Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

çok teşekkür ederim canım sağol Allah inşallah bana da kucağıma almayı nasip eder.9. haftam bitti 10. haftanın içindeyim insan nasıl sayıyor günleri bilemezsin bir de biz zor kavuştuk daha kucağımıza alana kadar da garantisi yok çok korkularım var ilk bebeğim 8 haftalık düşük olmuştu. Allah birdaha yaşatmasın hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alırız inşallah bu bebişimizi. bu puset diye bahsettiğin şey benim portbebe dediğim böyle içine bebeğin yatırıldığı üzeri kapalı kucakta taşınan aparat mı :) yeni yeni isimler çıktı ben anlayamıyorum linkini gönderiyorum portbebe diye bahsettiğin şeyin siz bundan mı kullandınız ?
bebek arabası artık doğumdan sonra. dediğin gibi insan 2-3 aylık olana kadar çıkamaz zaten belki avm lerde yardımcı olabilir anakucağı doğumdan sonra hemen lazım olur da bebek arabası için bir iki ay daha geçmesini bekleyebilirim. avm lerde kolaylık sağlar. sen alışverişe ne zaman başladın canım ben sabırsızlanıyorum ama daha da beklemek istiyorum. hele bir ikili testimiz temiz çıksın cinsiyeti belli olsun sonra erkenden ramazan geliyor ve sıcaklar bastırıyor ancak avm lerde bakabilirim artık son eksikleri eylül de tamamlarım sanırım. hangi ildesin? ben izmitte oturuyorum darıca da. annem istanbul da. çarşı da havuzlu han da çok gözüm var herşey birarada ordan almak istiyorum bakalım zaman neyi gösterecek hele bir o günlere gelelim de. şimdilik bol istirahat 3. ayı atlatalım hayırlısıyla.

Nenny Collection 2 li Set - Bebefix.com-Bebeinin Hereyi Burada,bebek arabas,bebek beik

canım henüz doğum yapmammış olsam da nacizhane fikrimi paylaşmak isterim. emzirebildiğin kadar anne sütünü emzir. ama 6 ayı geçtiyse ek gıdalara başlamalısın. ama birden değil. tattırarak. yani herşeyin tadını alsın damağı gelişsin. sizinle birlikte sofrada otururken yemeklerin suyundan salata suyundan vs.. tatlı ekşi tuzlu vs.. yavaş yavaş tadlara alışmalı yiyeceklerle katı meyvelerle tanışmalı sonradan tamamen yedirmeye başlamalısın. ayrıca emmeyi bırakır diye korkma. tanıdığım bütün bebekler yemek yeyip karınlarını doyurduktan sonra tatlı niyetine annesinin göğsüne yapışıyor :) seven çocuk seviyor ve bırakmıyor.

canım öncelikle hayırlı osun. bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

biz hastaneden çıkarken portbebeye koyduk. kışın zaten hastane ve sağlık ocağı dışında dışarı çıkmadık. oralara giderken de portbebeyi kullandık hep.

özellikle ilk aylarda çok fazla kıyafet kullanılıyor hele de benimki gibi çok kusarsa.tulumlar çok tatlı oluyo ama çok kullanılmıyo canım. çok fazla alma bence.

bebek arabası kendi şartlarına göre alırsan iyi olur. eğer arabanız yoksa ve kendi başına çok gezeceksen mutlaka hafif bi araba tercih et. ama eşinle geziyorsanız ağırda olsa fark etmez:)

ana kucağı tarzındaki oto koltuğunu ben kullanıyorum. ilk aylarda bişeylerle destekliyorsun ama şimdi direk koyuyorum. özellikle ev gezmelerinde çok kullandım. çünkü onu götürmezsem sürekli kucağımda oluyordu. hele kalabalık bi ortamsa. uyuduğunda başka odaya yatıramıyorum. çocuklar falan zarar verir diye. yani hep yanımda olmuş oluyo iyi oluyo.

benim çok kullandıklarım ve iyiki almışım dediklerim fermuarlı kadife battaniye, otri bebe burun aspiratarü, medifine alından ve kulaktan ateş ölçer(bunu yeni aldım ve çok memnunum ateş ölçmek çok kolay oluyo). şimdilik aklıma gelenler bunlar.

