Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkese selammm.byağıdır yazamadım.herkes iyidir umarım.uykusuzluk hariç.bizim emme sorunumuzda neredeyse bitecek sanki.çok sıkıntılı geçti son günler ama şimdi iyiyiz.hafta sonu çekirdek aile gezdik durduk.hatta dün o kadar abarttıkki akşam 10,30da döndük eve.tabi kızımında uyku düzeni bozuldu.bende dışarı çıkınca kızım çok kirleniyo hissi oluşuyor egzos dumanları toz vs. eve gelince mutlaka yıkamam lazım.takıntı oldu sanki.akşamda yıkadım ama yavrum ilk kez banyoda huzursuzlandı.giyinirken ağladı.hemen emzirmeye başladım eşimde bir yandan giydirdi 5 dk sonra gözler kapandı.içim sızladı ama ne yapayım kaç aydırda bunalmıştık.kızıma dişlik aldık bayıldı yavrum.artık parmaklarını daha az emer.malum biz emzik kullanmıyoruz.havalar ısınmaya başladı cıvıl cıvıl yazlık kıyafetler çıkmış mağazaya girince tabi birde onlara daldık.bu arada biz artık 2 kat kıyafet giyiniyoruz.sizde durum nasıl?dr.banyoyu her gün yaptır artık dedi ama ben yine 2 günde bir devam ediyorum.mayıs ortalarında hergüne çıkarım heralde.
bu arada ben adet olmadım hala.annem o yüzden stresin çok yoğun olduğunu söylüyor.katreinur gerçekten şanslısın galiba.gerçi adet olmamakta çok güzel sancı ağrı yok :))

Gönül merak etmişsin sevgiler:)
Benim kızın huysuzlugu bitmedi.nedenini de buldum,kabızlık.fakat bence kabiz degil.hergün yapmak istiyor ama uyapamiyo.yapamayınca da butun gün ağlıyor.sabun kaçırdım kaç kere 3 defa yapıyor her seferinde.sabun kacirmasam 3 günde bir yapiyo.birkac gün sonra kontrolumuz var sorucam doktora.muhtemelen normal diyecek:)sıvı yapıyor çünkü.ama kaka yaptığı gün cok mutlu çok mulayim.
Bugün zeytinyağı icirdim,karın masajı yaptım ama yapmadı kaka inşallah yarın yapar..
Sizlerde nasıl durumlar dicem,herkes benzer sorunlar yaşıyor sanırım:)bebekler huysuz..
gönül benim kızın 2 yaş sendromundayiz su anda,beni çok zorluyor.sabrim tükendi tukenecek.Allahim tüm annelere sabır versin..

slm kızlar nasılsınız...Yazamasam da takipteydim sizi buralarda havalar fenaaa sıcaakkk biz aynen devam gezmelere sabah bi çıkıyoruz piknik sepetimizi termosumuzu mamamızı alıp akşam 10 da eve geliyoruz.Batman da güzel yerler keşfettik yürüyüşe gidiyoruz malum bahsettimmi bilmiyorum ama hamileyken 6 kilo aldım doğumdan çıktım hepsini vermiştim sütüm olsun diye malt içecekler mayalar helvalar tatlılar hooopppp 4 ayda 13 kilo eşim diyette yaptırmıyor sütüm etkileniyor diye ceza verdim ona her gün 45 dk tempolu yürütüyorum onu :)) 1 haftadır tempolu yürüyoruz 2 kg verdim diyetsiz :)
Biz artık tek kat giyiniyoruz gündüzleri zıbın şort bazen sadece zıbın giydiriyorum sıcaktan hemen isilik gibi oluyor çünkü akşamları da dışarıda olduğumu için yanıma eşofman takımı alıyorum biraz kalın onları giydiriyorum.Ben artık su veriyorum öyleki dün bi kere de 110cc su içti bıngıldak çöküntüsü susuzluğun habercisi biliyosunuzdur yani beslemek gerekiyor annesütünün çoğu su zaten mamalarda belirtilen ölçülerde hazırlanınca su vermeye gerek yok diyorlar ama dün 150 cc mama içti bıngıldağı halen çökmüş pıt pıt atıyo tekrar mama yaptım verdim içmedi hava da çok sıcaktı bir de su vereyim dedim minnoşum 110 cc suyu içerken ağlayacaktım neredeyse anneliğimden utandım nasıl da anlayamadım ahhh salakkk ben
Bizden haberler böyle kızlar perşembe ailemin yanına gidiyorumm oradan samsuna , samsundan sideye haziranın ortalarına kadar yokum telefondan girip takip ederim sizi ama yazmak zor olduğu için üşeniyorum yazamasamda hep takipteyim :) öpüyorum hepinizi yavruşlarınızla hoşçakalınnnn

merhaba bizim kayıplar gelmiş hoş geldiniz.

