Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar biz bugün 3.ayı bitirdik 4.aya girdikve ben sabahları yarım çay bardağı yoğurt veriyorum kahvaltı gibi ve yediğimiz herşeyden azıcık suyundan tattırıyorum alışsın tadlara 15 gün sonrada artık elma suyunu başlıycam.

Hayırlı günler arkadaşlar kimseler gelmemiş inşallah bebişler ve diğer herşey iyidir yolundadır da yoğunluktan girememişsinizdir.

Biz iyiyiz çok şükür bugün sabah annem geldi oğlana baktı da bende evi temizledim evim küçük 80 metrekare olduğu için öğlene kadar bitti.Yemeğimide yaptım şimdi oğlanı aldım ayağıma pc yide karşıma aldım bakınıyorum.

Bugün oğluma 3 tatlı kaşığı elmasuyu verdim çok beğendi bakalım bugün gözlemliycem ona göre ara ara vericem.Minicik rendeledim ve tülbentle süzdüm suyunu verdim.kahvaltıda yoğurda dvam yani ara ara eklere başladık biz.uykumuz gene şekil değiştirdi.Gece uyanmıyordu artık 10 da uyuyor ve gece 3te emmeye kalkıyor emip uyuyor ve sabah 08:00 de kalkıyo bakalım gene değişicekmi.Ama gündüz kuş gibi az az uyuyo hala.

cansu senin oglunun uyku duzeni super ya,inslh zmnla benimkide geceleri dha az kalkar.Birde bu ek gidalar icin erken deilmi acaba ?dr. mu tavsiye etti yoksa sen kendinmi oyle yapmaya karar verdin?dha cok kucukler sindirim sistemleri sutu bile ancak sindiriyor,bir zarari dokunmasin?gerci senin ikinci cocuk dha tecrubelisin ama tattirmaya 4. ayda ama ek gidalara 6. ayda diye duymustum ben.

selam kızlaarr bi süredir yazamadım ama takip ediyordum özledim sizi annemlerdeydim bir aydır hafta sonu evimize geldik artık.

bizde baya gelişmeler var kilomuz boyumuz hala küçük ama dönmeye başladık artık bu yüzden hiç yalnız bırakamıyorum. geçen gün neredyse koltuktan düşecekti zor yetiştim. gülücükler konuşmalar her geçen gün artıyor. gittikçe daha tatlı oluyorlar sanki di mi

canım evet uykumuz geceleri maşşallah güzel ama gündüz kötü.Gece kendi kendine uyuyan çocuk gündüz hep ayakta sallanıyor anlayamadım.Ama bana zaten öyle kendi kendine uyuyan çocuk gelmez :)) benim kızımda yaşına kadar ayakta sallandı çünkü.Ama uyanıkken çok usluydu her işini yap gık demezdi.

Ek gıdalara gelince ben kızımdada öyle yaptım bu nasıl birşey bebeğe göre değişyor misal kızımda öyleydi dille itme refleksi azaldığında ve bebek istediğinde misal bizimki biz birşey yerken deliriyor hele verme resmen yalvarır gibi dudaklarını şağırdatıyor yani belli ediyor istiyor hazırım diyor sanki :) Ama yeğenimde hiç öyl tepki yoktuki zaten onlar ek gıdalara bile 8-9 aylıkken geçtiler ama kardeşim hiç tattırmazdı doktor dedi diye su bile vermezdi ben ona bağlıyorum.Ben anne bebek ilişkisine önem veriyorum ve bir çocuğun en iyi doktoru annesidir bence benim oğlanartık tattırmalara hazır tabi eklere 5-6 ayda başlarız ama tattırmalara başladık.

Katreinur biz onlara dogar dogmaz,en cirkin halleriyle asik oluyoruz:)gun gectikce guzellesiyorlar,tatlilasiyorlar:)
Benim kizimda 2 ayini doldurdu Bugun asilarimiz vardi vurulduk.rotavirusu de yaptirdim Ben doktorumuz da yaptirin dedi zaten..bu ay az kilo almis..tabi ebeler iyi diyo ama az bence..900 gr almis bu ay..
Pasija canim bende senin gibi dusunuyorum..3 ay ek gidaya gecmek icin cok erken..Benim ilkinde 5 aylikta baslamistim.tabi herkesin kendi cocugu kendi dunyasi..

Canım maşşallah sizinki küçük ama atik ve hızlı olucak desene çünkü bizimki çok ağır abi hiç niyeti yok dönmeye :))Yere battaniye koyup yatırıyorum ama yok cansu bu aylarda yuvarlanıyordu.Evet her geçen gün daha bir sevmelşk oluyorlar.

aysu canım iyi almış kilosunu en az 500 gr lıyorsa iyi diyorlar sen sıkma canını sağlıklı olsun gelişi o önemli.

