Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Desert diğer doktor ciğerlerini dinleyerek mi koydu bronşit teşhisini?
Benim bebegimin de bariz hiriltisi var ama ciğerleri temiz allaha şükür.dediğin gibi okyanus suyu tavsiye etti kullandik ama geçmedi..bağlam var galiba..
Geçmiş olsun içini ferah tut..

aysu allah korusun!nerden cikarttin onu dur bakalim sen emziren kadinsin tahris fln olmustur,kurulul fln vardir meme iclarinda hemen kotu dusunme...tabiki ihmalde etme,dra bir gorun tabiki icin rht olsun,pozitif dusunmeye calis bence toktur oyle bisey,dualarimiz seninle...
desert ucuz atlatmissiniz gercekten!bu dr. milletine gercekten hic guven yok!!!deneme tahtasiyiz sanki...nasil oliuyorda bu kdr bariz seylerde hata yapabiliyorlar!ztn topu topu iki uc secenek var cocugun durumuyla ilgili,ben bile iki uc vaka gorsem 4.de anlarim neyi oldugunu,bunlari anlamak mumkun deil..cok vecmis olsun tekrardan az zararla atlatmisiniz
gonul,ben napicam evime donup yanliz kalinca yaaa.benimki oyle hic durmuyorrr,ayni pozisyonda en fzla 5 dk duruyor,surekli onun basini bekliceksin,bir gorseniz ztn acaip hareketli eli kolu bacagi heryeri oynuyor,kalkip yuruyecek sanki yattigi yerden!!butungun kucakta,uykusuda gunduzleri ayakta sallayarak azicik azicik kestiriyor,genelde besige yatirinca pat uyaniyorbu sekilde ben bununla nasil basa cikicam morallerim cok bozuk,tek tesellim gaz sancimiz bitti bide aksamlari birz dha erken uyumaya basladi

Pozitif playa calisiyorum.bu illet gunumuzde o kadar yaygin ki korkmamak elimde degil..ilk kizimda da olmustu,saglik ocagindaki doktorun biri meme ucu iltihabi olmussun dedi.ilerleyip gecmeyince ayni saglik ocaginda bc baska doktora gosterdim+bu meme ucu iltihabi degil Ben daha önce Boyle birsey gormedim hastaneye git baktir demisti..bende ihmalkarlik edip gitmemistim..
Simdi tekrar basliyo.mememin siyah kismi tamamen pul pul dokuluyo geride kirmizi incecik deri kaliyo.egzama ya benziyo yani..e tabi bebegimde surekli emdigi icinde o deri surekli kaniyo..meme catlagindan daha zor..ki Benim hem catlagim hemde bu vardi.su an baslangic asamasinda.hicbirsey yoksa bile(insallah yoktur)belki bir krem falan verir doktor..
Icim icimi de yemiyo de de degil..

Aysu kız kötü düşünme. Daha kaç yaşındasın Sen. Iltihap falandır sadece. Emzirmen de tetiklemiştir.
Kızlar bizim oğlanında burnu tıkalı. Dr odayı nemlendir, okyanus suyuyla rahatlat dedi saece. Resmen horluyo çocuk. Başka dr görtürsem mi ki. Bronşit falan dediniz korktum.
Desert iyi mi şimdi çocuk. Atlattı mı tamamen. Cok geçmiş olsun. Ya soğukkanlı olmak lazım ama yapamıyoruz işte. Hemen salıveriyo insan kendini. Gerçek hasta olanları düşünüp şükrediyorum ben hep.
Pasija benim oğlum akşam 10 11 gibi uyuyo, 2 de uyanıyor emip uyuyo bütün gece iki saatte bir acıkıyo. Altını falan değiştirirsem uykusu kaçıyo, uyuması bi saati buluyo. Sabah 7 de kalkıyo. Iki üç saat uyanık. Ama bana bi zararı yok. Kendi kendine çırpınıyo koltukta:) ben işlerimi yapıyorum, kahvaltı vs.. az gıcıklansa da almıyorum kucağıma o kendi kendine uyuyakalıyo. Maşallahı var. Annem gitti yalnızım ya üzmüyo beni. Ama gece uzun süreli uyumuyo ya sabah ben zombi oluyorum. Alamıyorum uykumu. Tam dalıyorum uyanıyo sıpa. Ama gündüz beni üzmeyerek telafi ediyo. Allah yardımcın olsun. Seninki hep ağlıyo galiba. Gazlı bebek sanırım dimi. Ondan ağlıyo. Geçicek insallah. Git Sen kocanın yanına tek kaldı adam. Çocuğunu görsün hem. Allah kolaylık veriyo bence tekken. Ben annem varken daha kötü durumdaydım. Çocuk da uyumuyodu. Şimdi cok iyiyiz maşallah. Allah nazardan korusun.