Aysu bu kabızlık iki gündür bizde de var canım beslenmemizde vs değişiklik yok neden oldu anlamadım öyle ıkınma zorlanma mızlanma yok bizde ama az az ve biraz katı yapıyor kakasını normalde sıvı bir bezi doldururdu az ve katı yapıyor normal dedi doktor bugün aşı ve kontröl vardı olur arada dedi zeytinyağı içirdim bir çay kaşığı bakalım düzelir inşallah.

Bugün sonunda 4 ay aşımızı olabildik çocuk 5 aylık olucak anca.8700 gram olmuş kilosu 65 cm boyu 45 cm kafa çevresi .ama şu aşıda içim acıyo ya yavrum çok ağladı.Biz az az yürüteçe biniyoruz kızlar ama yavrum sadece kemiriyor yürüteci.Bizde 2 kat giyiniyoruz çıtçıtlı badi üzerine ince bir üst ince bir alt ama yakındı 2-3 güne kısa kollu şortlu gezeriz.

Bizde haftada 3 kez yıkanıyoruz su meselesi ben zaten doğduğundan beri veriyorum su.dişlik bende aldım ama yok illa o eller yumruklar ağza sokulucak :)

) iki tane dişlik aldım ama o bi şekilde dişliğin arasından parmağını bulup emiyo. Bide cok cok ses çıkarıyo.
Biz artık tek kat giyiyoruz çok sıcak artık gerek yok iki kata. Daralmasın yavrucakım.
Yaaaaaa bu çocuk çok ağlamaya başladı. Bi uykuya gidişi var bas bas bağırıyo bi anda dalıyo. Bide kafasını kaldırmaya başladı. Düşcek diye korkuyorum. Yuvarlanıyo koltukta.

mavi aynen canım ,önceden mutfakta ben sandaliyenin yada masanın üzerine koyyordum anakucağıla eline poşet oynardı şimdi kaldırıyor bedenini atıyo kendini düşücek biz mama koltuğunu kullanmaya başladıkanakucağı gibi yatıyor bizim mama koltuğu ona koyuyorum onda kendini atma gibi bir şansı yok henüz önündeki yemek barını takmadan koyuyorum biz yemek yerken orda duruyor.Pek sevmiyor ama zorla duruyor yani.

Yürütece bayılıyor ama en fazla 5 bilemedin 10 dk koyuyorum alınca ağlıyo,ama itemiyor kendini öyle duruyor.oyun halısındaki oyuncakları çekiyo gelmeyince kızıyo :) birde ani ağlamalrı var durup dururken sanki biryerine iğne batmış gibi.

Aşıdan sonra kabızlık devam ediyo sabah gene zeytinyağını az suyla karıştırıp verdim baktım ıkınıyo açtım altını tuvalete oturtur gibi tuttum kucağımda beze yaptı biraz rahatladı.Bizimde emmemiz değişti emiyo ama az az 5 dk emiyo tamam.dişliği bizde sevmiyoruz illa parmak hatta yumruk :) gece beşiğinde uyuyor ama gündüz hep ayakta napalım.kızımda 4 yaşına kadar ayakta sallandı buda ablaya çekti nerde bizde öyle kendi uyuyan çocuk.Yanına yataram uyuyo ama ozamanda kalkınca uyanıyo.

bu arada biz demir ilacına başladık kızlar.

ya arkadaşlar biz dün aşıdan beri çok huysuzuz sürekli mıymıy ağlayan bir çocuk oldu bu oğlan ya.Halbuki hiç ağlamaz mıkırdanırdı artık kulaklarım çınlıyor hep kucağımda kendi kendine bakınması oynaması kalmadı mızmızlığı aştı aşıdan sonra huysuz bir çocuk oldu napıcam ben bilmşyorum gerçekten çok bunaldım aksigibi eşimde mesaide sürekli la havle çeke çeke bide çok uyuyo uyanırken başlıyo mıylamaya uyuyana kadar hop hop pışpış ne güzel düzeldiydi hastalıktan sonra şimdi aşı gene berbat etti bizi.ateşimiz 37,5 ğu geçmedide huysuzluk berbat.

