Aysu aynı dertten muzdaripiz desene. Normalde memede susan çocuk tutturana kadar feryat figan bağırıyo. Evet burnu tıkalı. İstanbulda ablamın çalıştığı hastanede bi kontrol ettirdik geçen gün o doktor da burnu tıkalı deniz suyu kullan başka bi sıkıntısı yok dedi ama öyle huzursuz ki benim içim hiç rahat değil. ondan bağırır mı ki o kadar yaa. Gece gündüz ağlıyo zor zaptediyorum. Nazar da olabilir dediğin gibi. Önce bi doktora götüreyim sonra da bi okutayım Ben o zaman. Şifa olur inşallah. Böyle devam etmez inşallah yaa hiç bişey yapasım gelmiyo çok gerildik ailecek. Deniz suyunu daha sık kullanayım o zaman.
kızlar merhaba çok olaylar atlattık ve ben savaştan çıkmış yorgun bir savaşçıyım ama savaşa demav.
Cumartesi günü hava çok güzeldi kızımı oğlumu aldık gezdik dolandık akşam geldik normal gece emziremeye uyandım yanıyor oğlum 38,5 ateşle sonra fitil verdim normale geldi ertesi gün 12 ye doğru gene ateş aldık doktora götürdük boğaz kulak muayene temiz kan tahlili idrar tahlili temiz ama ateş var.Bişeyi yok dedi doktor ateş düşürücü hariç bişi veremem.
Geldik ıngaa ıngaa yok yere konulmuyo uyumuyo ateş 37 den aşağıya inmiyo gene doktorabaktı etti bişeyi yok bu defa başka doktor baktı yok anam bişeyi büyüme atağı olabilir soğuk algınlığı başlıyor olabilir..olabilir olabilir ama gece ateşlendik bu sabah ateşlendik ateş düşürücüler mayıştırdı çocuk baygın baygın anca biraz önce kendine geldi az oynadı emdi uyudu.
Ama mavi benimkide aynen senin bebiş gibi huysuz ağlıyo sanki iğne batmış gibi canı acır gibi elimi ayağıma dolandırıyor fenayız bu aralar yani.Havalar ısınıyo ama bebişlere bişilermi oluyo ne.Artık ağlamasından kulaklarım çınlıyor kandırılmıyorda varya meme var Allahtan yoksa çatlıycak çocuk aysu aynen bizimkide bahar sendromumu geldi bunlara yaw
desert sağol canım ya nasıl çekicez bana şunu bir anlatıverin burnundan ya benim kızım ilk hastalandığında 7 aylıktı ve burnunu hınkırabiliyordu hiççç böyle uğraşmadım küçümenken hastalıkla.
antibiyotik artk mecburen oldu enfeksiyonu azalsın diye çünkü büyük ihtimalle abladan almışız mikrobu artık napalım tez vakitte düzelsinler inşallah geçelim şu agulu çığlıklı neşeli günlerimize.İnannın biraz önce bir tutturdu otomatiğe bağladı ama aralıksız katıla katıla gözyaşları sel oldu o ağladı ben ağladım eşim geldi işten ne bu haliniz o kızarmış sen ondan çok kızarmışın çok zor yaa gerçekten Allahım biran önce şifa versin cümlesine arkadaşlar ya.
desert tamamda nasıl damlıycak o damla yanken bende orda takıldım damla çünkü o sıkıcammı burnuna yan tutup zaten damla da bir olay bir yaygara koparıyor burnuna dokununca gerçi biryerini elletmek istemiyorki ateşini ölçerken bile ağlıyor.
Biz daha 4.ay aşımızı olamadık aramadılar sağlık ocağıdan gelmemiş daha aşı,gelmezse özelde vurdurucam bir iyileşsin bizde 8250 gram olmuşuz boyumuza bakamdık bilmiyorum canım ama çok zor hastalık gerçekten birde hastalıktan hediye bize ağlama kalıyor sanırım çünkü bugün daha iyi ama durup dururken gene ağlama nöbetine girebiliyor.
Ateşte evet birden çıkıyo canım ya bakıyorsun bişey yok yarım saat sonra bir ölçüyorsun 38 olmuş hangi ara diye şok oluyorsun.
Benden sze bir tavsiye ilk kızımda yapmıştım ateşliyken doktora götürmeyin siz düşürün öyle gidin aldım kızı ateşli götürdüm orda soğuk kompleksi hasta bakıcılar yaptı benide içeri almadılar çok ağladı yavrum yabancı ellerde bir dahada yapmadım o hatayı ateşini ben düşürüp götürdüm oğlanı da öyle ilk doktora gittiğimde 39 a dayandı duş aldırdım kompleks yaptım ateş düşürücüden hariç öyle düşürdüm de gittim.Zor yaa gerçekten Allah dermansız dert vermesinde zor.
desert canım no panik !!!!!!
37,5 ateş bebeklerde atreş olarak görülmüyor canım .38 e dayanıp 37 ye iner gene çıkar gene inerse ateş var demekmiş.Ayrıc 38,5 olmadan kompleks yapma normal vücut ısısınıda düşürürsün 38,5 tan önce fitil atma savaşmasını azaltırsın bağışıklığın 38 e kadar 6 saatte bir şurup veriyoruz 38 i aşarsak fitil hatta 39 a gelirse hem şurup hem fitil birlikte veriyoruz.Asla ateşli hastaneye götürmüyoruz biz düşürüyoruz hiç süşmezde duş aldırıyoruz.
ahh ahh ne zor bilmemmi yavrum hala toparlanamadı evet ateşimiz ve o halsizliğimiz azaldı evet ama hala mzımız hala boğazı acıyor az az öksürük var burnu tıkanıyor artık sesi kısıldı ağlamaktan.uf yani biran önce geçsin ya.
Atlatalım artık bugünleri dimi ama baharla birlikte hastalıklarla açtık gözümüzü ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?