Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlarrrrrrr biz iki gündür bir geziyoz bir geziyozzz sormayın.sabah 11 de evden çıkış akşam saat 22 de ancak girebildim eve:))) hava nasıl güzel burda:)) ama kızımla ben sadece çarşı pazar alışveriş merkezleri ne varsa hepsini hatmettik :)) kızımı koydum arabasına bir güzel etrafı izlemeyi çok sevdi.dönencesinin peluş oyuncaklarınıda arabasına astım onlarla konuşarak gezdik valla:) araba ile gidemeyeceğim yerlerdede slinge koydum kuzuyu arabayı bıraktım ohhh ne rahattt havalar bundan sonra sıcak gittiği sürece kimseler sokamaz beni içeriii :) nasıl özlemişim rahat rahat gezmeyi.sadece emzirme bazen sıkıntılı olabiliyor.avmlerde çok rahat ama açık havada falan zor.olsun onada razıyım.bu arada slingi sevmedi diyordum ya evde taktığımız için yavrum istemiyormuş.dışarıda nasıl hoşuna gitti.eliylede gömleğimi sıkıca tutarak sarılır gibi.tabi bir bakan bir daha bakıyor.aaaa baksanaaa bu yeni çıkmış galibaaa diye birbirlerine bağırıyorlar arkamda:)) ama hoşuma gitti benim çok rahattı.bir güzel birsürüde alışveriş yaptım.kuaföre gittim kaşlarımı düzelttirdim.eve uzak diye kendi kuaförüme gidemiyordum kaç aydır.saçımıda boyatmak istiyorum ama onun için biraz daha beklemem lazım.hatunu bırakamam daha.birde organik olsa daha iyi olur değil mi? velhasılı kelammm kendime geldim.kafamı dağıtmış oldum.
bu arada benim kızımda artık elimi uzatınca tutuyor,dönencesine uzanıyor tutamayınca sinirleniyor yüksek sesle çığlık atıyor yaklaştırınca alıp ağzına götürüyor:) yaaa nasıl da büyüyor kuzularımız kızlarrr :) Rabbim hep mutlu huzurlu olmamızı nasip etsin.(bu arada katreinurcum acele etme yakın zamanda başlar seninkide uzanmaya.kıyaslama yapmak iyi değil biliyorsun.hepsinin gelişim süreçleri birbirinden farklıdır)

Canım geçmiş olsun kaka tahlili yapmadılarmı ? birde bol patates ye ve muz ye senin sütün zaten ona en iyi ilaç olucaktır.Anne sütü bebek ishal yada kabız olunca ona göre Allah tarafından işte ayarlanıyormuş.

Canım diliyle itiyorsa hazır değildir zaten bebeklere göre değişiyor ek gıda bağzı bebek istemiyor daha geç geçiyor zorlama eğer diliyleiterse bizimki direk kaşıktan alıp yiyo neredeyse maşşallah itme refleksi hiç yok ve zaten sürekli biz yerken istiyo

desert ohhhh mis gibi gezmişsiniz yarasın canım.Bizde ne gezdik ne gezdik çok mutlu oldu oğlum ne gülücükler ne sesler yaptı gezerken ve mis mis uyudu babasının kucağında hava güzelya babası koydurmadı arabaya slinge felan aldı oğlunu kucakta taşıdı koydum yanıma slingi ama babası yere koyamadı kıymetlisini ki :))))

ama çok iyi geldi gezdik dolandık yedik içtik oh iyi geldi artık havalar ısınıyor beni kimse tutamaz evde o arabayıda bugün sipariş verdim net ağırlığı 6 kg miş çok hafif pratik yatıyoda aldım gitti oğlumla kızımla gezeriz bol bol.

Katreinur her bebek farklı bak benim kızım 2 aylıkken başlamış bir sürü faaliyete günlüğünden bakıyorumda 7 aylık sıralamış 9.ayında yürümüş 4 aylıkken yürüteçte fıldır fıldır gezmiş neler neler yapmışız oğlum daha yeni başlıyor aktivitelere yani çocuk tan çocuğa farklı.Biz daha yürüteçi almadık bile erken diye meğer kızımı 4 aylık koymuşum :))) bu günlükleri olmasa inanın hiç o kadar detay hatırlamıyorum inanın bazen günlüklere bakıyorum neyi nasıl yapsam hangi gıdayı versem yada nasıldavransam diye.

bu araa kızlar bugün benim oğlum sağına soluna dönmee başladıyakındır yüzükoyu dönmesi dönencesine oyun halısındaki oyuncakları tutup çekiyo ağzına götürüyo bayılıyo onlara çığlıklar sesler birde çeneme saldırıp geveliyo yavru kuzum.

