Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Desert bebegime tamam bu aşıları yapacaklar ama 2.5 yaşında kızıma yapmiyorlar.ona su çiçeği yaptırdım geçen ay.bide hepatit a alıp yaptiracam.buna da rotavirus u alıp yaptiracam.2 çocukta 3 aşı eksik HPV yi de yaptırmak lazım bakayım bi büyük kızıma yapmislar mi.onu da olmadıysa etti 5 aşı eksik.

Öncelikle pasija canım benim kardeşimin oğlunda kolik vardı ve seni üzmek istemiyorum ama 3 yaşına kadar neredeyse çektik.Çektik diyorum çünkü öyle zorduki birde alerjik astım vardı sürekli ya annem ya ben gidiyorduk yardıma zor ama eşlerde ihmale gelmez tecrübe ile sabittir ben hamileyken eşimle bir problem yaşadım atlattık ama zor bir dönemdi ondan dolayı tavsiye etmem arayıfazla açmanı naçizane fikrimdir kızma sakın.evi işi boşver çocuklu kadının kusuru olmaz.

aysu canım yok bişey sende kondurma hiç öyle şeyler kendine bende günde 2-3 defa yıkıyorum hatta oğlan gece uykusuna geçince karbonatlı su ile yıkıyorum.Çünkü mikroba meyilli bir bölge.Rota virüsünüde mutlaka tavsiye ediyorum çokönemli ve tehlikeli bir hastalık ishal.

Eldivenleri ben gece takıyorum gündüz takmıyorum ama hergün bir yaramız oluyo hiçte kıyamıyorum ama eldiven takarsam eli hep ağzında onları emicek yani kötü bir durum kızımda bakıyorum günlüğüne 1 aydan sonra takmamışım ama bunun tırnakları çok sert kesiyorum törpülüyorum ama gene çiziyo.

Erkeklerin gelişimi daha geriden geliyo kızlar daha cadı kızım 2 aylıkken çığlıklar atarmış dönermiş kahkaha atarmış bunerde anca aduluyo sesler yapıyo birde sessiz gülüp heyecanlanıyo ama dönme yok.Poposu ağır geliyo :))))

Benbugün yoğurt mayaladım artık azcık azcık başlıycam 3 aylık oluyoruz salı günü kızımdada başlamıştım günde bir kez çeyrek çay bardağı kadar bağırsakları alışsın.

aysu seninki 2yaşında 5 eksik bizimki 9 yaşında öyle çok aşı eksikki çok değişti sistem hergün bişey çıkıyo çünkü.

Ben aşıyı ayırttım eczanede getiricekler bu hafta yaptırıcam salı günü ağızdan oluyo zaten.

aysu, cnm cokkk sevindim ciddi bisey olmamasina gecmis olsun tekrardan
cansu,ah bu erkekler uckurlarina pek duskunler, ama oyle olmamasi lazim,erkekler surekli elimizde tutmamiz gereken varliklarmi,en ufak sorunda hemen vazmigececekler yada hemen baska kadinlarami yonelecekler? oyleyse ne anladim ben o evlilikten ve bagliliktan!sonucta hayatta basimiza ne gelecegi belli deil,ornek hamilelik donemi:saglik sorunlarindan dolayi bu donem hic birliktelik yasayamayan kadinlar var,orn:evlenip kocasini askere gonderen kadinlar var vs..yanlis anlama bunlari sana soylemiyorum, sen olan seyleri soyluyorsun ama bu donemlerde biz kadinlar icin hasas donemler,elbetteki bir muddet iliskimiz eskisi gibi olmayabilir,bebegin stresi,sorumlugu,yorgunluk,depresyon vs hemen baska seylere yoneleceklerse ztn hic durmasinlar..sonucta gecici bir surec ve karsilikli anlayisla asilacagina inaniyorum ben,benim babam bu sene kansere yakalandi (ogluma hamile kaldigimi ogrendiimde bu kotu haberide aldim..)3 ayda bir konrol edilip ameliyata giriyor bu yuzden annemler gelemediler yanima yoksa kosar gelirlerdi..bu surecte ben yanlarinda oldum onlarda elinden geldigince benim yanimda oldular alah razi olsun..ama artik dediginiz gibi ve donme vakti geldi bu ay sonu doneriz evimize,babasininda ogluyla iletisim kurmasi lazim ve yine fedakarligi yapan taraf biz olalim napalim..

