Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kizlar netten buldugum faydali bilgileri paylasamak istedim
Erkek çocuklara tuvalet eğitimini anne verir... YANLIŞ. Babanın vermesi gerekiyor. Erkek çocuk, tuvalete babayla gidecek, ayakta ve oturarak tuvaletin nasıl kullanıldığını öğrenecek. Tuvalet terbiyesi yaşı çocuktan çocuğa değişebilir. 2 yaşına kadar beklenebilir.

Yeni doğmuş bebeklerin tırnaklarıyla yüzlerini çizmemeleri için eldiven giymeleri şarttır... YANLIŞ. Tam tersine yeni doğmuş bebekler için dokunabilmek çok önemli. Özellikle de anneye. Dokunamazsa, annesiyle kuracağı bağda eksiklik olabilir.

Uyku zorluğu çeken çocuğun rahatlayabilmesi için akşamları Tylenol vermek iyidir... YANLIŞ. Doktor tarafından tespit edilen bir rahatsızlığı varsa ya da diş ağrısı çekiyorsa verilebilir. Onun dışında olur olmaz ilaç vermek iyi değildir.

Bebeğe 6 aya kadar anne sütüyle birlikte su da verilebilir... YANLIŞ. Sadece anne sütüyle besleniyorsa ve iyi gelişiyorsa, su verilmemeli. Anne sütünün içinde hücreler var, deniyor ki anne sütüyle birlikte ekstra bir gıda verilirse -ki bu su da olabilir- bu hücrelerin fonksiyonunda azalma ve değişme olabiliyor.

Bir bebeğe doğduğu anda su ya da şekerli su verilebilir... YANLIŞ. Doğduğu anda ve onu takip eden ilk yarım saatte, annenin göğsüne konmalı. Bu durum, süt salgılama refleksini inanılmaz derecede artırır ve sütün daha iyi gelmesini sağlar.

Yürüyen, ortalıkta koşan bir çocuğu hálá emziriyor olmak, yakışık almaz... YANLIŞ. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Eskiden anne sütü verilme süresi 1 yaşına kadardı, şimdi 2’ye kadar verilebilir deniyor. Bunun nedeni, anne sütü, MS ve bazı nöroljik hastalıkların erken yaşta oluşmasını engelliyor.

Çocuk 1 yaşından geldikten sonra sütün besin değeri azaldığı için emzirmenin bir manası yoktur... YANLIŞ. Zaten 1 yaşında sonra anne sütü, besin değeri için değil, organ hayatiyetini sağladığı için ve bağışıklık sistemine katkısı nedeniyle verilir. Bir yaşından sonra anne sütü, bebeğin vücut organlarının ömrünü uzatıyor, onları daha sağlam kılıyor.

Her ağladığında kucağınıza almayın, kucak bebeği olmasın, şımarmasın... YANLIŞ. Alın. Sık sık alın. Alabildiğiniz kadar alın. Sevgi bebeği olsun.

Bazı çocuklar doğuştan agresiftir... DOĞRU. Bence bazı çocuklarda doğuştan şiddete yatkınlık olabiliyor. Tabii çocuğun hiperaktivite yönünden de değerlendirilmesi gerekiyor. Bir de yaş grubuna bakmak lazım. 2 yaşındaysa, "Terrible 2" diye bir şey var, "2 yaş sendromu" olarak adlandırılıyor. 6 ay kadar aksi, geçimsiz, her şeye itiraz eden çocuklar haline geliyorlar. Ama geçiyor.

Çocuğunuzu yatağınıza almayın, kendi yatağında uyumaya alışmalıdır... DOĞRU. Ama yatak olarak doğru, oda olarak değil. İlk 6 ay, ebeveyn odasında kendi yatağında kalabilir.

Bir yaşından sonra ateş düşürmek için erkek çocuklara fitil kullanmayın... YANLIŞ. Kullanabilirsiniz. Ama fazla sık olmamalı. Tavsiye ettiğimiz bir şey değil. Bunun nedeni çocuğun ileride homoseksüel olma ihtimali değil. Ateş düşürücü şurup daha kolay uygulanıyor.

