Aralikk anneleriii !

Hmmm benim de 28. Haftada 1400du kilosu (1360) 31 de yaklasik seninki gibidir tahmini yaa benim doktor niye demiyor oyle seyler sadece boyle devam. Ederse 3.700dogar dedi
Bunu okudum cok ama cok mutlu oldum benimde kontrolumde 28.haftafa 1350gr di gecen gün ve inanilmaz moralimi bozdu doktor 4 kilonun ustunde dogar normal dogum yapamazsin 30. Haftadan once 1 kg nin ustune cikmamasi gerekir demisti

Reactions: Rup
Yaaa ama kasim anneleri grubundakiler hep siddetli diorlar hareketleri bilemedim ben de oyuzden saglikli olsunlar da sorun degil bu 4 hafta da cok uzun insan tedirgin oluyor hissedemeyince de
Dogrudur kuzum ama bence korkulcak birsey yoktur panik yapma rahat ol bence buyudukleri icin normal gibi... doktoruna sor bakalim ne dicek

Bunu okudum cok ama cok mutlu oldum benimde kontrolumde 28.haftafa 1350gr di gecen gün ve inanilmaz moralimi bozdu doktor 4 kilonun ustunde dogar normal dogum yapamazsin 30. Haftadan once 1 kg nin ustune cikmamasi gerekir demisti
Canim benimde 28. Haftada 1340 gram dedi bana 4 kilo ustu dogar demedi midesi buyuk cocuk istahli dedi guldu :) yani doktordan doktora yorum cok degisiyor bende 4,5 kilo normal dogan bir insanim :) hayirlisi sen simdiden panik olma hepimiz 4.5 ustu dogurcaz ozaman ama bize oyle denmedi

ben 28. haftadayım bebek 1,035 kilo çıktı hiç de anormal demedi hatta tam gününe göre gidiyor dedi. perinatolog a gidiyorum yani çok iyi bir profesör canım.

selam kızlar zaman gitgide azalıyor.Ben tüm kıyafetleri hafta sonu dalin antialerjik vernelle yıkadım.Havalarda güzelken Ankara da kurusun die hemde çanta hazırlmak lazım dediler çevremdekiler...Çoğu arkadaşım hazırlıksız yakalandı.Hepsi yıksandı ütülenecek..uyku setimiz dahil yıkadım..Odası bu hafta sonu gelicek hepsini yerleştirmek kalıcak geriye...Tek eksiğimiz bebek bezi..siz ne alıcaksınız??İlk kullanımda?

Bizim cicilerimizi anneannemiz yikadi utuledi valize koyduk ama tabi bu arada almanin sonu yok guzel buldugum her seyi almaya devam ediyorum ben
Ben de birkac kere çantamızı hazırlayalım dedim ama daha erken diye durdurdular beni de
Bakım kremlerimizi henuz almadim ben pompayi da daha almadım. Bez konusunda da etrafimdaki herkes prima kullanmış yalniz cok alma diyorlar cunku bebekler bazen bez konusunda cok secici oluyormus

Kızlar merhaba ben 27+2üm. üç gün önce dr. a gittim. oğlum 1185 gram. hep bir hafta önden gidiyor. en son kontrolde on gün önde dedi. şeker yüklemesi yapmadı ama parmaktan açlık tokluk kan şekerine bak dedi. bugün tokluk yaptırdım. yemekten iki saat sonra 132 çıktı. dr.un verdiği kağıtta tokluk bir saat sonra 140tan küçük olmalı yazıyor. benimki iki saat sonra olduğu için yüksek gibi geldi bana. bir fikri olan var mı?

31+4 regle gore gelisimi 33 olmus kilo 1900 dedi doktor boy 43 cmmis tabi sapmalar da oluyor ama hareketleri icin bisey diyemedi nstye bakti onda da kasilma yoktu idrar tahlili filan istedi bakalim sonuclar ne cikacak

31+4 regle gore gelisimi 33 olmus kilo 1900 dedi doktor boy 43 cmmis tabi sapmalar da oluyor ama hareketleri icin bisey diyemedi nstye bakti onda da kasilma yoktu idrar tahlili filan istedi bakalim sonuclar ne cikacak
Boyunu sormayi unuttum ben doktoruma keske sorsaydım. Masallah boylu poslu bir bebis geliyor desene annesi ayy o nstde cok canim sıkılıyor benim 15e 1 alacagini soyledi doktor nstye. Cok sevindim canım her seyin yolunda olmasina tahlillerin de temizdir insallah

Dogdugunda anlicaz canim esas hersey yolundami aklimda okadar cok soru varki suan gelisimi iyi durumda onu biliyoruz ama kuvvetsiz hareketleri aciklayamiyoruz iste bakalim az kaldi insalah saglikla kucaklicaz bebislerimizi