Dediğim gibi ek gıda olayı anneye ve bebeğe göre farklılık gösteriyor.Ben dediğim gibi bu konuda farklı düşünüyorum annelerimiz gibi büyütme taraftarıyım az az 2-3 çay kaşığı şeklinde veriyorum.Ama yoğurda başladım sabaşları yarım çay bardağı kadar veriyorum dğn elma suyunu çok sevdi ama haftada 1 vericem onu.4.aya girincede az az devam ederiz bakalım.ben kızıma 40 günlük yoktu kiraz suyu emdirirdim maşşallah çok boğazlı bir çocuktu halada öyledir seçmez hiç bakalım oğlanada aynen ondaki gibi devam ediyorum.

kaitenur senin kac gunlukken donmus oldu simdi?benimkide acaip hareketli dha ilk haftalardan kafasini kaldirabiliyordu,acaba cabuk donermi o da,bide oturur pozisyonda durmayi cok seviyor illa yatar sekilde durmucak kiyameti kopariyor,butungun kucakta tutucaz tv izlicek:)birde salincagindaki oyuncaklari farketti sanki eliyle rastgele vuruyor cikan seste cok hosuna gidiyor,birde artik yanliz kalmaktan hic hoslanmiyor,birz uzaklasayim hemen zirzir..bencede 900 gr gayet iyi aysu,mslh ona.su rotavirusu yine kafami karistirdi bak!bur yan etkisi oldumu sizde?bizim 3 ayin dolmasina 10 gun var,engec ne zaman yapiliyor acaba?dr kontrolumuzde dr.uma danisicam,bu son gittigim dr.a baya guvendim cunku,ona gore hareket edeyim bari.

Son düzenleme:
Ya ilk kizim cok zayif ondan bu biraz daha iyi kilo alsin istiyorum..yine buda zayif olacak galiba..neyse Ben rotavirusun su ana kadar bir etkisini gormedim..bi fark yok..olursa burdan paylasayim..

Kizlar az once esim gitti 6 gun kadar olmicak seminer icin antalya ya gitti.bu sure icerisinde hic ugrayamamam muhtemel:):)dua edin de ikisi de uslu olsun..tam da asilari olduk huysuzluk ates falan da olmasa bari..
Bu aralar Benim kiz gulmelere basladi..gozler hala masmavi bu arada:)sizinkiler ne durumda?varmi degisen gozler?

aysucum kolay gelsin vallahi,neyseki yaninda kizin var yanliz hissetmessin kendini.benimkinin gozu yesil gri gibiydi yavas yavas koyulasiyor sanki,bizim tarfta yesil mavi goz cok var esimin taraftada yesil cok var ama biz ikimizda kahverengi gozluyuz.ama ben ztn renkli gozlu olsun istemiyorum erkeklerde renkli goz hic hosuma gtmiyor cunku:)kizlarda guzel ama tabiki..aman saglikli olsunlarda ne renk olursa olsun artik cnm..
Bu arada kizlar bir sorum olucak bizim oglan son gunlerde cok az emiyor sanki,gunduleri oyle ustten ustten emiyor cekistiriyo cekistiriyo sanki tok gibi zorla emiyor,geceleri ise culk culk cok hevesli emiyor.gunduzleri sadece ustten ustten emdigi icn yagli sutu alamaz mi acaba?neden boyle yapiyor ki gecen ay 1600 gr almisti superdi yani kilo alimi,bakalim bu ay nedicek dr.biranonce randevu gunu gelse keski neden boyle yapiyor olabilir ki

Son düzenleme:

pasija bizde on gün sonra 4 aylık olacağız. yani 3.5 aylıkken dönmüş oluyo. ama bizimki öyle gönülün dediği gibi yuvarlanmıyo daha. yatmak istemiyo kendini kaldırmaya çalışırken pat dönüveriyo. yanlışlıkla oluyo yani dediğin gibi bizim ufaklık da oturur şekilde durmak istiyo.

kızlar oturtmak için çok mu erken daha? durutamıyorum çocuğu oturmak için nasıl bi mücadele veriyor görseniz. kucağımda oturtsam bişey olur mu ki? annem de çok tenbih ediyo sakın oturtma diye ama.

benim kızın gözleri çok dikkat çekiyo kızlar yaa.. öyle renkli falan değil ama çok iri. gören gözlere bak şunun diye seviyo. nazar değecek diye korkuyorum:)

pasijacım bizimde bugün emme sorunumuz var. çok zor alıyo memeyi kıyameti koparıyo alıncaya kadar. emdikten sonra neşesi yerine geliyo ama neden böyle yapıyo anlayamadım bi türlü. geçici bi dönemdir inşallah.

