- 13 Nisan 2016
- 907
- 653
- 53
- 37
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #2.261
Her ikisinin de avantaji ve dezavantaji var aslında. Vucudun anne oldugunu anlamasi icin normal mi yapsam diyorum ama etrafimda donmeyen ya da kordon dolanan bebek anneleri var. Sezaryenin bu tarz bir riski yok ama bu sefer de vucudun anne oldugunu anlamasi gecikiyormus sut gelmesi, bebekle kurulan bag, vs.
Ayrica vücudum keloid oluşturuyor yani yaralarin ve kesiklerin iyilesme surecinde kaşıntı, kanama, yarada buyume oluyor ve son olarak kendi kendine kocaman bir et parcasi oluşuyor yara yerinde.
Henuz aci kısmını dusunmedim ama kafam cok karışıkgerci çatım musait degilse bunlari dusunmeme de gerek kalmayacak. Oyle dogal bir çözüm olsa keske
Bu arada ben 4.5 kilo doğmuşum ve normal dogum olmus. Annem diyor ki sancı, suyun gelmesi ve dogum 20 dk sürdü ve igne batmasi kadar acım oldu. Doktor bile omrumun en kolay dogumu oldu demiş. Bebegin kilosu korkutmasın canım
Haklisin canim ayni durumda olan herkesin hikayesi farkli farkli. Insallah bizim hikayelerimiz de guzel ve rahat olanlardan olur. Ben de sezaryene daha sicak bakmaya başlıycam gibi geliyor bebegin sagligi daha önemli endiseler insani boguyor. Hakkimizda hayirlisi olsun insallah.Anladim canim dogru diyorsun ayni endiseler hepimizde var ama bende ogrendigim kadariyla sutun gelmesi hemen bile olabiliyormus sezaryende yani aslinda biraz vucuttan vucuda degisken birsey galiba, ama bir hormon salgilanmasi gerekiyor sut icin bildigim kadariyla.. dusununce hepsi zor bende 4,5 kg 55 cm normal dogum ile dogmusum ama annem cok zorlanmis o donemin teknolojisi olabilir bilemem ama baya zor dikisler olmus simdiki aklim olsa sezaryen olurdum diyor... kisiden kisiye degisiyor hayirlisi olsun bakalim aynen karar verelim vermesine ama belki kararimizi etkileyen cok sey olucak bunu doktor soyler artik ama benimde o kordon dolanmasi gibi endiselerim ve korkumdan dolayi tercihim sezaryen olur gibi.. hayirlisi umarim en acisiz en saglikli sekilde atlatiriz aliriz kucaklarimiza yavrularimizi tatlim
Aynen bende oyle dusunuyorum hayirlisi olsun canimHaklisin canim ayni durumda olan herkesin hikayesi farkli farkli. Insallah bizim hikayelerimiz de guzel ve rahat olanlardan olur. Ben de sezaryene daha sicak bakmaya başlıycam gibi geliyor bebegin sagligi daha önemli endiseler insani boguyor. Hakkimizda hayirlisi olsun insallah.
Insallah canimAynen tatlim bencede bende cok panigim yaa insallah erken gelmez bizin yaramaz kizlarda :/
Benimkinin hareketleri bir aydir kuvvetli degil yaEvet bazen hissedemiyorum ben de, sonra uzaninca bir tekme yiyorum icim rahatliyor ama bugun baya dans etti ve kaburgama vurmaya başladı. Acitmaya da basladi o minik ayaklariyla. 1850 olmusuz doktorum bu gidisle 38.haftada hazir olalim dedi. Insallah canım saglikla kavuşacağız sonra da gazini aglamasini paylasiriz artik
30. Hafta kilosumu 31. Hafta kilosumu canim ? Ben 28de gitmistim.en son simdi yarin gidicem 32 de. Bakalim bizimki kac diyecek benim doktor oyle seyler demiyor hic dogum hakkinda bilgi bile vermedi henuz bi 24.haftada biz sormustuk o cevap vermisti ama 38e gelir gibi bisey demedi hicEvet bazen hissedemiyorum ben de, sonra uzaninca bir tekme yiyorum icim rahatliyor ama bugun baya dans etti ve kaburgama vurmaya başladı. Acitmaya da basladi o minik ayaklariyla. 1850 olmusuz doktorum bu gidisle 38.haftada hazir olalim dedi. Insallah canım saglikla kavuşacağız sonra da gazini aglamasini paylasiriz artik
Aaaa kiyamam gecmis olsun canim insallah hersey yolundadir dinlen yarina kadar bariInsallah canim2.8 kiloyu assinda bebisler ondan sonra daha huzurlu olucam sanirim bu konuda bakalim yarin randevum var ne durumda bebisim ogrenicem gerci bugun tansiyonum firladi 14leri gorduk yarin konusucam doktorumla bakalim insallah bir sey olmamistir