bu günlerin tadını çıkar canım. hazırlık yapmak, minik misafiri beklemek çooook zevkli:))))

canım bence yavaş yavaş tattır. alışsın değişik tatlara. sadece anne sütü aldıklarından hiç bişeyin tadını bilmiyolar.benim kıza değişik bişey verince yüzünün aldığı şekli bi görmelisin sanki limon vermişim gibi ekşitiyo yüzünü:))) ama önce elma suyuyla başla. cam rendede rendeleyip suyunu öyle çıkarıyoruz canım. iki çay kaşığıyla başlarsın. sonra artırabilirsin yavaş yavaş. korkma bırakmaz emmeyi çünkü çok vermiyoruz doymuyorlar bile.
güneş kremi kullanmadım canım. daha güneşi tam göremedik burada yavaş yavaş görüyoruz bakalım:)

Ercelf hayırlı olsun kuzucun. İnan tüp bebek geç gelen erken gelen farketmiyo bizde gün saydık hele son ay o dokuz aya bedel. Geçmek bilmiyo. Benim oğlum gibi 40 haftayı tamamlamadan gelmem diye inat yaparsa daha zor tabi
Biz hastaneden battaniyeyle çıktık beni görsen değerli bi hazine gibi sürekli elimde kucağımda tutuyodum oğlumu. Ama daha sonra travel sistem dediğin arabadan aldık; onun üstüne takılan bebe koltuğu varya sürekli onla gezdik. Yağmurda bile gezdik üstüne bi battaniye atıyodum içi fırın gibi oluyodu hiç üşümüyodu. Evde iş yaparken mutfakta vs hala atıyorum ona işime bakıyorum.
Kadife tulum ilk 3 ay bi tane lazım. Çok dışarı çıkmıyosun ev zaten sıcak giydiremiyosun. Ben 2 hastane çıkışı aldım 6 7 pijama takımı. Çok rahat ettim. Tulumu sürekli açıp altını kontrol etmek değiştirmek zor. Sevmiyorum Ben tulum. Beli falan açılmıyo diyolarda gereksiz bence. Pijamaylada açılmıyo. Zaten sürekli battaniyede oluyo. İki kat giydirdik biz bütün kış beyaz çıtçıtlı badiler ve patikli pijamalar al içine. Adeti sana kalmış. İki taneylede idare eden var benim gibi on taneylede. Çok sık çamaşır yıkayamıcaksan bol al. Ama en küçüğünden az al. 3 6 ay daha çok lazım.
Travel sistem tam bana göre. Bende kocaelideyim. Heryer yürüme mesafesi olduğu için arabasına atıyorum yürüyerek gidiyorum heryere dönüşte teksem taksiyle koca varsa hiç problem yok. bastonlar çok pratik ama ilk aylarda kullanılmıyo. Avm lerde falan çok rahat ettik biz. Uyuyodu arabasında biz geziyoduk yemeğimizi rahat yiyoduk. Üç dört ay gezilmez falan deme bunalıma giriyo insan. Ne kadar erken gezmeye başlarsan o kadar çabuk çikarsın bunalımdan
Bide insan dört gözle beklese de ilk ay çok zor ve yıpratıcı. Buna hazırlıklı ol ve geçici olduğunu bil.
Emzirme konusunda sabırlı davran.yaraydı ucu yoktu acıyodu vs hepsi geçici. Ben emzirdiysem herkes emzirir diyorum başkada bişe demiyorum))) ne tecrübe dolmuşuz be 4 5 ayda daha dün hamileydik sanki nasıl doğurcaz diyoduk.

Ben 6 aya kadar başlamıcam ek gıdaya. Anne sütü gibi yararlı he steril besini nerde bulcam. Zaten ömür boyu yicek onları. Süte doysun önce. Ama tattırıyorum herşeyi. Çok da iştahlı yalıyo. Yoğurtu meyveleri falan. Arada havuç elma suyu vs içiririm belki ama öğün asla vermicem çok kararlıyım. Kabız olur mazallah. Anne sütü en rahat sindirilen besin ötekilerle zorlayamam bebeğimin hassas midesini. Doktorlar ilk altı ay anne sütü diye bastıra bastıra söylüyolar bi bildikleri var elbet. Bu acele neden Rabbim aratmadı emzirmeyi nasip etti de bana mı zor gelcek onu doyurmak.

mavi canım ben de zaten öğün olarak vermeye karşıyım 6 aydan önce. ama sırf tatlara alışması açısından verebilirsiniz demiştim. tabi herkesin şahsi düşüncesi. doktorlar konusuna gelince onların zaten 6 aydan önce başlayın demesi yasak. başlayın diyen doktoru şikayet edebilirsin. ama annemgillin komşusu bi doktor var o bana özellikle söylemişti tecrübelerine dayanarak herşeyin tadına baktır 6 aydan sonra çok zorlanırsın diye. zaten bizim çok az bi vaktimiz kaldı 13 gün sonra 6 aylık olacağız. inan çok korkuyorum nasıl alışacak diye. çünkü küçük hanım beğenmediği şeyi çıkarıyo yemiyo. uff uff ne rahattı anne sütü vermek

iveettt bende geldimmm :))) önce ercelf bendende notlar sana :))))

