Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
gönül,mavi çok geçmiş olsun bebişlerinize.Kızlar ne oldu bize ya bizimde bugün kontrolümüz vardı hiçbir sorun yok ama bebeğim öğlenden beri kıyameti koparıyo ağlarken dışarı çıkardık gezdirdik eve geldik oda oda geziyoruz yok ağlıyor bir de benim kızım hiç ağlamaz kendi halinde yatırırı uyur uyanır güler oynar 4 ay oldu daha böyle ağladığını bilmem bi hastanede yatarken damar yolu açılırken ağlamıştı nazar değdi bize herhalde.Yavrum sallanmayı bile bilmiyor sallayınca oyun sanıp gülen bebek şimdi feryat figan zor uyuttum yanına yatarak acaba huylarımı değişiyor ki
Doktor kesinlikle oturtma 7 ayına kadar da yürütece koyma 8.aydan sonra destekli oturtabilirsin dedi mamayla beslenmesine rağmen ek gıda verme dedi mamayı 180cc vermem gerekirken 120cc veriyorum ve emziriyorum mama karnını doyuruyor senin sütünde kilo yapıyor dedi 7500 gr olmus ama benim kızım yatmak istemiyor hiç hafif oturur pozisyonda tutuyorum yüzüstü koyunca sırt üstü dönüyor ve poposunu havaya kaldırıp kendini öne doğru atıyor dedim doktora bizim kız 7.ayına yürütece konmadan yürür zaten böyle giderse :)) ben 8 aylıkken yürümüşüm çünkü

Bizim deniz suyunu günde 15 defa sık dedi doktor.canim burun tıkalı ağzı da emerken kapanıyor haliyle nefes alamiyor.büyük dert aslında..bizimkinin kulağına baktı doktor yok birşey çok şükür.geçmiş olsun.yatarak emzirmek iyi degil demesi lazım mis annenin:)tersini demiş:)

Gönül çok geçmis olsun nazar mi değdi ya o kadar doktora götürmussun.inşallah birseycigi yoktur yakında iyileşir.

Hepimize çok geçmiş olsun kızlar dua edelim Allah daha büyük dertler vermesin. Gönül sorma öyle rahatladım ki anlatamam. öyle bi gerilmişim ki dr iltihap var deyince oh be dicektim nerdeyse. Belirsizlik çok daha kötü. Umarım yiğit de bir an önce iyileşir. Yavrum kıyamam. Ama bugün tv de bi dr söyledi. Çocuklarda 38.5 in üstüne çıkmayan ateş iyiymiş ve bağışıklığı güçlendirirmiş. Ne kadar doğru bilmem ama hemen düşürülmemesi gerekir dedi. Düşürceksek de alna su koyma duş vs. Doğal yöntemleri tercih etmeliymişiz. İlaç hemen vermemeliymişiz. Ama sen ne yapardın dersen ben direk ateş düşürücü verirdim. Allah korusun 39 falan olur diye korkardım heralde. Yine de söyliyeyim dedim.

Kızlar selam ,hatırlarmısınız bilmem bayağıdır girmiyordum buraya.
Şimdi son yazılanlara bakınca nasıl şaşırdım anlatamam.
Biz de cumartesi aşı olduk.O günden beridir bi rahatlayamadı.Ateşi bugün düştü fakat huysuzluğu,canı çok acıyormuş gibi avaz avaz bağırarak ağlaması,süt emmek istememesi hepsi bizde de var.Bende bu aşının etkisi niye bu kadar uzun sürdü diyodum.
Sürekli ayaktayız kucağımda geziyoruz,oturduğum an krize giriyor.
Sabahtan beri uyumayınca 2 saat evvel mayıştı uyuyor şimdi.
Hepinize geçmiş olsun inşallah çabucak düzelirler ya çok zor oluyor.