aysu cnm inslh onemli bisey yoktur iyi hbrlerini bekliyoruz,biranonce dr.a goster icin rht etsin.
mavi,bizim oglanin artik gaz sancilari bitti sadece kakasini yaparken zorlanip agliyor gun icnde(kabiz fln deil gunde 3-4 kere gayet kivamli kaka yapiyor)ama zorlaniyor hala yaparken.mslh gece uykusu iyi bizimkinin 11,30 da zorzahmet uykuya daldiktan sonra 4 de fln uyaniyor,emziriyorum bazen hemen daliyor tekrar uykuya bazende kaka fln yapiyor ikinsaati buluyor tekrar uyumasi sonradan bir 3 saat dha uyuyor ustune,yani soyle bir 4-5 gundur cok iyiyiz uykumu aliyorum ama gunduzleri cok kotu geciyor,evde 3 kisi basa cikamiyoruz hiperaktif cocuk,durdugu yerde durmuyor,oyle birakicam da is yapicam ha!hayal vallahi,surekli basindayim,iki dk.a ayrilamiyorum sanirim gaz doneminden kucaga da alisti(gerci kucaktada hemen sıkılıveriyor,kilosu 6 yida gecti bellerim kopuyor onu kucakta asicam derken sakat kalicam,onune dondur,arkasina dondur hoplat fln derken ancak oyle oyaliyorum..salincak aldik okdr yok durmuyor en fzla 5-10 dk duruyor..acaba birakmakmi lazim?aglasin her agladiginda kostuumuz icinmi boyle oluyorrr!uffff...bende donmeyi artik istiyorum ama nasil olucak bilmem,kesin ac kaliriz kokusuruz artik bu cocukla:)annemde sen bas edemezsin nisanda beraber gideriz,ek gidaya gecinceye kdr birzda biz kaliriz sonra doneriz diyor,esimde donun artik bende yardim ederim diye baski ypiyor,ama gordugum kdriyla yardim fln edicegi yok bikac saat bakti uflamaya basladi,istende gelicek o haliyle ugrasamicak tabi hic!!kesin birbirimizi yiyicez biz..napicam bilmiyorum basa gelen cekilir deyip donucem heralde pasa pasa..

Son düzenleme:

Aysun canım bitanem emzirme dönemindesin meme ucunun pul dökülmesi çok normal benim kızımda olmuştu bu ayrıca hamileyken doğumdan 1 ayönce pul pul leke leke döküldü canını sıkma git illa doktora ama kalbini bozma canım.Dualarım seninle ama eminim birşey çıkmıycak.

desert canım çok geçmiş olsun işte doktor vardoktorcuk var görüyormusun benim yeğenimde benzer bir olay oldu geniz eti var dedi doktor ameliyat için gün verdi annemin içi rahat etmedi kızım bir doktora daha götürsene dedi kardeşime bir götürdük meğer çocukta sinüzit varmış geniz eti diye birşey yokmuş boşu boşuna yatırıcalşar ameliyata para için.

mavi koca bir nazar boncuu tak boynunda taşı negüzel 2 saat durucak kendi kendine haa maşşallah sübanallah.

Aysu canım kötü birşeyd eğildir git doktora ilaç versinler geçicektir bence emzirmeden kaynaklanıyor.

Pasija bence dön canım ne öyle sürekli birileri olmuycakki yanında eşinle başbaşa kalmayada ihtiyacınız var artık biran önce çekirdek aile olun bana sorarsan inan insan alışıyor o tempoya ki kızımda ben 4 aylıkken işe bile başlamıştım.Hem çocuk hem ev hem iş oluyor birşekilde.Şimdide benim oğlan öyle 2 saat kalmasada kalıyo yani mümkünse yere battaniye serip yere at hoşuna gidicektir.bizimkinin ana kucağına çıngıraklar bağladık onlara vuruncaçok hoşuna gidiyo öyle bir 1 saat oynuyo yerde 1 saat oyalanıyo öyle öyle yapıyoruz uzun işleri akşamları eşim gelince yapıyorum ütü gibi send eşim gelince yaparsan uzun işleri ama inan yalnız olunca daha çabuk adapte olucaksın.

ya bizim oğlanda çok hareketli eller kollar hiç durmuyor yüzünüde illa çiziyo ya hergün bir çizik oluyo alışamadı daha.Bizimkinin de derdi kucak illa pış pış yapılıcak beyefendiye bu gaz tuz memeyi alamama derken epey alıştı kucağa resmen almayınca ulur gibi sesler çıkarıyo .