Dogrudur kuzum ama bence korkulcak birsey yoktur panik yapma rahat ol bence buyudukleri icin normal gibi... doktoruna sor bakalim ne dicek
Tansiyonum icin doktorum 14e 9 olursa acile geliyorsun dedi benim pazar 13.2 e 8.9 olmustu yakin baya. Tansiyona dikkat etmem lazimmis canim ama ne tuzlu ne yagli yiyorum tatliyi bile abartmadan 3 gunde bir yitorsam yiyrum stres yapti beni boyle sanirim kv. Ler cok karisir oldu ondan sanirim. Lohusayken bana yardim edecekmis bebeginalip gezdirecekmis gazini cikaracakmis hayalleri planlari yapmis bebegimi niye alip goturucen ben yatarken yanimda kalsin bebegim yarfim edeceksen yemek yap evi toparlamama yardim et o halde en cok ona ihtiyacim olacak evladimin elimden alinmasina degil sinirlerim gerildi baya buara zor bir donem.bekliyor sanki beni kendi ailem zaten ortada yok diye konusmuyorum kusuz.. boyle durumlar yani

Üzülme canım ailelerde olıyor böyle şeyler.kimsenin kimseye faydası yok. Herkes kendi egosunu tatmin etmek peşinde. Benim de bi kızım var 4 yaşında şimdi de erken doğum riski yüzünden çok yorulmamam ve dinlenmem gerekirmiş hatta gezme falan yasak en fazla markete gidebilirmişim.kayınvalidemlerin bilmesine rağmen bana yardıma gelmiyorlar sadece uzaktan yardıma ihtiyacın var mı diye soruyorlar.tansiyon sorununa gelince korkma benim ilk hamileliğimde çok yükseliyordu 17-10 falan gördüm neyseki idrarda protein kaçağı falan olmadı ama tansiyon ilacı verdi düzenli kullandım. Geçenlerde devlet hastanesinde hamile kadın acile geldi kadının tansiyon 14-9 yatış vermek istediler.kontrolünü ol sonrasında korkma.
Peyniri zeytini suda bekleterek yemen lazım bu arada

Dogru diyorsun canim gercekten herkes kendi istegi pesinde tuzu sevmem canim en tuzsuz zeytini secip bir gun suda bekletiyorum zaten peynir de tuzsuz peynir yiyorum ben buyzuden iyot degerlerim de dusuk cikti hatta oyuzden gebelik boyu oyot ilaci kullaniyorum. Dedigim gibi besinden degil de stres kaynakli oldu bu birazilginc bir donemin beni bekledigini dusundukce tansiyonum firliyor sanirim rahat olmak lazim aslinda ama o ben de yok sanirim kendim uzulmeyeyim diyince bu kez uzulene uzuluyorum hakli da olsam... bakalim nasil ogrenecegiz..

Suyun ustunde bile yurusen yuzme bilmedigi icin yuruyo diyenler olacak o yuzden soylemek istediklerini dumduz soyle.sen alttan alsanda yine laf edecekler.senin icin cok ozel bir donem burnundan getirmelerine izin verme.Bebegimle ilk 40 gun sadece ben ilgilenmek istiyorum ama yardimci olacaksaniz ev islerine yardimci olun lutfen yukumu hafifletin beni daha cok mutlu edersiniz de.Icinden gelen buysa mutlaka soyle bunlar senin en ozel gunlerin.onlar senin buyugun diye susma

Dogru diyorsun canim bugun gezdirir gazini aliriz altini degistirirz filan deyince panikledim yani neden odadan disari cikarip bebegimi uzaklastiricaksin benden anca ben istemiyorum oyle diyebildim sadece ara ara bu tip seyler ya da bebek bakim kitabi alayim okurum bebege ben bakarim diyordu susuyordum. Bu kez ben oyle deyince sesi filan titredi beklemiordu benden sanirim her istedigini yaptigi icin.. sora da esime aglamakli bakip lohusa atesi olur sonra dinlensin dedi. Ama asabim bozuldu sonra da uzuldum uzdum mu diye.. defalarca dedik herkes ilk 40 gun kendi bebegi ile kendisi ilgilenior biz bebegimizi elden ele dolassin istemioruz en azindan bagisikligini kazananakadar ama yok ben yaticam ev kirlenecek yemek arada yaparlarsa ama bebekle ilgilenecekler sonra persefon lohusa atesi olmasin.. yahu stresten yapicaksiniz beni lohusa atesi ben huzurlu birsekulde yalnizca bebegi ile ilgilenen kimsede duymadim durupduruken lohusa atesi gecirsin. Buna benzer Sinir stres girmistir isin icine ev temizligi,yemek, uykusuzluk gelene gidene hizmet yorgunluk girmistir. Yoksa yattigi yerden bebegi ile kendisi ilgilenen anneler lohusa atesi gecuriyor diye heryerde yazilar makaleler olurdu.. cocuk gibi boyle sacma sekilde de islenmeyelim yani ben bjraz safim sanirim cabuk yumusuyorumsana cevap yazarken anladim suan sagol canimcok dogru diyorsun . Ben aynen dedigin gibi diyeyim ilk 40 gun yalnizca esimle ben ilgilenmek istiyorum illa yardim etmek istiyorsaniz yorulmami istemiyorsaniz eve yardim edebilirsenis cok mutlu olurum. Enerjimi esas dusurecek sey o cunku diyeyim