Birde kızlar bu oğlan emerken çok acıyor damaklarıyla benim memişleri ya yara vs yok şükürde kendi acıtıyor sıkıyor napçez bilmem.

Güneş yüzünü bi gösterdi hepimiz attık kendimizi sokaklara ne meraklıymışız gezmeye ne kadar özlemişiz. Zor günler geride kaldı Allah ın izniyle. Yazın herşey daha güzel olucak sanırım. Kendi adıma bi odaya tıkılı kaldığım günler geçirdiğim depresyondan eser yok şimdi. Ohhh çayır çimen geziyoruz oğlumla otlara yatırıp resmini bile çektim doğaya yakın büyüsün apartman ve bilg çocuğu olmasın. O kadar güzel resimleri oldu ki paşamın. Çok mutluyuz ailecek bu güzel havalardan.
Bugünde attım oğlumu küvetine yıkadım tek başıma. Annemi bekle kocamı bekle gına glmişti. Çocuğun üç gün yıkanmadığı oluyodu kimse gelmediği için. Çekiniyodum tek yıkamaya bugün ya Allah Bismillah dedim yıkadım hiç de ürkünç değilmiş. Hatta daha rahat yıkadım. Annem çok panik kocamda biraz beceriksiz üzerinize afiyet) velhasıl artık kimseye muhtaç değilim... cesaret edemeyen varsa korkmasın hiç bişicik Olmuyo filemiz içi köpük dolu olanlardan ondan bi tane edinin mükemmel rahat yıkanıyo.
Benim oğlum biraz tembel galiba anca agu diyo gülüyo başkada bişey yok. Haa bide dil çıkarmayı öğrendi öö yapıp duruyo dilini çıkarıp. Çok tatlı oluyo. Bizde görmemişin çoocuğu olmuş hesabı aaa kafasını kaşıyo a inanmıyorum dil çıkardı falan diye seviniyoruz kocamla. Sanki prob çözmüş gibi tepki veriyoruz ))

bizde geziyoruz kızlar 3 gündür sabah bi çıkıyoruz akşam yemeğimizi de yiyoruz eve öyle geliyoruz ama biz avm de geziyoruz buralarda öyle sahil , park v.s olmadığı için :)) 2 gündür deli gibi alışveriş yaptık netten alıyodum hep bu sefer mağaza mağaza gezerken onu da alalım bunu da alalım bi maaş yedik :) minnoşumu koyduk arabasına mağazalar cıvıl cıvıl çok hoşuna gitti ara da kabinlerde emzirdim :)))))))zaten çoğunlukla mama aldığı için çok sorun olmadı
Bizim küçükhanım yatmak istemiyor oturacakmış:) ayaklarıyla kollarından güç alıp gövdesini kaldırıp sağa sola bakıyor, yatağına düz yatırıyorum dönüyor enine doğru gülümsemeleri zaten doğduğundan beri var ama artık karşılık veriyor ben maymunluk yaptıkça çıldırıyor sevinçten çığlıklar heyecanlanmalar :) herşeyi ağzına götürüyor yahu elleri hep ağzında iştahla emiyor , bir de dün akşam devam sütüyle yoğurt mayaladım bu sabah yedirdim 30ml ama bugunden beri mıymıy mama saati gelince biberon istemiyor kaşıkla verecekmişim böyle giderse ek gıdaya geçmem zor olacak sanırım memeyi ve mamayı bırakacak yoksa :))
gönül klozet takımları geldi bu arada yumuşacık çok güzeller yaaa insan basmaya kıyamaz

kızlar bir de allah nazarlardan korusun da benim kızım 3 4 gündür kendi kendine uyuyor koyuyorum yatağına hemencik uyuyor prensesim :)

kızlar inanmazsınız belki ama kızım dünden beri bişeylere uzanıp tutmaya çalışıyo.. çok mutluyum buraya yazdıktan hemen sonra olması çok ilginç

herkese merhaba ne güzel ne güzel herkes gezmelerde aynen bende yerimde duramıyorum güneşi gördümmü batıyor bana ev hemen atasım var kendimi dışarı bugün kızımı okula götürdük oğlumla önce biraz parka uğradık abalsıyla kaydıraktan kayıp salıcakta sallandılar ağzını açıp gülüyo paşa çoama açık havaya keyiflendi ama açık havaya çıkınca hemen sızıyo kerata :))

Katreinur çok sevindim canm başlar tabi annesi zamanı gelince.
Mehru 41 kere maşşallah bizimkide tam aksi şimdide kıyameti koparıyo illa kucakta gözleri kayasıya pışpış yapıcan öyle koyucan salıncağına uyuycak paşa direk koydunmu sanırsın etini koparıyorlar öyle yırtıyo ortalığı.