Sağolun kızlar insallah birsey çıkmaz,yarın gidiyoruz doktora.insallah emzirme kaynaklı çıkar,diğer seçenek aklıma gelince kötü oluyorum.24 yaşindayim ama bu illet yaşa başa bakmiyo.17 yaşında kuzenimin rahmini aldılar..bi taraftan da ailemde olmasıda korkutuyor insanı.hep korkulu rüyamdir zaten..off.mantar falandir insallah..

Pasija bende kızlara katılıyorum .evine don bence,bi ben mi öyleyim bilmem ama zorlanacaksam bile ben yinede kendi evimi tercih ederim.evim yatağım koltuklarim ayrı bir rahat gelir:)evinde çekirdek ailenle mutlu olursun bence sende..

aysu bende aynen senin dediğin gibi mantar felandır diye düşünüyorum ve merakla iyi haberlerini bekliyorum bugün canım.

Bencede insanın evi gibisi yok ama yanında birinin olmasıda tadından yenmiyor hani :)))

kizlar kabus gibi gecen 2 ay kolik gunlerinden sonra geriye huysuz hiperKtif bir cocuk kaldi sanirsam,iyikide brdaymisim yoksa babasida bu tempoya dayanamazdi,hicbisey anlamadi kendisi dua etsin bna ve hic soylenmesin,oda birz fedakarlik yapsin baba olmakta kolay deil!ztn belki cevreden duymussunuzdur kolikli bir bebege tek basina bakmak cok cok zor bir durum!allhim hergun o annelere sabir ver diye dua edicem..hatta yardim fln gerekirse yardima bile giderim oyle kisilere o kadar icime isledi,evde 3 kisi harpten cikmis gibiyiz!su zor gunler birz hafiflesin diye bakiyorum ne koca ne ev gozumde yok birn once su aglamalar ve hizursuzluklar bitsin artik!
istanbulda benim hic yakinim yardimcim yok tek basimayim,yani 7/24 dort duvar arasinda olucam anlicaginiz..kiz kardesim var oda cok uzakta oturyyor.esim cumarteside dahil olmak uzere 10,30 dan once evde olmuyor,cocuk 11,30 da uyuyor ztn!yani o bi saatte yemekmi yaparim,camasirmi yikarim yoksa bir ohmu diyebilirim bilmiyorum..3 aydan sonra aglamalar azalir diyorlar inslh alahim buay sonu hersey duzene girsin...
neyse aysucum muhakkak hbr ver bizede ben merakta kalirim cunku,dua edicem senin icin

kizlar birde su rotavirusu yaptirip yaptirmama konusunda cok kararsiz kaldim,yni bir asi oldugu icin yan etkileri bilinmiyormus kaar veremedim,agizdan uygulaniyormus biz eczaneden alip kendimiz uygulayabilimiyiz acaba?sizler yaptirdinizmi bu asiyi?

Kızlar doktordan geliyorum içim rahatladi sütlu olduğum için meme muayenesi olmuyormuş.pul pul dokulmelere baktı süte alerjin vardır dedi,bide bebeğin ağzındaki mikroplar vardır dedi.memende de iltihap vardır dedi 2. Krem bir antibiyotik verdi.ben 3 gündür kullaniyorum zaten antibiyotik devam edicem bi süre daha.hijyenik tutacakmisim.ben hep emzirip kapatıyordum veya kremlwyip kapatıyordun artik arada bi yıkayayim bari..emzirme döneminden sonra meme muayenesi olucam valla ödüm patladı.elle muayene de öğrenicem..

pasija,aysu,cansu,mavi çok teşekkür ederim. çok şükür iyiyiz artık.popomuzdaki pişikte geçiyor yavaş yavaş.göğsümüzde hırıltı yok ama hafif balgam var sanırım.arada bir burnundan hırıltı geliyor.yani arkadaşlar demekki her doktora güvenmemek lazım.kalabalık hastanelerede gitmemek lazım.aslında o hastane ve doktorda çok ünlüdür burada ama devlet hastanesinden beterde kalabalıktır.doktorlarda bıkıyor heralde başından savıyorlar.hemen antibiyotik ne demek yaa... sizde sorgulayın böyle bir durumda.başlamayın hemen.çünkü yararından fazla zararı var.kızım gayet iyi neşeli gülücükler agular havada uçuşuyor.

aysu ilk ilaç veren drda göğsünü dinledi diğeride ciğerlerde bişey yok dediler.ama ilaç veren bronşiolit dedi.diğeri hiç alakası yok dedi.ufacık birşeyde antibiyotik verirsek bebeğin vücut direnci düşer ve hastalılara direnç gösteremez dedi.zaten bende bunu bildiğimden hiç rahat edemedim de götürdüm tekrar.