Kabız çocuklarda fitil kullanılması iyidir... YANLIŞ. Önemli olan bağırsak ritmini ayarlamaktır. Karın masajı, tavsiye edilen yaklaşımların başında gelir.

"Yan yatır evladım, kusarsa boğulmasın..." DOĞRU. Bebekler, daha önce karın üstü yatırılıyordu ama bu pozisyonda bebek ölümlerine daha çok rastlandı. Sol yan, sağ yan ve sırt üstü daha tercih edilen pozisyonlar. Ama anne- baba, çocuğu görüş mesafesinde tutuyorsa, karın üstü yatırmakta da bir mahzur yok.

"Sırt üstü yatırma kafası düz olur..." DOĞRU. Sürekli sırt üstü yatırılmamalı, arada pozisyon değiştirilmeli.

6 aydan sonra çocuklar, ekmek yemelidir... DOĞRU. Beyaz da olabilir, kepekli de. Ama tam buğday ekmeğine 2 yaşından sonra geçilmelidir. Kilo almayı yavaşlatabilir.

Göbek bağı düştükten sonra antiseptik toz sürülüp, kapalı tutulmalıdır... YANLIŞ. Mikrop kırıcıyla (antiseptik solüsyon) silip, açıkta bırakmak lazım.

Bebeğe 2 yaşına kadar ayakkabı giydirilmemelidir... DOĞRU. Eskiden çocuk yürümeye başladığı anda "ilk adım ayakkabısı" giydirilirdi. Ortopedik yapıda olması istenirdi. Ama görüldü ki yalın ayak yere basarsa, ayak taban kasları daha iyi gelişiyor. Bu nedenle çocukların yalın ayak dolaştırmak istiyoruz. Ya da çorap tarzı bir şeylerle. Ama ayakkabının bir kıyafet tamamlayıcısı olmasında bir mahzur yok. O ayakkabı da şöyle bir şey olmalı: Avucunuzun içine alınca kıvırabileceksiniz. 2 yaşından sonra ise ilk adım ayakkabıları öneriliyor, onların da bileğe kadar olanları...

Çocuğa 1 yaşına kadar inek sütü verilmemelidir... DOĞRU. Eskiden bir aylıkken başlanabiliyordu. Ama şimdi içindeki bir maddenin alerji yapabileceği biliniyor. O yüzden verilmiyor. İkincisi inek sütü, bağırsaklarda gizli kanama ve kansızlığa yol açabiliyor. Üçüncüsü içinde omega 3 ve omega 6 metabolitleri yok, onun için beyin hücreleri, sinir sistemi ve görmeyi sağlayan retina tabakası iyi gelişemiyor. Son olarak, yağ bileşimi anne sütüne göre farklı ve hazmı zor. Ve inek sütü, iyot ve çinkodan fakir, bu durum zihinsel gelişmeyi negatif etkileyebilir ve çinko azlığı nedeniyle bağışıklık sistemi desteklenemez.

1 yaşına kadar bal verilmemelidir... DOĞRU. Şu andaki beslenme prensiplerine göre verilmemesi gerekiyor. Nedeni içinde çocuğa dokunabilecek bir toksinin bulunması ihtimali. Ben bu yasağın abartıldığını düşünüyorum.

Çocuğu 1 yaşına kadar çikolata, tatlı ve tuzlu gıdalardan uzak tutmak gerekir... DOĞRU. Sıfır tuz, sıfır şeker. Hiç yok. Çünkü yüklenme yapıyor. Damar ve böbrek fonksiyonları bakımından ikisinden de uzak durmak gerekiyor.

Kabız bebeklerin poposuna zeytinyağı sürmek iyidir... YANLIŞ. Esas olan bağırsak ritmini düzenlemektir. Çatlak varsa, ılık oturma banyoları ve ağrı kesiciler kullanılabilir.

