Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eveettt kızlar biz 2 gün öncesine kadar kabızlıkla uğraştık eklerle birlikte kabızlık baş gösyerdi ama meğer ekler değilmiş kabzlığın nedeni suymuş evet su.Eklere başlanınca gnde en az 30 cc su içmesi gerekirmiş ben su veriyordum vermesine ama ne kadar içerse idi şimdi öyle değil üstüne düşünce bakın dün 50 cc içti paşa ayrıca kuru kayısıyı kaynattım suyunu bir gavanoza süzdüm mamalarını bu suyla yapıyorum kaşık mamasını ve gece muhallebisini bugünde ilk defa kahvaltı verdim.

Yarım çay bardağı ıhlamura 2 cici bebe,yarım cici bebe kadar peynir ,çeyrek yumurta sarısı (ama ben bayadır az az yunurta verdim alıştı) 1 çay kaşığı pekmez bunları karıştırdım verdim ay bayıldı çok sevdi ee artık 5 ay bitti 6.aydayız alışsın bişileredimi.

ya gönül ben de seninkine yakın bi karışım hazırlıyorum kahvaltı olarak ama benim kız yemiyo yani yiyo ama az yiyor sonra başlıyo ağlamaya napcam yaa hiç zorlamiim mi ne dersin?

bi de gönülcüm burası çok sakin oluyo eğer canın sohbet etmek isterse kasım annelerine gelebilirsin canım. aralık anneleri de oraya geldi kimse kalmamış aralık annelerinde herkes face grubuna gitmiş kalanlar da kasım annelerinde. güzel sohbet ortamı oluyo. yanlış anlama burayı yine bırakmayız ama kalabalık olunca fikir alışverişi de güzel oluyo.

aaaaa katreinurrr biz çekirdek aileyiz canım yaaa:)) işimiz olur giremeyiz bir kaç gün ama terketmeyiz.ilk fırsatta yaptıklarımızın raporunuda veririzz...bak şimdi ek besin dönemine giriyoruz herkes tutuşup zaten girecek napcannn mecburrrrrrr :)))

yok canım yanlış anlamayın:)) terkedelim demiyorum zaten ama hani sohbet etmek isterseniz bişeyler sormak isterseniz daha çok kişi var her an ulaşabilirsiniz birilerine o yüzden dedim. benim bebeğim kasım doğumlu olunca aynı aydakileri takip etmek amaçlı okuyordum hep ama samimi ortamı görünce bi baktım içlerine girmişim:) sizi de bırakamam zaten yazamasanız da ben çook seviyorum sizleri:)

Yettim giremiyom diye sanmayın ki sizi unuttum. Yokluyorum sürekli. Tam yazıcam bi yaramaz bölüyo. Misal bu mesajı 3. Denemede yazıyorum resmen elime saldırıyo sıpa.
Ya benim oğlan aç mı kalıyo obur mu anlamadım. Ne versem bırakınca ağlıyo doydum elhamdülillah dediğini görmedim. Ağız açık bekliyo. Havuç elma suyu dışında ne verebilirim tadımlık. Ve kabız yapmıcak.
Bide ev taşıma derdimiz var bizim. Babamız sayesinde yeni eve geçiyoruz. Ben evimi çok seviyodum ve bi ömür oturcakmış gibi döşemiştim. Şu an çok mutsuzum. Ayrıca bu çocukla nasıl taşınıcam bilmiyorum. Off off.. bu stresle sütüm azalırsa çekiceği var benden kocamın.
Gönül bende senle aynı dertten muzdaripim. Saçlarım o kadar dökülüyo ki başedemiyorum. Her yerden çıkıyo. Kocamla sürekli tartışıyoruz o da oramdan buramdan saçın çıkıyo başını ört evde diyo. Ben dışarda zaten kapalıyım hiç hava almıcak mı kafam diyorum. Kestirdim zaten belime geliyodu omzumda şu an. Daha napayım bilemedim ki.
Bu stresli hayatın içinde tek mutluluk bebeğim. Gülüşü yetiyo herşeyi unutturmaya. Durduğu yerde dönüyo tırtıl gibi. O kadar hoşuma gidiyo ki. Tatlım benim yaa.
Haziranda atama var. Atanırsam nasıl onu bırakıp işe gidicem bilmiyorum. Çok zor anne olmak.

mavicim yoğurt tattırabilirsin canım. armut suyu verebilirsin.

