Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Benim oğlum da öyle. Huysuz oldu vs. Diyodum ya alışmışım Ben kenarda sessizce yatmasına çocuk ilgi beklemeye başlamış yeni anladım. Yere battaniye atıp oynuyorum yoğuruyorum uçuruyorum saatletce gülüyo kahkahayla. Ama arkamı döneyim ağlamaya başlıyo.
Bide acıkınca suratımın neresini kaparsa emmeye başlıyo. Babası geldi bugün işten. Yanağına noldu senindedi. Aynaya bi baktım şok oldum. Mosmor olmuş yanağım nasıl bi emme gücüyse. Bide hemen çektim kaptığı yeri haa )

Katreinur bizim burnumuz hala aynı canım serum fijyo ile yıkıyorum sinomarin deniz suyu ile temizliyorum yüzü koyu yatırıyorum o kafasını yastığa gömerken bilinçsiz hınkırıyo azcık akıyo tabi bunları bile yaparken feryat kıyametle aspiratörü yada otri bebeyi kullanmamın imkanı yok kafayı öyle sallıyor ki imkansız kafayı tutamıyorsun katılıyor morarıyor cold mix aldım geceleri yastığına damlatıyorum eh işte rahatlıyor biraz sanırım havalar komple ısınınca geçicek çünkü mecbur günde 2 kez dışarı çıkıyoruz havadaki polenlerden sanırım burnumuzun tıkanıklığı.

mavi aynen canım geçen benimkide morarttı benim yanağımı hemen hemen aynı zaten bebeişlerin hal ve hareketleri.Seninki nasıl gözlerini ovuşturuyorsa benimkide aynen sol kulağına yapıyor onu mıncırıyor sıkıyo çekiyo bu diş çıkarma belirtisiymiş ama daha yok diş felan.

Şimdilik bizim oğlan tululara bayılıyor kızlar yedirmiyorum ama ben ne yiyorsam ki biz baharatsız ve acısız yaparız yemekleri kızımda olduğundan az tuzlu ve az yağlıdır yemekler hepsinden kaşığın ucuyla tattırıyorum versem yiycek yemeği o derece ama daha zamanı var öyle öyle tatsın.Bugün yarım çay bardağı elma suyu 1 çay kaşığıda muz püresi verdim çeşitlendiriyoruz beslenmemizi karpuz suyu emdiriyorum çekince ağlıyo şu emzikten bir alayım doldurudam içini meyva ile kemirsin yavruşum.

Ya muz püresini yutabiliyomu?? Ben çok korkarım boğulur diye. Bide kabız yapıyomuş muz. Az ver emi tadımlık.
Ben sadece ağzı alışsın diye havuç suyu verdim. Hopur hopur yedi. Çok az verdim. Bırakınca ağladı daha yok mu diye

kızlar günaydın bir sorum olacaktı benim bu gece sağ göğsüm tatlı tatlıkaşındı sabah da baktım biber gibi yanıyor krem sürdüm biraz ama baktım ki sol göğsümden daha belirgin ve büyük ucu :) bunlar böyle tek tek mi gelişiyorlar acaba ? zaten göğüslerimde şişkinlik ve acıma vardı ama uçlarından yana bir sıkıntım yoktu. acaba çıkıyor mu ? daha 3 aylık bile değilim erken değil mi?
yada şimdiden gelişmeye mi başlıyor memişler :)

mavi onu cam rende ile rendeledim sonrada iyice çatalla kremleştirdim kabız yapar diye korkumdan yarım çay kaşığı kadar kattım elmaya karıştırdım bugünde elma ile şeftaliyi karıştırıcam bakalım beğenicekmi bu kavanoz da varya milupanın vs meyva püreleri onlardan alıp denedim hani severse tatilde felan az az veririm diye öğğğ yaptı kendi yaptığını yiyor ama hazırlara öğğ yapıyo.