Erkek çocukları, kadın kuaförüne götürmek yanlıştır... DOĞRU. Çocukların cinsiyet kavramlarını oluştururken dikkatli olmak gerekiyor. Diye düşünüyorum.

Erkek çocukların saçlarını uzatmak kimlik karmaşasına sebep olur... DOĞRU. Olabilir. Çocukların kimlik yapılanması dönemlerinde (0-5 yaş) her şeye dikkat etmek gerekiyor.

Çok bilen anne sendromu diye bir şey vardır... DOĞRU. Her şeyi didik didik okuyup, araştırıp kendi başına senteze gitmemek lazım. Kendini geliştirmesinde, genel kültürünü artırmasında bir mahzur yok ama güvendiği bir doktora danışmak uygun olur.

Çocuğu ayakta sallamak iyi değildir... YANLIŞ. Sallanabilir. Küçük ritmik hareketler anne karnındaymış hissi verdiği için, huzur getirir, çocuk gevşeyip uyuyabilir.

Çocuk her gün yıkanmalıdır... YANLIŞ. Böyle bir mecburiyet yok. İstenirse her gün, istenirse iki günde ya da üç günde bir...

Çocuk 4 aydan sonra diş fırçalamayı adet edinmelidir... YANLIŞ. Dişin ortalama çıkış zamanı 6 ay. O zamana kadar diş etleri karbonatlı suyla temizlenebilir. Bir bardak suda, bir çay kaşığı karbonat eritilecek. Gazlı bezle bu su, diş etlerine uygulanacak. 1 yaşından sonra bebekler için özel üretilmiş diş fırçaları ve özel diş kremleri kullanılabilir.

Çocuğunuzun bırakmasını istediğiniz şeyi kötüleyebilirsiniz... YANLIŞ. Çocuklarla büyük insanmış gibi konuşun. "Bu emziği bırakman senin için iyi olacak!" gibi.

Tek çocuksa mümkün olduğu kadar sosyal yetiştirmeye gayret edin, arkadaşları olsun, yuvaya gönderin... DOĞRU. Ama ben tek çocuk yerine, imkanlar el veriyorsa, en az iki çocuk öneririm.

2 yaşından önce yuvaya gitmesi uygun değildir... DOĞRU. Oyun grubuna gidebilir. Ama full time yuva için erken. Gerçi Atalay Yörükoğlu Hocamız, "3 yaşına kadar en kötü bakıcı bile, en iyi yuvadan iyi" derdi. Ama şimdiki çocuklar farklı, tolore edebiliyorlar. Ben 2 yaşından sonra yuvaya gitmelerinde bir sakınca görmüyorum.

Çocuğunuzu doğada özgür bırakın, bağışıklık sistemi gelişsin, toprak yesin, çim ısırsın, mikroplarla tanışsın... YANLIŞ. Hele toprak yemesi, direkt olarak demir eksikliğiyle ilgili bir belirti olabilir. Çocuğa parazit geçebilir. Her ülkenin genetik yapısı farklıdır. Rusya’da çocukları buzun için koyarlar, bir şey olmaz, bizde yağmura çıkar zatürree olur.

Çocuğu kat kat giydirmek iyidir... YANLIŞ. Kışın 3 ince kat yeter. Yazın tek kat.

Bir aylık çocuğa muhallebi vermek faydalıdır... YANLIŞ. Kesinlikle yanlış. Ek gıdalara geçiş döneminde verilir, en erken 4. aydan sonra tolere edebilir.

"Akşamları pirinçli gıdalar ver, uyanmaz..." YANLIŞ.. 4. ayın bitiminden itibaren sütlü pirinçli mamalar verilebilir. Karbonhidrat miktarı yüksek olduğu ve daha tok tuttuğu için bebek rahat uyur. Ama bebek obezliğe yatkınsa, hiç verilmeyebilir.