bizimki elini emmiyo kemiriyor yakında incelicek başparmakları öyle böyle değil geviş getiriyo elleriile birde memeyi çok sıkıyo damakları arasında nasıl acıtıyo dün akşam kızdım dudğını büktü ağladı ama çok acıtıyo kızlar neden böyle yapıyo anlamıyorum.

kızlar tatil için rezerve yaptırdık izmire gidicez kısmetse aynı otelde kızım babannesiyle 1 hafta tatil yapıcak tatilin bitmesine 1 gün kala biz gidicez bizimlede 1 hafta tatil yapıcak 3 aile gidicez hepimiz çocuklu bakalım nasıl olucak bu macera burnumuzdan mı gelicek görücez.

slm kizlar söyle bi yazdiklarinizi okudum da ne guzel herkeze bol gezmeler :) ya cansu sana bi sorum benim oglanda hep kucakta uyumak istiyo mecburen öyle uyutuyorum yoksa bas bas bagiriyo dedigin gibi ama masallah oglumun kilosu iyi artik kollarim dayanmiyo çok zorlaniyorum nasil alistira bilirim yatagina koyupta uyutmayi yada ayakta sallayim tek diyorum onu da istemiyo ne yapabilirim?

Bi ben gezemedim heraldegeçen hafta bir komşum var ayağı kırıldı.onun evini temizledim.bu hafta kızımin odası çok küçüktü,oturma odasiyla kızlarıin odasını yer değiştirdik,duvarlarini falan da sildik ,dayak yemiş kadar yoruldum:)ama değdi çocuklarım rahatça oynarlar artık odalarında:)bugün büyük kuşuma uçurtma yaptım fakat rüzgar olmadığı için ucuramadik:)
Ufaklık da sadece guluyo ve işaret parmağını emiyo:):)konusunca anliyo,ilgi istiyo..
Yan döndü birkaç kere.3 aylık kontrolümüzde var by hafta bakalım ne kadar kilo almış merak ediyorum..

Canım ahh ahhh bende aynı dertten muzdarip biri sayılırım benim oğlanda aynı öyle bir bağırıyorki yatağa yada ayağa yatırınca iğne batırdın yada biryerini kırdın sanırsım düne kadar ayakta sallanıyordu şimdi önce memede sızıyo sonra kucakta pışpış istiyo sonra çingene salıncağı yaptık astık tavana onda uyuyo yoksa imkanı yok uyumuyo.Gecede kendi sallananan anakucağında uyuyo yani kelin ilacı kendine yaramıyo canım ya :)))

pasija cevap verdim canım mesajına zaten aklım endeydi meraktaydım Allah cümlemize yardım etsin bu keraalar mavi hariç onunki çok uslu maşşallah sübanallah anamızı ağlatıcak bizim.

Aysu ohhh mis olmuş ne güzel yapmışsın hem komşuna iyilik hem kızlara süper anne..

Bizdede 2 gündür yiğit beyde uyuzluk var gündüz iyi maşşallah gece iyi ama akşam yatmadan gece uykusuna dalmadan önce bir ağlıyo 5-10 dk sanki varya kesiyorsun çocuğu hadi pışpış kucakta salla pışpışla uf yani bıraksan çok ağlıyo kıyamıyorum işimiz vra yani bizimde bakın gündüz iyi biraz önce emdi yatırdım salıncağa kapadı gözünü gece geliyorlar oğluma :) ay ne zor bu erkekler ya.

Birde bugün 2-3 defa hafif öksürdü hapşırdı gezdikya çok illa burnumuzdan gelir hesabı hemen 1 çay kaşığı ökdürük şurubu verdim 1 saat sonrada soğukalgınlığı şimdiliktık yok bakalım izlemedeyim cumada aşımız var inşallah hasta olmaz ya.

Birde bu memiş olayı acıtarak emiyo dişler çıkınca napıcam bilmem yandım ben heralde emdiği sürece acıtacak.

Anladim canim valla insallah tez zaman da bu huylarindan vazgeçerler yoksa benim kollar artik dayanmiyoooooo kas yapiom o ayri mesele ama genede zor :)

gülüm eğer müsaitse evin asma salıncağı hemen edin bak ben çok faydasını görüyorum sakinleştirip 10 dk kucakta yatırıp sallıyorum uyuyo 1-2 saat gündüz dediğim gibi tipi hoş durmuyo evin ortasında tavanda salıncak ama çok faydası var yemişim tipini :))))))

Gönül öptüm:):)tek ugrasimiz çocuklarımiz için ışte naparsin..
Benim ufaklık hergün hapsiriyo daa pek önemsemiyorum,doğduğu günden beri aynı..
Bide benim kız emerken çok ağlıyor,boyle boğulacak gibi oluyo.doktora söylemistum önemsememisti.ama korkutuyo beni..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…