Canım benim ikinci hamileliğimde aynı şikayetler oldu hatta 5.aydan sonra kabuk kabuk soyuldu göğüs uçlarım ilkinde olmamamıştı bişey hormonlarla alakalı değişiyorya vücut bir şekilde tepki veriyor işte aman kremleri ihmal etme.Hormanlar bağzı kadınlarda öğüslerde hassasiyet ağrı acı vs yapabiliyor regli dönemlerinde bile misal benim göğüslerim hassaslaşırdı.

ben de başta öyle diyordum nasıl yiyecek püreyi diye. ama yiyebiliyomuş hatta pütürlü alıştırmak gerekiyormuş. çorbaları falan eğer yiyebiliyorsa sadece çatalla ezip vermek daha iyiymiş yoksa sıvı yemeye alışınca katı gıdaları yiyemiyormuş kaç yaşına kadar. bunu öğrenince muzu çatalla ezip verdim yedi valla. bi de damağında eziyo çok komik oluyo yaa:)

canım var ya hamileliğimin 3. 4. 5. aylarında göğüslerimden öyle çektim ki anlatamam. erken falan dinlemiyo bu göğüsler:) iki beden büyüdü hala da öyle zaten. kaşınma ve acımaya ben pek bi çare bulamamıştım malesef.

Saol canım.size de geçmiş olsun burnu yikaliymia hala bizimki geçti.bide popomuz iyilesse iyi olurdu..
Hergun agliyo,günde iki kere yapmazsa rahat etmiyo.bugün hep ağladı az önce yaptı cok şükür.bi posta da akşam ağlar artık..

Mavi bende senin gibi pek birsey vermeyenlerdenimbu ara kilo almadi 250 gr almis sadece.ek gıda vereyim diyorum agliyo,diliyle ittiriyo sinir ediyo beni..

benim de moralim çok bozuk yaa 20 günde 200 gr almış 9 günümüz kaldı ama başlasam mı acaba öğün olarak vermeye. çok üzülüyorum yaa. hiç olmazsa alması gereken en az kiloyu bari alsa bu kadar takmıycam.

cansuuu katreinurr sağolun kızlar.yemeklerden az az diline değdirmeye devam ama mübarek hepsini ver yiyeyim diyor:) zaten uyanıksa yemek saatinde beşiğinde hiç durmuyor kucağıma alıyorum artık mecbur.ama babası dün muz tattırdı öyle püre falan yapmadan ortasındaki yumuşak kısımdan parmağıyla verdi.sonra ben mutfağa gittim bizimki olayı abartmış sanırım.yavrum kabız gibi ıkındı dün hep. 3-4 defa kakasınıda yaptı aynı sıvı şekilde ama ben bizimkinin ömrünü yedim tabiii:)) haftaya dr.gidicez bakalım ne durumdayız görücez.
bu arada kızlar benim kızım sağ elini pek oynatmıyor.bişey uzattığımızda sol eliyle tutuyor hep.hareketsiz değil ama.babası solak olacak diyor hatta seviniyorda solak olanlar matematikte iyidir diye ama ben rahatsız oluyorum biraz.sol eliyle nesneyi hemen yakalıyor sağ eliyle 2-3 denemede tutuyor.sizinkiler nasıl.acaba emzirirken ben sol eliyle çok oynuyorum diyemi böyle oldu diyorum.birde ben doğumdan sonra hiç başka biryerde kalmadım.bu hafta sonu kayınvalidemlere gidelim diyoruz.ama tedirgin oluyorum uyumaz durmaz diye.siz kaldınızmı başka yerde.bizimki beşiğine o kadar alıştıki odasındaki karyola beşiğinde bile uyumuyor.başka yerde nasıl zapt edicem bilmiyorum????

canım hep beşiğinde uyutuyorsan o zaman çok zor başka yerde kalmanız. ben inan her yere yatırıyorum beşiğinde ana kucağında bizim yatakta kanepede her yerde de uyuyo. o yüzden sorun olmadı gittiğimiz yerlerde. ev gezmelerinde falan hiç uyumuyor mu

Canım ver bence ek gıda anne sutunude ver zaten seninki hepimizinlinden büyük.
Yarin dış cikarmaya başlar süzülür iyice.benimki 4.5 aylik alsa vericem.bir ayda 250 gram ne demek ya

Zaten başından beri hassaslar ve dolgunlaştılar kremi doktora gidince sorucam ilk iş yani yara olacakmış gibi acıyor daha şimdiden korktum hiçbi acıya benzemiyor insanın içini yakıyo valla:) bir de sadece sağda :) yani kaşıdığım için onu daha çok acıyo ama aynı acı ötekinde de var.