ev taşıma deme bana eşimde diyo taşınalım diye ama benim gözüm kesmiyo. evimiz kışın çok soğuk oluyo oysa taşınsak iyi olacak ama korkuyorum. 1 buçuk yıllık evliyiz bi kere taşındık zaten. artvindeydik annem gelemdi yardıma 3 günde toplandım kendi başıma buraya gelince geldi annem yerelşmesi kolay oldu o yüzden. ama toplanmayı hatırlamak bile istemiyorum. hele bi de çocukla hiç düşünemiyorum. zaten bu sene taşınamayız artık eşim askere gidecek gibi ağustosta

saç dökülme sorunu bende de var malesef

Neeeee askere mi????? kıyamam Ben size. Yavrucakınla asker yolu mu beklicen sen. Allah bi göz açıp kapayana kadar gidip gelmek nasip Etsin. Nerdeydin sen artvinde misin. Soğuk oluyosa bi gözünü karart taşın derim. Annen Gelsin Yardıma. Seneye yürücek yerinde durmucak bu veletler. Üşütmesin soğuk evde yavrucak. Ben toplanmaya başladım yavaştan. Benim sinir bozukluğum daha çok taşınmak istememekten sanırım. Evimi seviyorum ya. Daha gitmeden orayı satıp başka ev alalımın hesabını yapıyorum. Sevemedim aldığımız Evi.

evet canım asker yolu bekliycez malesef yok artvinden taşındık yozgata. bu sene taşınmayız artık zaten askere giderse ocağa kadar yokuz ondan sonra da kışın bitmesine az kalıyo. bak ne güzel kendi evinizmiş hayırlı olsun canım güle güle oturun. zamanla alışırsın inşallah.

ya kızıcam ama ban ne zaman ben yokum başlıyorsunuz sohbete haaa :))) şaka şaka katreinur bakıyorum oraya ben canım ama sade bakıyorum çok kalabalık olunca insan takip edemiyor tanımıyor bırakıyorsun a konusunda buluyorsun z de yetişemiyorsun biz çekirdek aile devam ama takip ediyorum zaman zaman senin mesajlardan :)))))

mavi canım bende nefret ediyorum taşınma işinden evleneli 11 yıl oluyor 1 kez taşındım önce kiradaydım sonra kendi evime bende aynen senin gibi çok acele aldık bu evi ve alırken aynen senin hissetilerinle geldim bu eve düşün kiradaki evimi o kadar sevmişimki evsahibimde melek gibiydi hüngr hüngür ağladım gitmek istemiyorum diye ve taşındık taşınalı yok anam hala bu evi satıp yenisini alma hayallerim devam ediyor ama arayışlarım devam ediyo gerçekten o kşradaki evim gibi ev bulayım 1 sn beklemeden satıcam bu evi.

mavi bence yoğurt ver artık az az ıhlamur ver armut suyu kayısı suyu kiraz suyu karpuz suyu (kavun vermeyin sıkar bebişi) bunların sularını verebilirsin eklere geçmeden canım ya ama biz baya baya geçtik eklere ama ne su ne bişey kızlar bu kabızlığımız gerçi öyle 3-5 gün yapmadan kabız olsuz takır takır yapsın değil biraz katı yapıyor ıkınıyor yaparken ve bazen 1 gün ara ile yapıyor ben doktora götürdüm aysu dediya çatlak vs korktum bişey yok doktor demir ilacı yapıyordur dedi zararından çok faydası olduğu için kesemessin dedi zeytşnyağı içiriyorum kayısı püresi yediriyorum olmadı çok zorlandın duplac şurup ver dedi bağırsakları düzenlesin dedi ama demir ilacı içtiğimiz sürece böyle kaka problemi olucak sanırım.

katreinur zorlama canım hiçbirşeyde inatlaşma asla yapma yemessen yeme de yüzünü mimiğini asla değiştirme ay yemşyo üf gibi strese sakınnn ha girme ve ilerdede gezmeye başlayınca arkasından kaşık sakın götürmeee aynen bu yemessen yeme de bırak kaşığı bu varya ömür boyu beslenmesinde kilit noktadır kızlar demedi demeyin ısrar yok stres yok birde yeni birşey verdiğinizde öğürürse pütürlü gıdalarda felan sakın amannnnn ayyyyyy gibi panik yapmayın sanki çok doğal gibi davranın az öne eğin ensine az pıt pıt ya çıkarır boğazındakini ya yutar ama panik yok eğer bunu hissederse annem reflek yaptı hep tekrarlarlar şuan herşeyi oyun sanıyorlar çünkü adet heline getirir yoksa öğürmeyi.Blandirida sakın ha kullanmayın tel süzgeç en kullanışlısı ben çay süzgeçlerinin az büyüğünü aldım onu kullanıyorum 7.aydan sonra çatalla ezicez ve cam rende ile vericez balndır rondo yok ceviz vs hariç tabi.