"Şişmansa çocuğunuz, yürüteçten uzak dursun!"... DOĞRU. Kalça eklemlerine basınç gelebilir.

Kök hücre için kordon kanı mutlaka alınmalıdır... YANLIŞ.. Gerçi tartışmaya açık bir soru ama ben şahsen çok gerekli olduğunu zannetmiyorum.

2 yaşın altındaki çocuklara televizyon izlettirmenin faydası vardır... YANLIŞ. Kesinlikle seyretmemeliler. Çocukların dikkat süresi 0-3 yaş arasında yapılanıyor. Eğer televizyon seyrederlerse, dikkat süreleri yeteri kadar uzun olamıyor. Baby Einstein gibi filmler izlettirebilirsiniz. O da günde maksimum bir saat. O tür filmler çocukların IQ skorunu 5-6 puan yükseltebilir. Ama evde teke tek oyun oynarsanız da IQ skorları yükseliyor.

"Kaliteli zaman" diye bir şey vardır... DOĞRU. Ama çocuğunuza ayırdığınız bu kaliteli zaman, günde 1 saatse, o 1 saate sadık kalın. Değiştirmeyin, azaltmayın. Çünkü bunu yaptığınız takdirde, çocuk kendini ikinci plana itilmiş hissediyor. Size olan güveni de sarsılıyor.

5- 6 aydan sonra pekmez yararlıdır... DOĞRU. Kahvaltıya koymak gerekir. Kandaki hemoglobin oranını yükseltir. Ve demir düzeyini pozitif olarak etkiler.

"Emzik verme, dişleri yamuk olur..." YANLIŞ. Eskiden böyle denirdi ama şimdi 2 yaşına kadar emziğin diş ve çene yapısını bozmadığı biliniyor. Ama 2 yaşından sonra devam edilmemeli.

1 yaşından sonra flor takviyesi yapılmalıdır... DOĞRU. Ben 2 yaşına kadar düşük dozda (0.25 miligram) veriyorum. Sulardaki florun düşük olduğu bölgelerde bu takviye öneriliyor.

Son düzenleme:
Çocuk Gelişim Uzmanı Fikriye HAS

İki-üç aylık bir bebek başını eskisine göre daha uzun süre dik tutabilir, göğsünden destek alarak kalkmaya çalışır, ellerini bacaklarını sallamaya çalışır. Bunlar, vücudunu reflexlerden bağımsız olarak kullanabilme isteğinin göstergesidir. Ayakları ve bacakları ile yaptığı hareketler “neler yapabildiğini görebilme” çabasıdır. Bilinçli olarak üzerine basmak istemediğine emin olabilirsiniz. Zaten bastırmak isteseniz de basamayacaktır.. Yine de yürümek için bastırmamanızı öneririm. Oturma konusunda ise, 2,5 aylık bir bebek yardımla, yarı oturur halde durabilir. Ancak bu tabii ki yetişkin bir insan gibi oturmak değildir. Arkadan ve yanlardan yastıklarla desteklendiği zaman oturur pozisyonda durmasında bir sakınca yok. Zaten bu şekilde oturtsanız bile fazla oturmak istemeyecektir.. alıntıdır.

Yani anlaşıldığı üzere çocuğu zorlamazsanız beline eğrilik vermez onu rahatsız etmezsiniz.Akışına bırakmak lazım bebeklerin gelişimi kitaba yada söze göre olmuyor herbebek farklı ilerliyor bağzısı 3-4 aylık oturmaya özniyor ve bir iki deneme ile benim kızım gibi 4 aylıkken gayet net oturabiliyordu destekli ve çok hoşuna gidiyordu ama oğlum ne kadar istesede çabuk sıkılıyor oturur pozisyonda bağzısı hiç hoşlanmaz yatmayı seçer bağzısı yüzükoyu hoşlanır her bebeğin motor gelişimi farklıdır izleyin isteklerine yanıt verin zaten o yüz ifadesiyle ve ağlamasıyla hoşlanıp hoşlanmadığına karar verir o oturtma sakın vs.eskide kaldı.Bebeğiniz itiyorsa tattırın gıdaları beğeniyorsa tattırmaya devam edin birşey olmaz.Gene siz bilirsiniz tabi :)))