kızlar merhaba,

Bizdün geceyi zor ge.irdik 2 saatte bir uyandık ateşlendik ağladık ama ne ağlamak veryansın bağırdı yavrum sabah kaka yapar yapmaz ki böyle sulu yaptı aldık kakayı oğlanı hastaneye gittik.Kaka tahlili temiz çıktı şükürki yok bişey ama boğazlarımız sonunda kızarabilmiş :) buna seviniyorum düşünün yani sebebi belli olduya neysse doktor baya uğraştık antibiyotik vermemeye ama yapıckak bişi yok dedi ve verdi bugün başladık antibiyotiğe burnumuzda tıkanmış 3 gün iliadin damla sonrasınds serum fijyolojik kullanıcaz aspiratörlr temizliycez birde gözümüz çapaklandı ona damla ateşe ilaç boğaza ilaç burna ilaç çocuk ne hale geldiya ağlamaları sormayn o ağlamayan yavrum ağlamadan dyramaz oldu ya.

çoookkk zor onların hastalığı çoook Allah cümlemizin yardımcısı olsun bugünlerde geçicekte işteee zor anam zor.

haydiii al burdan yakkkk.kaç gündür kızla cebelleşmekten yazamıordum.acaba kızlar napıyolar bi bakayım dedim.sizde aynı durumdasınız.mavi gönül geçmiş olsun.yaa bizimkide meme emerken kıyameti koparıyor.başını iki metre arkaya doğru nasıl itiyor boynunu kıracak diye korkuyorum.çok inatlaşmakta istemiyorum.kalkıp birz geziyoruz şarkı falan söylüyorum acaip acaip sonra susuyor.tekrar deniyorum 2 çekiyor gene aynı.ama sizinde aynı olduğunuzu görünce şuna kanaat ettim naçizane benim fikrim tabii.sanırım bu ayda bu davranışlar normal.bebeklerin artık gözler daha net görüyor,kulaklar daha iyi işitiyor,kendini ifade etmeyi öğreniyor.ne zaman güleceğini ne zaman ağlayacağını biliyor.ya da ben öyle gözlemliyorum.emme sırasındada bırakıp dikkatini dağıtınca hiçbirşyi yok.sonra yine çığlık çığlığa.yani istediğini yaptırabileceğini öğreniyor.bende memeyimi bırakıyor acaba diye çok korktum.ama sakin olmaya çalışıyorum.çünkü bebeğin benim gerginliimi çok iyi hissettiğini biliyorum.yarın dr.kontrolümüz var onada sorucam bakalım ne dicek.ama dediğim gibi hepimiz aynı dönemde doğum yaptık ve bu bebekler aynı dönemde aynı sıkıntıyı yaşıyolarsa demekki atlatılıp geçilecek ama yorupta geçecek bir dönem.o yüzden pes etmek yok.emzirmeye devam.yılmıcaz.kendimi motive ediyorum haa

yaa gönülll çok üzüldüm şimdi.geçmiş olsun tekrar.neyse mecbur kalınca kullanacaksın antibiyotiği artık.popoya dikkat et pişik yapabilir.ben serum fizyolojiği her gün damlatıyorum.dr.öyle demişti ilk kontrolde.ne kadar rahat nefes alırsa o kadar iyi gelişir ve huzurlu olur demişti.otri bebe ilede çekiyoruz tabi.Allah şifa versin kuzuna.

desert sağol canım ya nasıl çekicez bana şunu bir anlatıverin burnundan ya benim kızım ilk hastalandığında 7 aylıktı ve burnunu hınkırabiliyordu hiççç böyle uğraşmadım küçümenken hastalıkla.
antibiyotik artk mecburen oldu enfeksiyonu azalsın diye çünkü büyük ihtimalle abladan almışız mikrobu artık napalım tez vakitte düzelsinler inşallah geçelim şu agulu çığlıklı neşeli günlerimize.İnannın biraz önce bir tutturdu otomatiğe bağladı ama aralıksız katıla katıla gözyaşları sel oldu o ağladı ben ağladım eşim geldi işten ne bu haliniz o kızarmış sen ondan çok kızarmışın çok zor yaa gerçekten Allahım biran önce şifa versin cümlesine arkadaşlar ya.