bu rotavirusu hangi yaslara kdr bulasici olabiliyor?hangi yolla bulasiyor biliyormusunuz?yeni bir asi diye korktum ben,birara rahim kanseri icnde asilanin diye yaydilar snra olumler fln oldu,sakin olmayin diye yaydilar bu seferde!!allh korusun yarabbim
buaarada kizlar size tirnaklari kesmek icin bir tuyo vereyim,nakis makaslari oluyor ucu egimli ve sivri,bebis emerken diger bir kiside dikatlice kesicek,diger memeye gectiginde ise obur tirnak kesilecek.bizo makasla tam kokunden ve cok rht kesiyoruz tavsiye ederiz

pasija canım çok geçmiş olsun.baban için dua edicem umarım eskisinden daha iyi olur. hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun.

Pasija canim gecmis olur en yakinda insallah babanin rahatsizligi..
Ben kizimda pek eldiven kullanmadim:)Ellerini yaliyo islatiyo,e islak kalmasi daha kotu.takmadim bende..
Bugun butun gun temizlik yaptim.esim Elinde 2 kucuk saksi sumbulle geldi:-nisanlanma yildonumumuz:)tsk ettim.bekledi ben sana bunlari niye aldim dedi.normal gunde hediye olmaz mi canim dedim:)unutmusum tamamen:)off sen unutmussun dedi.heralde o Benim unutmayacagimi,o unutursa da ona kizacagimi dusunmus:):)iyi geldi yorgunluguma:)
Benim bebegim 2 gecedir uyuyo cok şükür.hep gunduz uyuyodu,gece 4 de 5 de uykuya daliyordu tekrar..cok yorulmustum artik uykusuzluk tak etmisti canima..insallah degisnez huyu artik..dunde bana ilk gulucuklerini atti sonunda:):)insallah sizde yakinda rahatlarsiniz..

canım nakış makası nasıl bilmiyorum ama ben chiccodan almıştım.normal kağıt makası görüntüsünde uçları eğri.çok memnunum.ben tv karşısında kucağıma yastık koyuyorum üstüne kızımı alıp emzirirken bir elini sonra diğer göğse geçip diğer elini kesiyorum.çok şükür şimdiye kadar bişey olmadı.canını acıtmadım hiç.hatta eşim diyorki maşallah on parmağında on marifet kadınsın hem emziriyon hem tırnak kesiyon hem dizi izliyon yakında da ayaklarınla bişeyler yapmaya başlarsın diyo :))))

Merhaba arkadaşlar o makastan hemen edinmem lazım benimde yoksa olmuyo bu çıtçıtlı makasla çok zorlanıyorum ben.

Pasija çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum eşler konusunda da canım ya annesinin ellerinden öptüğümün dünyasında kadınların hep ödün vermesi gerekiyor.Eğer ben ödün vermem diyorsanda bay bay demek gerekiyor ee da kolaymı ki .? Evet annesinden emdiği sütü sonra burnundan getirsende birşeyleri sineye çekip hadi 2 çocuk hakkı için diyip yutuyorsun ama malesef erkekler büle :)) Uçkuru boşfer çamaşır makinası bozulmuş çamaşırlar elde yıkanıversin de , :) çocuk baba ilişkisi anlamında aynen dediğin gibi canım.

Ya benimki işi azıttı öğürene kadar sokuyor ellerini ağzına velet ya amma tatlı bu eller bazen memeden bile alıp kendini yumrukları dolduruyor ağzına :) Oğlum yoğurta bayıldı kızlar çok hoşlandı devamı gelmeyincede çok kızdı.Başındada hala konak var ne yaparsam yapayım komple bitmiyo.

Şu aşı meselesi ne olcek arkadaşlarım yaptırma diyolar daha kesin yan etki yapmaz denmediğinden sağlık bakanlığı kapsamına alınmamış kafam çok karıştı tahlil vs de yapılmıyor direk mikrop veriliyo ve ölümcül yan etkiler yapabiliyormuş bu aşılardan öelen bir sürü çocuk varmış ürktüm ben şimdi.