Pasija teşekkürler canım bilgiler için.

ya bizim oğlan tam bir insan düşkünü olucak galiba yalnız kalmaktan nefret ediyo kızlar hep biri olucak onunla konuşucak hoppala yapıcak vs..yalnız kaldımı basıyor çığlığı.ve gündüz ayakta sallamadan asla uyumuyo ya.

arkadaşlar bugün benim 3 çocuğum var arkadaşımın cenazaesi varmış 5 yaşında oğlunu bıraktı bana ama çok uyumlular kızla beraber oyalanıyorlar şimdilik herşey yolunda.

Gönül kim ne derse desin ben en az 5.5 aylık olmadan oturtamam korkarim.ha bu destekli oturma değil.bildiğin oturma yani destekli kollainin altindan tutarak ve. Belli bi açıyla bende arada etrafa baktiriyorun tabi..dediğim gibi herkesin kendi çocuğu,kendi dünyası.
Misal ben emzirmenin önemini elbette biliyorum ama ilk kızımı 1 yaş 1 aylıkken bırakturdim.çok üstüme düşüyordu bunaldim biraktirdim,yemek falanda yemiyordu zayıftı vs..bazı seyleri doktorlar değil anne ve bebek belirliyor..

evet aysucum desteksiz için erken daha bende destekli bakındırıyorum ve ana kucağında yarımay şeklinde oturuyor.

ama bizimki nin birşeye fırsatı yokki ya memede ya kucakta ya ayakta olucak kerata dört gözle bekliyorum 5-6 aylık olup şöyle yürütece vs binmesini az oyuncaktan anlamasını felan ah ah.

Eşimle başbaşa kalamıycaz şu anakucağı olmasa yani o derece.Zaten oğlanlayken iş güç hayal normal evi topla yemek yap bu kadar öyle temizlik ütü vs yok anam nerde illa biri olcak diyorumya Allahtan kızım büyükte o bakıyor yoksa varya akşamları hep işyapmak zorunda kalırdım eşim evdeyken oda bir zor oluyo bütün gün çocukla uğraş tam dinleniceğin zaman iş yap aman bazende boşveriyorum napiim ayıplayan ayıplasın çocuklu kadın anca bu kadar oluyo.yaşına girince zaten bitiyo herşey daha rahat oluyo insan.

Zaten eşim diyo normal yemek yemeye başlasın ayağı yürüsün unut oğlumla beni ben onu heryere götürürüm diyo bakalım o günleride görürüz inşallah.

bu arada unuttum pasija akam sana çok dua ettim canım kulakların çınladımı bilmem yiğitin tırnaklarını kestim dün akşam verdim eşimin ayağına o makasla ay ne kolaymış andım seni dua ettim valla teşekkürler çok kolay oldu ve güzel kesti yuvarlacık kenarlarıda kalmadı canım sağol.

Mavi,desert,mehru ve diğerleri nerelerdesiniz çok merak ettim sizi hele hele mavi illa yazardı inşallah herşey yolundadır canlar.