canım otribebe al diğer aspiratörler iyi çekmiyor otribebeyle taaa genzindekileri bile çekebiliyosun bizi o kurtardı diyebilirim hastanede yatarken böyle katı katı yeşil yeşil sümükler olmustu minanın burnunda aspiratör çekmiyordu ne kadar serum fizyolojik damlatsam da olmuyordu şırıngayla sıkıp burnunu yıkıyordum artık.Bebişini yan yatır üstte kalan burnunun deliğine sık damlayı biraz tazikli olsun sonra aynı işlemi diğer yanına yatırarak uygula (tazikli sıkınca bi burnundan sıktığın genzini yıkıyor diğer burnundan geliyor sümükler), sonra otribebeyle çek.Otribebe'nin hortumu var ve tek kullanımlık başlıkları var hortumun bi ucundaki başlığı bebeğin burnuna yerleştirip diğer ucunu ağzına alıp içine çekiyosun kuvvetlice elektrik süpürgesi gibi aynı hokur hokur ne varsa alıyor :) çevire çevire çek ki hiç bişey kalmasın :) Eğer burnu çok tıkalıysa serum fizyolojik uygulama tonimer baby al canım doktorumuz bize onu tavsiye etti ya da 1 çay bardağına yarım çay kaşığı tuz koy demişti ve doktorun sıkı sıkı tembihlediği diğer bilgi de kesinlikle sırtüstü yatırarak burnuna bişey sıkma dedi gözüne ve beyin hücrelerine zararı olabilirmiş yan yatıracakmışsın

mehru sağol canımda yan pozisyonda nasıl damlatıcaz serum fijyolijiği ? Mecbur yatar pozisyonda yapıyorum ama imkanı yok benim oğlanın aspiratörle felan çekilemez anam o kafa varya iki yana bir sallanıyorki anlatmam inat ağlamalara devam.

Bugün daha iyi dün gece 2 kez kalktı çok ağlamadı hiç ateşlenmedi maşşallah sabah normal kalktık ama inat ağlamaları yapıştı kaldı iyi bugün burnumuzda açıldı baya ama meme istiyor misal ama o anda hemen memeye koymadın 10 dk aralıksız bağırıyor evi dolan hoppala yap,oyuncağı istedi b,r bebek var cansunun şarkı söylüyo yumuşak bişey eşimin deyimiyle sevgilisi o susturuyo onu o sevgili müzik söylemdi ya aman Allahım 10 dk bağır Allah bağır öldüm bittim kızlar bu ne ya.

Emmesi iyi maşşallah ama inat aksi ınga ınga yani fenayız kızlar biz inanın o ağladıkça bazen bende ağlıyorum yok susmuyo.Kardeşime kızardım çalar saat çalıyosun o bu diye ama ben guguklu saat taşımaya razı oldum ya noldu benim uslu ağlamayan oğluma gitti başka bebek geldi.

offf gönül çocuk hasta olunca anne ondan bin beter hasta oluyor derdi ablamda inanmazdım.2. ayda bir hastalık krizi atlatmıştım ya o zaman çok iyi anladım ben onu.Allah sabır versin canım.ama serum fizy.mehrunun dediği gibi kullanman lazım cnm.
bizde bugün 4.ay kontrolümüze gittik.dr.maşallah çok iyi dedi kuzuma.1200 gr almışız.olduk 7,750 :)) boyumuzda bu ay bayağı iyi uzamış 65 cm olmuşuz.ehh tabi birde aşı vurulduk.iki bacaktan.yavrum bastı çığlığı.inşallah ateş yapmaz.doktor 2. ay aşısında ateş yapmadıysa muhtemelen bundada yapmaz dedi.ama ben o aşıda önceden fitil atmıştım.bu sefer fitil atmadım.bünyesi ne tepki verecek bakalım.gözlemdeyiz yani bu gece.ya birde tecrübeliler şu ateş nasıl oluyor ya birden mi fırlıyor 39 lara.yoksa yavaş yavaşmı çıkıyor.ben geceleri çok korkuyorum bi emzirmeden diğerine kadar ateşi çıkarda haberim olmaz diye