İnşallah seninki geçici bi huysuzluktur ama benim uslu oğlum çok değişti. Saatlerce gezdir gık demiyo yerine yatır bi bağırıyo biyerine bişey oldu sanırsın. Hep kucakta değil tabi ama ağlayınca güzel ağlıyo artık. Babası önceden ninni gibi geliyo sesi derdi uyanmazdı ağlamasına. Şimdi bi uyutmadın kağan yaramaz çocuk oldun sen huysuz falan saydırıyo sabahları çocuğa hep Ben mi uykusuz kalcam iyi bi yerde.:)

mavi dilimi ısırıyorum popomu kaşıyorum maşşallah sübanallah bugün gayet iyiyiz uslu uslu oynuyor gülüyor ağlamaları öyle rahatsızlık verici değil gibi gibi inşallah normale dönmüşüzdür çünkü gerçekten kafama huni geçiresm var.Bizde de durumlar aynı bir kızım etkilenmiyo hiç oralı değil dünya yıkılsın o uyur:)))))

Kabızlığımızda düzeldi zeytinyağı içirdim suyla karıştırıp normale döndü.

selam arkadaşlar bizim herşeyimiz normale döndü uyku hariççç.uyuyo uyuyo ama her uykudan önce bir 5 dk ağlıyo öyle uyuyo ve ayakta sallanarak uyuyo.Sadece gece uykusuna dalınca uyuyo.Gecede 2 defa kalkıyo emmeye.

merhaba kızlarr
nasılsınız bakalım?
biz iyiyiz çok şükür atlattık o huysuz günlerimizi. ama bugünlerde şunu anladım. büyüdükçe daha kolay olmuyo sanki daha da zorlaşıyor gibi. uyku saatleri azalıyo daha çok ilgi istiyo. sürekli yatıp durmak istemiyo. ama sanki gün geçtikçe sevgisi de artıyo. bu nasıl bişey yaa içime sokasım geliyo bazen. tam ısırmalık oldular yaa. bi gün dayanamayıp yiycem:)

bu arada biz yavaştan başladık ek gıdaya. şimdilik alıştırmalık veriyorum. 6. aydan önce başlamamız benim içinde iyi oldu. çünkü anne sütü vermek çok rahat. bişeyler hazırlamak başta zor geliyo. ama bi süre sonra alışıyorsun. ben alıştım gibi artık. 6. ayımız dolunca öğün olarak başlamakta zorlanmam inşallah. şimdiye kadar elma suyu, püresi havuç suyu muhallebi sebze çorbası vs. verdim. ama bazılarını sevmedi yüzünü ekşitip geri çıkarıyo hanımefendi.

merhaba herkese,

Evet katreinur gün geçtikçe ısırmalık oluyorlar ben bazen azcıkın azcıkın ısırıyorum bizimkide geri geri gitmeye başladı tırtıl gibi kızımda geri geri gitmişti ve hiç ileri emeklemeden yürümüştü budamı aynı olucak ne.

Yürüteçte kendini azcık azcık itmeye başladı mama koltuğundada duruyo ama çok değil sıkılıyo paşa ,ben eklere devam ama çorbalara geçmedim 6.aydan sonra esasen 5 ayı tamamladık 6.aya girdik ama biraz daha bekliycem.Bende sabahları sütlü kaşık maması öğlen cici bebe veya mayva püresi arada yoğurt ve akşamda arı mama veriyorum tabi dolu kase değil yarım çay bardağı şeklinde ama versem yer.10-15 gün sonra öğün olarak çeşitlendirmelerle başlıycaz.Çorbalara 7.ayda geçmekte fayda var.Kahvaltıyada 7.ayda başlıycam bakalım.

Gezmeye bayılıyor artık ablayı biz götürüp biz alıyoruz okuldan şapkasını montunu görünce nasıl heyecanlanıyo çığlık atıyo :) arabasına bayılıyo hiç alma hep onda kalsın tatşlde sanırım o konuda rahat edicez koy arabasına uyusun inşallah.Akşamları ablayı okuldan alınca parka gidiyoruz abla oynuyo biz oğlumla izliyoruz bazen izlerken uyuyo babada parka geliyo sonra hep birlikte eve.

KizlAr benimki kabizdi cok agliyordu demistim.ya. saglikk ocaginda kontrol ettiler poposunda catlak var
Krem falan.yazdilar kullaniyorum dunden beri ben Krem surdukce kaka yapiyo huusuzluhu azaldi.sadece kremleri surerken cani yaniyo kuzumun insallah gecicek..

oyy yavrum kıyamam yaa nasıl acıyordur kim bilir. çok geçmiş olsun aysucum Allah şifa versin inşallah.

Gönül ben de çok kısa süreliğine koyuyorum yüretece ama daha adım atamıyo. kuzum daha ayakları zor yetişiyo:) benim kızın boyu kısa sanırım. 5 ay kontrolünde 61 cmdi. senin ufaklığın boyu kaç canım.

canım çok geçmiş olsun kıyamam ben ona ya.