desert bende chicco nun bebekler icin olan o makasindan aldim,ama hic kullanisli gelmedi bana,oyle duruyor bir kenarda..uclari gercekten cok guvenli tek basiniza bile kesebilirsiniz dedigin gibi ama tam kokten almiyor, ozellikle kenarlari tam kesilmiyor,yada belki ben becerememisimdir bilmiyorum..
benim dedigim ise egri uclu nakis makasi kenarlari sivri oldugu icin tirnagi tam kavriyor ve seklide tirnak gibi kivrik oldugu icin tam oturuyor ama dedigim gibi ikinci bir kisiye ihtiyac var keserken,tuhafiyelerde satiliyor egriuclu nakis makasi derseniz bulabilirsiniz,ben kendi tirnaklarimi bile onla kesiyorum.
iste soyle bisey dedigim,ama keskin iyi marka olanindan almak lazim

mutlu haftasonları kızlar ikinizede teşekkür ederim pasija senin dediğinden alıcam olmuyo bu çıtçıtlı ile kenarları kalıyo ve asıl oralar sivri oluyo.Hergün bir çizik.Oğlumun konakları yok denecek kadar azaldı kızlar bu bit şampuanlarındaki taraklar varya onunla taradım yokoluverdiler normal tarakla olmuyomuş meğerse.

Ya kızlar bu rota virüsünü detaylı konuşmamız lazım ben kızıma devletin aşılarını yaptırdım hep özel aşı bir hepatit almıştım.Oğlumdada aynen devam etmek niyetim eşimin halasının 2 gelini var yaşları aynı 5 yaşında bebekleri var iki elti aynı zamanda doğurdu neyse büyük olanın oğlu hiç ishal olmadı bu zamana kadar ama rota virüsü aşısını yaptırmamışlar risklerinden korktukları için diğeri yaptırmış doktordan dahamı iyi bilicez diyerek kendi diyor ama en az 4 kere hastanelik oldular rota virüsünden aşıdan sonrada yan etki olarak çok ishal yapınca serum yemişler bende korkuyorum ve ikilemdeyim yaptırsammı yaptırmasammı ya dokunursa ? endişeliyim doktora sordum dün aradımda tamamen sana kalmış dedi evet yan etki riski az ama var dedi bunu önceden kestirmek mümkün değil dedi ilk 48 saatte belli olur dedi ve rota virüsü tamamen çocuğun bağışıklık sistemi ile alakalı doğumdan sonra ilk3 ay hastalık geçirmeyen bebeğin bağışıklık sistemi geçirene göre daha kuvvetlidir dedi vs. eşimde o riske girmek istemiyorum dedi.

Yani kafam oldu sebze çorbası.

Pasija canım bugün dışarı çıkmıştık aldım ben o makastan bakalım 2 gün sonra deniycem inşallah başarılı olurum.

İki gündür geziyoruz valla dün annemlerde oturduk akşamda eşimle bir yemek sinema yaptık oh dedik.Bugünde biraz dolandık hava güzeldi baya iyi geldi bir haftalık dopingimizi depoladık bakalım yeni haftaya hazırız.

Benim oğlan bugün bir triplerde sormayın ağlama şeklini değiştirdi birden böyle sanki biryerine iğne batırmış gibi ağlamlar kucağa alır almaz agulamalar yatırınca gene ıngaaa ehh dedim ya yeterrrr çığlığı basasım geldi.

Ohh gonul iyi gezmissin yine:)
Bizde dun misafir vardi sevdigim bir komsum,arkadasinla esleri tanisturdik.iyi gecti..Bugunde esim arkadasiyla maca gitti,bende esiyle zaman gecirdim yine bizim,evde..disari ciknadim ama iyi gecti yine..
Rotavirusu vurdurucam galiba Ben..insallah zararini gormeyiz..

aysucum çok iyi olmuş bir nefes iyi geliyor insana dertleşmek konuşmak ilaç gibi motivasyon olmuş ne güzel.

Biz eşimle yaptırmamaya karar verdik bakalım inşallah pişman olmayız.Çünkü bu haftasonu eşimin bir akrabası var hemşire onunla görüştük onunda 2 yaşında kızı var ben yaptırmadım riskleri gözüm kesmedi dedi bende cesaret edemedim evet yaptıran da var ama geneline bakıldığında yaptırmayan daha fazla ayrıca o ssk da hemşire eğer yan etkileri tam aşılmış olsaydı sağlık bakanlığı alıcaktı ama hala çalışmalar sürdüğü için almıyor deyince eşimle vaz caydık bakalım.
Bugünde kızın tatil rezervasyonu ile uğraştım babannesiyle her sene tatile gidiyor cadı birde bizimle senede 2 defa tatil yapıyor.Biz bu sene tatile gidermiyiz gitmezmiyiz o daha belli değil bakalım ama prenses garantiledi :)