desert tamamda nasıl damlıycak o damla yanken bende orda takıldım damla çünkü o sıkıcammı burnuna yan tutup zaten damla da bir olay bir yaygara koparıyor burnuna dokununca gerçi biryerini elletmek istemiyorki ateşini ölçerken bile ağlıyor.

Biz daha 4.ay aşımızı olamadık aramadılar sağlık ocağıdan gelmemiş daha aşı,gelmezse özelde vurdurucam bir iyileşsin bizde 8250 gram olmuşuz boyumuza bakamdık bilmiyorum canım ama çok zor hastalık gerçekten birde hastalıktan hediye bize ağlama kalıyor sanırım çünkü bugün daha iyi ama durup dururken gene ağlama nöbetine girebiliyor.

Ateşte evet birden çıkıyo canım ya bakıyorsun bişey yok yarım saat sonra bir ölçüyorsun 38 olmuş hangi ara diye şok oluyorsun.

Benden sze bir tavsiye ilk kızımda yapmıştım ateşliyken doktora götürmeyin siz düşürün öyle gidin aldım kızı ateşli götürdüm orda soğuk kompleksi hasta bakıcılar yaptı benide içeri almadılar çok ağladı yavrum yabancı ellerde bir dahada yapmadım o hatayı ateşini ben düşürüp götürdüm oğlanı da öyle ilk doktora gittiğimde 39 a dayandı duş aldırdım kompleks yaptım ateş düşürücüden hariç öyle düşürdüm de gittim.Zor yaa gerçekten Allah dermansız dert vermesinde zor.

canım biz nasıl sağımıza ve solumuza dönüp yatıyosak bebeği de o şekilde çevir sağ kolunun üzerine üstte kalan burun deliğine yani sol burun deliğine damla olarak değil sık tazikli olsun biraz aynı işlemi diğer yanına çevirerek uygula bizim kız da kafasını zaptedemiyordum ama mecbur sıkıştırıp çekiyodum bu sabah yine çektim artık alıştı garibim baktı kaçışı yok burnuna sokunca iki debeleniyo sonra uslu uslu duruyo :)

yaptım yaptım mehru hem böyle genizine direk kaçmadığından daha az ağladı kuzum.Bugün düne göre halliceyiz ama hala mızmızlık var e bizim boğazlarımız acıyınca en az 1 haftada toparlanmıyormuyuzki o napsın küçümencik haliyle ya kıyamıyorum hiç.Ama gülmelere ve az az oyunlara başladık hayırlısı ile iyide olucak kuzularımız.Ama burnu hala tıkalı sıktım ve çektim canım hadi bakalım çarçabuk atlatırız inşallah.

