyuyormu?buarada dun ilk defa babasinin koynunda 11,30 da uyudu hayret ettim,babasini ozlemis resmen..

Desert gecmis olsun canim Benim ilk kızımda olmustu baslangicti cabuk gecti ,aklinda bulunsun bronsite kuru hava iyi geliyo,evde nemlendirici kullanma acikta sivi seyleri agzi acik sekilde bulundurma..geriside doktorun dedigi sekilde ilaclar falan tabi..
Benim son gunlerim kabus gibi gecti.bebegim geceleri uyumuyo sabaha karsi uyuyo.aglaya aglaya buyuk kiz uyaniyo.3 gundur babamiz da yoktu,yanimda kimsede yoktu yalniz col zorlandim.bu babamizin yoklugunda yasin de organize ettim dusunun yorgunlugumu..bide dun gece buyuk kizim gece yataguna isemesin mi cildirdim,biri bi taraftan agliyo,biri cis yapmis agliyo tek basimayim sabahi zor ettim..
Su kizim 1 yasina girmeden bana rahat yok galiba..

Canım hepsi aynı bunların ya şan babası akşam aynı muhabbet bizde ne söyledinde yapmadım aşkımm ya bir kerede söylemeden yap be adam demi.

Bana bak kıyamıyorum vs yok kıyacaksın onlar büyüyünce bize kıyıcaklar ama yaa kendinizede vakit ayırıcaksınız bakanınız varsa eğer verin bebişleri çıkın kendinize de vakit ayırın hep çocuklar anne bağımlısı olmasın ozaman çok zor oluyo etraftan görüyorum anne biti gibi yapışık geziyolar bebekleriyle örnek kardeşim :) Oğlan oldu 9 yaşında daha bir gün ayrı gnleri yok öyle pişmanki keşke bırakaydım diye ama işte dinlemedi bırakıcak kimsesi olmayanlar haklı ama imkanınız varsa alıştırın.

Canım çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum yavruma ama ilerlemiycektir sen başındasın atlatıck hemencik iyileşicek inşallah.İnşallah böbreklerle ilişkilide değildir acilşifalar diliyorum canım çokçok geçmiş olsun.

pasija bizim biz sabah 07:00 ila 07:30 gibi uyanıyoruz sonra ben kahvaltı ediyorum onu yere battaniye yayıp yatırıyorum yeri çok seviyo sert ya bacaklarını kaldırıyor vs hoşuna gidiyo bende mutfağı yatak odasını vs topluyorum.Sonra 08:30 gibi uyuyo 9 a kadar bende kestiriyorum tabi ayağımda uyuyo.Sonra kız kalkıyo onun kahvaltısı onun odası o arada annem geliyo ben yemeği vs yapıyorum 12:00 de gene uyuyo yarım saat kızı gönderiyorum okula uyanıyor akşam 4 e 5e kadar böyle yarım saat 1 saat en fazla uyuyo ama akşam çok uyuyo.,

Bugün inat ettim ayağıma almıycam seni diye baya inatlaştı mızmızladı sonunda uyuya kaldı anakucağında bakalım yarım saattir uyuyo ama tüm gün ayaksız başedebilicekmiyim denemedeyim.

Aysu Allah yardımcın olsun senin büyüğüde küçük işin çok zor bol bol sabır canım.Benimkızım büyük olduğu için bana çok yardımcı misal bugün annem gelemedi kızıma verdim oğlanı ben evi kaldırdım temizlik yaptım bir arada baya mıyıldandı yarım çay bardağı yoğurt çırptım az şekerli verdim kızıma azcık azcık ver kızım bende işi bitireyim dedim bende temizlik yaptım yemeğimi yaptım o arada çok iyi oldu bitti şimdi oğlan uyuyo ben dinleniyorum.

Kızlar sütüm çok normale girdi maşşallah hiç sorun yok çok mutluyum cumadan beri hiç mama kullanmadık çok şükür.
Pasija bende dışarı çıkarken anneme mama bırakıyorum gerekirse veriyo bizimde ihtiyacımız var sosyalliğe sürekli kapalı olmuyo.

Saol gönülcum iyi senin kızın yardımcı.beni asıl yoran büyük kızım küçük kızım yoruyor ama büyüğü kadar değil..
Kızlar dünden beri canim cok sıkkın,memeucum pul pul dökülüyo netten baktım meme kanseri belirtisiymis..doktora gidicem çarşamba günü..inşallah bişey çıkmaz..dua edin benim için olur mu..

kızlar dr antibiyotik verdi dedim ya.biz doğumdan sonra eve yakın diye başka hastanedeki doktora gitmeye başladık.2 aydır oraya gidiyorduk.çocuk ilaçları içince inanılmaz kusmaya başladı yavrum bide dün akşam bir baktım poposu et gibi kıpkırmızı olmuş.yavrum hiç bişey yoktu bir anda nasıl oldu anlamadık. doğum yaptığım hastanedeki doktorun numarası vardı dün gece hemen onu aradım.bir bir anlattım.adam bebeğin çok küçük antibiyotik yerine farklı tedaviler yapılabilirdi dedi.antibiyotiği kes dedi.yarında getir göreyim dedi.bugün gittik doktora heryerini muayene etti.bu çocuğun bronşioliti yok dedi.antibiyotiklik durumu hiç hiç yok dedi.sadece deniz suyu ile burnunu rahatlatsan yeter dedi. göbeğine de yakma işlemi sadece 1. ayda yapılır.ultasona falanda gerek yok.banyodan sonra iyice kurula göbeğini dedi.şok geçirdim yaa.yavrum boşu boşuna bir gün antibiyotik verdim.bide ben rahatsız olupta aramasam diğer doktoru 10 gün boyunca kullanacaktık.artık poposuda ne hale gelecekti.kusmaktan 1 günde mahvoldu zaten yavrum.
ama şimdi çok şükür inanılmaz rahatladım.3 gündür sanki dünyam kararmıştı.bugünde yeniden doğmuş gibiyim.Rabbim hiçbirisine hastalık dert vermesin.çok zor valla.ufacık şeyde böyle olduysak Rabbim büyük dertlerden korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…