kızlar merhaba ,

Kızlar bizim varya işimiz hiç bitmiycek benim doğduğunda mememi almayan istemeyen annesinin memesini bile silikon meme ucuyla emmek isteyen bibronu karşıdan hüppppleten oğlum şimdi biberon şstemiyo napıcam bilmiyorum bugün dışarı çıkarsam kauçuk biberon ucu alıcam deniycem çok zor meyva suyu vs ilerde vermekiçin süt içmesi felan ama içine rezene çayı vs koyuyorum ama diliyle ittiriyo hiç emme refleksi yok biberonda bakalım hadi gene uğraşıcaz inşallah alışır 1-2 yaşındayken çok kolaylık oluyo.

günaydın kızlarr

biz dün yarı yaşımızı bitirdik

bugün aşılarımızı vurulduk. kuzum o kadar ağladı ki iki bacağından bi kolundan bi de ağızdan tam 4 tane aşı

benim kızımda almıyo biberon ağzında oynuyo. ben de bugün wee nin bardağından aldım. sever inşallah

kareinu 6.ayn aşısı 4 tane mi ????????

yaaaa çok kötü oldum ben şimdi yaaa nasıl dayancak bu çocuklar ben koca kadın halimle tırsarım bu ne yaa benim kızımdayken her ay 1 aşı yapılırdı yoktu öyle 2 tane 3 tane bu ne ya 4 tane ufffff fena oldu şimdiden içim bizimde 17 haziranda aşımız var yaa içim burkuldu.

Bende kauçuk biberon ucu alayım diyorum belki onunla alır bakalım.Alsa iyi olur ya 1 yaşından sonra gece beslenmesinde çok iyi oluyor yap sütünü koy biberona kıpırdanınca gece ver o uyurken içiyo cok cok uykuya devam öbür türlü kaldır çocuğu içir bardakla zor.

evet gönül 4 tane ama birisi ağızdan damla şeklinde. evet yaa nasıl yandı kuzumun canı. ilk koluna vurdu ağlamaktan katıldı yavrum böyle nefes alamadı bi ara yüzüne üfledim falan uff çok kötüydü( bi de bu aşılar çok ağırmış 6 saatte bi ateş düşürücü ver dedi hemşire. calpol verdim ateşi 37 geçmiyo ama çok mızmız ve ben çok tedirginim ya ateşi yükselirse diye. bu gece uyku yok sanırım bize

kızlaaarrrr özledim sizi.Çok yoğunum pc başına geçemiyorum bile mevlüdümüzü daha yeni yaptık biz çocuk yürüyecek neredeyse :)) akika kurbanını kestirmiştik hepsi aradan çıktı :) uf ben geldimm bir grippp oldum anlatamam size yatak yorgan yattım 12 gün boyunca kulaklarım boğazım tipim kaydı resmen :) bebişime bulaşmadı allahtan.Telefondan sürekli takipteyim sizi ama cvp yazamıyorum geçende hamile olan arkadasa destan gibi cevap yazmıştım gönderilmedi sinir oldum şimdi sadece takip ediyorum:)
Mavi bebişi konak hastanesine götürdüm ek gıda için kitapçık verdi dr. birsürü tarif var içinde gidersen iste muhakkak :)
Cansu saçların için sarımsak yağını dene derim canım ama çok kokuyor baştan söyleyeyim :)
Hepinizi öpüyorum kızlar.Hoşçakalınnnn

Ben gidersem alayım o tarif kitabını ) sen yine izmitte misin mehru. Ben çocuğumu 3 kere dr götürdüm.üçündede rahatsızlanmıştı. Kontrole götürmüyorum her ay. Sağlık ocağına gidiyoruz çağırdıkça o kadar. Sen her geldiğinde kontrole mi gidiyosun ki. Siz her ay gidiyo musunuz kızlar doktora. Götürmek mi lazım. Bnim oğlumun sabit dr u bile yok. Daha beğenemedik kimseleri. Her seferinde değiştiriyorum. Kötü mü ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…