cansu bende eldivenleri çıkartıyorum ama ne kadar kessek törpülesekte canını acıtıyor.ağzına sokuyor elini tırnağınıda damağına sürünce yavrum nasıl yüzü buruşuyor.canı acıyor.bide elleri buz gibi oluyor. o yüzden kıyamıyom hemen geri takıyom eldiveni.

pasija bence evine dön.evet çok zor ama biraz kendini denemiş olursun hem bakalım yalnızken nasıl olacak görürsün.en azından sen git 2 hafta sonra ailen duruma göre yanına gelir.belki daha rahat olacaksın.hem babasının da çocuğunu görmesi çok önemli.aralarındaki bağın kuvvetlenebilmesi için.bizler hamile olduğumuzu öğrendiğimiz an anne oluyoruz.9 ay onu hissettikçe o role daha çok ısınıyoruz.ama erkekler öyle değil.ancak doğumdan sonra bebeği sevdikçe dokundukça gelişiyor babalık duygusu pekişiyor.ilk günler bile çok bocalıyorlar.hem erkekler pek öyle yalnız bırakılmaya da gelmezler.etraftaki tecrübelerle sabittir.her gün tv de neler görüyoruz Allah korusun.bir yakınım doğum sonrası depresyona girmişti.eşiyle çok uzaklaştılar o dönemde.şimdi çok çok iyiler tabi maşallah çocukları da 3 yaşında artık.ama bana söylediği şey kesinlikle hiçbir zaman çocuğum bana yeter gözüyle bakma,bir zaman sonra çocuğun sana yetmeyecek.eşinle sakın uzaklaşma oldu.düşününce çok doğru geliyor.hangimiz anne babamıza yetiyoruz ki.tabiki bunlar çok uç örnekler oldu.senin bebeğin zor bir bebek ama sende güçlü bir annesin.böyle düşün.eşinle birlikte her şeyin üstesinden gelirsiniz.

aysucum hadi çok geçmiş olsun.her gün mutlaka en az 1 kez sıcak suyla yıkaman lazım göğsünü...çok sevindim senin için.

kizlar birde su rotavirusu yaptirip yaptirmama konusunda cok kararsiz kaldim,yni bir asi oldugu icin yan etkileri bilinmiyormus kaar veremedim,agizdan uygulaniyormus biz eczaneden alip kendimiz uygulayabilimiyiz acaba?sizler yaptirdinizmi bu asiyi?

canım geçen sene benim 3 öğrencim hastanede yattı.zehirli ishal yüzünden. rota virüsü aşısı yapılmamış.ailelerin bilgisi yokmuş aşıdan.isteğe bağlı olduğundan da takip edememişler. yani çok sıkıntılı bir hastalık.yakalanmasını istemem doğrusu. ayrıca eskiden uygulanan aşılarda ciddi yan etkiler görülmüş ve kaldırılmışl.şimdi piyasada 2 firmanın aşısı var ve bu aşılarda herhangi bir yan etkiye rastlanmamış.doktorlarda tavsiye ediyorlar.uygulanmasına gelince toplamda 3 dozdur. Rotavirüs aşısının ilk dozu 6 ila 12 haftalık aralığında uygulanmalı ve ilave iki doz, 4 – 10 haftalık aralıklarla yapılmalıdır. Çocukların Rotavirüs aşılarının tüm üç dozu, 32 haftalık olmadan tamamlanmalıdır. evde kendinde uygulayabilirsin.ama ben kararsızım.doktorumla görüşmem lazım isterse ona götürürüm. fiyatına gelince 110 tl ile 130 tl arasında eczaneye göre değişiyor. ben yaptırıcam yani.sizlerde tavsiye ederim.

Yaa desert Saol ya çok pahalıymis bu aşı geçen günlerde büyük kızıma su çiçeği aşısı yaptırdık 70 liraydı.bu da 110 lira allah yardım etsin hepimize..büyük kızım rotavirus aşısını sağlık ocağında ücretsiz olmustu.2.5 sene önce bu aşı ücretsizdi ,yeni çıkartmışlar demekki..

aysucum aslında ülkemiz aşıda çok iyi gidiyor.hepatit A yıda ücretsiz olarak bakanlık uygulamaya başladı.suçiçeği aşısınıda 2013 te kapsama alıyorlar ama hangi ay devreye girecek bilmiyorum.ama bu sene o da ücretsiz olacak.ücretli olarak sadece rotavirüsü ve HPV (Rahim Ağzı Kanseri) aşısı var.inşallah en kısa zamanda onlarda olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…