canim ise yaramasina cok sevindim;bende merak etmistim sorucaktim sen yazmissin:)buarada cansu,bir senle ben variz bebisleri yaramaz olan bakiyorumda digerlerinin hic sesi cikmiyor vallahi,hele mavinin ki koy 2 saat oyalansin sonrada kendi kendine uyusun,hayal gibi vallahi:)cansu yinede en yaramaz benimki senin geceleri deliksiz uyuyor mslh buaylarda cok zormus oyle uzun uyku,enazindan gunduzleri onunla mucadele edicek gucun oluyordur,hem bak ne guzel kizinda var sna yardimci,keski bende once bitanede kiz cocuk yapsaymisim:)benimkinin uykuya dalma problemi var,uykuya dalmasi icin ayagimda salliyorum mecbur ama ayagima alir almaz kiyamet kopuyor sonra mecbur razi olup sakinlesiyor oyle uyuyor,birde gozunu acip beni goremezse hemen uyaniyor mecbur yaninda yatiyorum sureklibirz uyku saatlerini oturtayim besigine alistirmaya calisicam..(ikigundur zor zahmet 8e kdr uyutuyorum ve geceleri dha uzun uyuyor bu sekilde)..ufff yandik valalhi koca cocuk olucak bunlar biz senle hala sallamaya devam mi edicez napicaz:)sen gece uykusunadami saliyarak yatiriyorsun?uyucagi zaman seninkide cok hzursuzluk yapiyormu??

pasija bende teşekkür ediyorum canım tırnak kesmek ne kolaymış meğer bugün uyurken kestim dediğin makasla çok kolay oldu.

bi de canım bebeğini yanında yatırmaktan korkma. pedagog adem güneş 2 yaşına kadar aynı yatakta, 3-3.5 yaşına kadar da aynı odada yatırılması gerektiğini söylüyor. ben yanımda yatırınca rahat edemiyorum bişey olur diye ama ara ara yatırıyorum yine de.

Biz iyiyiz Allah a şükür kızlar. Çok gezdik bu ara söylemesi ayıp yazamadım okuyorum ama sizi hızlı hızlı. Dün avm ye gittik. Ncity mehru sen bilirsin. Oğlum düzene giriyo yavaştan. Zaten çok uslu maşallah. Kendi kendine takılıyo o. Bazen acıyom da kucağıma alıyom o derece alışmasın diye bi de uslu diye ilgisiz kalcak yavrum. Ama maşallah deyin Haa) Çok dua ettim tam istediğim gibi çocuk oldu. Gece de uyuyo hiç bizi yormadan. Dalamadığı zaman babası iki sallıyo ayağında üçüncüde dalmış oluyo. O da çok sevdi uyutmayı. Hep uyuturum ki ben oğlumu diyo tabi çabuk uyuyo Ya) arada huysuzluğu tutuyo tabi gece uyumadığı oluyo ama olur o kadarda yani.
Dün kafayı sıfıra vurduk babasıyla. Daha güzel çıksın saçları diye. Çok tatlı oldu bal kabağım benim.

pasija canım bencede en huysuzları bizde anacım yaa baksana maviye kendi kendine takılıyo diyo maşşallah sübanallah nerde anam 10 dakikaya razıyım ben :))))

Pasija gece uykusuna yatıcaksa bişey yapmıyorum 10-11 gibi kendi sallanan anakucağına yatırıyorum orda uyuyo normalde sallamıyorum anca kıpırdadırsa sallandırıyorum sabaha kadar uyuyoruz ama gündüz ille ayak olucak başkasını kabul etmiyo beyefendi.Dün ona kelebek oyun halısı aldık üstünde oyuncakları vs var onu sevdi hatta uyuya kaldı onda birde dönence taktık onda biraz oyalanıyo maşşallah.

mavi benimkinin zaten az saçı vardı birde konak olayı ile olanda döküldü şimdi zaten hemen hemen kabak seninki maşşallah saçlı doğdu demekki.

Tabi yaa upuzun saçları vardı. Simsiyah. Önce rengi açıldı sonra dökülmeye başladı. Bizde kökünden çözdük sorunu. Şimdi daha Gür Okur. Saçını da sakladım aşkımın.
Şu baby einstein ı izlettiriyorum şu An çok sevdi. Tavsiye ederim. Hem zekayı geliştiriyomuş hem durur belki çocuklarınız. Benimki sakin zaten Rabbime bin şükür ama zekası gelişsin diye açtım.