Öncelikle fortbebemidir nedir onu hiççç alma normal kanguru hiççç alma bebek çantası o resimdekinden hiççç alma bu araba koltuğu gibi olan anakucaklarından edin canım hem evde hem doktora vs giderken ilk aylarda inanılmaz kullanışlı gittiğin yerdede bebiş rahat ediyor.Bebek arabası baston tarzı tam yatanlar çok kullanışlı ederini bilmem biliyorsun binede var yüzede bütçene göre.

Kıyafet kadife tulum evet şirin duruyor ama kaloriferli evlerde kullanılmıyo terliyo bebişler anca misafirliğe giderken yada dışarı gezmeye ozmaan giydirdimevde hep pamuklu penye tarzı altına çıtçıtlı üzerine penye takım üzerine penye yelek biz öyle geçirdik evde çok alma 2 hastane çıkışı 2-3 yedek takım 3-4 çıtçıtlı uzun kollu yeter çok çabuk büyüyorlar hemen küçük kalıyo.Alt açacağı penye battaniye mini yastıklar bizimki gibi illa ayakta sallanıcam derse diye birde eğer bütçen müsaitse kendi kendine sallanan ve tam yatan anakucaklarından al biz hala gece onda yatıyoruz.Derece,manuel süt pompası,polar battaniye aklıma gelenler 6.aya geldiğinde göğüslerine krem sürmeye başla biz çok çektik o konudan Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah.

desert ben güneş kremi sabamedin aldım dışarı çıkarken açıkta olan yerlerine sürüyorum malum çok pamukuz.

Ek gıda olayı anneye ve bebeğe göre değişiyo bağzı anne cız diyo bağzısı benimgibi başlıyo.Biz ek gıdalara devam ediyoruz ama benim oğlum memeden uzaklaşmadı aksine gün geçtikçe daha bir memeci oluyo tokken bile açtırıp yalayıp diliyle tükürük yapıyo sesli oynuyo benle velet :))))) ben başladım doktorumdasen bilirsin dedi.Gayet iyi gidiyoruz biz 5 aylık olduk 6.aya girdik bu ayın ortasında tuzluları az az vrmeye başlıycam öyle devam ediyoruz.

Artık kısa kollulara başladık tombik tombik çok tatlı oluyolar bende yürüteçe azcık azcık koyuyorum ama gezmiyo zaten bizimki tam dönmüyoda paşa çok tembel ama geri geri geliyo oda söylenerek.Sen itince dönüyo mokur mokur ohhh yşycek iççek yatıcak paşa :))) çok hareketli bir bebek değil kızım çok hareketliydi bu tembel :))) iki eliyle yüzümü yakalayıp çenemi ısırmasına bayılıyorum.

ercelf inşallah sende kuzunu kucağına alıcan ve yazıcan bize bebişin maceralarını canım.

Kızlar harikasınız hepinizi çok sevdim tavsiyeleriniz süper oldu 6. Aydan sonra göğüslere nasıl bir krem kullanmam gerekiyor?
Seyahat sistem bebek arabası ve anakucağında hemfikiriz :) ben de onlardan almak istiyorum ama o anakıcağı kaç kilo? Ben zaten minyonmum bir de çocuğu koydummu içine taşıması zor olmuyo mu? Arabamız var olmazsa kocaya taşıtırız. Tecübelerinizle yaşamış kadar oldum inşalah gün ve gün geçicek hamilelik ben de anşatırım size doğum hikayemi. Hepinizi öpüyorum.

Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım. Ana kucağı çok ağır olmuyo çocukla. Ben tiki kızların çanta takışı var ya onun gibi atıyodum koluma taşıyodum. İlk aylarki ağırlığı ne ki tatlım 3500 kiloydu oğlum uça uça taşırdım. Şimdi oldu 8 kilo bel ağrılarına kaldım. Yenidoğan oğlumla aynı kiloda bi bebişi aldım elime geçen tüy zannettim ) yok gibi ne güzel diyorum. Annelik zor zanaat. Sabır metanet soğukkanlılık vs yanında kas gücü de gerektiriyo.
Göğüs kremi kesin kullan canım. Biz acınıcak hallere düştük. Öyle zor bişey ki yaşamayan bilemez. Emzirmekten soğutuyo insanı. Hayata küstürüyo hatta ihmal etme sakın. Teyzem lansinoh kullandı oğlu 1 aylık hiç yarası olmadı. Sırf ihmalden çektiğim o acılar yüzünden çok kızıyorum kendime.
Normal doğum mu düşünüyosun yoksa sezaryen mi?
Kızlar yaa Ben arkadaşı gördüm bugün. 6 7 aylık hamileymiş. Hamileliğimi özledim onu görünce. Ne kadar sorumsuz ne kadar boş ne özgürdüm )) oğlum herşeye değerde bi kardeş lazım olunca severek yapıcam galiba.