canim benimki aliyor memeyi ama oyle keyif yapar gibi yani ne biliyim tok gibi az az cekiyor,acaba buyudukce dhami uzucak emzirme aralari ondanmi boyle yapiyorlar ki?buarada 3 ayda ancak oglumun dilini cozuyorum,o hzursuzluklar hep uykusu geldigi icnmis,bir yazi okudum nette aksam saat 8 i gecirmeyin uyutmak icin diyor,uyku saati gectikce vucut uyumamak icin direniyor ve hiperaktivite ortaya cikiyormus,ben mizildaninca hemen anliyor ve yatiriyorum artik,dun aksam saat 7de yatti sbh 8,5 da kalkti(aralarda besledim) tabi ayni yatakta yatmamiz kosuluyla vede uyumamaya direnirse mecbur ayagimda saaliyorum oyle uyuyor..aslinda bunlara cok karsiydim sallamaya ve yaninda yatirmaya ama mecbur olunca yapiliyormus!!bu hfta tum bunlari dr.a sorucam,uyku hormonu geceleri dha cok salgilandigi icin aksam 8i gecirmeyin diyordu o yazida ve dha uzun uyurmus bu sekilde cocuklar..kalktiktan yarim saat bir saat sonra kakasini yapti yine yatti simdi uyuyor:)ilk defa bende uykumu aldim cunku bende geceleri uyandiktan sonra don don uyuyamayan biriyim uykuya dalmakta cok zorlaniyorum sbha kdr boluk porcuk ancak yetti bu uyku bna..inslh boyle devam eder
buarada benim oglumun gozleri cok kucuk kaitenur,buyuk gozlulere bayilirim sen kesin bir nazar boncugu tak ona cnm:)mslh diyelim
biz elimizle tutarak kucagimizda oturtur gibi yapiyoruz cnm,kolarinin altindan tutyorum oyle oturtuyorum ama agirligini ben aliyorum cunku aynen seninki gibi oturmak icin deliriyor illa etrafi izlicek:)

Son düzenleme:

Aysucum Allah kavuştursun güzelim eşinle inşallah çok uslu olurlar hiç üzmezler seni annesi.Bu zamana kadar olmadıysa sanırım olmaz ateş felan aysu.Bizimkininde gözleri aynı dönmedi böyle yeşille gri arası rengi.

şimdiii soru 1.pasija artık büyüyorlar ve kuvvetli çekiyorlar sütü ve ilk 5 dk onlara yetiyo sonrasında keyif alıyorlar git gide daha çabuk doyuyor ama genede meme istiyorlar e tok karınla meme anca öyle ıyun gibi oluyo bizimki memeyi açtırıyo biliyorum aslında tok olduğunu yatırıyorum iki diliyle yalıyo ama resmen yalıyo sonra başlıyo bana bakmaya gülmeye agulamaya kapatırsam memeyi basıyo çığlığı ama çığlık ama kapatmassam öyle yarım saat oynuyo yalıyo gülüyo emermiş gibi yapıyo ama emmiyo vs.Yani keyife döndürüyorlar zamanla işi.

Oturtmak olayına gelince esasen bebekleri oturtmama olayı dik duramadıklarından 2,5 aydan sonra hafif eğik oturtabilir 3 aydan sonrada destekli oturtabilirsiniz doktordan onaylıdır bu söylediğim oğlanda öyle tepkiler yok daha püsür bu çocuk :) ama kızımdan biliyorum delirirdi oturmak için bende doktoruna danışmıştım.Bizimkinde dönme refleksi yok anam ağır abi çok hareketli ayaklar hoppidi hoppidi kafa kalkıyo ama sağa sola dönme yok.Elleriyle çok oynuyo ama.

katreinur benim kızın gözleride çok iriydi göz nazarlık taktırırlardı büyükler neden bilmem korur diye çok dikkat çekerdi oğlanınki daha küçük kızımın kafasıda çok kocamandı birde keldi gözler iri olunca birde ayının iki katı kilolu olunca çok dikkat çekiyordu düşün 4 aylıkken 10 kiloydu topiş bir bebekti ve ben çok ağlardım obezmi olucak diye ama yürümeye başlayınca kilo felan kalmadı normal kiloda ama yaşıtlardan 2 yaş büyük gösteriyo iri.9 yaşında ama 10-11 yaş giyiniyo maşşallah çok boylu.

Insallah uzmezler beni..katreinur canım sakin oturtma onun kemikleri kendini taşıyamaz daha..5.5aylik olunca desen hadi neyse.yinede 6. Ayın dolmasini bekleyin.
Ya biliyo musunuz kızımın az kilo almasının sebebi benim galiba..geceleri uzun uyumasina izin veriyorum..gece 2 de falan kafami yastığa bi koyuyorum,sabah 7-8 gibi ancak kalkabiliyorum.birazcık emiyo uyuyo 12 de falan tekrar uyaniyo.buda az emdigi cok uyuduğu için günün yarısını götüruyo tabi..ama napiim yorgunluktan geberiyorum..

Pasija,Katreinur gönül maaşallah çocuklarimizin gözlerine eltimin kızının gözleri Oyle kocaman kocaman maaşallah dünya güzeli 9 aylık su anda.diyorum bol bol oku ufle ona:):)
Benim kızımda öyle. Bi cekiyo bi bırakıyor memeyi ya neden acaba?misal 3 dk icinde 6 defa falan bırakıyor..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…