Canım hadi bakalım gür çıkar inşallah bana çok baskı yaptılar kızımda sıfıra vur diye benim kızım kel doğdu :) ve 2 yaşında çıktı saçları kız çocuğu amakel komikti :) bende kıyamadım o lülelerine ve vurdurmadım sıfıra ama hiç pişman değilim çok gür şimdi saçları.Şimdi oğlana da diyorlar ama hiç saçı yokki :))) hele bir çıksada görsek saçını.

Bende luli tv yi açıyorum oyun halısına yatırıyorum duruyo ama en fazla durduğu 30dk öyle 2 saat imkansızz

kızlar bezleri naptınız ben eşimi ikna edemiyorum hala premium care kullanıyoruz aktif bebeğe geçelim diyorum bu çok iyi bak çok kuru hiçpişik yok olmaz diyo siz naptınız hala devammı geçtinizmi ?

Bizim oğlanında babası ile arası çok iyi erkekleri ok seviyo zaten bir başka gülücük atıyo onların kalın seslerine.Babası giydiriyor altını değiştiriyor uyutuyor akşamları babada emeceği zaman alıyorum ben.

mslh gercekten mavicim,10 tane cocuk yapilir vallahi bu sekilde:)peki gunduz uykulari nasil seninkinin?kacar saat,kacar saat uyuyor?aslinda uzmanlar belli bir yastan once izlettirmeyin tv iq'yu kotu etkiliyor diyorlar ama ne kdr dogru acaba?bende mecbur kalirsam izlettiricem birz dha buyuyunce napalim..
cansu,gunduz benimkide oyle surekli uykusundan sicriyor,basini bekliyorum vallahi uyaninca hemen pis pis yapip memesini veriyorum birz dha uyuyor oyle(acaba bu sicramalari ve kisa uykulari buyudukce duzelirmi dersin?).takip ediyorum ve uyku saatini gecirmemeye calisiyorum en gec 1,5 saate uykusu geliyor bende yatiriyorum ozmn uykuya dalmasi dha kolay oluyor.dogdugundan beri hep besiginde yatirmistim sonra yanima aldim her sicradiginda pispisladim oyle oyle uyku saati aksam 8e kdr dustu,bakalim bugunde besiginde uyutma calismalarina basladim tekrardan pispis ve hafif sallayarak uyudu birz once inslh devam eder bu sekilde..dha sonra birz dha ileriki aylrda da kendi odasina alistirmaya calisicam,yani epey zorlu bir surec beni bekliyor...
kaitenur sende mi almistin o makastan,ise yaramasina cok sevindim bebisinle gulegule kullanirsiniz inslh
cansu,ben premuim care dvam edicem islaklik gostergesinden vazgecemem asla:)pisik icin ise sudocrem den vazgecemem

kızlaaarrr bebişlerinize izletmeyin tv. 2 yaşa kadar uzak tutmak gerekiyo bebekleri tv den. eğitici bile olsa iki yaştan sonra izlesinler.

yaa gönül yaa benim kız hiç durmuyor babasıyla. o konuşunca dinliyo gülüyo ama bi kaç dk duruyo sadece. yalnız bırakıp işlerimi yapamıyorm hiç

mavi maşallah oğluşuna canım ne güzel ya kendi kendine oyalanması.

desert nasılsın canım? uzun zamandır haber alamayınca merak ettik seni de

herkese merhaba.gelen gidenim çoktu bu ara pek yazamadım. benim kızımında maşallahı var gece uykularımız çok güzel.saat 11 -11,30 gibi uyuyor.sonra 3 saatte bir uyanıyor.emziriyorum hemen dalıyor zaten.sonra tekrar 3 saat sonra kalkıyor.güzdüzde yine aynı şekilde uykumuz çok düzenli.ama ben neredeyse tüm gn yanındayım hafif kıpırdanınca beşiğini sallıyorum uyanmıyor.yanında tv izliyorum.pcden bişeyler izliyorum.rahatsız olmuyor.ama sesi normal yükseklikte tabi.böylece uykusunu tam alıyor.ama akşamları babası gelince tvnin sesi yükseliyor kendi sesine hakim olamıyor,yada sürekli biryerlerden ses çıkartıyor ve çocuk akşamları neredeyse hiç uyumuyor.ama bunada şükür olsun o kadarda.o zamanda seviyoruz zaten. beşiğinede dönence almıştım 2 hafta oldu.çok seviyor kızım tek tek nasıl takip ediyor.kapatınca uuu diye sesler çıkartıyor.tekrar açınca nasıl heyecanlanıyo ayaklar eller çırpınıyor.bizimkinde bir agular,çığlıklar,tükürükler görseniz nasıl tatlı.misafirlerin arasında sadece bana odaklanıp bakması beni takip etmesi inanılmaz hoşuma gidiyor:))