ercelf ben de minyonum canım inan çok zorlanıyorum bi de benim kız zayıf kilolu olsa napardım bilmiyorum. o yüzden ben araba koltuğunu dışarıda çok kullanmadım. sadece ev gezmelerinde arabayla gideceğimiz zaman götürdüm. eşim de çok iri sayılmaz o bile zorlanıyor taşırken. ama çocuğun rahatı için işte katlanılıyor napalım. diyorum zaten yakında kas yapıcam diye

ercelf canım bak doğuma 1 ay kala hamamotu denen bir toz var onu temin ediyorsun onu suyla kremleştrip hergün günde 2 defa bunu göğsüne sürüp 2 dk bekletip yıkıyorsun birrrrrrr ve lansinoh göğüs kremini günde 4 defa sürüyorsun buda ikiiiiii ben kızımda bunları yapmıştım hiçç yara omadı acımadı ama oğlanda ne çektim ne çektim burda arkadaşlar biliyor geçmişi aç oku anamız ağladı ben oğlan uyanıcakta emicek diye aklım çıkıyordu emzirmek kabus olmuştu hayatımın en zor zamanlarıydı 10 tane çocuk doğurabilirdim o kadar berbattı acısı.Önlemini al canım aman haaaa ihmal etme biz çektik sen çekme.

Mutlaka hemen alışveriş listenin başına SLİNG ekle ben hala kullanıyorum çok pratik hem kışın çok muhafazalı oluyor bebekte çok rahat ediyor sende bunu mutlak al çünkü ana kucağını arabayla gittiğin yerlere götürüyor insan ağır geliyor bebekle.Zaten yakında kaslarım kat kat olacak oğlan oldu 9 kilo hoppidi hoppidi kol kalmadı bende.

Kızlarrrr benim oğlan oldu kucakçı bir bebek yalnızkalmak istemiyorr onunla ilgilenilsin oynansın konuşulsun istiyor paşa sanki annesinin başka hiçççç işi yok birde her uyumadan önce 1 dk lık ağlama krizi yaşıyor sonra rahatlayıp uyuyo hergün yeniyeni huylar :)

Bende en kısa zamanda şu aşağıdaki emzikten alıcam ama aziz bebede chikonun var ondan alıcam sizde inceleyin

Mycey MYFeeder Güvenli Meyve Sebze Emziği Mavi GittiGidiyor'da 82973829

göğüs kremini bakalım doktorum önericek mi doğumdan önce? ama önermese de ben sorucam zaten sayenizde :) kuzenim ağlayarak emziriyordu ki 2. doğumu ama çok acı çekti kanlı süt geldikçe bebek de emmiyordu bir de annesinin canı acısıkça yüzüne bakıyordu annesinin emmeyi bırakıp o kadarcık can bile anlıyordu yani. oto koltuğu evin içinde de lazım olur seyahat esnasında arabada da. taşımak için pek uygun değil ben 155. ve 57 kiloyum :) zaten şimdiden boyun fıtığım var. artık ne kadar kullanabilirsem alıcaz el mahkum :)
şimdi ben normal doğumu çok istiyordum ama 1 düşük ardından 3 aşılama 2 tüp bebek yapıldı ve yıldım çok manevi acılar çektim oramı açmadığım doktor kalmadı. yani şimdi sezeryana sıcak bakıyorum eğer normal doğum da bebek çıkmazsa ve kesik atmak zorunda kalırsalar o dikişler sezeryanın dikişlerinden beter oluyormuş. benim zaten riskli bir gebeliğim var rahmimde doğuştan anomali yar. belki duymuşsunuzdur yarım rahimliyim. rahmim olması gerekenden daha küçük. 3. ayımdan sonra rahim ağzıma dikiş atılacak. Allah hangisi hayırlı ise onu kısmet etsin canım.

bebeği taşımak için değil de işte arabayla seyahatte ve ev gezmelerinde yada evde içine koymak için ideal. bakalım daha 2. ayda böyle ama fikirler değişebilir bende :)

sling e baktım çok tuhaf geldi :) ama düşünücem canım tavsiyelerin için sağol.