Katreinur 9 günden nolcak kız. Başla sen bi an önce. Yoğurt meyve vs. Benim oğlumun kilosu iyi maşallah. Azalırsa kilo alması beklemem 6 ayı falan.
Oğlum çok iştahlı maşallah. Tattırıyorum yaa devamı gelmiyo diye basıyo yaygarayı. Yedirsem mi naapsam aç göz olcak çocuk
Gönül kağanda sol kulağını çekiştiriyo bu ara çok. Diş mi çıkarıyo yoksa bunlar. Salyası da çok arttı.

Bende evin her yerinde yatırdım bugüne kadar. Ben nerdeysem orda uyutuyorum. İstanbula gittim ablama. Hiç zorluk çıkarmadı. Git bence Sende. alışsın sen zorlanırsın sonra.
Aysu Sende doktora sorup mama verebilirsin en az 500 gram alması gerekiyo diye biliyorum. Altına düşünce mama veriyolar.

herkese merhaba ,

Katreinur hemen başla neden bekleyesin aysu sende bence başla ekleri reddederse günde 1 öğün mama verki toparlasın dişerde süzülmesinler.

Mavi bende dişten şüpheleniyorum bence yakın ama biraz daha dursalar bari anam memişleri ısırırlar yoksa :)

Desert aynı dertten muzdaribiz bende hiç dışarda kalmadım ama evde her yerde uyur bilmiyorum gece başka yerde ne yapar çünkü misafirliğe gittiğimizde bile gece uyku vakti gelince mızıldanır bende tatile gitmeden önce annemlerde 1-2 defa kalıcam ki başka ortamda kalmaya alışsın yoksa naparım ben dimi.

kızlar en son size yazdıktan sonra başladım temizliğe kızım baktıkardeşine sağolsun az yürüteç az oyun halısı az mama koltuğu az anakucağı gezindiler bol oyuncak vs kemirdi oyalandılar bende ohh mis gibi yaptım evi temizledim şimdi bir keyif kahvesi aldım elime oğluş yorulduya uyuyor kızımda cam sille evdeki aynaların tozunu alıyor parlatıyor biradan eşim gelicek ver elini gezme tozma yuppiii :)))

Ohhh senin minik anne ne çok işe yaramış. Kıskandım. Bizim ilki erkek yandık biz. Yararı Olmuyo zararı oluyo bunların büyüyünce. İkinci kız olsa bari )
Annem sağolsun bu ara bi gezme tutturdu gelmiyo kadın. Ben kaldım bu yaramazla. Bi sabah uykum vardı. Emzirip atıyodum ananesinin kucağına uyuyodum
Sıcaklar bastırınca ondan da oldum gezenti anane nolcak. Babadan zaten hayır yok. Seviyo seviyo ay Ben çok yorgunum diyo kenara çekiliyo. Ben tatildeydim çok iyiyim diyorum bende. Keşke bende senin gibi 8 saat çalışıp 16 saat yatsaydım hiç şikayet etmezdim diye laf sokmayı da ihmal etmiyorum )
sana ne alalım anneler gününde dedi. Uyku yastığı dedim. O ne ki diyo bana Hiiç dedim yatar yatmaz uyuyup iki saat sonra full enerji kalıcak bi yastık istiyorum git bul dedim çok uykum var yaa. Keşke bütün ömrümü öğleye kadar uyuyarak geçirmeseydim çok zorlanıyorum. 12 saatten az uykuya uyku demezdim şimdi 6 7 saate hasretim.

kızlar sizden de cesaret alıp başladım artık. bugün kahvaltı verdim. peynir, bebe bisküvisi, muz püresi, pekmez, zeytinyağı karışımından oluşan bişey güzel yedi çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…