tv meselesine gelince bende izletmeme taraftarıyım.özellikle 3 yaşa kadar çok dikkatli olmak lazım.tvnin ya da pcnin erken bebeklik dönemlerinde otizme yol açtığını fakültede hocalarımız anlatırdı.ki kanıtlanmış araştırma sonuçları bunlar.tabiki herkesin kendi çocuğu. bizimkide tvyi görünce gözlerini dikiyor ne ağlama ne bişey,çeviriyoruz ağlıyor bakınca susuyor:) zaten hastanede ilk gün yanıma getirdiler tv yasak izlemeyecek dedim sonra bir baktık odadaki tvye gözlerini dikmiş bakıyor.:)

kızlar bu arada biz ne biberon nede emzik kullanmıyoruz. :) biz prima aktif bebeğe geçtik.3 numaraya onunla başladık.çokta memnunum.ben bezin ıslak olup olmadığını elimle kontrol edince anlıyorum.kalınlaşıyor zaten. bu arada kızlar sizinkilerin kakası ne renk.bu aralar bizim hep yeşil.
birde bebek arabanızın yatış pozisyonunda kaç cm olduğunu ölçermisiniz.bizimki bana sanki küçük gibi geldi.geçenlerde dışarı çıktık sanki birkaç ay sonra ayakları dışarı çıkacak gibi.yatış pozisyonunda cevap bekliyorum sizden.

desert nasılsın canım? uzun zamandır haber alamayınca merak ettik seni de

iyiyim canım.kuzumla gün nasıl geçiyor anlamıyoruz.seninki ile aramızda 1 ay var sanırım biz yarın 3. ayımızı dolduruyoruz:) babasına söyle kendisinde durması için yol arasın:)) bizimkide ağlıyor al deyince susturmak içn ne yaptın diyorum almıyorum.uğraşıyor biraz sonra bir bakmışız oynuyorlar agulaşıyorlar :)) sende hemen alma.erkekler kolaya kaçmayı severler :))

pasija canım benim kızım pışpışı seven bir bebekti 4 yaşına kadar pışpış istdi sallamadan uykuya dalmazdı ve ben çalışıyordum düşün yani ne çektiğimi oğlanda ablasının iziden gidiyor neler denedim yok beşiğe daha koyunca basıyor yaygarayı dönenceyi bile oyun halısına taktım beşikten nefret ediyor ya.

Katreinur eşinin işine öyle geliyo canım bırak acık ağlaşsınlar koşştursunlar odalarda alışsınlar yoksa erkekler zoru gördümü kaçar oralı olma bak nasıl alışırlar.

Desert tabiki tv karşısında vakit geçirmeleri iyi değil ama arada lazım ya hele hele 3 yaşına kadar çok zor bazen kurtarıcı oluyo çünkü uzun süre odaklanmasına bende karşıyım ama arada bulunmaz hint kumaşı oluyo :)

Bizimkinde yeni bir huy gelişti 2 gündür ayakta kesmiyo önce emiyo sonra emziği alıyo kucakta pışpış istiyo gözler kayınca ayak yaaa ahh ahh işimiz zor Allahtan annem var o geliyorda yapıyorum işleri birde kızım tabi hakkı yenmez yavrumun çok yardımcı.bakın teyzeleri benim kuzulara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…