Peki kızlar çatlaklar için kaçıncı aylarda yağlanmaya bağladıınız ve ne kullandınız ?
ben insanın etinin yapısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum çatlayacağı varsa bir insan ne yaparsa yapsın çatlar. ama cildin nemlendirilmesi çok önemli. acı badem sütü duymuştum. bir de bio oil ? kullanan oldu mu yada ne önerirsiniz ?

canım öncelikle hayırlı doğumlar olsun kısmetin nasılsa öyle olsun ikinizde sağ salim anne bebek kavuşunda nasıl olursa olsun doğumun ben normal doğum yaptım 2 tane ikisindede kesiğim yoktu 1 er dikişle yırttımve acı çekmedim doğumdan sonra ama göğüslerimden çok çektim kızımda yukarda yazdığım formüldenmi dir bilmem bişey olmadı ama oğlumda neredeyse 4ay çektim yaralardan kullanmadığım krem kalmadı o günleri düşününce içm acıyor ki hepimiz çektik.

Slingten ben çok memnun kaldım hala bile tek gideceğim yerlerde vs kullanıyorum ayrıca emzirme içinde çok kullanışlı dışarda gene sana kalmış.

Çatlak olayıde bende iki hamileliğimdede çatlak olmadı olmaması için özel bişey yapmadım ki ben ilkinde 35 kilo aldım oğlumda 16 kilo aldım ama çatlamadım kardeşim 9 kilo aldı gebeliğinde ve heryeri çatladı ki sürmediği krem kalmadı yani cilde göre değişiyor sen genede gerilirsen ilerde badem yağı felan sürersin pahalı krem felan alma.

Kizlar gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkurler.iki veletten giremez oldum vallaha.bebegim Kremlerini kullandikca.kaka yapmaya basladi.simdi daha Iyi meme emiyo ve o kadar huysuz degil artik.ama ablasi Beni yoruyo.o da yetmez gibi ekmek yapma makinesi aldim artik ekmeklerimi kendim yapicam
Ercelf canim hosgeldin insallah saglikli kucagina alirsin.
Gorusmek uzere Kizlar

aysucum sevindim canım bebişin iyi olmasına bizdede burun tıkanıklığı problemi var aşamıyoruz sanırım çok sık dışarı çıktığımız için polen zamanıya ondan tıkanıyor ama yapıcak bişey yok günde 2 kez dışarı çıkmak zorundayız ablayı okula götürüp akşamda alıyoruz.

Sinomarin deniz suyu serum fijyolojik ve cold mix kullanıyorum ama yok anam gene traktör gibi ses çıkarıyo geceleri burnundan gündüz eh işte az açıkta gece çok tıkanıyo peteklerde yanmıyor hava sürekli nemli ve yatmadan mutlaka odayı havalandırıyorum ama yapıcak bişey yok tam açılmıyor havalar iyice ısınmadan da sanırım aşamıycaz bu sorunu.

aysu kolay gelsin sana canım hadi bakalım yap mis gibi ekmekleri.

ya gönül o burun tıkanıklığı bizde de var. bide bikaç gündür ellettirmiyo da burnunu. yoksa otri bebe çok iyi açıyordu. siz nasıl yapıyorsunuz kızlar hiç durmuyo kafayı bi o yana bi bu yana çevirip duruyo

Benim oğlumun da sürekli burnu tıkalı anasına çekmese bari. Benim yaz kış tıkalı burnum. Sprey sıkacağım zaman duruyo gözlerini kısıyo sıpam benim. Hiç zorluk çıkarmıyo. Aspiratörle de temizliyorum. Ona kızıyo biraz ama oyalıyorum garip garip sesler çıkararak.
Sling çok iyi ya evet görünüş garip güvensiz duruyo ama müthiş bi icat. Asıl ana kucağı o bence. Ama ben artık uzun kullanamıyorum çok ağır oluyo. Belim sürekli ağrıyo fıtık olmasam bari.
Yaa oğlum sürekli sinir bozucak derecede gözlerini ovuşturuyo. Neden olabilir sizce. Etrafındaki derileri soyuyo artık sürtmekten. Uykusu varken daha çok yapıyo ama uyanıncada yapıyo.
Bide uyanınca kafayı yastıktan kaldırıyo. Öyle tatlı oluyoki kalkıp gitcek sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…