Canım bizim boyumuz 65 cm idi en son gittiğimizde.Bizimkininde değiyor ama tam değil azcık azcık itmeye başladı bolca patinaj çekiyo ama :))))

Arkadaşlar merhaba ben de 2013 aralık annesi olacağım Allah ın izni ile. şuan 9 haftalık hamileyim. tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım oldukça kıymetli ve özlenen beklenen bir bebek. alışveriş için sabırsızlanıyorum rabbim inşallah yaşatır bana da bu güzellikleri. sizin tavsiyelerinize ihtiyacım olacak. malum kış bebeği olacak. sizlerden alışveriş ile ilgili fikirler almak istiyorum.
Hastaneden çıkartırken bebişinizi neyin içine koydunuz ? puset mi oto koltuğu mu yoksa portbebe mi?
Bebişin ilk 40 günlük giyeceklerini hastane çıkışı takımlarını vs.. seçerken nelere dikkat ettiniz? soğuk olduğu için ilk zamanlar giydirmek için kadife tulumlar uygun olur diye düşünüyorum çok da severim :)
Bebek arabası her ne kadar hemen lazım olmasa da belki alanınız vardır. seyahat sistem denilen yanında oto koltuğu ile birlikte olan gerektiğinde arabaya takılan modelleri var oldukça pahalılar da alırken çok iyi düşünmek lazım. 0-13 kg olan yenidoğanlar için oto koltuğu çok gerekli bişey mi kimisi evde de içine çocuğu koyuyor ama sanki oturur pozisyonda bir yapısı var ilk 6 ay bebeğin dik yatması daha uygun değil mi?

Kısacası aslında neler aldınız neler kullanışlıydı ve değildi merak ediyorum. Kendinizce bebişlerinizden vakit bulduğunuzda bir alışveriş listesi yaparsanız çok memnun olurum hem benim gibi kış bebeği olacak diğer anne adaylarına da yardımcı olmuş olursunuz. Şimdiden teşekkürler bebeklerinizle sağlıklı uzun ömürler....

ayyy geçen sene bugünler hepimiz nasılda heyecanlıydık değil mi kızlarrr bak neler hatırlattın sen bize şimdi :))) canım ben pusete koydum çokta rahat ettik.kıyafetler mutlaka pamuklu olsun.çok fazla küçük kıyafet alma.2 tane hastane çıkışı yeter.özellikle bolca çıtçıtlı zıbın al.birde tüm kıyafetlerini çıtçıtlı olanlardan almanı özellikle tavsiye ederim.şıklıktan öte kullanışlılık ve bebeğin rahatlığı önemli düğmeli,fermuarlı kıyafetler rahatsız edebiliyor. kıyafetlerinin omuzunda çıtçıtlar olursa giydirmesi çok rahat oluyor.kadife tulumlar çok tatlı oluyor.ama uzun süre kullanılmıyor.bebek arabasını biz mart ayında ancak kullanabildik. havalar soğuk olduğu için çıkmak istemiyorsun.ama kapalı yerlere gidince de lazım.seyahat sistem vs. tamamen senin bütçenle ve isteklerinle alakalı.bizde alırken haftalarca araştırma yaptık.şimdi diyoruz ki ne diye yormuşuz o kadar kendimizi.oto koltukları bebeklerin ana karnındaki pozisyonuna göre üretilmiş ama biz yinede sırtını küçük bir yastıkla destekledik.birde doğumdan önce dönenceydi oyun halısıydı falan oyuncak al derim.hemen çıkamıyorsun dışarı gezip görme imkanın olmuyo.nettende emin olamıyor insan.o yüzden hazır et derim :) aklıma gelenler bunlar.sağlıkla kucağına al bebeğini.

arkadaşlar nasılsınız? herşey yolundadır umarım.aysucum geçmiş olsun cnm. ben daha yürüteç almadım bile:) ama koltukaltından tutunca yavrum adımları sıralıyor.2 hafta önce başladı.ama ben yinede yaptırmıyorum zararı olur diye.eşim benden gizli gizli yapıyor diğer odadan duyuyorum hadi kızım koş babana hadi yavrum diye yürütüyor heyecanla :) ya cansu ek gıdaya başlayalı çok oldu.katreinurda başlamış başka başlayan varmı? ben çok kararsız kaldım.6. aydan önce asla diyordum dr.da kilosu çok iyi hiçbişeye gerek yok diyor ama yavrum yanında yemek yiyince nasıl mızmızlanıyor masaya alınca heyecanlanıyor biraz tattırıyorum parmak ucuyla şapırdatarak yalıyor.içim parçalanıyorrrrrrr napayım karar veremedim. bişeyler verirsem emmeyi bırakır diye korkuyorum.günde bir kez yoğurt mu versem diyorum.ne diyorsunuz.dr.2 hafta var daha.telefonda sorsam çok saçma olacak:) ne yapayım bilemedim.bir de güneş kremi kullanıyormusunuz? benim kuzum süt gibiydi şimdi güneşe çıkartıyorum bronzlaşmaya başladık sanki:)) krem hangi marka kullanıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…