Dogdugunda anlicaz canim esas hersey yolundami aklimda okadar cok soru varki suan gelisimi iyi durumda onu biliyoruz ama kuvvetsiz hareketleri aciklayamiyoruz iste bakalim az kaldi insalah saglikla kucaklicaz bebislerimizi
Aynen canim valla zaman hızlı gecse de ben de sagsalim eksiksiz bir kucaklasam bebegimi baska bir sey istemiyorum. Her yerde moral bozucu haberler konusmalar var etkilenmemeye calisiyorum ama yine de kafama takiliyor bir de su dogum kismi hala net karar veremedim.

o bende de belirsiz normal istiyorum dedim doktoruma ama bir komplikasyon ya da kilolu dogum olursa size bırakıorums sezeryan derseniz sezeryan olur. bebeğin sağlıgını riske atmak ıstemiyorum dedim . oyuzden daha rahatım o konuda canım sen de doktorunla konus ıstersen hem fikir vermiş olur sana da bu konuda Mesela benimki açıkladı kilolu olursa bas hareketleri ve omuz gecme sorunu olabilirmiş boynu sıkışabilirmiş riskleri şunlar olur dedi. ters gelme durumu vs de risk soyle olur dedi. tek tak anlatınca doktorundan dinleyince daha rahat oluyorsun canım

Benimde ailem yanimda degil diye ve ilk bebegim diye kayinvalidem bizde kalmayi planliyordu.kotu gelin degilim saygosozda degilim ama acikca dedimki evimiz kicuk annecim planimi buna gore yaptim bebegimle ilk 40 gun kendim ilgilenicem sonra tabiki ne zaman isterseniz basimin ustunde yeriniz var dedim o da anladi tabi...yapicak bisey yok kimseyi kirmayalim diye en ozel gunlerimi cope atamam

Kızlar valla benden size tavsiye 40 ı çıkana kadar benim arkadaşım kimseyi kabul etmedi bebek görmeye..bende öyle yapmayı düşünüyorum şimdiden söylemeye başladım..Zaten insan kendi evinde rahat dolaşmak ister doğum yapıcaz kolay değil...Mesela benim k.v ler uzaktalar gelicekler doğuma belki ben sutyensiz dolaşmak isticem rahat rahat ne bilim yani.insana kendi evinde bile rahat yok..Ben kendi annem olsun isterim o yeter yanımda.Zaten herleyi kendi annem yaptı uyku setine kadar dikti..Diğer tarafta hiç bişi yok..ilk torun bide..bilezik takacakmış bi kuru bilezikle olmuyo valla hiçbişey.Benim ailem onun dışında herşeyi aldı hala almaya yapmaya devam edio.Valla geldiklerinde ben tavır yapar bi işime karıştıklarında hiç çekinmem söylerim..

Bende anlamiyorum bu tutumlarini ne gerek var bizi simdiden germeye.. zaten annelik zor, dogum zor.. ben normalde cok fazla kibarliktan herseyi en tatli dille soylemeye calisan icine atip icini yiyen bir kisiligim.. ama gecenlerde birsey farkettim soz konusu benim yavrumsa evladimsa zarar gorecegini dusundugum sezdigim en ufak birseyde onu korumaya alirim yani vay efendim saygisizlik etmisim bilmem ne hic gozum gormez, bence bu bebek isinde isler degisiyor icimizde durtu ortaya cikar ve uygun bir dille "bunu yapmanizi istemiyorum dusunmeniz icin tesekkur ederim ama ben boyle daha iyi olacagini dusunuyorum..." demeyi bence icgudusel olarak becerebiliriz gibi geliyor. annelik korumasi bu sonucta. Allah kimseyi yavrusundan ayirmasin kimselere muhtac etmesin.. suan esimin isi yok ve benim tek korkum bebegime istedigim seyleri alamamak maddi anlamda aile destek verirken parayi veren biziz bizim dedigimiz olur seklinde tavirlara girmesi... tek korkum maddiyatla tehdit edilmek kizlar dua edin ne olur kimin duasi kime tutar belli olmaz ama esimin acil is bulmasi lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…