merhaba arkadaşlar oh kimseler gelememiş bebişlerle.Bende oğlanın esiriyim gene kızlar 12:30 da yattı bacağıma sallıyorum sallamasam bırakırsam uyanmıyor ağlıyı uyumak istiyo ama sallıycakmışım beyzadeyi ne iş ne güç Sabah evi topladım yemeği yaptım bir o ne temizlik ne başka ev işi yok napıcam ben böyle ya birde güzel uyuyo bey bırakınca vay anacım salla beni işim çok zor valla artık akşam eşim gelince yapıcam işi gücü napim.Anneme dedim kal yapayım onunda işi varmış kaldım böyle ayakta bebek kafada bir sürü iş of yani.amannn napim olduğu kadar değilmi ama sağlığımız yerinde olsun yeter.

cansu inslh isine yarar cnm,ciziksiz gunlerde kullan:)burada senin şu sinema,yemek olayini cok kiskaniyorum ne guzel ya,o gunler cok eskide kaldi gibime geliyor benim..bizde herhfta muhakkak giderdik sinemaya kacirmazdik..simdi vizyonda ne var onu bile bilmiyorum,ista donunce iyice hayal olur bizim icin birakicak kimsemiz yok cunku..bizde hemen hemen hergun annemle arabasina koyup parka goturyoruz,bazende komsulara fln gidiyoruz.ginduzleri dogru durust hic uyumuyor,biseyi farkettim 3-5 gundur geceleri yanima aliyorum kokumla hemen uykuya daliyor(inslh aliskanlik yapmaz)gunuzleri ise ayagimda fln salliyorum ama uykusu cok hafif surekli sicriyor sanirim sesten vb seylerden sicriyor ve kendini guvende hissetmedigi icin uzun uyku uyuyamiyoracaba bu saatten sonra kundak yapabilirmiyim?eskilerin bibildigi varmis dinlemedik zmnininda!!geceleride 3 saate bir uyaniyor ve surekli miril miril altini aliyorum karnini doyuruyorum,gazinida ciakriyor ama iykusunda hep miril miril,bende sbaha kdr dogrudurst uyku uyuyamiyorum!sizinkilerde uykuda mirildaniyormu geceleri?
bende rtavirusu asisini yaptirmicam kizlar,onun yerine korunma yollari ne ise onlari uygulamaya calisiriz artik napalim..ben oyle yeni seylerden ve bilmedigim seylerden korkarim cunku..

pasija canım benimkide gündüz mıymıy ayakta sallarsan sorun yok ama bıraktınmı vay anacım.Gece uykusuna 10-11 gibi yatıyor bizimki bu aralar sabah saat 04:30 gibi uyanıyo 05:30 gibi gene uyumak istiyo ama yatağına bırakırsam mıkır mıkır inlemeler vs.Bana uyku gene yok ondan 2 gündür 5 ten sonra yanıma yatırıyorum oh mi gibi uyuyo 08:30a kadar felan napim alışsın yatsın uykusuzluk daha kötü.

Kızlar bugün gittik kontröle gittik oğlan 7 kilo 200 gram olmuş hadi 200 gramı görmeyelim 1,5 kilo almış bizim oğlan maşşallah sübanallah 62 cm de boyu olmuş çok sevindim gelişimi gayet iyi yaptırmadım rotayı yaptırmıycam eczanın oğlu 5 yaşında oda yaptırmamış cesaret edememiş yan etisinden özel aşı dedi ben özel aşıları onaylamıyorum dediğim gibi kızımada yaptırmadım oğlanada yaptırmıycam özel aşı.

Bu ishal bünye ilede alakalı benim yeğenim 7 yaşında ve neredeyse her sene serum yer ishalden yavrum çok hasta olur maşşallah sübanallah benim kızım 9 yaşında ve daha hiç ishal olmadı yani tamamen bağışıklık sistemi ile ilgili ve de anne sütü alan bebeklerin bağışıklık sistemi diğerlerine göre güçlü oluyor benim kardeşim hiç emziremedi 15 gün sağdı verdi kesildi oğlu emmedi benim kızımda 7 ay ememildi 7.ay sütüm kesildi bakalım oğlan ne kadar emicek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…