yaaa kızlardün aşı olduk ya akşama kadar birşey yoktu.akşam yatarken yarım fitil atım gece ateşlenirde farketmem diye.sonra saat başı telefonumu kurdum kontrol etmek için.saat 3 de bir baktım başı yanıyor.yataktan nasıl fırladığımı bilemedim.ölçtüm 37,4 dü.ılık suyla kompres yaptım başına koltuk altına.yarım fitil attım yine.bi düştü bi yükseldi.saat 6 ya kadar ılık suyla düşürdüm 36,5 oldu.tabi sonra ben uyurmuyum hiç.elim sürekli çocuğun üstünde kontrol ettim.şimdi 1 saattir yine ateşi yükseliyor.üzerini incelttim tek kat kıyafet var.ince battaniye.arzumun bebbe ateş ölçeri var.kulaktan 37.2 ile 37.8 arasında.şimdi içime kurt düştü ya yanlış ölçüyorsa diye.baka bir cihazla hiç karşılaştırma yapmadık.kulaktan ha bire değişiyor değerler.üst üste ölçtüğümde de bazen farklı çıkıyor.alından da 36,5 ile 36,9 arasında değşiyor.normal derece ile koltuk altından ölçtüm 37.1 di.şurup vermek istemedim.biraz bünyeside savaşsın.fitilde sürekli vermek istemiyorum.başka ne yapabilirim.evdede yalnızım.yanından ayrılamıyorum.birde sanki hafif hafif mırıldanıyor uykusunda ara ara.ıh mıh gibi sesler duyuyorum.önceden hiç yapmazdı.off dua edin yaa((

desert canım no panik !!!!!!

37,5 ateş bebeklerde atreş olarak görülmüyor canım .38 e dayanıp 37 ye iner gene çıkar gene inerse ateş var demekmiş.Ayrıc 38,5 olmadan kompleks yapma normal vücut ısısınıda düşürürsün 38,5 tan önce fitil atma savaşmasını azaltırsın bağışıklığın 38 e kadar 6 saatte bir şurup veriyoruz 38 i aşarsak fitil hatta 39 a gelirse hem şurup hem fitil birlikte veriyoruz.Asla ateşli hastaneye götürmüyoruz biz düşürüyoruz hiç süşmezde duş aldırıyoruz.

ahh ahh ne zor bilmemmi yavrum hala toparlanamadı evet ateşimiz ve o halsizliğimiz azaldı evet ama hala mzımız hala boğazı acıyor az az öksürük var burnu tıkanıyor artık sesi kısıldı ağlamaktan.uf yani biran önce geçsin ya.

Atlatalım artık bugünleri dimi ama baharla birlikte hastalıklarla açtık gözümüzü ya.

o ıhh mıhh sesleride genelde rüya görüyorlar 4.ay rüya görmeye başlama ayıymış ondan olabilir ateşliyken benim oğlanda hep öyle sesler çıkardı uyurken.

Birde antbiyotik bizde kakayı etkiledi normalde günde 1 kez kaka yapardı şimdi 1 kere çok 3-4 kez de az az bulaşık şeklinde kaka yapıyor kuzum.Sık sık değiştiriyorum bezi pişik olmasın diye.

off gönül nöbetteyim.ilk ateş ya bu gece çok endişeliydim.ama şimdi gündüz ve daha rahat kontrol edebiliyorum diye rahatım.37,8 e kadar çıkıyor.ama fitil ve şurup vermedim.dediğin gibi 38 i geçerse ilaç kullanıcam.bu arada tylol iyi bir şurup değilmi.calpol demişti dr.eczanede yokmuş.aynı diye bunu vermiş.

canım ediğin şurubu hiç kullanmadım ben calpol ve dolven den başka ateş düşürücü kullanmadım hiç.Bunlar gayet etkili bende calpol ve paranox fitil ile düşürdüm ateşini ilk ateşi 38,8 olduğundan ılık duş aldırdım fitille birlikte hemen indi.Aklında bulunsun uğraşma küvetti suydu ben hemen duşu açtım yiğiti soydum duşun aştında bir kolumla tutup kimse yoktu evde çünkü duşla heryerini yıkadım öyle düşürdüm.

Sorma ya bizimde ilk hastalığımız çok panik geçirdik sorma sanki cansu hiç hasta olmadan büyümüş gibi.Halbuki ne sabahladık hastanelerde onda da.

Bugünde az az öksürüyor yavrum ama doktor söylemişti öksürük yapabilir boğazından dedi birde ağlayıncada acıyo boğazları yavrum ağlama acıycak dyroum ama dinlemiyoki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…