Aralikk anneleriii !

Valla canim ben daha hicbirsey almadim hem kararsizlik cok hemde kilik kiyafet olarak sonbahar kis sezonunun gelmesini bekliyorum . Mesela park yatakmi yoksa cekmeceleri olan besiklerdenmi alsam kararsizim. Yatak olarak visco dusunuyorum bende kullaniyorum cok rahat bebekler icin daha rahattir eminimki ama ayrintili seyler alip evi doldurmayacam yan yatirma yastigi reflu yastigi gibi.

Geçen akşam yatsana sordum bebek yatağı yanlış anlamadıysam lateks ve visco yataklar bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyor gibi birşey söyledi satıcı o konuyu da iyi araştırmak lazım.

tatlım günaydın;
sepet içindeki yatağı nasıl hallettin.özel mi yaptırdın
Aynen canım zaten yastık kadar bişey küçük yani onun için yün vardı annem ona kılıf dikti o kadar zaten az kullanılcak diye çok pahalı bişey almamanızı öneririim beşiği

Kizlar buarada bu alttaki takvimi anliyormusunuz? Benim gecen hafta bebek duzdu simdiki sekli kafa asagida.. :) yani diger kaynaklarda bu haftalarda bebek daha duz duruyo kafa donmuyor yanlis miyim? :))

merhaba kızlar. Bugün ayrıntılı ultrason randevum vardı. Asistan dr. bebeğin suyu azalmış dedi. aslında çok az değil ama haftana göre az gibi ama uzman dr. ile ortak karar vereceğim salı günü dedi. kafayı yiyecektim. araştırdım bir sürü riski var. dr.uma gittim hemen. ve dr.um bebeğin suyu gayet normal dedi. Bu devlet hastanelerinde asistanların ellerine bırakılmamıza ve onların düşüncesiz tavırlarına gıcık oluyorum. Dr.uma güvenim sonsuz da olsa içime bir korku girdi.

Ayni sey benim de basima geldi. Ayrıntılidaki radyolog doktor bir problem yok ama sen bol bol sıvı al sivin bir parmak az gorunuyor dedi. Telaşlanıp doktoruma gittim kesenin herbir kosesindeki suyu ölçerek miktarini topladık birlikte ve sıvı miktarı normal çıktı. Icini ferah tut ve doktoruna guven arkadaşım bir de internete cok bakma ; internette yazanlar yuzunden bir ara benim psikolojim bozuldu.

Asistan netleştirmeyince internete bakmak zorunda kaldım. Cımbızla alıyorsun lafı ağızlarından. günde 1,5 litre sudan fazla içemiyorum ama artık zorluyorum korkudanAma sağolsun dr.um rahatlattı. Bakalım salı günü uzmanla birlikte bakınca ne diyecekler onu da merak ediyorum doğrusu. Teşekkür ederim ilgine. Rabbim hepimize nasip etsin minnaklarımızı kucağımıza almayı.

gecmis olsun canim kafana takma bazen ozeldeki doktorlar bile hata yapiyor, gereksiz yere kasilip uzuluyoruz, sen vucuduna guven bebegini uzme... Hepsi gecer sag salim kucaklarimiza aliriz insallah yeter ki inanalim

Kalsiyum ve magnezyumlariniza baktiriyor musunuz kizlar? Ben baktirdim ve kalsiyum magnezyum surekli dususte, iyi ki baktirmisim cuunku bu haftalarda bebek kalsiyum istiyo surekli, takviye verdi doktorum sagolsun dogal yollarla alamiyorum cunku yetmiyo aklinizda olsun ara sira kontrol ettirin

gecmis olsun canim kafana takma bazen ozeldeki doktorlar bile hata yapiyor, gereksiz yere kasilip uzuluyoruz, sen vucuduna guven bebegini uzme... Hepsi gecer sag salim kucaklarimiza aliriz insallah yeter ki inanalim
İnşallah canım çok sağ ol.

Korkma canim iyi dusun iyi olsun hem doktorun problem yok demis o yuzden endiselenme. Hem diyelimki suyunda azalma basladi hiiiic korkma benim yengem yasadi su kaybini hemde ciddi boyutta bebisimiz 32 haftalik dogdu haaa bu gozunu korkutsun diye demiyorum aslan gibi dogdu bebis biraz kilosu azdi ama o kadar saglikliki masallah ustelik dogdugunda doktorlari bebek kupkuruydu kesede hic ama hic su yoktu demis dusun artik yani insallah boyle bi problemin yok ama olsa bile korkma internetteki hikayeleri okuma onlarin bircogu aldatmaca

Tavsiye icin sagol canimm :))

Reactions: Rup
Ben de huzursuz bacak sendromunu sordum dun doktoruma magnezyum takviyesi verdi bir de gunde 2 kase yogurt ye ama yemekle birlikte degil ayrica ye ve dogal maden suyu ic bu ara ihtiyacin olacak dedi. Tavsiye ederim kizlar
Aynen oyle maden suyu bana da onerdi hic bir zarari olmadigi gibi faydasi var dedi :) magnezyum benimde gece uykuda kramp giriyordu bacaklarima takviyeden sonra gecti magnezyum ve kalsiyum bizim en cok ihtiyacimiz olan seymis cidden :) bebek en cok onlari cekiyormus :) minnoslarimizin kemik gelisimi onemli tabi simdi articak ihtiyaclarini karsilamamiz gerek :)

Haklisin canim benim simdiki tek problemim canimin karbonhidrat cekmesi. Gebeligin başında asiri bulanti ve kusmam vardi , midemi biraz bastirmasi icin hep kuru gida yemeye calistim simdi de aliskanlik oldu. Daha gıdalı seyler yemeye çalışıyorum ama yogurt yiyim diye mutfaga girip simitin ucundan koparip çıkıyorum. Kendimi frenlemem lazim biran once

Sorma tatlim aynilarini yasadigim icin 10 kilo aldim niye simit pogaca makarna yuzunden :) eve sokmuyorum kudursamda almiyorum sebzeyle meyveyle tikaniyorum cunku bebegim gobekli olmus ve doktor bildigin kizdi hamuru birak diye :)) eve sokmuyorum korkumdan pirincide biraktim bulgur disinda pilavim yok :)

Sağ ol canım. Umarım korktuğum gibi olmaz.

Ayy ben de 10 kilo aldim canım bundan sonra daha hızlı kilo alacagimi soyledi doktorum zaten normal kilomun ustunde oldugum anda hamile kalmıştım. Kendimi cok rahatsiz hissediyorum ama bebegimin sagligi yerinde olsun yeter diyip teselli ediyorum kendimi :)
Benim de ayni stratejiye ihtiyacim var sanirim. Ben de denemeliyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…