Ben de ayaktayken hissetmiyorum canim ne zaman oturdum ya da uzandim o zaman hissediyorum. Yaglanma ile alakasi oldugunu dusunmuyorum. Belki gece hareketleniyordur uykunda hissetmiyorsundur telaslanma tatlimBenimkinin hareketleri bir aydir kuvvetli degil yaacaba ben mi kilo aldimda yagdan hissetmiyorum ama oyle cok kiloluda degilim m bazan s giyiyorum ama bilemedim
Sagol canim dinleniyorum simdiAaaa kiyamam gecmis olsun canim insallah hersey yolundadir dinlen yarina kadar barigecmis olsun
Gece hareketleniyor canim ufak ufak ama oyle kuvvetli degil hareketleri guclenmesi gerekiyor aslinda bu haftalarda 28den itibaren sorucam bunu da doktoruma bakalim.ne diyecekBen de ayaktayken hissetmiyorum canim ne zaman oturdum ya da uzandim o zaman hissediyorum. Yaglanma ile alakasi oldugunu dusunmuyorum. Belki gece hareketleniyordur uykunda hissetmiyorsundur telaslanma tatlim
Hani karisikliktan bahsetmistim ya canim gec dollenme diyordu doktorlar simdiye kadar hep sat tarihinden 1 hafta geride ilerliyordu gelisim ama en son gittigim kontrolde 10 gun ileriden gittigini soyledi doktorum yani 31 ya da 32 ben de tam olarak bilmiyorum haftami30. Hafta kilosumu 31. Hafta kilosumu canim ? Ben 28de gitmistim.en son simdi yarin gidicem 32 de. Bakalim bizimki kac diyecek benim doktor oyle seyler demiyor hic dogum hakkinda bilgi bile vermedi henuz bi 24.haftada biz sormustuk o cevap vermisti ama 38e gelir gibi bisey demedi hic
Uykucudur biraz canim belkiGece hareketleniyor canim ufak ufak ama oyle kuvvetli degil hareketleri guclenmesi gerekiyor aslinda bu haftalarda 28den itibaren sorucam bunu da doktoruma bakalim.ne diyecek
Ilk gebeliginiz mi? Yavas yavas kuvvetlenecektir. Özellikle bu bir ay icinde cok hizli büyüyorlar.Beninde 27 hafta ama asiri hareketli degil malesef..bilemuyorum neden hisedemiyorum acaba?
Benim ufaklikta oyle sert hareket etmiyor canim hatta balik gibi boyle kimil kimil ama yumusak hareketlerle yani... bence artik alan daraldi daha terste donmediler o yuzden minimal hareketleri var :)Gece hareketleniyor canim ufak ufak ama oyle kuvvetli degil hareketleri guclenmesi gerekiyor aslinda bu haftalarda 28den itibaren sorucam bunu da doktoruma bakalim.ne diyecek
Hmmm benim de 28. Haftada 1400du kilosu (1360) 31 de yaklasik seninki gibidir tahmini yaa benim doktor niye demiyor oyle seyler sadece boyle devam. Ederse 3.700dogar dediHani karisikliktan bahsetmistim ya canim gec dollenme diyordu doktorlar simdiye kadar hep sat tarihinden 1 hafta geride ilerliyordu gelisim ama en son gittigim kontrolde 10 gun ileriden gittigini soyledi doktorum yani 31 ya da 32 ben de tam olarak bilmiyorum haftami
Sagol canim aynen kosturma stres derken biraz daha dikkat edicem kendime artik lazimUykucudur biraz canim belki
Bu arada gecmis olsun tatlım aman dikkat et kendine tansiyon sıkıntı..
Yaaa ama kasim anneleri grubundakiler hep siddetli diorlar hareketleri bilemedim ben de oyuzdenBenim ufaklikta oyle sert hareket etmiyor canim hatta balik gibi boyle kimil kimil ama yumusak hareketlerle yani... bence artik alan daraldi daha terste donmediler o yuzden minimal hareketleri var :)
Hic mi yok canim hareketi? Eger az da olsa varsa randevunda doktoruna sor canim sen de . Ama hic yoksa dr.una git canim randevuyu beklemeden . Ben yarin sorucam benimkinin durumunu. Benim gibi az belli belirsiz hateketleri varsa yarin bilgilendiririm canim burdaBeninde 27 hafta ama asiri hareketli degil malesef..bilemuyorum neden hisedemiyorum acaba?
Hmmm benim de 28. Haftada 1400du kilosu (1360) 31 de yaklasik seninki gibidir tahmini yaa benim doktor niye demiyor oyle seyler sadece boyle devam. Ederse 3.700dogar dedi
Muhtemelen ayniyizdir canım. Benim doktorum icim rahatlamadikca beni odadan çıkarmıyor ve surekli aciklama yapiyor sagolsun bu yuzden onu sectim birkac doktordan sonraSagol canim aynen kosturma stres derken biraz daha dikkat edicem kendime artik lazimzaten raporumu da alicam yarin 32 hafta raporu icin de gidicem dinlenmeme az kaldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?